Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μήπως είναι πιο μικρές γιατί δεν έχει Service, δεν έχει διαφημίσεις σε champion League, δεν έχει φυσική παρουσία;

αν και δεν ξέρω τι κάνει ο καθένας πριν κοιμηθεί μου φαίνεται χαζό να βάζω ακουστικά και να βλέπω βίντεο στο YouTube και να φορτίζω. αν θέλω να δω ένα βίντεο έχει μεγάφωνο η συσκευή. φόρτιση το βάζω όταν κοιμηθώ και το έχω και 1-2 μέτρα πιο δίπλα.

νομίζω ότι το miui είναι απόδειξη ότι ασχολείται και μάλιστα πολύ. έχει απίστευτα features που τα ψαχνεις με κυαλι σε άλλα TouchWiz, ios κλπ.

εχω το mi5 που πήρα μετά από δύο χρόνια με το mi4.

το miui που έχει αναβαθμίζετε σε stable ανά 2 μήνες και σε developer ανά βδομάδα μέσω του ota Update.

stock το launcher είναι σαν iPhone. εγώ του έχω βάλει nova launcher prime.

στα menu του μέσα κρύβονται απίστευτα feature.

dual space. μπορεις να εχεις δύο viber, δύο facebook κλπ.

silent hours με πρόγραμμα και ποιες κλήσεις να περνάνε.

one hand mode

κλείδωμα εφαρμογών με αποτύπωμα.

equalizer για ακουστικά, ηχείο κλπ

firewall για να επιτρέπεις ποιες εφαρμογές θες να συνδέονται

άπειρα themes

child mode

Και το κερασάκι στην τούρτα το πολύ καλό sync με mi cloud. τα σώζει όλα στο cloud και όταν κάνεις factory reset ή πας σε νέο xiaomi τα περνάει όλα με την μια.

Δεν αντιλέγω με το τελευταίο, έχοντας πιάσει Mi Phone στα χέρια μου για τα λεφτά που ζητάνε, προσφέρουν αρκετές χρήσιμες λειτουργίες. Το τελευταίο όμως με το Cloud δεν θα το εμπιστευόμουν και τόσο από μία κινέζικη εταιρία όχι επειδή είναι η Xiaomi αλλά επειδή ξέρω τι παίζει με την κινέζικη κυβέρνηση και το απόρρητο.

• Απαντ. 142
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το θεμα δεν αφορα το Xiaomi mi 6?Τι εχει περισσοτερο νοημα αραγε?Να αναφερουμε το παραπανω κατασκευαστικο προβλημα του Xiaomi Mi 5

Τι κατασκευαστικο πρόβλημα έχει; το έχεις δουλέψει ή είδες ένα βίντεο και αυτό ήταν όλο; μάλλον θα ανεβάσω βίντεο με τον μικρό μου που το γλενταει όλη μέρα το κινητό.. μάλλον θα έχω golden sample χωρίς αυτό το λάθος

Δεν αντιλέγω με το τελευταίο, έχοντας πιάσει Mi Phone στα χέρια μου για τα λεφτά που ζητάνε, προσφέρουν αρκετές χρήσιμες λειτουργίες. Το τελευταίο όμως με το Cloud δεν θα το εμπιστευόμουν και τόσο από μία κινέζικη εταιρία όχι επειδή είναι η Xiaomi αλλά επειδή ξέρω τι παίζει με την κινέζικη κυβέρνηση και το απόρρητο.

δηλαδή να παίρνουν τα δεδομένα μου και να τα κρατάνε για ποιό λόγο; σίγουρα γίνεται κάποιο mining όπως σε όλες τις εταιρίες.

παρόλα αυτά έχω επιλέξει να γίνεται sync το wifi passwords, τηλέφωνα, μυνηματα καθώς και ρυθμίσεις που έχω κάνει. φωτογραφίες γίνονται sync στο server που έχω στο σπίτι κάθε βράδυ και δεν πάνε στο cloud. επίσης έχει λειτουργία για local backup σαν το Titanium backup

Δημοσ.

Τι κατασκευαστικο πρόβλημα έχει; το έχεις δουλέψει ή είδες ένα βίντεο και αυτό ήταν όλο; μάλλον θα ανεβάσω βίντεο με τον μικρό μου που το γλενταει όλη μέρα το κινητό.. μάλλον θα έχω golden sample χωρίς αυτό το λάθος

δηλαδή να παίρνουν τα δεδομένα μου και να τα κρατάνε για ποιό λόγο; σίγουρα γίνεται κάποιο mining όπως σε όλες τις εταιρίες.

παρόλα αυτά έχω επιλέξει να γίνεται sync το wifi passwords, τηλέφωνα, μυνηματα καθώς και ρυθμίσεις που έχω κάνει. φωτογραφίες γίνονται sync στο server που έχω στο σπίτι κάθε βράδυ και δεν πάνε στο cloud. επίσης έχει λειτουργία για local backup σαν το Titanium backup

Δεν έχει να κάνει όπως είπα και παραπάνω με την εταιρία αλλά με την κινέζικη κυβέρνηση. Καλά ναι φωτογραφίες και εγώ δεν ανεβάζω στο σύννεφο προτιμώ να τις έχω σε δικό μου σκληρό σπίτι.

Δημοσ.

Δεν έχει να κάνει όπως είπα και παραπάνω με την εταιρία αλλά με την κινέζικη κυβέρνηση. Καλά ναι φωτογραφίες και εγώ δεν ανεβάζω στο σύννεφο προτιμώ να τις έχω σε δικό μου σκληρό σπίτι.

εννοείς να κρατάει για κάποιο λόγο τα στοιχεία μας η κυβέρνηση και να ίσως να εκβιάζει καταστάσεις κάποια στιγμή;

Δημοσ.

εννοείς να κρατάει για κάποιο λόγο τα στοιχεία μας η κυβέρνηση και να ίσως να εκβιάζει καταστάσεις κάποια στιγμή;

Είναι θέμα προσωπικού απορρήτου των προσωπικών δεδομένων, κάτι το οποίο για εμένα προσωπικά είναι παράγοντας τον οποίο θα λάβω υπόψιν μου πριν την χρήση ή αγορά κάποιας υπηρεσίας/λογισμικού. Δεν λέω ότι οι Αμερικάνοι είναι καλύτεροι, αλλά υπάρχει και μια κρυπτογράφηση σε μερικές υπηρεσίες κάτι που βρίσκω απαραίτητο. Πέρα από αυτά, τα Mi Phones για τα λεφτά που ζητάνε προσφέρουν μια χαρά εμπειρία, μπορεί να μην είναι η ΑΑ κάμερα ή υλικά αλλά λειτουργούν άψογα σε σύγκριση με επώνυμα στα ίδια λεφτά. Τώρα τα υπόλοιπα περί πατεντών, σχεδίασης, research είναι ψιλά γράμματα γιατί μιλάμε για εταιρία που έχει έδρα στην κίνα = άλλοι νόμοι και καταστάσεις. 

Δημοσ.

Κακα τα ψεματα...φαινεται πολυ τιμιο για τα λεφτα του..αληθεια το antutu τι να λεει αραγες?

Γενικά το antutu δε λεει απολύτως τίποτα.

Βέβαια θα μου πεις, το σκόρ αντιπροσωπεύει την εμπειρία χρήσης

#ΝΟΤ

• Like 1
Δημοσ.

To γράφω και εδώ (αφού μιλάω σε αρκετά forum).  από το παρακάτω βίντεο μάθαμε μερικές πληροφορίες.

1) η κάμερα είναι διπλή με σχήμα υλοποίησης ίδιο με το iphone 7 plus. Εχει δηλαδή ένα φακό ευρυγώνιο (ας πούμε 28mm σε FF) και έναν πιο τηλεφακό Χ2 (ας πούμε 56mm) για πορτρέτα. 

Αυτό είναι πολύ θετικό για εμάς που μισούμε :P τους ευρυγώνιους που δεν σε αφήνουν να βγάλεις ένα πρόσωπο της προκοπής. Με τον 56mm (περίπου τόσο θα είναι) είναι πιο λογικό να βγάζεις πορτρέτα (αν και οι φακοί πορτρέτων είναι 100mm κάτι είναι και τα 56mm που κάνουν και για γενικός φακός καθώς είναι πολύ κοντά στο normal). Δεν κάνει χρήση των διπλών φακών με δεύτερο ίδιο αλλα ασπρόμαυρο όπως η huaway το οποίο σύστημα προσανατολίζεται όχι στην προοπτική της φωτογραφίας (και την αλλαγή αυτής) αλλά στην καλύτερη διαχείριση θορύβου σε λίγο φως. Και οι δύο υλοποιήσεις μπορούν να κάνουν κόλπα με ψευδο-bokeh (θόλωμα υπόβαθρου) που επίσης είναι ευπρόσδεκτο. 

2) Μάθαμε επίσης ότι αφαιρέθηκε η θύρα ακουστικών γιατί δεν είχαν χώρο λόγο της "μεγάλης" μπαταρίας :wacko: που έβαλαν και κάτι έπρεπε να κόψουν. Έλα τώρα σκεφτείτε κάτι καλύτερο.. άλλωστε έχετε βάλει και μεγαλύτερες μπαταρίες και με θύρα ακουστικών σε πολλά μοντέλα σας..

Τέλος μάθαμε ότι προς το παρών δεν (ψηφιακά ή με crop στον αισθητήρα) ζουμάρει στο βίντεο (γιατί?!) αλλά θα δούμε μπορεί.. Και μάθαμε ότι ίσως βγεί μεταλλική (ως προς την πλάτη) εκδοχή του (ασημένιο).

Κρίμα γιατί με αυτήν την υλοποίηση δύο καμερών θα μπορούσε να είναι το επόμενο κινητό του. Τώρα δύσκολα.. καθώς ούτε b20 έχει προς το παρών τουλάχιστον.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...