Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Μετά από πολλά προβλήματα που έχω με τα windows 10, κυρίως με κρασαρίσματα ή σκαλώματα του Windows Explorer ή εφαρμογών όπως τα Photos θέλω να φρέσκια εγκατάσταση. Μάλλον θα περάσω απευθείας τα Creator's Update (από ό,τι κατάλαβα μπορώ να χρησιμοποιήσω το product key που έχω για τα Windows 10 Pro).

Επειδή μου περνάει από το μυαλό ότι κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί να δημιουργεί το θέμα, θέλω να κάνω μια πιο "σταδιακή" εγκατάσταση του software, δηλαδή να περάσω τα Windows, να κάνω όλα τα διαθέσιμα updates και μετά να περνάω μία-μία τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ, να δοκιμάσω το σύστημα για κάποιες ώρες και restarts για να σιγουρευτώ ότι δεν προέκυψε κάτι παρόμοιο και μετά να συνεχίζω στην επόμενη εγκατάσταση.

Ήθελα λοιπόν σε περίπτωση που διαπιστώσω κάτι να μπορώ να επιστρέψω εύκολα και με ασφαλή τρόπο στην κατάσταση που ήταν το PC πριν περάσω το συγκεκριμένο software. Κι επειδή αυτό θα γίνει αρκετές φορές, δεν ξέρω ποιος είναι ο βολικότερος τρόπος για να γίνει αυτό.

Πολλά χρόνια πριν, θυμάμαι χρησιμοποιούσα κάτι uninstallers, που από ό,τι είχα καταλάβει τα έτρεχες στο background και σε κάθε εγκατάσταση κρατούσε αναλυτικότατο log από όλες τις αλλαγές που προκαλούσε στο σύστημα η εγκατάσταση (από αρχεία, αλλαγές στην registry κλπ) και μετά μπορούσες να τις αντιστρέψεις. Υπάρχει και η επιλογή με τα restore points, απλά επειδή μπορεί να χρειαστούν αρεκτά τέτοια, δεν ξέρω πόσο χώρο θα δεσμεύσω στον δίσκο.

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος που προτείνεται;

Δημοσ.

Μια καλή λύση είναι να κάνεις τις δοκιμές σε virtual machine, και αφού εντοπίσεις το πρόβλημα τότε να προχωρήσεις σε επανεγκατάσταση του λειτουργικού σου.

Δημοσ.

Το σκέφτηκα και το Virtual Machine (έχοντας στον νου μου το VirtualBox βασικά που το έχω χρησιμοποιήσει), αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο.

Δημοσ.

Δοκίμασε να βρεις κάτι αντίστοιχο του deep freeze.

Ουσιαστικά θα "παγώσεις" το σύστημα όπως είναι την στιγμή που βάζεις την εφαρμογή, στο deep freeze βάζεις έναν κωδικό (να τον θυμάσε :P  ) ώστε να το ενεργοποιείς/απενεργοποιείς όποτε θες. (αν δεν το απενεργοποιήσεις τότε δεν μπορείς να το κάνεις απεγκατάσταση)

Κάθε φορά που θα κάνεις restart τότε θα αναιρούνται ότι έχεις κάνει, δηλαδή εγκατάσταση προγραμμάτων/αποθήκευση αρχείων/κτλ θα χάνονται. Το deep freeze σε ρωτάει ποιον σκληρό δίσκο ή partition θες να παγώσεις οπότε τα αρχεία τουλάχιστον δεν θα χάνονται αν τα βάλεις σε partition που δεν έχεις επιλέξει.

Δημοσ.

αν έχεις κάποιο μεμονωμένο πρόβλημα που εμφανίζεται μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα τέτοιου τύπου ή άλλιώς εγκατάσταση σε δεύτερο δίσκο πχ

δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά γενικά να ξέρεις ότι η έννοια της τέλειας εγκατάστασης δεν υπάρχει σε windows

ούτε σε 7, ούτε σε xp που είναι τόσων χρόνων windows, δεν μπορείς να κάνεις εγκατάσταση που να μη βγάλει πρόβλημα και δεν μιλάω για προβληματάκια, αλλά για βασικά προβλήματα στη διαχείρηση αρχείων κτλ που υποτίθεται πως έχουν λυθεί από ms-dos εποχή

μάλιστα έχω και πρόσφατο παράδειγμα που συναντήσα στις γιορτές

Δημοσ.

Σε βρίσκω λίγο απόλυτο. Δεν ξέρω αν υπάρχει "τέλεια" εγκατάσταση ή όχι, και πώς προσδιορίζεται αυτό, τα τελευταία 7μιση χρόνια ήμουν με Windows 7 και τα προβλήματα που είχα ήταν λίγα και σποραδικά. Έστησα νέο μηχάνημα για να κάνω υποτίθεται καλύτερα την δουλειά μου, πέρασα τα Windows 10 για πιο καινούρια και πιο σταθερά και πιο ελαφριά και δεν συμμαζεύεται, και λίγο μετά άρχισα να βλασφημώ την ώρα και την στιγμή. Τα θέματα που έχω είναι κυρίως με τον Windows Explorer, κρασαρίσματα, κολλήματα και φριζαρίσματα, έχω βρει πάμπολλες αναφορές (και εδώ και αλλού) αλλά καμία σίγουρη λύση.

Ήθελα να δοκιμάσω λίγο αυτό που λέω, δηλαδή σταδιακή εγκατάσταση του software για να δω αν κάποιο συγκεριμένο είναι αυτό που προκαλεί όλο τον χαμό, διαφορετικά ίσα που επιστρέφω σε Windows 7...

Δημοσ.

είχες 7 και δεν είχες προβλήματα με το wuauserv.exe δηλαδή; χλωμό, γιατί όλα τα 7άρια έχουν αυτό το πρόβλημα  :-)

για αυτό λέω ότι είναι περισσότερο τι έχει αντιληφθεί ο καθένας και λιγότερο το κατά πόσο είχε προβλήματα ή όχι, γιατί πάντα έχουν προβλήματα

αυτό που λες είναι σαν να σου λεγα 'κι εγώ έχω 10άρια και είναι κανόνι φιλάρα, δεν έχω συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα'

αυτή τη Δευτέρα είδα το πιο πρόσφατο παράδειγμα σε 7άρια, τα windows δεν έδιναν σωστές ημερομηνίες δημιουργίας/τροποποίησης στα αρχεία (εννοείται δεν μιλάμε για μολυσμένα pc ή οτιδήποτε)

το πα σε φίλο μου και τσακωθήκαμε τρόπος του λέγειν γιατί δεν το πίστευε και δικαιολογημένα δεν το πίστευε γιατί είναι αδικαιολόγητο

τον κάλεσα να το δει μόνος του, έφτιαξα επί τόπου καινούργια αρχεία, κατέβασα επί τόπου αρχεία από το internet και τους έδινε λάθος ημερομηνίες

δεν ξέρω αν είναι προφανές αλλά μιλάμε για τραγικό πρόβλημα για λειτουργικό σύστημα

ότι προγράμματα βασίζονται σε αυτά τα στοιχεία μπορεί κάλλιστα να παρουσιάσουν πρόβλημα

αυτά, ξέρω ότι σε απογοητεύω αλλά το πόσα προβλήματα θα συναντήσεις έχει μεγαλύτερη σχέση με το πόση και τι χρήση κάνεις παρά με το αν έχεις κάνει την ιδανική εγκατάσταση ή αν βρήκες κάποια πιο 'αξιόπιστη' έκδοση windows

Δημοσ.

Αυτό το πρόβλημα που περιγράφεις δεν το συνάντησα, ή έστω δεν το πρόσεξα, που σημαίνει ότι δεν επηρέαζε την καθημερινή μου εργασία.

Εδώ κάθε μέρα ρίχνω τα μπινελίκια της αρκούδας απλά μπαίνοντας σε έναν φάκελο και στην προσπάθεια να ανοίξω μια φωτογραφία. Πολλές φορές (όχι μια στο τόσο) κρεμάει το Photos κατάμαυρο, εξαφανίζονται τα εικονίδια από την taskbar και δεν αποκρίνεται τίποτα άλλο πέρα από τα ανοιχτά παράθυρα (αν δεν κολλήσουν κι αυτά) μέχρι να ξεκολλήσει (κι αυτό όχι μόνο του, είτε πατώντας 25 φορές ctrl+esc είτε μπαίνοντας task manager και κάνοντας restart τον windows explorer. Που σημαίνει πως ολόκληρη η εμπειρία μου καθίσταται δυσλειτουργική.

Το περίεργο είναι ότι ναι, έχω φίλους που έχουν τα 10αρια και μου λένε αυτό ακριβώς που λες, "τα΄χω τεντώσει και δεν μου παρουσιάζουν το παραμικρό....φιλάρα". Επίσης περίεργο, ότι σε δευτερεύον μηχάνημα που χειρίζομαι περιστασιακά, μάλιστα αναφέρομαι στο προηγούμενο μου PC 7ετίας, που έχω περάσει windows πάλι windows 10 pro και τα ΙΔΙΑ προγράμματα*, για τις ίδιες εκδόσεις μιλάω, από το ίδιο setup αρχείο, τέτοια θέματα ΔΕΝ έχω.

*Κρατάω μια πισινή μόνο, επειδή στο κύριο μηχάνημά μου πέρασα εκτός από αυτά τα προγράμματα που χρησιμοποιώ καθημερινά (τα οποία πέρασα και στο δευτερεύον μηχάνημα) και κάποια άλλα που χρειάστηκα έστω και μια φορά στο παρελθόν. Γι'αυτό και θέλω να κάνω την δοκιμαστική σταδιακή εγκατάσταση που αναφέρω στο αρχικό post.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...