Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Μπορώ να κάνω το step over να προχωράει μόνο δηλαδή χωρίς να πατάω το εκάστοτε πλήκτρο (F8 Netbeans/F5 Eclipse)...

Έχω μία αρκετά περίπλοκη εφαρμογή σε Java και επειδή θέλω να κρατάω σημειώσεις παρακολουθώντας την ροή του προγράμματος θα με εξυπηρετούσε αν υπήρχε τέτοια δυνατότητα.

Δημοσ.

Τα ξέρω τα breakpoint παιδιά επειδή όμως προγραμματίζω και άλλες εφαρμογές με βολεύει να το αφήσω να τρέχει debugged και να προχωράει μόνο του με ρυθμό π.χ 5 δευτερόλεπτα... Οπότε θα το αφήσω να τρέχει βηματικα και όταν δω κάτι ενδιαφέρον θα το σημειώσω...

Τα ξέρω τα breakpoint παιδιά επειδή όμως προγραμματίζω και άλλες εφαρμογές με βολεύει να το αφήσω να τρέχει debugged και να προχωράει μόνο του με ρυθμό π.χ 5 δευτερόλεπτα... Οπότε θα το αφήσω να τρέχει βηματικα και όταν δω κάτι ενδιαφέρον θα το σημειώσω...

Σημείωση ..Αυτό τρέχει στον 2ο υπολογιστή

Δημοσ.

Δες σε AutoHotKey μεριά, είναι εύκολο να το βάλεις να κάνει κλικ σε συγκεκριμένο σημείο ανά Χ δευτερόλεπτα και να βάλεις π.χ. start/stop με κάποιο Fx key.

• Like 1
Δημοσ.

Δες σε AutoHotKey μεριά, είναι εύκολο να το βάλεις να κάνει κλικ σε συγκεκριμένο σημείο ανά Χ δευτερόλεπτα και να βάλεις π.χ. start/stop με κάποιο Fx key.

Ενδιαφέρον...Θα το δοκιμάσω

Δημοσ.

Αυτό που ρωτάς είναι πολύ περίεργο. Πότε "θα δεις κάτι ενδιαφέρον"; Υπάρχει bug που κυνηγάς ή θέλεις να κάνεις κάτι τελείως διαφορετικό και απλά ο debugger βολεύει για κάποιο λόγο;

Δημοσ.

Αυτό που ρωτάς είναι πολύ περίεργο. Πότε "θα δεις κάτι ενδιαφέρον"; Υπάρχει bug που κυνηγάς ή θέλεις να κάνεις κάτι τελείως διαφορετικό και απλά ο debugger βολεύει για κάποιο λόγο;

Οντως και σίγουρα είμαι αβεβαιος κατα πόσο μπορεί να εξυπηρετήσει....απλώς επειδή έχω την "πολυτέλεια" να έχω 2 μηχανήματα στο γραφείο μου προσπαθώ να αντισταθμισω την έλλειψη χρόνου με την πολυδιεργασία....:)

Δημοσ.

Ναι αλλά πάλι δεν είπες ποιός είναι ο τελικός σκοπός σου.  :)

Αυτό με τα δύο μηχανήματα άνετα μπορεί να ακουστεί ως είχα δύο πιστόλια οπότε έριχνα και με τα δύο χέρια. Ναι ΟΚ, αλλά αν ο σκοπός είναι να πετύχεις κέντρο αυτό μάλλον χειρότερα θα σου βγει παρά καλύτερα.

Δημοσ.

Οντως και σίγουρα είμαι αβεβαιος κατα πόσο μπορεί να εξυπηρετήσει....απλώς επειδή έχω την "πολυτέλεια" να έχω 2 μηχανήματα στο γραφείο μου προσπαθώ να αντισταθμισω την έλλειψη χρόνου με την πολυδιεργασία.... :)

Πως μπορείς να βλέπεις το περιεχόμενο των μεταβλητών που είναι λεπτοδουλειά και θέλει συγκέντρωση κάνοντας ταυτόχρονα κάτι άλλο;

Αν ψάχνεις κάτι εύκολο, όπως μην τυχών πχ. υπάρχει μια αρνητική τιμή εκεί που δε θα έπρεπε για κανένα λόγο, αυτό θα έπρεπε να το κάνει ήδη ο κώδικας. Με assert που θα τρέχει μόνο στο debug, με custom exception για παντού κλπ.

Δημοσ.

Αν ψάχνεις κάτι εύκολο, όπως μην τυχών πχ. υπάρχει μια αρνητική τιμή εκεί που δε θα έπρεπε για κανένα λόγο, αυτό θα έπρεπε να το κάνει ήδη ο κώδικας. Με assert που θα τρέχει μόνο στο debug, με custom exception για παντού κλπ.

...με conditional breakpoint...   :)

Δημοσ.

ασχετα απο το τελικό αποτέλεσμα ...αν θα βοηθήσει ή οχι είναι μαγκια...ειδικά για ψάρωμα....βάζεις το AHK και βλέπεις το debug να προχωράει μόνο του...

Δημοσ.

...με conditional breakpoint...   :)

Ναι αμέ. Το οποίο όμως λειτουργεί μόνο όταν το τρέχεις στον debugger.

Αυτό όμως που σκέφτομαι όταν κάποιος ψάχνει να δει μήπως και συμβαίνει κάτι παράξενο ενώ όλα φαίνονται να λειτουργούν οκ, είναι ότι θα θέλει να το χρησιμοποιεί στα tests του, στα debug builds του ή και στο τελικό του build πχ. για error logging.

Δημοσ.

Δυστυχως είναι 1 αρκετά περίπλοκος γενετικός αλγόριθμος και προσπαθω να πιάσω το "νόημα" αλλά επειδή ο "κεντρικός" υπολογιστής συχνά-πυκνά είναι "κατειλλημένος" προσπαθω να κερδίσω χρόνο.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...