Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω Vodafone VDSL το οποιο συγχρονιζει στα 50MB/s.

'Εφαγα τα νιάτα μου να προσπαθώ να λύσω τα προβλήματα του Wifi με διαφορες επιπλοκές που ειχα και δεν καταφερα τιποτα ετσι αποφασισα να σκασω οτι λεφτα ειχα (ειμαι φοιτητης) και να παρω ενα σετακι powerline.

Πηρα λοιπον το 

TP-LINK TL-PA4020PKIT v1.

Το συνδεω και κατευθειαν ειχα 49MB/s.

4 Μερες αργοτερα τυχαια ανακαλυπτω οτι εχω μαξ 24MB/s.

Δοκιμασα :

1. Αλλες συσκευες στο powerline

2. Αλλαγη καλωδιων ethernet καθως και ports στο router και στα powerline

3. Reset τα powerlines

4. Αναβαθμηση λογισμικου στα παντα

5. Να κλεισω τις συσκευες και να τις ξανανοιξω

Απο το ιδιο ethernet στο ιδιο port του router στο laptop εχω κανονικα 49...

μεσα στο προγραμμα Utility της tpLink μου δειχνει ταχυτητα απο 85-130 MB/s

Το σπιτι ειναι καινουριο τα powerlines ειναι στην ιδια φαση και δεν εχει αλλαξει κατι σε συσκευες που να παραγουν θορυβο στην γραμμη.

Σας παρακαλω βοηθηστε με καποιος ειμαι να σκασω...

Δημοσ.

Δοκίμασε το απομακρυσμένο πριζάκι σε άλλη πρίζα να δεις αν θα επανέλθει η ταχύτητα.

Το πιθανότερο είναι ότι το πρόβλημα δημιουργείτε στη γραμμή (εσωτερικά ηλεκτρικά καλώδια ρεύματος ισχύος), που σημαίνει ότι δεν μπορείς να διορθώσεις κάτι.

Εγώ στη θέση σου θα αγόραζα ένα καλό ρουτερ με κεραίες ώστε να έχει δυνατό σήμα. Οικονομικά βέβαια θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω.

Δημοσ.

ενα καλο ρουτερ ισως εφτιαχνε τα πραγματα αλλα και παλι δεν ειμαι σιγουρος αν οι παρεμβολες ειναι απο γειτονες η απο το δωματιο μου συγκεκριμενα γιατι αυτα που κανει ειναι πολυ παραλογα. απο την αλλη το λαπτοπ μου δεν εχει 5gz wifi.

και αν δημιουργειται τωρα το προβλημα στην γραμμη, δεν θα το ειχα και πριν 4 μερες που τα πηρα?

Δημοσ.

Δεν υπαρχει καλο ρουτερ με καλο ασυρματο. Ολες οι περιπτωσεις πλην του καλωδιου ειναι παντοτε λαχειο το πως θα σου κατσει.

Δημοσ.

ενα καλο ρουτερ ισως εφτιαχνε τα πραγματα αλλα και παλι δεν ειμαι σιγουρος αν οι παρεμβολες ειναι απο γειτονες η απο το δωματιο μου συγκεκριμενα γιατι αυτα που κανει ειναι πολυ παραλογα. απο την αλλη το λαπτοπ μου δεν εχει 5gz wifi.

και αν δημιουργειται τωρα το προβλημα στην γραμμη, δεν θα το ειχα και πριν 4 μερες που τα πηρα?

Το γεγονός ότι είχες καλή ταχύτητα πριν και τώρα όχι, εφόσον δεν έχουν χαλάσει τα πριζάκια, σημαίνει ότι φταίει αποκλειστικά η γραμμή. Τώρα ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα. Η γραμμή μπορεί να επηρεάζεται ακόμα και από άλλους χρήστες της οικίας.

Δοκίμασε να αλλάξεις πρίζα για δοκιμή. Επίσης η χαμηλή ταχύτητα είναι όλες τις ώρες της ημέρας?

Δεν υπαρχει καλο ρουτερ με καλο ασυρματο. Ολες οι περιπτωσεις πλην του καλωδιου ειναι παντοτε λαχειο το πως θα σου κατσει.

Εγώ διαφωνώ με αυτό. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ένα router των 30 ευρώ χωρίς εξωτερική κεραία θα έχει την ίδια ασύρματη απόδοση με ένα router με 4 και πλέον κεραίες και κόστος 100+ ευρώ.

Δημοσ.

Διαφωνησε οσο θες. Τα standards των ασυρματων ειναι τα ιδια σε ολα τα μηχανηματα, ακριβα ή φθηνα.  Υπαρχουν βεβαια και εξαιρεσεις αλλα συνηθως τα ρουτερς των 4 κεραιων που αναφερεσαι αφορουν την 5 giga band, κατι το οποιο δεν το γνωριζουν πολλοι. Και αν η γειτονια σου ειναι πηγμενη σε ολα τα καναλια και εχεις overlapping με αποτελεσμα υψηλο jitter?

Βασικα παντα υπαρχουν τροποι αλλα θελει γνωσεις και δουλεια.

Ειδικα για το φιλο που εχει powerline, μπορει να του κατσει καλυτερα σε αλλη πριζα αλλα μαλλον ετσι θα παιζει λιγο πολυ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...