bazinga13 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Την καλησπερα μου σε ολους τους φιλους.Ηθελα να ρωτησω το εξης--> Εχω ενα Λαπτοπ της Lenovo και τρεχω win 7 64 Ultimate sp1.Εχω κατεβασει 2 εκδοσεις windows win 7 64 bit και θελω να κανω φορματ μεσω στικακι usb,εχω μπλεξει με τις ρυθμισεις του Bios. Δοκιμασα πολλες λυσεις που βρηκα μεσω Google αλλα δεν δουλεψε. Θελω να μαθω α)Οταν κανω το στικακι bootable μεσω Rufus τι πρεπει να επιλεξω?εχει μια ρυθμιση default και 2 επιλογες για UEFI,η μια νομιζω ειναι για το MBR και η αλλη δεν θυμαμαι. β)Και στο Bios τι ρυθμισεις πρεπει να κανω?εχει δοκιμασει παρα πολλες επιλογες,π.χ το ενα legacy το αλλο uefi και αντιστροφα,και τα 2 legacy η και τα 2 uefi . Aλλου διαβασα για καποια κρυφα αρχεια που εμφανιζεις(νομιζω boot service) και καποια αλλα και παλι τιποτα. Το διαβαζει το στικακι,εμφανιζει την κεντρικη σελιδα με τις επιλογες για γλωσσα αλλα ειναι παγωμενη η οθονη,ουτε το ποντικι δουλευει,ουτε τα βελακια,ουτε τα tab ουτε τιποτα. Δεν υποτιθεται οτι το UEFI εχει αντικαταστησει το BIOS απο το 2011 και απλα εχει καποιες ρυθμισεις για παλιες συσκευες που δεν υποστηριζουν UEFI?Αν εχω καταλαβει καλα παντα,αν ειπα μπουρδα βαρατε χωρις ντροπες .Απλα αν ισχυουν τα παραπανω το λαπτοπ μου δεν ειναι τοσο παλιο,νομιζω δηλαδη..
Xristaras12 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 απενεργοποιήσε και το secure boot. εφόσον επιλέξεις uebi bios θα πρέπει να το φτιάξεις με uefi+GPT μέσω του rufus,διαφορετικά αν επιλέξεις legacy απ το bios MBR. 1
TheELF Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Τα καινούργια laptop (kabylake) βλέπουν όλα τα usb αλλά και γενικά όλες της συσκευές σαν usb 3,τα 7 κατά την εγκατάσταση βλέπουν μόνο μέχρι usb2.... Για αυτό δεν δουλεύει τίποτα και κολλάει,αφού σου βγάζει οθόνες το πρόβλημα με την εκκίνηση το έλυσες uefi/μουφέφει/mbr ό,τι και να είναι ξεκινάει, το θέμα τώρα είναι με της συσκευές και τους σωστούς οδηγούς. Αν έχεις την δυνατότητα να βγάλεις τον δίσκο και να τον βάλεις σε άλλον Η/Υ δες αυτό. http://www.insomnia.gr/topic/640515-windows-7-από-usb-dvd-σε-skylake/?p=55570882
micos000 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Αυτό που λέει ο elf. Απλά δες αν το λάπτοπ έχει συνδυασμό usb2 και usb3 θυρών ή μόνο usb 3. Οι 3 συνήθως είναι μπλέ όταν υπάρχουν ΚΑΙ usb 2 αλλιώς είναι όλες μαύρες. Οπότε αν έχεις και μπλε και μαύρες θύρες usb βάλε το στικάκι στις μαύρες. Αν είναι όλες 3 τότε πρέπει να ενσωματώσεις usb 3 drivers το iso των 7 ή να το πάρεις απόφαση και να βάλεις 10άρια να τελειώνεις.
bazinga13 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Σας ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις,λοιπον δοκιμασα την λυση του Xristara αλλα δεν μου δουλεψε,θα παω μετα να τσεκαρω και τα usb και θα σας ενημερωσω για τις εξελιξεις
REDMAN-X Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 καλησπερα παιδια εχω ενα θεμα με το φορματ μου ...οταν παω να κανω τα win με το ρουφους ολα καλα αλλα οταν παω να βαλω το iso μου αλαζει του διαμερισμου και μου λεει bios or uefi-csm αντι του bios-uefi και αλαζει και το συστημα αρχειον και δεν με αφηνει λεγοντας το ειδολο δεν ειναι συμβατο με το συστημα να διαλξεω αλλο iso .....και ο δισκος που εχω το συστημα ειναι ssd και μου εχει κλεψει 50 apo 120 gb παρολο που εκαν διαγραφη παλαιοων εγκαταστασεων...!
micos000 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Να το αφήσεις όπως το προτείνει το rufus. Γιατί θέλεις να το αλλάξεις; Εγώ πέρασε το iso με το rufus σε usb με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις και μου δούλεψε κανονικά. 1
REDMAN-X Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Να το αφήσεις όπως το προτείνει το rufus. Γιατί θέλεις να το αλλάξεις; Εγώ πέρασε το iso με το rufus σε usb με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις και μου δούλεψε κανονικά. γιατι ετσι οταν το εκανα κατι εγινε με τον c και μπερδευτικε lecasy&uefi και εκανα 2 μερες επαναφερω......η μαλλον εκανα πατατα γιατι ηθελα να δοκιμασω το uefi μη εχοντας γνωση τελικα οσο 8α επρεπε..και απο τοτε μου το βγαζει ετσι σε αυτην την μορφη το ρουφους....Τελικα ποτε δεν καταφερα ν αδω πως ειναι το καταραμενο uefi.........κριμα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα