Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας παραθετω το προβλημα που εχω. 

Στο συστημα  μου (i5, 8gb) ειχα 2 σκληρους SATA 2. Στον 1ο ειχα εγκατεστημενα WIN 7 και όλα τα προγραμματα, στον 2ο τα data μου. 

Εβγαλα τον 2ο απο το PC για να τον βαλω σε αλλο pc αφου εκανα back up τα αρχεια του με απλο copy/paste σε ενα 3ο δισκο εξωτερικο.

Εγκατεστησα εναν SSD στην θεση του σκληρου που εβγαλα και εβαλα Win10+ προγραμματα. Ολα καλα, τα 10αρια δουλευουν πολυ καλα. Ελα ομως που δεν μπορω να ανοιξω το pc με win7 τα οποια βρισκονται στον αλλο σκληρο. Οτι και να δοκιμασα μου βγαζει σε περιβαλλον dos μυνημα που σχετιζεται με ελλειπη δεδομενα....(Αυτο το εβγαζε και πριν βαλω τα win10 οταν ο SSD ηταν αδειος...)

Θεώρησα οτι απο την στιγμη που ο ενας σκληρος εχει ολα τα win7 θα επρεπε να bootαρει κανονικα, μηπως εγκαθιστανται reg ή ddl αρχεία σε αυτον που έβγαλα ?

Εχω προβλημα γιατι μεσω των win7 θελω να κανω extract αρχεια απο outlook, chrome κ.α. ωστε να τα χρησιμοποιησω στα win 10...

Tι θα μπορουσα να κανω ?

Δημοσ.

Επειδή δε κατάλαβα από αυτό που έγραψες.. ο δίσκος που έχει Windows 7 τα είχες περάσει με καθαρή σωστή εγκατάσταση ή είναι το copy paste που έκανες όπως γράφεις στην επεξήγηση???

1)Eαν ειχες στησει αυτο το δισκο στο ιδιο συστημα {εξαρτηματα} απλα πρεπει να συνδεσεις μονο αυτο το δισκο και να κανεις επιδιορθωση με ενα τροπο! και θα επανελθει το πιο πιθανο.

2)Eαν ειναι απο αντιγραφη/επικολληση δε ειναι σωστο δυσκολο να παιξει.. ποσο μαλλον εαν θελεις να επιλεγεις απο ποιο λειτουργικο να κανει εκκινηση αλλα διορθωνεται και αυτο.

3)Πριν ξεκινησεις οτιδηποτε να κρατησεις καπου ξεχωρα αντιγραφο απο τα δεδομενα σου οχι τα αρχεια του λειτουργικου εννοω ωστε να μη χασεις τα αρχεια σου στην αποπειρα να το διορθωσεις,επισης ευκολο και αυτο.

4)Αυτο που καταλαβα ειναι οτι θελεις στο συστημα σου να εχεις δυο δισκους ενα με win 10 και εναν με win 7 για να κανεις την εργασια που θελεις, ευκολο ειναι αυτο και με ενα προγραμμα σαν και Link.png Site: αυτο  θα μπορεις ευκολα να αλλαζεις win που θελεις να κανει εκκινηση ο υπολογιστης σου.

Απαντησε στην ερωτηση μου εαν θες και θα βοηθηθεις.. ειτε απο μενα ειτε απο αλλον που θα καταλαβει. :-)

Δημοσ.

το πιθανότερο,όταν έκανες εγκατάσταση τα 7αρια είχες και τους 2 δίσκους πάνω και τα σημαντικά αρχεία για την εκκίνηση των 7 ειναι στον άλλο δίσκο.

τώρα με την εγκατάσταση των 10 που έκανες,υπάρχει περίπτωση να έχει αλλάξει και ο bootloader και δυσκολεύει το πράγμα.

• Like 1
Δημοσ.

το πιθανότερο,όταν έκανες εγκατάσταση τα 7αρια είχες και τους 2 δίσκους πάνω και τα σημαντικά αρχεία για την εκκίνηση των 7 ειναι στον άλλο δίσκο.

τώρα με την εγκατάσταση των 10 που έκανες,υπάρχει περίπτωση να έχει αλλάξει και ο bootloader και δυσκολεύει το πράγμα.

και αυτό επιδιορθώνεται  :-D αρκεί να εξηγήσεις τι έχεις κάνει?

Δημοσ.

Kατ'αρχας να σας ευχαριστησω για τις γρηγορες απαντησεις  :-)

Θα παρακαλουσα να ξαναδιαβαζατε προσεκτικα το αρχικο μου ποστ, νομιζω ειναι σαφες και εξηγει τι εχω κανει βημα-βημα.

Το copy/paste αφορα μόνο τα αρχεια που ειχα ως δεδομενα (φωτο, μουσικη, documents κτλ) στο 2ο σκληρο που εχω ήδη βγαλει απο το pc μου και δεν εχει αρχεια της εγκαταστασης των win7 , τουλαχιστον οσο θυμαμαι.... :unsure: Τα αρχεια αυτα τα εχω σε αλλο εξωτερικο σκληρο τα οποια επισης μπορω να δω αφου τον εχω συνδεδεμενο στο συστημα μου. Αυτα τα αρχεια λοιπον δεν ξερω αν ενπεριεχουν αρχεια των win7 τα οποια χρησιμοποιουνταν κατα την εκκινηση/λειτουργια των win7 ωστε τωρα να αναζητουνται οταν θελω να κανω boot απο τον δισκο που εχει μονο τα 7.

Ο δισκος που εχει τα win7 (τα οποια ειχαν περαστει και λειτουργουσαν μια χαρα μεχρι προσφατα) παραμενει συνδεδεμενος στο συστημα μου ως 2ος σκληρος, τα αρχεια του οποιου τα βλεπω όλα μεσω των win10 , εμφανιζονται κανονικα δηλαδη...

Δημοσ.

Ωραια οποτε εαν ολα εχουν παει ετσι, τοτε παρακαπτουμε δοκιμαστηκα αυτο που σωστα σου εγραψε ο Xristaras12 και κατεβαζεις το προγραμμα που σου εχω βαλει Link.png Site: συνδεση-->δωρεαν ειναι το εγκαθιστάς στα win 10 που λειτουργουν και ψαχνεις απο το καταλληλο menu στο προγραμμα μετα την εγκατασταση του να βρει στο σωστο δισκο και τα αρχεια που χρειαζεται για να ενσωματώσει στο bootloader τα win 7.<--you tube θα βρεις πολλά βοηθητικά videos για αυτό.

Κανεις επανεκιννηση και παιρνεις αποτελεσμα, το καλυτερο πριν θα ηταν να εχεις κρατησει αρχεια που χρειαζεσαι εκτος, για οτιδηποτε.. και εαν εχεις και τα dvd ή flasakia που εκανες τις εγκαταστασεις και τα win 7 αλλα και win 10 δεν θα ηταν καθολου ασχημη ιδεα απλα να τα εχεις προχειρα.

και ξαναγραφεις.. :ph34r:

Δημοσ.

Δες πρωτα πως είναι στο BIOS (Ποια μητρική έχεις?).

Σαν 1η επιλογή να μπουτάρεις τι έχει? Τι άλλες επιλογές έχει?

Έχει ξεχωριστή επιλογή για σκληρούς?

Δημοσ.

λοιπον, τι εχει γινει. Κατεβασα την εφαρμογη και εκανα repair τον δισκο με τα win7. Εκανα reboot με επιλογη του δικου που ειναι εγκατεστημενα και vouala, Windows 7 λειτουργικοτατα !!!

Nαι αλλα η χαρα κρατησε λιγο, τωρα ενω φαινεται μεσα απο τα windows 7 ο δισκος που εχω βαλει τα win10, οταν παω να κανω reboot με τα τελευταια , μπαινει κατευθειαν στα 7 !! Μεσα στο bios τωρα ΔΕΝ εμφανιζεται ο αλλος δισκος με τα win10 ωστε να τον επιλεξω!! Τι διαλο εγινε ρε γμτ !!!

Να εγκαταστησω και στα 7 την εφαρμογη ?

υ.γ. η μητρικη μου ειναι Gigabyte, μοντελο Z77M-D3H

Δημοσ.

Λοιπον , τελικα αν μπεις περισσοτερο μεσα στο bios μπορεις να δεις τον δισκο (δεν θυμαμαι την επιλογη, αλλα δεν ηταν στο αρχικο boot sequence...) . Επιλεγω τον δισκο των win10 ΠΑΝΤΟΥ ως boot 1, απενεργοποιωντας για σιγουρια τελειως ως 2ο boot τον σκληρο των Win7 αλλα ΠΑΛΙ μου ανοιγει τα win7 !!! Επισης , σε αλλη μια επανεκκινηση, με F12 επιλεγω να κανει boot απο τον δισκο των win10 αλλα ΠΑΛΙ φορτωνει τα 7 και γω φορτωνω στην κράνα.... :mad:

Δημοσ.

Σε ρώτησα πριν και δεν απάντησες

Δες πρωτα πως είναι στο BIOS (Ποια μητρική έχεις?).

Σαν 1η επιλογή να μπουτάρεις τι έχει? Τι άλλες επιλογές έχει?

Έχει ξεχωριστή επιλογή για σκληρούς?

Δημοσ.

μα σου απαντησα βρε συντροφε! Οι σκληροι φαινονται τωρα στις επιλογες boot sequence αλλα οτι και να επιλεξω ανοιγουν τα 7 !!!

Δημοσ.

Στο Boot option Priorities ως Boot Option #1 πρέπει να έχεις τον σκληρό με τα win 10.

Παρακάτω έχει επιλογή Hard Drive BBS Priorities. ΚΑι εκεί πρέπει να επιλέξεις τον σκληρό με τα win 10.

Αν και τότε δεν μπαίνει στα win 10 κάτι έκανες με την εφαρμογή και το έκανες χειρότερα. Κάνε extract για outlook και chrome αυτά που ήθελες δηλ. και κάνε εκ νέου εγκατάσταση τα win 10 αφού αποσυνδέσεις τον σκληρό με τα 7αρια.

• Like 1
Δημοσ.

κατι τετοιο εγινε μαλλον... Ειχα βαλει ηδη αυτα που ανεφερες. Μου βγαζει σε περιβαλλον dos "Rebοot and insert proper drive for boot..." ή κατι τετοιο τελος παντως που σημαινει οτι κατι εγινε στον δισκο των win10.... 

Η εφαρμογη EASYBCD παντως αν και φαινεται user-friendly , δεν ειναι καθολου σαφης του τι πρεπει να κανεις.... Θα ξαναδω και τα βιντεακια (τα οποια δεν θα ελεγα οτι ειναι και πολυ κατατοπιστικά...)

ok το ελυσα. Εγκατεστησα το easyBCD και στα win7 , εκανα επισκευη/backup δισκου εκκινησης και διορθωθηκε. Τωρα ξεκινωντας με ρωτα ποιο λειτουργικο να επιλεξω. Δοκιμασα και τα 2 και ειναι ΟΚ. 

Ευχαριστω για την βοηθεια !  :-)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...