Iamthagod Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Καλησπερα κ χρονια πολλα. Χθες κανοντας stress test (fpu) με aida64 ο επεξεργαστης κλοκαρισμενος στα 4.6 βαρουσε 100ρια! Κατέβασα τα ρολογια στα 4.4 και μου χτυπαει 91 βαθμους θερμοκρασία. Ψυξη εχω cm nepton 240m. Σε test fpu+gpu (gtx970) η καρτα φτανει μεχρι 65 βαθμους θερμοκρασια κ το cpu τα ιδια 91-92. Παρα πολυ δεν ειναι? Παστα εβαλα αυτη που συνοδευε την ψυκτρα. Απο fans υπαρχουν της υδροψυξης και 1 του κουτιου αλλα ειναι 3-πινο οποτε δεν δουλευει σε μεγαλες στροφες. Σε idle εχω θερμοκρασιες 33-37 βαθμους
aOUaS88 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 ποσα volt δινει στο cpu oταν κανεις το τεστ?? επισης τα συγκεκριμενα cpu εχουν ενα θεμα με την θερμοκρασια..
Matrix7 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δοκίμασε stock και δες θερμοκρασίες.Μπορεί να μην έχει κουμπώσει καλά ή ψύκτρα ή να έχεις πέσει σε κομμάτι με ήδη χειρότερες θερμοκρασίες από τα υπόλοιπα
aOUaS88 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 μπορεις να δεις αν ακουμπαει καλα η ψυκτρα βγαζοντας την κ δες αν εχει απλωθει καλα η παστα σε ολο το cpu..αν σ ειναι ευκολο
manolis940 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 1 extra ακόμα εκτός από το να είναι απλωμένη η πάστα δες μήπως έχεις βάλει παραπάνω. Θα σου πρότεινα επίσης αν δεν το έχεις κάνει ήδη να την απλώσεις χειροκίνητα και όχι να την βάλεις απλά στην μέση. Σε περίπτωση όπου είναι παχύ το στρώμα της πάστας θα λειτουργεί ως μονωτής(αντίθετα). Μπορεί να συμβεί το ίδιο αν η πάστα είναι κακή.
Iamthagod Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Καλησπέρα και πάλι μετά από μέρες. Μιας και σήμερα έκανα εργασίες σε ένα pc φίλου και του έβαλα την παλιά μου h212 evo κτλ (ι7-4770) άλλαξα πάστα ΞΑΝΑ και στο δικό μου cpu. Τα αποτελέσματα; Τα ίδια. Με 4.4 gHz σε aida64 FPU χτυπάει 86C. Idle έχω >35. Ίσως πρέπει να βάλω στο κουτί περισσότερα air fans (με 4πινα ανταπτοράκια για manual control); Ή απλά έχω να κάνω με ζεστό 4790. Να σημειώσω πως η h212 μου στο pc του το κρατά στους 29 σε idle... Αυτά τα νούμερα εγώ δεν τα είδα ποτέ. Επίσης να σημειώσω πως έχω 1.25 V στο cpu.
Theo1903 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Far fetch ,αλλα στο δικό μου με τον ίδιο cpu σε ολόιδιο πρόβλημα δεν είχα βάλει στην σωστή πλευρά το backplate της H110i gt (έχει μια εγκοπή απ'την πλευρά που είναι οι βίδες) και μόλις το διάβασα και το έφτιαξα ,απο τα 100άρια έπεσα σε 60 βαθμούς full load
~Palpatin~ Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Far fetch ,αλλα στο δικό μου με τον ίδιο cpu σε ολόιδιο πρόβλημα δεν είχα βάλει στην σωστή πλευρά το backplate της H110i gt (έχει μια εγκοπή απ'την πλευρά που είναι οι βίδες) και μόλις το διάβασα και το έφτιαξα ,απο τα 100άρια έπεσα σε 60 βαθμούς full load Load εννοείς stress όπως κάνει ο φίλος ή απλά παιχνίδια; Το είχες και εσύ ανεβασμένο;
Theo1903 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Full load να φτάσεις με παιχνίδια είναι δύσκολο νομίζω ,αλλα ναι me AIDA και Prime95 .Δεν πρέπει να το είχα ανεβασμένο ,αν και 1.25 είναι αρκετό ρεύμα γιαυτο το cpu .Προσωπικά ,επειδή έχω την z97x ud5h που κάνει κάτι τρελά με τα ρεύματα μόνη της όταν ο επεξεργαστής ζοριζεται ,του έχω βάλει πιο χαμηλά ρεύματα για το στάνταρ 4.4 και δουλεύει απροβλημάτιστα σε πολύ καλές θερμοκρασίες
Thanos1972 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Welcome to the delid club σε κόβω και εσένα σε λίγο καιρό με το καλοκαιράκι που έρχεται .ελπιζω να κάνω λάθος όμως. 1
ultraex2003 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Welcome to the delid club σε κόβω και εσένα σε λίγο καιρό με το καλοκαιράκι που έρχεται .ελπιζω να κάνω λάθος όμως. ξυραφακια astor 29 κατασκευαστες cpu το συνηστουν χαχαχα και ξυρισμα και delid 2 σε 1 2
Tasos_69 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Καλησπερα και απο εμενα.Επειδη ο 4790Κ ηταν το προηγουμενο Cpu μου εχω αποψη επι του θεματος Λοιπον οπως και να εχει ο επεξεργαστης ειναι θερμος(ισως ο πιο θερμος απο τις τελευταιες γενιες της Intel)εγω τον ειχα με Custom υδροψυξη ΕΚ τριπλο ψυγειο μπροστα μονο για ψυξη επεξεργαστη σχεδον (350ευρουλακια το σετ)μεσα σε ενα Corsair Air540(φημισμενο για το AirFlow του) και ειχα επισης δυο ανεμιστηρες στο επανω μερος και εναν πισω Phanteks 140mm.Aπο παστες του ειχα αλλαξει δεν θυμαμαι και εγω ποσες με αποτελεσμα συν πλην 1-3 βαθμους η μια απο την αλλη.Ο επεξεργαστης για να ειναι στα 4.7 stable 24/7 ηθελε 1.275V σε αυτα τα Volt με νορμαλ θερμοκρασια δωματιου εως 25 βαθμους Idle ημουν 27-31 αλλα σε stress test μετα το μισαωρο βαραγα 80-85+ οταν το test υποστηριζε AVX Instructions και 70-75+ οταν οχι,για καλοκαιρι δεν το συζητω.Οποτε μαλλον και εσυ εχεις πεσει σε πιο θερμο κοματι(οχι πως τα υπολοιπα ειναι οκ)και κατα την γνωμη μου οτι και να κανεις δεν θα δεις θεαματικες διαφορες προς τα κατω πλην εαν το παρεις αποφαση και εχεις σκοπο να κρατησεις το συγκεκριμενο Cpu μιας και λογικα θα σου εχει ληξει η θα κοντευει να ληξει η εγγυηση του να πας στην διαδικασια του Delid οπου εκει με 1.25 ρευμα που δινεις τωρα θα σου ειναι αρκετη απλα μια καλη αεροψυξη για να κανεις τα γουστα σου.Ελπιζω να βοηθησα μιας και η αποφαση ειναι παντα δικη σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα