Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Κάνω την ερώτηση εδώ γιατί δεν μπορώ να βρω λύση και απάντηση κάπου αλλού και έχω ανχωθει πάρα μα πάρα πολύ. Έχω εστιατόριο και έκανα ένας πελάτης ήθελε να πληρώσει με κάρτα στο POS. Το θέμα είναι ότι στην ταμειακή μηχανή έκανα ένα λάθος και έβαλα 45 ευρώ ενώ ο λογαριασμός του ήταν 42.50 και του λέω δεν πειράζει θα βάλουμε στο POS 42.50 κανονικά. το έκανα τελείως ασηνεσθητα πάνω στον πίεση που είχα λόγο δουλειάς. υπάρχει περίπτωση να έχω προβλήματα αφού η απόδειξη της ταμειακής μηχανής δεν συμβαδίζει με την απόδειξη του POS κατά 2.50 ε? Ευχαριστώ προκαταβολικά... Περιμένω απάντηση γιατί πραγματικά είναι πάρα πολύ ανχομενος

Δημοσ.

κόψε μια απόδειξη 2.5 ευρώ αν αγχώνεσαι τόσο πολύ :lol:

στο pos δεν παίζουν διορθώσεις; (δε γνωρίζω από ταμείο, αλλά νομίζω ότι διορθώνεται) 

Δημοσ.

Είναι ο πατέρας μου το αφαντικο και ήμουν μόνος στο μαγαζί και είμαι 17 και δεν ξέρω πως να του το πω και αν θα υπάρχει πρόβλημα με την εφορία η κάτι.

Δημοσ.

Ο ελεγχος που κανει η εφορια στον τζιρο των καταστηματων δεν ειναι τοσο εξιδικευμενος και βαθυς. Απλα τους ενδιαφερει να υπαρχει συναφεια στον τζιρο που καταγραφεται στα POS και βασικα στην τραπεζα με εκεινον που δηλωνεται και αποδεικνυεται απο τα Ζ της ταμειακης. Παλια βλεπεις, ηταν εξαιρετικα συνηθισμενη πρακτικη, κυριως σε καταστηματα με ειδη πολυτελειας αλλα και σε τουριστικες περιοχες, εποχες και ειδη, η χρεωση της πιστωτικης αλλα οχι και η ταυτοχρονη κοπη της αποδειξης ή και ακομα και η εκδοση του τιμολογιου. 1000€ το μηνα δηλαδη χρεωσεις σε καρτες και 100€ δηλωμενα στην ταμειακη.

Αυτα σημερα "πιανονται" πανευκολα πια. Πολυ δυσκολο ομως το να σε ψαξει καποιος για περιστασιακες ασυμβατοτητες ποσων, και μαλιστα τοσο μικρων σε επιπεδο αποδειξης με αποδειξη, μιας προς μια. Ασε δε που για να φανει καποιο προβλημα θα πρεπει να εχει καποιος 100 τεμαχια χρεωσεων POS και αλλα 99 σε αποδειξεις ταμειακης, κατι που ειναι αδυνατο να συμβει.

Δημοσ.

Οπότε να μην ανυσηχω? Συγνώμη που ρωτάω και Ξαναρωταω απλά είναι πρώτη φορά που το παθενω και ανυσηχω

• Moderators
Δημοσ.

Αμφιβάλλω για το κατα ποσο θα εχεις πραγματικά προβλημα, παντως για μελλοντική χρήση, θα μπορουσες να έκοβες τη σωστη αποδειξη των 42,5 ευρω και να κρατουσες τη λαθος των 45 και να την ακυρωνε ο λογιστής σου.

Στο καπακι αυτο ε, μην πας να κόψεις τωρα στο ασχετο αποδειξη 42,5 ευρω μετάαπο τοσο χρονικό διαστημα.

κόψε μια απόδειξη 2.5 ευρώ αν αγχώνεσαι τόσο πολύ :lol:

στο pos δεν παίζουν διορθώσεις; (δε γνωρίζω από ταμείο, αλλά νομίζω ότι διορθώνεται)

Το αντίστροφο συνέβη, του pos η τιμη ήταν χαμηλότερη απο εκείνη στην αποδειξη. :P
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Oπως και να εχει παντως πες το στον πατερα σου. Οχι για κανέναν αλλον λογο αλλα γενικα ειναι προτιμότερο να εχει γνώση ο κυριος ιδιοκτήτης, πες ότι μετραει το Ζ της ταμειακης με τα χρήματα και τις κάρτες στο τέλος της ημερας, γιατι να υπαρχει διαφορα εστω και 2μιση ευρω? :)

Δημοσ.

Το αντίστροφο συνέβη, του pos η τιμη ήταν χαμηλότερη εκείνης στην αποδειξη. :P

ε τότε κλάιν, το ζήτημα είναι τι λέει το Ζ από το οποίο θα φορολογηθείς και αν αυτό δικαιολογείται και από το pos 

το πρόβλημα είναι να έχεις χρήματα στο pos που δεν υπάρχουν στο Ζ (σαν τους τύπους που είχαν pos που τους έβγαζαν τα λεφτά απευθείας εξωτερικό και φυσικά ούτε τα χτυπούσαν σε μηχανές ούτε τα έκοβαν αποδείξεις) 

εκεί στη πέφτουν 

το να φορολογηθείς από λάθος σου για 2.5 ευρώ παραπάνω δεν είναι θανάσιμο λάθος 

Δημοσ.

Μεγαλύτερη απόδειξη έκοψες, όχι μικρότερη. Σε βάρος σου ήταν το λάθος. Δεν βλέπω το λόγο να έχει πρόβλημα η εφορία. Τώρα τα +2.5€ στην ταμειακή σημαίνουν χασουρα της τάξης του 1€, το οποίο είναι ανάξιο λόγου...

• Moderators
Δημοσ.

Μεγαλύτερη απόδειξη έκοψες, όχι μικρότερη. Σε βάρος σου ήταν το λάθος. Δεν βλέπω το λόγο να έχει πρόβλημα η εφορία. Τώρα τα +2.5€ στην ταμειακή σημαίνουν χασουρα της τάξης του 1€, το οποίο είναι ανάξιο λόγου...

Δεν ειναι ακριβως ετσι εδω που τα λεμε. Θεωρητικα πρεπει να υπαρχει συμβατότητα καρτας-απόδειξης, οποτε η καρτα των 42,5 ευρω δεν εχει την αντίστοιχη αποδειξη.

Τωρα προφανως και πρέπεινα πεσεις στην περιπτωση ελέγχου κινησεων της συγκεκριμενης ημερας και φυσικα μπορεις να ισχυριστεις λαθος αν συμπιπτουν οι ωρες. Ειδικα αν η ταμειακή εχει διακριση εκδοσης πιστωτικής ουτε που θα ασχοληθεί κανείς.

Αλλα οχι επειδή ειναι εις βάρος της επιχείρησης το λαθος :)

Ακαδημαϊκά ολα αυτα, θεωρω πως πρακτικα ειναι δύσκολο να την πατήσεις ετσι.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά.. Αφου με καθησυχάσατε και δεν υπάρχει σπουδαίο λάθος θα του το πω και εγώ τώρα χωρίς φόβο. Ευχαριστώ και παλο

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά.. Αφου με καθησυχάσατε και δεν υπάρχει σπουδαίο λάθος θα του το πω και εγώ τώρα χωρίς φόβο. Ευχαριστώ και παλο

Αν του το πεις θα με ενδιέφερε να μας ενημερώσεις μετά για το πως εξελίχθηκε το ζήτημα.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

www.smartcashier.gr - μετατρεπει τα android κινητα τηλεφωνα και τα android pos σε ταμειακες μηχανες συμβατες με το my data.

Επεξ/σία από POS
Δημοσ.
Στις 21/4/2017 στις 3:56 ΜΜ, Erosa είπε

Καλησπέρα,

Κάνω την ερώτηση εδώ γιατί δεν μπορώ να βρω λύση και απάντηση κάπου αλλού και έχω ανχωθει πάρα μα πάρα πολύ. Έχω εστιατόριο και έκανα ένας πελάτης ήθελε να πληρώσει με κάρτα στο POS. Το θέμα είναι ότι στην ταμειακή μηχανή έκανα ένα λάθος και έβαλα 45 ευρώ ενώ ο λογαριασμός του ήταν 42.50 και του λέω δεν πειράζει θα βάλουμε στο POS 42.50 κανονικά. το έκανα τελείως ασηνεσθητα πάνω στον πίεση που είχα λόγο δουλειάς. υπάρχει περίπτωση να έχω προβλήματα αφού η απόδειξη της ταμειακής μηχανής δεν συμβαδίζει με την απόδειξη του POS κατά 2.50 ε? Ευχαριστώ προκαταβολικά... Περιμένω απάντηση γιατί πραγματικά είναι πάρα πολύ ανχομενος

Μην αγχωνεσε  δεν γίνετε τίποτα... μπορείς να πεις άνετα ότι σου έδωσε 42.5 στην κάρτα και καπάκι πήρε και κάτι με 2.5ευρώ και σου τα έδωσε μετρητά τα 2.5ευρώ. Εδώ εγώ στο σουπερ πόσες φορές το έχω κάνει αυτό(τις δίνω πχ 30 μετρητά και 40 στην κάρτα) και η ταμίας μία απόδειξη κόβει 70ευρω, όχι 2 διαφορετικές..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...