Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερευνητική ομάδα του Facebook αναπτύσσει μία τεχνολογία που θα επιτρέπει στον χρήση να “ακούει” μέσω του δέρματός του. Η καινοτομία θα μπορεί να βοηθήσει στην επικοινωνία ανθρώπων με κώφωση, ωστόσο το κοινωνικό δίκτυο θεωρεί πως θα προαγάγει την επικοινωνία και των ατόμων που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής, επιτρέποντας για παράδειγμα την αυτόματη μετάφραση των συνομιλιών.

Η τεχνολογία αναπτύσσεται στο διαβόητο “Κτίριο 8” του Facebook, το ερευνητικό κέντρο του κοινωνικού δικτύου που επικεντρώνεται στην κατασκευή νέων προϊόντων hardware. Επικεφαλής της ομάδας είναι η Regina Dugan, πρώην διευθύντρια της υπηρεσίας DARPA, η οποία παλαιότερα βρέθηκε στο “τιμόνι” και του ερευνητικού τμήματος της Google.

Η Dugan συνέκρινε την τεχνολογία με τον τρόπο λειτουργία του κοχλία στο ανθρώπινο αφτί, το οποίο “μεταφράζει” τον ήχο σε πληροφορία “αναγνώσιμη” από τον εγκέφαλο. Το Facebook υποστηρίζει πως είναι δυνατόν η λειτουργία αυτή να αναπαραχθεί από ειδικό hardware, το οποίο θα μεταβιβάζει στη συνέχεια μέσω του δέρματος την πληροφορία στον εγκέφαλο.

Η ερευνήτρια σημείωσε πως έχει αναπτυχθεί ήδη ένα βασικό σύστημα, πο επιτρέπει στον χρήστη να αισθάνεται τις δονήσεις που αντιστοιχούν σε έναν περιορισμένο αριθμό λέξεων. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πώς σκέφτεται το κοινωνικό δίκτυο να αξιοποιήσει την τεχνολογία, ούτε πότε θα έχει ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με την Dugan, πάντως, αυτό θα συμβεί σε λίγα χρόνια από σήμερα.

Link.png Site: Verge

Δημοσ.

MMMMM ναι υπαρχει ήδη αυτό το να ακούμε μέσω του δέρματος και το είχα κοινοποιήσει κιόλας εδώ πριν 1 χρόνο αλλά βέβαια μερικοί με ειρωνευόντουσαν εδώ + που δεν το έδωσε κανείς σημασία......   

:mad:  :mad:  :mad:

Ακουστικα Bone Conduction

• Like 2
Δημοσ.

σε λιγο θα ακουμε με τα ματια και θα διαβαζουμε με τα αυτια :D

Τι ειπες τωρα !!!

Ξαναπεστο γιατι επειδη δεν βλεπω καλα δεν σε ακουσα...

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ Horizon Zero Dawn παίζουν , σε λίγο θα έρθει και το focus :P

Πάντως μακάρι να μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τους ανθρώπους με βαριά έως ολική κώφωση επειδή το να δίνεις ψεύτικες ελπίδες είναι το χειρότερο.  

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης ερευνούν το ενδεχόμενο να στέλνεις μηνύματα χρησιμοποιώντας την σκέψη σου. Εμένα όλα αυτά δεν μου αρέσουν προσωπικά γιατί φτάνουν στο επίπεδο της παραβίασης του προσωπικού απορρήτου κάτι που το Facebook εδώ και χρόνια το έχει "βιάσει" αφού δεν έχει όριο στην συλλογή των δεδομένων. Ο Zuckerberg το παίζει ο καλός Σαμαρείτης με την "F8"  και τις τεχνολογίες που ερευνεί αλλά ουσιαστικά ερευνεί για συμφέρον δικό του και των κρατικών υπηρεσιών που συλλέγουν δεδομένα.

• Like 1
Δημοσ.

MMMMM ναι υπαρχει ήδη αυτό το να ακούμε μέσω του δέρματος και το είχα κοινοποιήσει κιόλας εδώ πριν 1 χρόνο αλλά βέβαια μερικοί με ειρωνευόντουσαν εδώ + που δεν το έδωσε κανείς σημασία......

:mad: :mad: :mad:

Ακουστικα Bone Conduction

Εντελώς διαφορετικά. Το ένα θα μεταφέρει τα σήματα μέσω του δέρματος στον εγκέφαλο και το άλλο απλά περνάει τον ήχο μέσα απο το κόκκαλο κατευθείαν στο αυτί.

• Like 2
Δημοσ.

Επίσης ερευνούν το ενδεχόμενο να στέλνεις μηνύματα χρησιμοποιώντας την σκέψη σου. Εμένα όλα αυτά δεν μου αρέσουν προσωπικά γιατί φτάνουν στο επίπεδο της παραβίασης του προσωπικού απορρήτου κάτι που το Facebook εδώ και χρόνια το έχει "βιάσει" αφού δεν έχει όριο στην συλλογή των δεδομένων. Ο Zuckerberg το παίζει ο καλός Σαμαρείτης με την "F8"  και τις τεχνολογίες που ερευνεί αλλά ουσιαστικά ερευνεί για συμφέρον δικό του και των κρατικών υπηρεσιών που συλλέγουν δεδομένα.

Όταν είχα facebook είχα κάνει copy - paste το παρακάτω κείμενο στον τοίχο μου για να προστατεύσω την ιδιωτικότητα μου. Βάλτο κι εσυ να ηρεμήσεις...

"Λόγω του γεγονότος ότι το Facebook έχει επιλέξει να εμπλέξει το λογισμικό που θα επιτρέψει την κλοπή των προσωπικών μου πληροφοριών, δηλώνω τα εξής: ως απάντηση στις νέες κατευθυντήριες γραμμές Facebook και σύμφωνα με τα άρθρα L.111,112 και 113 του κώδικα πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλώνω ότι τα δικαιώματά μου είναι συνδεδεμένα με όλα τα προσωπικά μου δεδομένα, που δημοσιεύθηκαν στο προφίλ μου. Για εμπορική χρήση των ανωτέρω χρειάζεται γραπτή συγκατάθεση μου ανά πάσα στιγμή. Όσοι διαβάζετε αυτό το κείμενο να το αντιγράψετε και να το επικολλήσετε στο Facebook τοίχο σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να τεθούν τα δεδομένα υπό την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Με αυτή την έκδοση, λέω στο Facebook ότι απαγορεύεται αυστηρά να αποκαλύψει, να αντιγράψει, να διανέμει, να αναμεταδώσει ή να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εναντίον μου με βάση αυτό το προφίλ ή / και του περιεχομένου του. Οι ενέργειες που αναφέρονται παραπάνω ισχύουν εξίσου για τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους αντιπροσώπους ή / και το λοιπό προσωπικό υπό την καθοδήγηση του Facebook. Το περιεχόμενο του προφίλ μου περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες. Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μου, τιμωρείται από το νόμο (UCC 1 1-308 - 308 1 έως 103 και του Καταστατικού της Ρώμης). Το Facebook είναι πλέον μια ανοικτή οντότητα κεφαλαίου. Όλα τα μέλη καλούνται να δημοσιεύσουν μια ανακοίνωση αυτού του είδους, ή αν προτιμάτε, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αυτό το κείμενο. Εάν δεν δημοσιεύσετε αντίστοιχη δήλωση, θα επιτρέψετε σιωπηρά τη χρήση των στοιχείων όπως φωτογραφίες σας καθώς και τις προσωπικές πληροφορίες που περιέχονται στη σελίδα σας. "

• Like 2
Δημοσ.
Όταν είχα facebook είχα κάνει copy - paste το παρακάτω κείμενο στον τοίχο μου για να προστατεύσω την ιδιωτικότητα μου. Βάλτο κι εσυ να ηρεμήσεις...

"Λόγω του γεγονότος ότι το Facebook έχει επιλέξει να εμπλέξει το λογισμικό που θα επιτρέψει την κλοπή των προσωπικών μου πληροφοριών, δηλώνω τα εξής: ως απάντηση στις νέες κατευθυντήριες γραμμές Facebook και σύμφωνα με τα άρθρα L.111,112 και 113 του κώδικα πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλώνω ότι τα δικαιώματά μου είναι συνδεδεμένα με όλα τα προσωπικά μου δεδομένα, που δημοσιεύθηκαν στο προφίλ μου. Για εμπορική χρήση των ανωτέρω χρειάζεται γραπτή συγκατάθεση μου ανά πάσα στιγμή. Όσοι διαβάζετε αυτό το κείμενο να το αντιγράψετε και να το επικολλήσετε στο Facebook τοίχο σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να τεθούν τα δεδομένα υπό την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Με αυτή την έκδοση, λέω στο Facebook ότι απαγορεύεται αυστηρά να αποκαλύψει, να αντιγράψει, να διανέμει, να αναμεταδώσει ή να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εναντίον μου με βάση αυτό το προφίλ ή / και του περιεχομένου του. Οι ενέργειες που αναφέρονται παραπάνω ισχύουν εξίσου για τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους αντιπροσώπους ή / και το λοιπό προσωπικό υπό την καθοδήγηση του Facebook. Το περιεχόμενο του προφίλ μου περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες. Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μου, τιμωρείται από το νόμο (UCC 1 1-308 - 308 1 έως 103 και του Καταστατικού της Ρώμης). Το Facebook είναι πλέον μια ανοικτή οντότητα κεφαλαίου. Όλα τα μέλη καλούνται να δημοσιεύσουν μια ανακοίνωση αυτού του είδους, ή αν προτιμάτε, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αυτό το κείμενο. Εάν δεν δημοσιεύσετε αντίστοιχη δήλωση, θα επιτρέψετε σιωπηρά τη χρήση των στοιχείων όπως φωτογραφίες σας καθώς και τις προσωπικές πληροφορίες που περιέχονται στη σελίδα σας. "

https://goo.gl/photos/CAYwXjwJBuYQYdZ88

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...