atheatos Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δεν σου συστήνω να αγοράσεις πράσινο επεξεργαστή αν είσαι και στο ελάχιστο χρήστης που ασχολείται με multimedia apps/small games κλπ στο κάτω κάτω ο επεξεργαστής από μόνος του δεν θα κάψει και τπτ. άσε που το νούμερο που αναγράφει κάθε επεξεργαστής είναι το maximum που θα τον πιάσεις σπάνια [όταν ζορίζεις τον υπολογιστή σου φουλ]. Άρα ένας λόγος παραπάνω να μην πάρεις πράσινο. Το νούμερο που αναγράφει ο επεξργαστης? Ποιο εννοείς? Αν εννοείς το tdp σε πληροφορώ ότι μπορεί να το ξεπεράσει εύκολα με το να κολλήσει ένα καλό ιο....https://en.m.wikipedia.org/wiki/Thermal_design_powerΥΓ. Για να τελειώνουμε με το θέμα επειδή βλέπω ότι υπάρχει μια γενικότερη σύγχυση σε πολλούς εδώ μέσα ,το tdp είναι καθαρά ενδεικτικό. Υπάρχουν επεξεργαστές που το ξεπερνάνε εύκολα κατά πολύ....
Sheogorath Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Το νούμερο που αναγράφει ο επεξργαστης? Ποιο εννοείς? Αν εννοείς το tdp σε πληροφορώ ότι μπορεί να το ξεπεράσει εύκολα με το να κολλήσει ένα καλό ιο....https://en.m.wikipedia.org/wiki/Thermal_design_power ΥΓ. Για να τελειώνουμε με το θέμα επειδή βλέπω ότι υπάρχει μια γενικότερη σύγχυση σε πολλούς εδώ μέσα ,το tdp είναι καθαρά ενδεικτικό. Υπάρχουν επεξεργαστές που το ξεπερνάνε εύκολα κατά πολύ.... Παράδειγμα και σε τι σενάριο? Αναφέρεται στην μέση μέγιστη ισχύ, τα παροδικά spikes δεν αφορούν κανέναν. 1
atheatos Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Παράδειγμα και σε τι σενάριο? Αναφέρεται στην μέση μέγιστη ισχύ, τα παροδικά spikes δεν αφορούν κανέναν. Τα παροδικά spikes δυστυχώς γίνεται μόνιμα σιγά σιγά σε παλιούς επεξεργαστές με χαμηλό performance.... Όλο και περισσότερο αυτοί οι επεξεργαστές φτάνουν στο maximum tdp και το ξεπερνάνε. Ειδικά αυτοί που είχαν ήδη ψηλά το tdp τους και τα κουτιά και οι μητρικές τους ήταν οριακά τώρα υποφέρουν από υπερθερμανσεις.ΥΓ. Δεν θα μιλήσω για τα σενάρια overclocking που μερικοί αναγκάζονται να κάνουν λόγω των αυξημένων σύγχρονων απαιτήσεων . Αν για σένα είναι άγνωστο σε μερικούς είναι καθημερινότητα....
spy94 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Καταρχήν θέλω να ρωτήσω αν πχ. έχω έναν επεξεργαστή που καταναλώνει μέγιστο 45w και κάρτα γραφικών 400w το τροφοδοτικό που θα πάρω θα είναι 500w; (με λίγο αέρα).Αν ναι μαζί με τα άλλα υποσυστήματα θα πρέπει να πάρω τροφοδοτικό 4000watt!!! Jesus Christ λέμε! Δεν έχω προχωρήσει ακόμα με την σύνθεση(Σταθερός) αλλά θα ήθελα όσο γίνετε λιγότερο κατανάλωση στο ρεύμα αλλά και επιδόσεις όσο γίνετε περισσότερο με λίγα λόγια ένας πράσινος Η/Υ. Ας πούμε η καλύτερη κάρτα γραφικών σε επιδόσεις με την χαμηλότερη κατανάλωση.Προτείνετε διάφορα πράσινα εξαρτήματα(μνήμες,επεξεργαστές,κάρτες γραφικών κτλ.) αν θέλετε. Εδώ στο insomnia δεν βρήκα κάτι τέτοιο αλλά φαντάζομαι ότι θα το θέλανε πολλοί. Επιπλέον έχω παρατηρήση ότι αντί να βγαίνουν εξαρτήματα με περισσότερες επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση γίνετε το αντίθετο.Θα μου πεις λογικό είναι δεν πρέπει όμως υποτίθεται ότι εξελισσόμαστε όσο περνάνε τα χρόνια, μόνο στους σκληρούς δίσκους έχω δει πρόοδο(ssd,m2). Τώρα θα μου πεις εξαρτάτε και για τη χρήση τον θες: Χρήση ίντερνετ,multimedia,εφαρμογές γραφείου,Gaming Πχ Ο ποιο πράσινος υπολογιστής για ίντερνετ,multimedia,εφαρμογές γραφείου,Gaming κτλ. Αρχικά ένα Site: λινκ για να υπολογίζεις τα watt Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα κατα την γνώμη μου. Κατα βάση ο επεξεργαστής και κυρίως οι γραφικών ανεβάζουν τις απαιτήσεις σε ρεύμα.Χονδρικά εαν δεν ενδιαφέρεσαι για mini pc που συνήθως λόγω τροφοδοτικού πρέπει να προσέξεις και την παραμικρή διαφορά στην κατανάλωση πάρε οποιοδήποτε επεξεργαστή(σε λογικά πλαίσια-όχι T εννοώ) και πρόσεξε απλά την γραφικών. Κάνεις λάθος-Εκεί στοχεύουν μικρή κατανάλωση με καλύτερη απόδοση
atrwtos Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Με λίγα λόγια εκεί στον επεξεργαστή που αναφέρουν την κατανάλωση μας κοροιδευουν; δεν είναι το Site: TDP ; Spy24 τι εννοείς "Κάνεις λάθος-Εκεί στοχεύουν μικρή κατανάλωση με καλύτερη απόδοση" η κάρτα γραφικών;
NT1G Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Το point πιο είναι; O 7700T είναι €20-€30 πιο ακριβός από τον 7700σκέτο, και μερικές 100άδες MHz αργότερος. Θα γλιτώσεις μερικές kWh τον χρόνο πιστεύεις από αυτά; π.χ. από αυτή την εικόνα ποιος είναι ο πιο "οικονομικός" στο ρεύμα;
spy94 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Εννοώ ότι γίνεται το αντίθετο από τι πιστεύεις και το έχω μαυρίσει κιόλας δηλαδή ότι οι νέες κάρτες γραφικών έχουν κατά βάση μικρότερες απαιτήσεις σε ρεύμα και είναι καλύτερες σε επιδόσεις 1
atrwtos Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Το point πιο είναι; O 7700T είναι €20-€30 πιο ακριβός από τον 7700σκέτο, και μερικές 100άδες MHz αργότερος. Θα γλιτώσεις μερικές kWh τον χρόνο πιστεύεις από αυτά; Κοίτα ότι και να γλιτώσεις είτε πολύ είτε λίγο καλό είναι Θέλω 8πυρηνο να "καίει" 5w γίνετε; :P ...To ίδιο και για τα υπόλοιπα εξαρτήματα με τροφοδοτικό 100w ...θα μου πεις πάρε κινητό Το point πιο είναι; O 7700T είναι €20-€30 πιο ακριβός από τον 7700σκέτο, και μερικές 100άδες MHz αργότερος. Θα γλιτώσεις μερικές kWh τον χρόνο πιστεύεις από αυτά; π.χ. από αυτή την εικόνα ποιος είναι ο πιο "οικονομικός" στο ρεύμα; Γενικά εστιάζετε πολύ στον επεξεργαστή που είναι βέβαια ένας κύριος λόγος...οκ ο πιο "οικονομικός" στο ρεύμα;....ΚΑΝΕΝΑΣ! Καταλαβαίνω τη θες να πεις..Ανάλογα με τη θα κάνεις αλλά εγώ πχ θέλω να καταναλώνω τόσα watt γενικά όλο το συνολικό σύστημα του υπολογιστή...και αν μια π.χ εφαρμογή απαιτήσει παραπάνω ενέργεια ο επεξεργαστής δεν θα μπορεί να την δώσει γιατί δεν έχει άλλα περιθώρια...Μπορεί να μην μπορείς καν να τρέξεις την εφαρμογή ή να την τρέξεις και όταν την "ζορίσεις" να σε πετάξει να κάνει επανεκκίνηση κτλ.Τότε θα μου πεις γιατί να εγκαταστήσω αυτήν την εφαρμογή(μπορεί να μην το ξέρεις ότι καταναλώνει τόσο πολύ ρεύμα).Αυτό κυρίως σε λαπτοπ υπολογιστές αλλά πιστεύω να κατάλαβες τι εννοώ.
NT1G Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 ... Καταλαβαίνω τη θες να πεις..Ανάλογα με τη θα κάνεις αλλά εγώ πχ θέλω να καταναλώνω τόσα watt γενικά όλο το συνολικό σύστημα του υπολογιστή...και αν μια π.χ εφαρμογή απαιτήσει παραπάνω ενέργεια ο επεξεργαστής δεν θα μπορεί να την δώσει γιατί δεν έχει άλλα περιθώρια...Μπορεί να μην μπορείς καν να τρέξεις την εφαρμογή ή να την τρέξεις και όταν την "ζορίσεις" να σε πετάξει να κάνει επανεκκίνηση κτλ.Τότε θα μου πεις γιατί να εγκαταστήσω αυτήν την εφαρμογή(μπορεί να μην το ξέρεις ότι καταναλώνει τόσο πολύ ρεύμα).Αυτό κυρίως σε λαπτοπ υπολογιστές αλλά πιστεύω να κατάλαβες τι εννοώ. Τα έχεις πολύ μπερδεμένα. Δεν πάει έτσι. 1
Alexlooker Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 αν θελεις να εισαι "πρασινος" on-bord vga αν ο υπολογιστηs σου καταναλωνει 220w 500w η 1000w τροφοδοτικο παλι καταναλωνει 220w Τα έχεις πολύ μπερδεμένα. Δεν πάει έτσι. NT1G
Fulgore Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Αγαπητε ολα αυτα που ζητας υπαρχουν αλλα οχι στους υπολογιστες. Παρε μια κονσολα να βρεις την υγεια σου γιατι στο pc ειναι τελειως διαφορετικα τα πραγματα. http://wololo.net/2016/11/25/ps4-energy-consumption-much-ps4-costs-can/
atrwtos Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Τα έχεις πολύ μπερδεμένα. Δεν πάει έτσι. Δηλαδή; Αγαπητε ολα αυτα που ζητας υπαρχουν αλλα οχι στους υπολογιστες. Παρε μια κονσολα να βρεις την υγεια σου γιατι στο pc ειναι τελειως διαφορετικα τα πραγματα. http://wololo.net/2016/11/25/ps4-energy-consumption-much-ps4-costs-can/ (Που υπάρχουν σε smartphones;; δεν είναι υπολογιστές; ή όχι smartphones κάτι άλλοΖητάω να βρω τα καλύτερα "πράσινα" εξαρτήματα για να συνθέσω έναν υπολογιστή..και το σύστημα δεν το φτιάχνω για μένα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Έχω κομπιουτεράκι και είμαι υγιης ευχαριστώ πάντως!
Fulgore Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Στο ανεφεραν παραπανω οτι gaming και μικρη καταναλωση δεν πανε μαζι Επισης απο την στιγμη που δεν γνωριζουμε το budget δεν μπορουμε να βοηθησουμε. Δεν γινεται δουλεια αν μιλαμε υποθετικα και οχι συγκεκριμενα. Επιπλέον έχω παρατηρήση ότι αντί να βγαίνουν εξαρτήματα με περισσότερες επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση γίνετε το αντίθετο. Επισης ουτε αυτο που γραφεις ισχυει και μου κανει εντυπωση οταν ειναι φως φαναρι το αντιθετο. Ψαξε να δεις τι καταναλωση εχει μια 7970 και 290 και τι καταναλωση εχει μια rx 480. Η τι καταναλωση εχει μια gtx 680 και 690 και τι καταναλωση εχει μια 1060 ή 1070. Μια απο τα ιδια και στους επεξεργαστες δες τι καταναλωση εχει ενας fx 8350(ή και 9590)και δες και τους καινουργιους ryzen. Δεν έχω προχωρήσει ακόμα με την σύνθεση(Σταθερός) αλλά θα ήθελα όσο γίνετε λιγότερο κατανάλωση στο ρεύμα αλλά και επιδόσεις όσο γίνετε περισσότερο με λίγα λόγια ένας πράσινος Η/Υ. Θα φτιάξω μια σύνθεση για γραφείο και μια για gaming(όσο πράσινο γίνετε) ξέρω ότι gaming+πράσινα μέρη δεν γίνετε και τόσο..εξαρτάται πάλι τη παιχνίδια θες να τρέξεις ανάλογα τέτοιο σύστημα θα κάνεις οκ.. Τελος απο την μια συνθεση πηγαμε στις δυο και απο την προσωπικη χρηση πηγαμε στο'' pc για αλλο''. Λιγο μπερδεμενα τα πραγματα για να μπορει να βγει ακρη... το σύστημα δεν το φτιάχνω για μένα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. 1
Ihavetheanswers Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Τι οθόνη υπάρχει; Είπαμε για επεξεργαστές, αλλά για να ξέρουμε και για κάρτες γραφικών.
NT1G Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δηλαδή; Τι δηλαδή; Οι εφαρμογές δεν απαιτούν καμιά ενέργεια από τους επεξεργαστές ούτε κάνουν επανεκίνηση τον υπολογιστή ή κάτι άλλο. Ό,τι μπορεί να δώσει ένας επεξεργαστής δίνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα