Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άλλη μια ερώτηση για σήμερα. :-) (επειδή γενικά κατά καιρούς που δουλεύω σε κάτι, έχω διάφορες απορίες, αν θεωρηθεί ότι floodάρω, ας ενωθούν τα threads μου σε ένα, ώστε να ρωτάει τα πάντα εκεί  :ph34r: ).

Έχουμε ένα site - forum σε μηχανή vBulletin (PHP/MySQL).
Θέλω να πετύχω το εξής και χρειάζομαι μερικές κατευθύνσεις για το τι τεχνολογίες να ψάξω.

Θέλω βασικά να αναπτύξω μια μηχανή γρήγορης αναζήτησης με χρήση ajax.
Είτε με onkeyup είτε με γρήγορο enter στη φόρμα, να ψάχνει σε όλο το site και σε όλους τους τύπους περιεχομένου που έχει (υπάρχουν πολλά custom περιεχόμενα σε διαφορετικούς πίνακες στη βάση δεδομένων).

Απλά επειδή είτε τώρα είτε στο μέλλον θα μιλάμε για μεγάλο όγκο δεδομένων, έχω μια εντύπωση ότι δεν είναι και το πιο αποδοτικό να χρησιμοποιήσω τις ενσωματωμένες δυνατότητες της PHP/MySQL/της vBulletin και να τρέχω ένα query για κάθε τύπο/ πίνακα στη βάση με WHERE content LIKE %blahblah%.
Ειδικά αν μιλάμε για onkeyup ή γρήγορη αναζήτηση ajax με enter στη φόρμα.

Θα χαρώ να ακούσω τις πληροφορίες σας. :-)
Δεν το έχω ψάξει γενικά, αλλά υποθέτω θα υπάρχουν σχετικές τεχνολογίες.
Απλά το κακό κιόλας είναι ότι υπάρχουν δεδομένα διαφορετικούς πίνακες και θα ήθελε πολλή δουλειά να τα συνενώσω όλα σε ένα.

Δημοσ.

Προσωπικά όταν χρειάζομαι να βάλω ενα πεδίο αναζήτησης κάπου, προτιμώ να χρησιμοποιώ Angular! Ρίξε μια ματιά αν θές είναι πολύ δυνατή!

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρεις αυτό που θες με mysql (τουλάχιστον όπως αντιλαμβάνομαι εγώ το "γρήγορη" και "μεγάλο όγκο δεδομένων").

Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις η λύση είναι να μεταφέρεις τα δεδομένα σου (και) σε Elasticsearch, πιθανόν σε συνεργασία με Redis για caching.

• Like 3
Δημοσ.

Επειδη δεν νομιζω οτι εχεις την τεχνογνωσια να το κανεις, με το Elasticsearch θα χρειαστείς πολύ περισσότερο χρόνο.

Δες Aglolia Που ειναι πολυ γρηγορο, ευκολο στο στησιμο.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι παιδιά, οι γνώσεις μου γενικά είναι περιορισμένες και δεν έχω άλλη βοήθεια πέρα από το διαδίκτυο, οπότε ψάχνω όντως για κάτι εύκολο στο στήσιμο. Όταν βρω χρόνο θα ασχοληθώ με τις προτάσεις σας. :-)

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα!

Λοιπόν, αυτή την περίοδο ψάχνομαι για την υλοποίηση.

Το site είναι σε vBulletin και έχει περίπου 2.500.000 μηνύματα και 90.000+ μέλη.
Εμένα με ενδιαφέρει να μπουν στο πλαίσιο αναζήτησης, σχεδόν τα πάντα οπότε μιλάμε για τουλάχιστον 3.000.000 records που πρέπει να indexαριστούν σε υπηρεσία.
Και με ενδιαφέρει να γίνεται αναζήτηση και σε επίπεδο κειμένου - μηνύματος των posts, όχι απλά αναζήτηση σε "τίτλους".

Είδα το Algolia, όμως απ' ότι καταλαβαίνω, χρειάζομαι το λιγότερο, το πλάνο των $35/ month.

Υπάρχει κάτι σε δωρεάν λύση, αλλά κι εύκολο στη χρήση; Μόνο PHP ξέρω από server γλώσσες :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

edit: α καλά, είδα μόνο το τελευταίο post, έχει ήδη γίνει κουβέντα για elasticsearch sorry :/

Δωρεάν και εύκολο στη χρήση χλωμό,  αν έχεις όρεξη και χρόνο μελέτησε λίγο (οκ πολύ) το elasticsearch, που είναι ας πούμε ένα search framework που μπορεί να είναι και self hosted (warning: hungry for resources). Ξεκινώντας προετοιμάσου ότι θα σου φανεί λίγο χαοτικό. 

Δες εδω αν θες και μια σύγκριση με algolia  http://opensourceconnections.com/blog/2016/06/01/thoughts-on-algolia/

Αποφασίζεις αν long term, αξίζει τον κόπο η επένδυση σε χρόνο ή σε χρήμα / SaaS. 

Επεξ/σία από alou

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...