Alchemist` Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Καλησπέρα, θέλω να βάλω αντηλιακές μεμβράνες στο αυτοκίνητο και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να απορροφάται η UV ακτινοβολία ώστε να μην καιγόμαστε (όπως κάθε καλοκαίρι) και όχι τα φιμέ-σκούρα-όπως θες πές το τζάμια.. Βλέπω ότι η 3Μ παρέχει κάποιες μεμβράνες οι οποίες είναι εντελώς διαφανείς και εξυπηρετούν αποκλειστικά τον ανωτέρω σκοπό. Επειδή, δυστηχώς, αν δεν καλύψεις το συγκεκριμένο σημείο η τοποθέτηση μεμβρανών (όσον αφορά την προστασία από τον ήλιο) είναι πρακτικά άχρηστη, αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν η απαγόρευση των μεμβρανών στο παρμπριζ ισχύει και σε τέτοιοες περιπτώσεις, εφόσον δεν προκαλείται καμία αλλοίωση της ορατότητας.
lary7 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Εβαλα φετος πρωτη φορα μεμβρανες, 50% στα πισω παραθυρα και 65% σταν οδηγου-συνοδηγου.Δεν το εχω οδηγησει πολυ σε ηλιο ακομα αλλα το αποτελεσμα ειναι οπως το ηθελα, μικρη σκουροτητα και τα μπροστινα σχεδον δεν φαινονται οτι εχουμ μεμρανες. Βλέποντας τα επισημα στοιχεια απο εδω http://www.aswf.com/html/products/products_auto_performer.html , ειδα οτι οι 50% που ειναι ελαχιστα σκουρες κόβουν 40% της θερμότητας, ενώ οι 20% που ειναι πολυ σκουρες κόβουν μονο 51%, δηλαδη δεν χρειαζεται να πας σε τερμα σκουρες για να εχεις καποιο αποτελεσμα. Μπροστα εγω δεν θα εβαζα ουτε τις πολυ ανοιχτες, οδηγαω πολυ νυχτα οποτε ειναι κουραστικες και στο εξωτερικο οπου γινονται ελεγχοι αφου ειναι παντου παρανομες.
dollyyy19 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 αν ειναι πληρως διαφανες ,δεν υπαρχει θεμα.θεμα θα υπαρξει αν παει καποιος να σκουπισει κανα θαμπωμα χειμωνιατικα και το γρατσουνισει.αν και της 3μ ειναι ανθεκτικες,δεν ξερω ποτε θα αρχισουν να θαμπωνουν.
vairass Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Θέλω να βάλω κ εγώ πίσω για τα παιδιά, κόστος ξέρει κάποιος;;;
Alchemist` Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Θέλω να βάλω κ εγώ πίσω για τα παιδιά, κόστος ξέρει κάποιος;;; είχα βάλει πριν πολλά χρόνια φίλε μου. Οι 3Μ το 2009 σε άλλο αυτοκίνητο μου είχανε κοστίσει 120ευρώ (όλα τα παράθυρα χωρίς παρμπριζ). Δεν ξέρω αν είναι επίσης στανταρντ οι τιμές για όλα τα οχήματα ή αν παίζει ρόλο η επιφάνεια των παραθύρων ανάλογα το μοντέλο. Εβαλα φετος πρωτη φορα μεμβρανες, 50% στα πισω παραθυρα και 65% σταν οδηγου-συνοδηγου.Δεν το εχω οδηγησει πολυ σε ηλιο ακομα αλλα το αποτελεσμα ειναι οπως το ηθελα, μικρη σκουροτητα και τα μπροστινα σχεδον δεν φαινονται οτι εχουμ μεμρανες. Βλέποντας τα επισημα στοιχεια απο εδω http://www.aswf.com/html/products/products_auto_performer.html , ειδα οτι οι 50% που ειναι ελαχιστα σκουρες κόβουν 40% της θερμότητας, ενώ οι 20% που ειναι πολυ σκουρες κόβουν μονο 51%, δηλαδη δεν χρειαζεται να πας σε τερμα σκουρες για να εχεις καποιο αποτελεσμα. Μπροστα εγω δεν θα εβαζα ουτε τις πολυ ανοιχτες, οδηγαω πολυ νυχτα οποτε ειναι κουραστικες και στο εξωτερικο οπου γινονται ελεγχοι αφου ειναι παντου παρανομες. το ξέρω ότι αυτές που έχουνε σκίαση είναι παράνομες. Με το τελείως διάφανο όμως δεν ξέρω τί παίζει. Επίσης δεν με ενδιαφέρει η θερμότητα αλλά η UV ακτινοβολία. Ειδικά με το κλιματιστικό ξεγελιέσαι και σε μεγάλα ταξίδια έχω πάθει εγκάυματα σε χέρια κτλπ άπειρες φορές. αν ειναι πληρως διαφανες ,δεν υπαρχει θεμα.θεμα θα υπαρξει αν παει καποιος να σκουπισει κανα θαμπωμα χειμωνιατικα και το γρατσουνισει.αν και της 3μ ειναι ανθεκτικες,δεν ξερω ποτε θα αρχισουν να θαμπωνουν. Το δεν υπάρχει θέμα το λες γιατί φαίνεται λογικό (έτσι όπως το φαντάζομαι δηλαδή και εγώ) ή γνωρίζεις κάτι επίσημο? 1
vairass Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Εδώ Θεσσαλονίκη ένας τύπος βάζει 3Μ στα 120 αλλά σε όλα, εγώ θέλω μόνο πίσω, κάποια βοήθεια;
lary7 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 το ξέρω ότι αυτές που έχουνε σκίαση είναι παράνομες. Με το τελείως διάφανο όμως δεν ξέρω τί παίζει. Επίσης δεν με ενδιαφέρει η θερμότητα αλλά η UV ακτινοβολία. Ειδικά με το κλιματιστικό ξεγελιέσαι και σε μεγάλα ταξίδια έχω πάθει εγκάυματα σε χέρια κτλπ άπειρες φορές. Υπαρχουν και οι 3M crystaline αλλα ειναι πανακριβες, εκει ακομα και οι 90% που ειναι σχεδον διαφανης προσφερουν προστασια, αν και νομιζω πως ειναι παλι παρανομες. Επισης μπορει να εχεις θεματα με πιο ευκολο θολωμα κτλ.Αν θες οπωσδηποτε μπροστα μπορεις να βαλεις στο 1/3 του παρπριζ, ωστε να μην εχεις θεμα την νυχτα.
Invader Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Για μπροστινό παρπρίζ ότι και να βάλεις είναι παράνομο και δεν έχεις και κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος.Σε κάποιο εξωτερικό δίσκο έχω και το νόμο,αν το βρω θα το ποστάρω.Μόνο με χαρτί από δερματολόγο η από οφθαλμίατρο μπορείς να βάλεις μπροστά.
dollyyy19 Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 με βαση την λογικη εγραψα.ο νομος απαγορευει στο παρμπριζ,οτιδηποτε μειωνει την ορατοτητα.αν βαλλεις πληρως διαφανες,,δεν εισαι παρανομος.αν αρχισουν να θαμπωνουν,θα εισαι........
Leon90 Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Απο ότι διαβάζω στη ΚΥΑ 29039/2123/07/08 - YME.gr Στα 3 πίσω παράθυρα μπορείς να τοποθετήσεις οποιαδήποτε σκουρότητας μεβράνη. Στου οδηγού και του συνοδηγού μπορείς να τοποθετήσεις μεβράνες που επιτρέπουν στο 70% του φωτός να τις διαπερνά. Ενώ στο παρμπριζ μπορείς να τοποθετήσεις μεβράνη που επιτρέπει στο φως να την διαπερνά κατά 75%. Πρίν απο αυτήν τη ΚΥΑ έχω την εντύπωση και εγώ πως δεν επιτρεπόντουσαν καθόλου μεβράνες στα 3 μπροστινά παράθυρα εκτός και αν είχες χαρτί απο γιατρό. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2017 από Leon90
Alchemist` Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Απο ότι διαβάζω στη ΚΥΑ 29039/2123/07/08 - YME.gr Στα 3 πίσω παράθυρα μπορείς να τοποθετήσεις οποιαδήποτε σκουρότητας μεβράνη. Στου οδηγού και του συνοδηγού μπορείς να τοποθετήσεις μεβράνες που επιτρέπουν στο 70% του φωτός να τις διαπερνά. Ενώ στο παρμπριζ μπορείς να τοποθετήσεις μεβράνη που επιτρέπει στο φως να την διαπερνά κατά 75%. Πρίν απο αυτήν τη ΚΥΑ έχω την εντύπωση και εγώ πως δεν επιτρεπόντουσαν καθόλου μεβράνες στα 3 μπροστινά παράθυρα εκτός και αν είχες χαρτί απο γιατρό. Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, διαλευκάνονται εδώ πέρα τα πάντα (ελπίζω να μην έχει τροποποιηθεί από το 2008 αυτός ο νόμος). Εκτύπωση λοιπόν του αρχείου και πάμε για εγκατάσταση.
jason97 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 υπαρχει καθολου διαφορα αν εχει το αμαξι απο το εργοστασιο φιμε τζαμια με αν βαλεις εσυ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα