Προς το περιεχόμενο

Samsung 55KS7000 VS 55KS7500

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν γνωριζω τις αναγκες σου, τα στανταρντς εικονας που εχεις, τι σε χαλαει και τι οχι.

Θα προτεινα να κανεις μια επισκεψη στα καταστηματα να δεις τις οθονες με τα ματια σου.

Τοσο στην κινηση, οσο και στο upscale του τηλεοπτικου σηματος, αν παρακολουθεις και τηλεοπτικο.

Στην χειροτερη θα αγοραζα καποιο va πανελ με 100hz συχνοτητα ανανεωσης.

Δυστυχως στα entry level μοντελα θα βρεις αδυναμιες οσον αφορα τον επεξεργαστη, συχνοτητα κλπ και ειτε θα τα αποδεχτεις για να κρατησεις την οποια διαφορα χρηματος, ειτε θα στραφεις σε καποιο Midrange μοντελο, θα το κρατησεις για καποια χρονια, ωστε μετα βλεποντας και κανοντας.

Αν παντως ησουν ετοιμος να δωσεις 1000 ευρω για την 7500, θα σου ελεγα να πας να δεις την lg oled που ανεφερα.

Τι αποσταση θεασης θα εχεις. ?

Σε ποσες ιντσες θες να κινηθεις. ?

Θα θυσιαζες ιντσες για ποιοτητα. ? Το αντιστροφο. ?

Σε ενδιαφερουν οι ταινιες/σειρες και τηλεοπτικο ή γενικα θες μια all arround tv χωρις να εχεις πολυ ιδιαιτερες απαιτησεις. ?

Θα παιζεις συχνα 4κ υλικο. ?

Εχεις δει ποτε HDR ως υλοποιηση. ?

Εγω προσπαθησα απλως να δωσω ενα μπουσουλα, ως προς το τι αξιζει σημερα και ποιοι ειναι εκεινοι οι λογοι οπου βλεπεις μια εικονα και λες πως αξιζει.

Θα δειτε hdr και θα το παρατησετε οπως το 3d (στην τωρινη του επιδοση απο μια μετρια tv)

Θα βαλετε 4Κ σε καμια 50-60 ιντσες tv, θα καθησετε σε κανα 3αρι μετρα και θα αναρωτιεστε που ειναι η εικονα υπερυψηλης ευκρινειας.

Θα βαλετε τηλεοπτικο σε 4Κ tv και θα αναρωτιεστε γιατι παιζει τοσο ασχημα, αν ο scaler της tv δεν κανει καλη δουλεια.

Και ολα αυτα, σε ενα πανελ οπου δεν θα εχει πολλη αντιθεση, οχι καλο μαυρο στο σκοταδι, πιθανως clouding κλπ

Σε κατηγορια τιμης σε lcd θα ανεβεις αναγκαστικα αν πας σε 4Κ αναλυση, για να παρεις καλυτερη επεξεργασια εικονας ωστε να μην σου φαινεται ασχημο το τηλεοπτικο ή υλικο 1080p. (oπως αναφεραμε πριν, σε σειρα 7χχχ και πανω οσον αφορα την σαμσουνγκ.

Στον αντιποδα πας σε 1080 πανελ lcd αν θεωρεις οτι δεν θες πανελ 4κ (για τους δικους σου λογους.)

Το Input lag, οι εισοδοι-εξοδοι μιας tv, τι αλλα καλουδια δινει στην τιμη που πιθανως σε ενδιαφερουν, το λειτουργικο της, ο ενσωματωμενος Player κλπ κλπ ειναι πραγματα που ο καθενας θα σταθμισει κατα τις δικες του αναγκες.

Συνηθως δεν προτιμω να προτεινω μοντελα (υπαρχει και υποκειμενικοτητα του θεματος)  απλως αν αθροισουμε ολη την παραπανω κουβεντα περι 4Κ και HDR και ποσο πολυ θες μια συσκευη θες που θα παιζει (οπως θα παιζει ) αυτα, θεωρησα ωφελιμο για την κουβεντα και μονο να πω πως μερικα πραγματα που ισως καποιος νομιζει οτι θα ανεβασουν την ποιοτητα εικονας, στα ματια του δεν θα συμβει, ασχετως τι λενε τα specs. Oταν ανεφερες την τιμη λοιπον κι αν κρινεις οτι δεν σε ενδιαφερει το 4Κ HDR, αυτη η lg oled που ηταν λιγο πανω απο το budget σου την θεωρησα καλυτερη προταση.

Στον αντιποδα αν και ψυχολογικα και μονο θα ηθελες μια lcd 4k hdr για να βγαλεις μερικα χρονια, η 7500 που ανεφερες ειναι μια χρυση τομη ποιοτητας/τιμης. Δεν θα απογοητευτεις.   Στην τελικη θα σου ελεγα να τις δεις και τις δυο με τα ματια σου, ζητωντας να δεις και τηλεοπτικο υλικο αν γινεται.

• Like 1
Δημοσ.

καλα σε digea μην περιμενεις να δεις πολλα! μονο στο σταρ HD!! Η sony θεωρειται οτι εχει την καλυτερη εικονα σε digea.

Δημοσ.

Ξαναλέω, θα πάρω κάτι σχετικά φθηνό μέχρι να ωριμάσουν οι oled και πέσουν οι τιμές τους.

Η απόσταση θέασης είναι 2.5 μέτρα.

Ήθελα 55 ίντσες αλλά ανεβαίνει η τιμή χωρίς λόγο οπότε με βλέπω στις 50.

Θυσιάζω ίντσες για την τιμή.

Με ενδιαφέρουν ταινίες, σείρες κυρίως στριμάροντας από το kodi, streamio. Τηλεοπτικό σήμα αποκλειστικά για αθλητικά. Και εννοείται PC gaming (το input lag είναι ένα θέμα) . Τώρα η κάρτα μου δεν ξέρω πως θα τα πάει σε 4Κ...

Δεν νομίζω να παίζω συχνά 4Κ υλικό.

Δυστυχώς δεν έχω δεί HDR ως υλοποίηση. 

Ο ενσωματωμένος player μου είναι αδιάφορος. Δεν θα τον χρησιμοποιώ καν.

Αν μου προτείνετε μία πραγματικά πολύ καλή επιλογή, θυσιάζω και το 4Κ.

Υ.Γ: Εδώ λέει ότι η KU6400 είναι 60Hz http://www.displayspecifications.com/en/model/aab8473

Y.Γ2: Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Το εκτιμώ βαθύτατα.

Δημοσ.

Ναι ειναι 60hz. Στο gaming/pc σε ενδιαφερει επισης πολυ το burn in (image retension ειναι ο ορος του) γιατι εχεις παρα πολλες στατικες εικονες, ενα σημειο που μενει να βελτιωθει στην τεχνολογια oled.

Δημοσ.

Ναι 60 Hz ειναι το πανελ, αλλα δυστυχως καποια παραπονα περι κινησης, (judder και Motion blur) υπαρχουν για αυτο το μοντελο, οπου ειναι το πιο μελανο του σημειο και μονο θα ελεγα. Αθλητικα και games ισως σε επηρρεασει σε καποιο βαθμο ως προς την κινηση και μονο.  Στα υπ οψιν, δεν ξερω σε τι αναλυσεις, bitrate και γενικα ποιοτητα βλεπεις απο Kodi, αλλα ισχυει ο γενικος κανονας, οσο καλυτερο υλικο ταισεις το μηχανημα, τοσο καλυτερα εικονα θα παρεις.  Επισης η συγκεκριμενη σειρα δεν διεκδικει δαφνες ειναι η αληθεια στο upscale, οποτε κι εκει τα μεγιστα θα τα παρεις μονο αν βαλεις 4Κ περιεχομενο για να βγει Off ο scaler της tv.

H 7500 εχει μαλλον καλυτερο scaler και η ανανεωση ειναι στα 120hz νομιζω. Σαφως ως εικονα και κινηση θα τα παει καλυτερα απο την 6400.

Οι oled οντως ειναι ευπαθεις στο burn in για αυτο και εχουν καποιες μεθοδους προστασιας (π.χ. σε στατικη εικονα μετα απο 60 sec μειωνουν την φωτεινοτητα)

Απο εμενα οτι κι αν επιλεξεις.....πηγαινε σε καποιο καταστημα να δεις τα μοντελα που σε ενδιαφερουν και ζητα να τα δεις σε τηλεοπτικο και σε καποια κλιπακια που μπορεις να εχεις μαζι σου σε στικακι.

Δημοσ.

Μάλιστα, έχετε να μου προτείνετε κάποια με True 100Hz και όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα, κίνηση, input lag κλπ σε αυτά τα λεφτά;

Υ.Γ: Και για να έχετε μία εικόνα, τόσα χρόνια είμαι με την Samsung LE37M86B, χωρίς να έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα. Την είχα πάρει 1.300€ τότε.

https://uk.hardware.info/product/25909/samsung-le37m86b/specifications

Υ.Γ2: Με βάση αυτά που συζητάμε και το budget, μου λέτε να πάω στην 6400. Εκτός κι αν κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά...

Δημοσ.

Mε την 6400 δεν θα εχεις τοσο καλο upscale απο υλικο sd/hd. Επισης η κινηση δεν ειναι και οτι καλυτερο.

Δεν την εχω δει προσωπικα, αποψεις αλλων κατοχων ειναι, αλλα ακουγονται λογικες.

Μακαρι να μπορουσες να βρεις καμια περσινη στα 1080 με VA και 100hz ανανεωση. Θα επαιζε καλυτερα απο τις entry level 4Κ tv's.

Προσπαθησε αν μπορεις να την δεις να παιζει σε καποιο καταστημα κι αν σε ικανοποιει προχωρα.  Στα υπολοιπα σημεια εκτος απο τα δυο προαναφερθεντα δεν θα σε απογοητευσει για την τιμη της.

Αν μπορεις σε ενα στικακι να βαλεις 5-6 αρχεια βιντεο με γρηγορες σκηνες και σε μικροτερες αναλυσεις, ωστε να μπορεσεις να κρινεις καλυτερα χρησιμοποιωντας το οπου την βρεις.

Δημοσ.

Κατέβασε από το jellyfish.usμερικά να δεις πως παίζουν. @warewolf τι τιβί έχεις;

Ερώτηση η ks8000 έχει δορυφορικό δέκτη; Εάν ναι βάζω το καλώδιο από το πιάτο μόνο;

Δημοσ.

Έψαξα λίγο την LG και είδα ότι είναι True 120Hz .

http://www.displayspecifications.com/en/model/a6c9b26

Επίσης, είδα και αυτή που είναι σχεδόν ίδιες αλλά κοστίζει 100€ παραπάνω http://www.displayspecifications.com/en/model/55d1483

Λέτε ο επεξεργαστής να είναι τόσο καλύτερος που να δικαιολογεί την διαφορά τιμής;

Δημοσ.

Kαλυτερα με ψαξεις σε Μ16 τσιπ. Χρησιμοποιεί edge adaptive upscale, παρόμοιο με της Samsung, βασισμένο στους αλγόριθμους της Faroudja. Eξομαλύνει εξαιρετικά τις ακμές χωρίς να αφαιρεί λεπτομέρεια ή να προσθέτει θόρυβο και είδωλα. Σε σχέση με την επεξεργασία της Sony και Panasonic, υστερεί στο κομμάτι της βίντεο απόπλεξης, η οποία είναι απολύτως γραμμική, χωρίς τοπική εξομάλυνση...

Συγκριτικά με τις προτάσεις των Ταϊβανέζων (MediaTek, MStar, Realtek), είναι σαφώς ανώτερo...

Καλύτερα βεβαια να το συνδυάσεις και με ένα VA-OLED panel και όχι με ips οπως της UH770V που ανέφερες που ειναι φτωχο σε αντιθεση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...