Metalman9 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Ψάχνω να στήσω έναν πύργο για να παίξω κάποιους ΑΑΑ τίτλους με αξιοπρέπεια μιας και ο φορητός μου με GTX 570m δεν σηκώνει πλέον. Mass Effect Andromeda, Deus Ex, Nier Αutomata κτλπ. Δεν έχω τρελλές απαιτήσεις σε αυτό το budget, πάω για 1080p/60fps i) Το ποσό που διαθέτουμε: 450eu ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.) 1080p/60fps gaming iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.) Θα ανοίξω άλλο θέμα για οθόνη με ξεχωριστό budget. v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Όχι viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Όχι ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού Θα ήταν καλό να υπάρχει χώρος για μελλοντική αναβάθμιση CPU kai GPU x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας Αν υπάρχει η δυνατότητα ναι. xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού Αν υπάρχει η δυνατότητα ναι. xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Μπορώ να χρησιμοποιήσω τον 840 evo 240gb που έχω στον φορήτο μου αν το budget δεν χωράει καινούργιο αλλά θα προτιμούσα να μην τον ζορίσω άλλο. Σκέφτομαι κάτι σε G4560/480/1060 αλλα δεν έχω καταλάβει ακόμα αν ο Pentium είναι αρκετός για 1080/60fps αλλα παράλληλα δεν βλέπω και άλλη επιλογή σε αυτό το budget. Μήπως να περιμένω για Ryzen 3? Εφόσον υπάρχει διαφορά στην τιμή μπορώ να παραγγείλω και από εξωτερικό δεν έχω θέμα. ΗDD δεν χρειάζομαι, έχω εξωτερικό.
tanasen01 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Σκέφτομαι κάτι σε G4560/480/1060 αλλα δεν έχω καταλάβει ακόμα αν ο Pentium είναι αρκετός για 1080/60fps αλλα παράλληλα δεν βλέπω και άλλη επιλογή σε αυτό το budget. Μήπως να περιμένω για Ryzen 3? Οι Ryzen 3 θα βγουν το καλοκαίρι. Πότε δεν ξέρουμε... Ο g4560 είναι όντως μονόδρομος σε αυτό το budget, αλλά είναι αρκετά ικανός επεξεργαστής για gaming. 60fps σε 1080p τα έχει και με μια 1050ti, αφού τα όριά του είναι οι mid-range gpu gtx1060/rx480. Μια σύνθεση με τον pentium: https://www.skroutz.gr/s/396886/NZXT-Source-210-Elite.html https://www.skroutz.gr/s/417911/XFX-ProSeries-450W-Core-Edition-Full-Wired-Bronze.html https://www.skroutz.gr/s/10839187/Asrock-B250M-Pro4.html μπορείς να πας κ σε πιο φτηνή Β250 όμως https://www.skroutz.gr/s/10787786/Intel-Pentium-Dual-Core-G4560-Box.html https://www.skroutz.gr/s/6439837/Corsair-Vengeance-LPX-8GB-DDR4-2400MHz-CMK8GX4M1A2400C14R.html αργότερα βάζεις άλλη μια https://www.skroutz.gr/s/10297571/Palit-GeForce-GTX1050-Ti-4GB-StormX-NE5105T018G1F.html, ή https://www.skroutz.gr/s/10263026/Gigabyte-GeForce-GTX1050-Ti-4GB-OC-GV-N105TOC-4GD.html δεν χωράει στο μπάτζετ δίσκος οπότε βάλε αυτόν που έχεις κ τον αντικαθιστάς στο μέλλον
Millennium Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Μιλας και για 1080p/60fps.Αν φτιαξεις κατι τωρα με ~450 (απο ελλαδα) σε οχι και τοσο πολυ καιρο θα κοιτας για αλλαγες και θα χεις χασουρα.Αν μαζεψεις παραπανω χρηματα θα μπορεις να παρεις σιγουρα κατι καλυτερο. Αν ανεβεις και κοιτας απο εξωτερικο μπορεις να χωρεσεις και Ryzen 5 τωρα αν και γενικα εγω στη θεση σου θα περιμενα λιγο μαζευοντας αν γινεται.
Metalman9 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Μιλας και για 1080p/60fps.Αν φτιαξεις κατι τωρα με ~450 (απο ελλαδα) σε οχι και τοσο πολυ καιρο θα κοιτας για αλλαγες και θα χεις χασουρα.Αν μαζεψεις παραπανω χρηματα θα μπορεις να παρεις σιγουρα κατι καλυτερο. Αν ανεβεις και κοιτας απο εξωτερικο μπορεις να χωρεσεις και Ryzen 5 τωρα αν και γενικα εγω στη θεση σου θα περιμενα λιγο μαζευοντας αν γινεται. Γιαυτο έγραψα ότι δεν έχω θέμα να τα πάρω από εξωτερικό. Τι θα πρότεινες για 1080/60fps? Στο περίπου πόσο θα πρέπει να ανεβάσω το budget? Για ποιο μοντέλο Ryzen 5 μιλάμε?
tanasen01 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Για τους μέχρι τώρα τίτλους ο G4560 την παλεύει μια χαρά. Για τους μελλοντικούς καινούριους τίτλους όμως ο πιο value for money κ πιο future proof νομίζω είναι ο R5 1600.
Millennium Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Ο G4560 δε κανει και για τους τωρινους μοντερνους τιτλους. Γιαυτο έγραψα ότι δεν έχω θέμα να τα πάρω από εξωτερικό. Τι θα πρότεινες για 1080/60fps? Στο περίπου πόσο θα πρέπει να ανεβάσω το budget? Για ποιο μοντέλο Ryzen 5 μιλάμε? Ο 1400 χωραει αν ανεβεις 80ε +, αναλογως το e-shop και τι καρτα θα βαλεις βεβαια.
tanasen01 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Ο G4560 δε κανει και για τους τωρινους μοντερνους τιτλους. Ashes of singularity ναι δεν θα μπορει να παιξει με πάνω από 40fps. Αλλά με τα περισσότερα παιχνίδια μέχρι το 2016 δεν θα χει πρόβλημα με μια rx470 να παϊζει σε ultra settings 1080p με 50+fps. Μιλάμε για επεξεργαστή των 60 ευρώ. Του χρόνου μπορεί να αλλάξει κ να πάει σε i5/i7. Συμφωνώ ότι καλύτερα μια κ έξω να πάει σε R5, αλλά δεν είναι λάθος κ η επιλογή του pentium με την προϋπόθεση της αναβάθμισης στο μέλλον.
Millennium Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δεν ειναι μονο το ashes,ειναι ποσα μοντερνα παιχνιδια και τα περισσοτερα early access για τα οποια o G4560 δε κανει.Με τετοιες καρτες και παιχνιδια τον τρωει και το microstuttering.Ουσιαστικα ειναι ξεπερασμενος πριν τον παρει. 1080p/60fps λεει,μη νομιζει αυτη τη στιγμη οτι θα παρει κατι που θα τον καλυψει με αυτα τα χρηματα.Γενικα εγω ειμαι της γνωμης να ξεκινας με κατι καλο οσο γινεται για να μη χρειαστει να του ριξεις συντομα σχετικα και αλλα χρηματα και βγεις ζημιωμενος.Αυτο αν μπορει ο ανθρωπος βεβαια και αν τον ενδιαφερει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα