Zaxos85 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Φίλε μου, δεν βοηθάς. Ανέβασε στατιστικά του μόντεμ και πες μας τι εννοείς ως box και σε ποια περιοχή μένεις. Εκτός αν σκοπός σου είναι να κράξεις, οπότε πες το μας για να μην προσπαθούμε να βοηθήσουμε χωρίς λόγο. Στις φωτογραφίες φαίνονται οι μετρήσεις που είχε σημειώσει ο τεχνικός όταν πρωτοήρθε και αυτό που έχω τώρα που έχω γυρίσει σε fast path. Όταν λέω box, εννοώ το κουτί που βρίσκεται 2-3 σπίτια πιο κάτω από το δικό μου, όχι το καφάο. Είμαι στην Αργυρούπολη, στην περιοχή δηλαδή που τα κουτιά δεν έχουν αλλαχτεί από το 1950.. στο καφαο ενοεις; η στο κουτακι για το τετραγωνο σου; αν το προβλημα ειναι μεχρι το κατανεμητη απο το καλωδιο που έρχεται το σημα το αναλαμβάνει η vf αν ειναι απο εκει και πάνω είναι δικο σου δοκιμασε το ρουτερ στο κατενεμητη μοο του αν μπορεις Το κουτάκι για το τετράγωνό μου εννοώ, όχι το καφάο. Όταν λες κατανεμητή φαντάζομαι εννοείς το κουτάκι στην εξώπορτα της πολυκατοικίας μου? Για να ξεμπλεχτούμε όλοι, οι μετρήσεις που δίνει το ρουτερ μου είτε συνδεθεί στο γραφείο μου είτε κατευθείαν στο κουτάκι που βρίσκεται στην εξώπορτα της πολυκατοικίας μου είναι ίδιες. Το δοκίμασαν 2 τεχνικοί. Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει πρόβλημα στην καλωδίωση του σπιτιού μου. Η μέτρηση που πήραν από το κουτί που βρίσκεται 2-3 σπίτια κάτω από την πολυκατοικία μου (το ανέφεραν σαν box), έδινε 16! Άρα από το box φεύγει 16, και στην πολυκατοικία μου φτάνει 8-9. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό που θα πω, αλλά όταν ήρθε η συνδυαστική από vf και οτε, μου είπαν ότι δοκίμασαν να αλλάξουν γραμμή (υπήρχε μόνο άλλη μία διαθέσιμη) αλλά δεν καλυτέρεψαν τα πράγματα.
spyros007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Ειναι προφανές λοιπον οτι δωσανε το δικο σου ζευγος καλωδιων στο γειτονα γιατι ηταν καλυτερο.Πιασε το αυγο και κουρευτο.Το θεμα ειναι οτι οπου και να πας το ιδιο θα ειναι. Δινε συνεχεια βλαβη ζητωντας αλλαγη ζευγους μπας και σου δωσουν κανα καλυτερο απο κανεναν που εχει μονο τηλέφωνο
Zaxos85 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Ειναι προφανές λοιπον οτι δωσανε το δικο σου ζευγος καλωδιων στο γειτονα γιατι ηταν καλυτερο.Πιασε το αυγο και κουρευτο.Το θεμα ειναι οτι οπου και να πας το ιδιο θα ειναι. Δινε συνεχεια βλαβη ζητωντας αλλαγη ζευγους μπας και σου δωσουν κανα καλυτερο απο κανεναν που εχει μονο τηλέφωνο Όταν λες έδωσαν το δικό μου ζεύγος καλωδίων στον γείτονα, εννοείς στο box ή στο κουτάκι της πολυκατοικίας μου? Αν μπορείς να το κάνεις λίγο πιο κατανοητό θα με βοηθούσες. Όπως το καταλαβαίνω, αν το δηλώσω βλάβη θα πρέπει να δοκιμάζουν αλλαγές μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση? Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην μου αλλαξαν κατι αλλά επειδή μπήκε vdsl να μου έριχνε την απόδοση έτσι κι αλλιώς σε όποια γραμμή και να ήμουν? Λέγοντας όπου και να πάω θα είναι το ίδιο εννοείς μόνο για adsl ή θα έχω πρόβλημα και σε vdsl?? Επειδή στο μυαλό μου το πρόβλημα ήταν στο καλώδιο που φτάνει στην πολυκατοικία μου, σκεφτόμουν όπου και να πάω, να πάω σε vdsl. Θα έλυνε αυτό το πρόβλημα??
aGka8l Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Ειναι προφανές λοιπον οτι δωσανε το δικο σου ζευγος καλωδιων στο γειτονα γιατι ηταν καλυτερο.Πιασε το αυγο και κουρευτο.Το θεμα ειναι οτι οπου και να πας το ιδιο θα ειναι. Δινε συνεχεια βλαβη ζητωντας αλλαγη ζευγους μπας και σου δωσουν κανα καλυτερο απο κανεναν που εχει μονο τηλέφωνοΜην λες ανοησίες δεν παίζει να αλλαχτεί απερχόμενο ενεργής γραμμής με άλλης ενεργής εκτός και αν είναι και τα 2 ταυτόχρονα σε βλάβη . Λες ότι το box είναι του 50 ξέρεις αν είναι το γκρι ανοιχτό ορθογωνιο με καπάκι ή αν είναι οβαλ σε στυλ μεταλικό ? Επίσης τα καλώδια της πολυκατοικίας σου καταλήγουν με υπόγειο καλώδιο κάπου μέσα ή είναι απέξω με εναέριο καλώδιο από το box ? Αν και για βάζεις box 90% έρχεται με εναεριο
bill2015 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 καλησπέρα μια ερωτηση εχω και εγω γραμμη στη vf και το crc μολις παει μαχ 500 κανει αποσυχρονισμο η γραμμη καλησπέρα μια ερωτηση εχω και εγω γραμμη στη vf και το crc μολις παει μαχ 500 κανει αποσυχρονισμο η γραμμη οριστε και τα στατιστικα
Zaxos85 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Μην λες ανοησίες δεν παίζει να αλλαχτεί απερχόμενο ενεργής γραμμής με άλλης ενεργής εκτός και αν είναι και τα 2 ταυτόχρονα σε βλάβη . Λες ότι το box είναι του 50 ξέρεις αν είναι το γκρι ανοιχτό ορθογωνιο με καπάκι ή αν είναι οβαλ σε στυλ μεταλικό ? Επίσης τα καλώδια της πολυκατοικίας σου καταλήγουν με υπόγειο καλώδιο κάπου μέσα ή είναι απέξω με εναέριο καλώδιο από το box ? Αν και για βάζεις box 90% έρχεται με εναεΜου Μου είπε ο ένας από τους τεχνικούς που πέρασαν από το σπίτι μου (ο πιο συνεννοήσιμος από όλους), ότι το box είναι από τα πρώτα που τοποθετήθηκαν και δεν έχει αλλαχτεί ποτέ. Δυστυχώς δεν γνωρίζω το σχήμα του! Τα καλώδια είναι εναέρια. Γενικά συζητώ το θέμα και με τον από κάτω που έβαλε vdsl και είναι της άποψης ότι δεν μπορεί μια γραμμή vdsl να επηρεάσει το adsl μου διότι συνδέονται διαφορετικά. Είναι σωστό αυτό? Όντως, με ποιον τρόπο μπορεί η εγκατάσταση μιας γραμμής vdsl να επηρεάσει εμένα, αν πραγματικά αυτό είναι το πρόβλημα και όχι κάτι άλλο?
SeXBOX Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Αυτό ήταν το πρώτο που σκέφτηκα κι εγώ...Αυτή τη στιγμή η μόνη λύση που μου έρχεται στο μυαλό είναι το vdsl της wind. Ποτέ δεν θα σκεφτόμουν να πάω στην wind αλλά θεωρώ ότι το vdsl θα είναι κάπως πιο...ασφαλές από το adsl. Σίγουρα πάντως είναι η μόνη λύση της προκοπής που με καλύπτει και οικονομικά. Επίσης σκέφτομαι και το ενδεχόμενο να ξυπνήσουν κάποια στιγμή από τη vodafone βλέποντάς με να φεύγω και να μου κάνουν καμια καλύτερη προσφορά για vdsl... Εγώ εκεί σταμάτησα να διαβάζω, όχι γιατί φταις εσύ αλλά για την κατάντια μας, να θέλουμε VDSL για να έχουμε ποιότητα 24αρας ADSL σε αυτή τη @#$@#% χώρα... τι να πω... εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα ποτέ με την ταχύτητα και εχω μετακομίσει 3 φόρες, είχα Forthnet 24 έπιανα 18 αλλά μετά λίγο γυναίκα, λίγο παιδιά.... ε θέλανε και αυτά το bandwidth τους οπότε τις έπιασα μια μια... έπαιρνα τηλ και τους έλεγα το τροπάριο "Γεια σας, δεν είμαι κορόιδο και λακαμας οπότε θα καταλάβω πότε μου λέτε μπαρούφες οπότε σας ζητάω ειλικρινά αν έχετε κάλυψη VDSL στην περιοχή μου και πόσο με πόσο." όλοι μου τάζανε λαγούς με πετραχήλια... 50αρα στα 100% και 35€+- με τηλ. κιν. Αλλά λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο, είχα τον άσσο στο μανίκι μου, άφησα τον ΟΤΕ για το τέλος, τους παίρνω τους λέω το τροπάριο με τις εξής αλλαγές "όλοι όσοι πήρα μου τάζανε 50αρα 100%" και αποκαλούσα τον υπάλληλο με το επώνυμο του ετσι ώστε να καταλάβει ότι του μιλάω σοβαρά και είμαι διαβασμένος. Μου λέει με ειλικρίνεια "Κύριε σας κοροϊδεύουν νομίζω αλλά επειδή δεν ει μαι σίγουρος γιατί είμαι στις πωλήσεις σας συνδέω με το τεχνικό τμήμα και αν βρείτε άκρη γυρνάει η γραμμή σε εμένα να δούμε τι κάνουμε." με βάζουν να μιλήσω με τεχνικό πάλι απευθύνομαι με το επώνυμο του που λένε κάθε φορά και λέει "όλοι αυτοί οι γραμμές τους περνάνε/μισθώνονται από εμάς, εμείς στην περιοχή σας δίνουμε 30αρα και αυτό με κάθε επιφύλαξη, μισό να ρωτήσω αρμόδιο τεχνικό της περιοχής σας." με βάζει για λίγο αναμονή "Ναι ετσι είναι μέχρι 30 δίνουμε αλλά δεν θα πιάνετε 100% θα είστε στα 27.000-28.000 down και upload όμως 100%". Ωραία του λέω να με συνδέσει πάλι με τον ίδιο υπάλληλο που μίλησα πριν, με συνδέουν και του λέω "Κύριε ****** μίλησα με τεχνικό μπορώ να καλέσω ξανά σε 1 ώρα και να μιλήσω πάλι μαζί σας αν έχετε βάρδια;" φυσικά μου λέει εδώ θα είμαι. Έχοντας εγώ χαρτί που είχα σημειώσει από κάθε εταιρεία τα επώνυμα όσων μίλησα τους έπαιρνα έναν έναν και τους είπα τι μου είπαν από ΟΤΕ, άλλοι δεν είχαν τι να πουν και το κλείνανε και άλλοι έβρισκαν δικαιολογίες ότι κοιτάξανε σε λάθος περιοχή κλπ και 1000 συγνώμη κλπ... στο τέλος κανένας από αυτούς δεν έδινε ούτε καν 30αρα ΜΟΝΟ ο ΟΤΕ άλλα ακριβότερα(είναι λόγο του καπέλου που του έχει βάλει η επιτροπή ανταγωνιστικότητας). Και μιας και ήταν ειλικρινής στον ΟΤΕ λέω θα πάρω 30αρα και ας είναι όπως είναι και όσο είναι. Σε 4 μέρες είχε γίνει ήδη φορητότητα και ενεργοποίηση και αποστολή εξοπλισμού, προς έκπληξη μου πιάνω και λίγο παραπάνω από όσα μου είχαν πει. Κανε το ίδιο ΑΝ έχεις την υπομονή και το κουράγιο, για πόσο πια θα μας πιάνουν κότσους;
aGka8l Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Μου είπε ο ένας από τους τεχνικούς που πέρασαν από το σπίτι μου (ο πιο συνεννοήσιμος από όλους), ότι το box είναι από τα πρώτα που τοποθετήθηκαν και δεν έχει αλλαχτεί ποτέ. Δυστυχώς δεν γνωρίζω το σχήμα του! Τα καλώδια είναι εναέρια. Γενικά συζητώ το θέμα και με τον από κάτω που έβαλε vdsl και είναι της άποψης ότι δεν μπορεί μια γραμμή vdsl να επηρεάσει το adsl μου διότι συνδέονται διαφορετικά. Είναι σωστό αυτό? Όντως, με ποιον τρόπο μπορεί η εγκατάσταση μιας γραμμής vdsl να επηρεάσει εμένα, αν πραγματικά αυτό είναι το πρόβλημα και όχι κάτι άλλο? αν εχεις κανενα φίλο ηλεκτρολόγο βάλτον καποιο μεσημέρι σαββατου η κυριακής να ανοίξει το box να βρει την γραμμή σου και να δει αν πατάνε καλά τα καλώδια και να τα ξαναβιδώσει και δες αν εχεις διαφορά. Επίσσης αν ειναι στο κτιριο σου η στο διπλανο και οχι ποιο μακρυά βάλε ενα καλώδιο utp
YourTrueLegend Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Για crosstalk φαινεται. Απο κει και περα, προτεινω να ζητησεις προφιλ με 9ρι SNR και αν δεν θες fastpath σωνει και ντε, γυρνα το σε interleaved για να μειωθουν και τα errors, να εισαι και πιο σταθερος και να διατηρησεις το συγχρονισμο τουλαχιστον στα ιδια επιπεδα.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Πώς γίνεται με line att down 26.4 db να δίνει πάροχος vdsl από A/K (καμπινάτο το αποκλείω με βάσει τα γραφόμενα του ts), αν πούμε πως το 1 χλμ. είναι στα 20 db περίπου; κατ' εμέ, αν δεν είναι καλωδιακή βλάβη, φταίει η ρεκλέτα στην πολυκατοικία. Κανά φθαρμένο καλώδιο;
YourTrueLegend Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Πώς γίνεται με line att down 26.4 db να δίνει πάροχος vdsl από A/K (καμπινάτο το αποκλείω με βάσει τα γραφόμενα του ts), αν πούμε πως το 1 χλμ. είναι στα 20 db περίπου; κατ' εμέ, αν δεν είναι καλωδιακή βλάβη, φταίει η ρεκλέτα στην πολυκατοικία. Κανά φθαρμένο καλώδιο; H πρωτη φραση του ts ειναι αυτη : Από τις 3 Μαρτίου, περίοδος που για πρώτη φορά μπήκε vdsl σε άλλο διαμέρισμα της πολυκατοικίας μου, η ταχύτητα της adsl μου που επί 6 χρόνια ήταν 14000-15000 πήγε στο 8000 και το interleave delay στο....700-800 ms!!!Ορκο δεν παιρνω, αλλα δειχνει πιθανοτητες crosstalk.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Δεν απάντησα σε σένα, γενικά μιλάω. Δίκιο έχεις που το γράφεις, μα με βάση το line att η απόσταση είναι στα 1600-1700 μέτρα σίγουρα. Ποια εταιρία δίνει vdsl σε τέτοια απόσταση;
adsl2+ Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Operation Mode: Automatic G.992.1 (G.DMT) G.992.3 (ADSL2) G.992.5 (ADSL2+) G.992.3 Annex-M G.992.5 Annex-M Το G.992.3 είναι ADSL2 το G.992.5 είναι ADSL2+ μήπως εκεί είναι το λάθος; και συγχρονίζει με λιγότερη ταχύτητα;
Zaxos85 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Για crosstalk φαινεται. Απο κει και περα, προτεινω να ζητησεις προφιλ με 9ρι SNR και αν δεν θες fastpath σωνει και ντε, γυρνα το σε interleaved για να μειωθουν και τα errors, να εισαι και πιο σταθερος και να διατηρησεις το συγχρονισμο τουλαχιστον στα ιδια επιπεδα. Αν είναι crosstalk όπως λες, τι μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση? Σύμφωνα με λόγια ενός από τους τεχνικούς, η γραμμή μου δεν έφερνε λάθη. Το fastpath το ζήτησα μόνος μου για να γλυτώσω το εξωφρενικό delay που είχα προηγουμένως, με το οποίο κανένας τεχνικός δεν ασχολήθηκε. Ευτυχώς η σύνδεση μου τώρα είναι σταθερή απλά η ταχύτητά μου είναι πολύ κάτω από τα επίπεδα που είχα τα προηγούμενα χρόνια. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2017 από Zaxos85
SeXBOX Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Αν είναι crosstalk όπως λες, τι μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση? Σύμφωνα με λόγια ενός από τους τεχνικούς, η γραμμή μου δεν έφερνε λάθη. Το fastpath το ζήτησα μόνος μου για να γλυτώσω το εξωφρενικό delay που είχα προηγουμένως, με το οποίο κανένας τεχνικός δεν ασχολήθηκε. Ευτυχώς η σύνδεση μου τώρα είναι σταθερή απλά η ταχύτητά μου είναι πολύ κάτω από τα επίπεδα που είχα τα προηγούμενα χρόνια. Ε τότε πάει να πει ότι έχουν "μπουκώσει" τα DSLAM έχουν γίνει πολλές νέες συνδέσεις και τρώνε πολλούς πόρους. Ζητά να σε αλλάξουν DSLAM, απαίτησε το. Με το delay γιατί να ασχοληθούν; ουσιαστικά δεν αποτελεί πρόβλημα... αλλά φυσικό επακόλουθο της φθοράς στο χρόνο με μπουκωμένο DSLAM ή καλωδιώσεις αν δεν είναι επίγειες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα