TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 (Μονο) εγω καταλαβαινω, οτι ηθελε να σου στειλει Northwood: που ειναι καλυτεροι απο τους Presc(Η)ott Οι καλυτεροι που θα μπορουσες να βαλεις, απο αποψη θερμοκρασιων (& ταλαιπωριας τροφοδοσιας) ειναι:a) - Mobile Intel Pentium 4 Northwoodβ) - Pentium 4 Northwoodc) - Pentium 4 Prescottκαι εννοειται μεχρι το βαθμο του προφανους οτι: θες απο αυτους, προτιστως τα μοντελα που να εχουν ΗΤhttp://www.insomnia.gr/topic/640596-επεξεργαστης-100-σε-βιντεο-χρηση/?p=55575949
Sheogorath Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Όχι, Prescott είναι ο δικός μου, απλά αν είναι northwood ο παλιός δεν ξέρω αν θα βλέπει το μπρίκι η μητρική.
Goriillaki5 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Παιδιά,δυστυχώς και που έβαλα άλλον επεξεργαστη+έκατσε μια χαρά στη θέση του +παστα...τίποτα!!!!!! Αρχίζω να υποψιάζομαι ότι μπορεί να τα έπαιξε για Χ λογο ο σκληρός (τον είχα αφαιρέσει τότε με τις δοκιμές με κλειστό το λάπτοπ φυσικά και ξανα τοποθέτηση ξανά δυο τρεις φορές ολο αυτό) μονο θέμα επεξεργαστή δεν είναι λοιπόν... Τι κρίμα... Η παρατήρηση μου είναι ότι δεν άνοιγε καν και με βγαλε/βαλε το φις που μπαίνει το καρφακι αοι το τροφοδοτικό του,τότε έδωσε "να αναψει" κάτι παίζει με την υποδοχή τροφοδοσίας.αυτο το πρόβλημα το είχα .. Δε νομίζω να ασχοληθώ παραπάνω..Πρέπει να πατήσεις το ον λίγες φορές για να πάρει μπρος αλλά εικόνα ήχους τίποτα. (Και με άλλη μνήμη τα ίδια..και χωρίς σκληρό καν..τα ίδια...) Ουφ! Τι στο καλο έπαθε; και όλα αυτά για να ανοίξω εκεί το σύστημα επεξεργαστή με ψύκτρες στην αρχή.. Μυστήριο! Ανάβει,αναβοσβήνει για λίγο η ένδειξη ότι διαβάζει από σκληρό,το λέντ,ακουγετε μονο ο ήχος απο ανεμιστηρακια ...εικόνα ήχος τίποτα...! Αρα ούτε σκληρός φταίει Ε; Ούτε μνημη.. Μητρική έμεινε...τα έφτυσε ; τι λέτε; Αυτά τα παλιά λαπτοπ μήπως έχουν μπαταρία στη μητρική στρογγυλή ενδότερα και μήπως πρέπει να τη βγάλω ξαναβάλω αν το ανοίξω ; Τι λύσεις υπάρχουν; Επεξ/σία 22 Απριλίου 2017 από Goriillaki5
sil_unique Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Στα συγκεκριμένα χαλάει και η κόλληση συνήθως στο βύσμα τροφοδοσίας και πρέπει να το κρατάς υπό γωνία για να κάνει επαφή, το φτιάχνεις με ένα κολλητήρι. Η μπαταρία του bios είναι στο χώρο του modem κάτω από το πληκτρολόγιο κολλημένη και δεν την πειράζεις. Πρέπει να δοκιμάσεις με άλλο επεξεργαστή και αν και πάλι δεν δώσει ξανακουμπώνεις τις μνήμες. Μην το πειράξεις περισσότερο από ότι χρειάζεται. 1
Goriillaki5 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Προφανώς φταίει και αυτο που λες αλλά απο τη στιγμή που ανάβει το ον οφ και δε δίνει εικόνα είναι λογικά αλλο θεμα.διότι αυτο με το φις το έκανε και πριν αλλά με έβαζε επιφάνεια εργασίας ίντερνετ ασχέτως αν έκλεινε απο μονο του. Πώς να μη κλείνει..Αφού δεν είχε καν πάστα στον επεξεργαστή!!!! Τώρα Θα το αφήσω έτσι το μηχάνημα,κρίμα.
sil_unique Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 καλά δεν είναι τίποτα να βρεις έναν επεξεργαστή pentium 4 τον οποίο φορούσαν και όλα τα desktop της εποχής αν είναι κάτι τέτοιο καθάρισες με το πολύ 10€
Goriillaki5 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Εβαλα δοκιμαστικα αλλον, το γράφω πιο πανω σε πίσω ποστ.. http://imgur.com/a/QpEdZ Δυστυχως δεν τρέχει και με αυτόν... Δεν εχω εικόνα/ηχους ώστε να πω"ακουω το λογότυπο xp" Μονο ηχο απο ανεμιστηρακι τίποτα αλλο... Η ένδειξη λεντ σκληρού ξεκινά στη αρχή μετα τίποτα. Είναι πια θεμα μητρικής πια...να έπεσα σε χαλασμένο πέντιουμ4?δε ξέρω... *Intel 02 τι σημαίνει το 02? Ο αρχικός επεξεργαστής μου ήταν 01 στα 3.2 GHZ
Sheogorath Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δοκίμασε με παλιότερο. Πάντως δεν υπάρχει με ταχύτητα 3 το 2001.
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Μονο εσυ γνωριζεις(..?) το τι του εχεις κανει και πως... Κι ενω δεν ειναι τοσο 'δυσκολο'(μαλλον ειναι απο τα σχετικως ευκολα), πηγαινες -ενδεχομενως- "στα τυφλα" αρχικως!Oποτε εφοσον δεν ξερεις επακριβως: τι θα επρεπε μαζι του να κανεις, οσο βρισκεται &καποιος αλλος επεξεργαστης, μπορεις να τον δοκιμασεις -και να σταυρωσεις δαχτυλα! *Intel 02 τι σημαίνει το 02? Ο αρχικός επεξεργαστής μου ήταν 01 στα 3.2 GHZ Εγραψα επισης και ποιος (πρεπει να) ειναι ο αρχικος σου επεξεργαστης = SL6WG 800 fsbhttp://www.cpu-world.com/sspec/SL/SL6WG.htmlhttp://www.ebay.co.uk/itm/Pentium-4-IV-P4-3-2Ghz-512-800-Northwood-478-CPU-SL6WG-865-875-Free-shipping-/140624323057?hash=item20bddce1f1:g:7h8AAMXQrNtR1iqo
sil_unique Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 δοκίμασες με μια καλή μνημη μόνο και στα 2 slot?
Goriillaki5 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Ενα slot έχει δοκίμασα και με αυτή που είχε την 1GB και με την άλλη την αρχική των...256Mb και χωρίς...μνήμη καν...τίποτα. Όπως και χωρίς σκληρό. Το λάπτοπ δε λέει να ξεκινήσει σωστά ούτε εικόνα...Ούτε ήχους... Τι στο καλο έπαθε; Έχω μείνει χωρίς υπολογιστή μέρες.. TheDevilMayCare ωραια τα λες,Ευχαριστώ,μα που να βρεθεί ίδιος... Γιατι να μη έπαιζε Τώρα που έβαλα άλλον με 2.60MHZ? 800FSB είναι και αυτός.. Όσο για το τι και πως έκανα...απλά το τράβηξα επάνω να βγει η ψύκτρα κτλπ χωρίς να γυριστεί στη θέση ξεκλειδωματος της βάσης που κάθετε ο επεξεργαστής δε το ήξερα..γι αυτο λύγισαν 4-5 πιν Όταν το πρωτο ανοιξα εκεί.. Η ατυχία μου ήταν απλά ότι πήρε μαζί του ολο αυτο το σύστημα και τον επεξεργαστή μαζί..δε τον αποκόλλησε να μείνει στη τετράγωνη βάση του..η Όταν τα ισιωσα τον έβαλα πάλι με κλειδωμένη τη θέση Πολύεδρο τη βίδα τη πλαστική. Ίσως έπαθε ζημιά η βάση που κάθετε ο επεξεργαστής. Η αρχική μου σκέψη ήταν να βγάλω σκόνη. Έκανα λίγο με πιστολάκι σεσουάρ... Κάτι αυτο κάτι που βγήκε Έτσι θα τα έφτυσε Ίσως Τώρα που το σκέφτομαι βάση που καθετε στην πλακέτα. Ίσως..δε ξέρω σίγουρα. Αυτά τα νέα!
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Καλα δεν ειναι και πως επαθε κατι απο μονο του δεν αυτοχαλασε! Με δεδομενο πως δεν ηταν κατι σπουδαιο (η ακριβο), καλο θα ειναινα αρχισεις και να ψαχνεις για...τον αντικαταστατη / επομενο του! Όσο για το τι και πως έκανα...απλά το τράβηξα επάνω να βγει η ψύκτρα κτλπ χωρίς να γυριστεί στη θέση ξεκλειδωματος της βάσης που κάθετε ο επεξεργαστής δε το ήξερα..γι αυτο λύγισαν 4-5 πιν Όταν το πρωτο ανοιξα εκεί..Η ατυχία μου ήταν απλά ότι πήρε μαζί του ολο αυτο το σύστημα και τον επεξεργαστή μαζί..δε τον αποκόλλησε να μείνει στη τετράγωνη βάση του..η Όταν τα ισιωσα τον έβαλα πάλι με κλειδωμένη τη θέση Πολύεδρο τη βίδα τη πλαστική.Ίσως έπαθε ζημιά η βάση που κάθετε ο επεξεργαστής.Η αρχική μου σκέψη ήταν να βγάλω σκόνη.Έκανα λίγο με πιστολάκι σεσουάρ...Κάτι αυτο κάτι που βγήκε Έτσι θα τα έφτυσε Ίσως Τώρα που το σκέφτομαι βάση που καθετε στην πλακέτα. Δεν εχω ακουσει κανεναν να το κανει ετσι...για να σου πω: τι μπορει να στελνει off οταν γινεται, θα μπορουσε και τιποτα να μην(!) χαλαει, αλλα παντως ολο αυτο δεν ακουγεται καθολου καλο...
Goriillaki5 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 https://youtu.be/6DQFm9QqZW0 Αυτόν είχα δει και το έκανα Έτσι.μα Έτσι ξεβιδωνεις κτλπ. Στο 05:40 λεπτό δείτε στο βιντεακι πως βγαίνει...το σύστημα ολο εκεί... Αλλά αυτουνού οκ εμένα πήρε μαζί τον επεξεργαστή απο τη βάση του ούτε αυτός άλλαξε τη βιδα τη πλαστική στη θέση ξεκλείδωμα λουκετακι
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Απο+κλειεται να εκανες αυτο που λες διχως να αντιμετωπισες αντισταση + να εβαλες δυναμηωστε να υπερνικησεις... Λοιπον κανονας σε λαπτοπ ειναι οτι: ποτε δεν "τραβαμε", αν κατι δενβγαινει ευκολα -> ξανατσεκαρουμε το: πως πρεπει να αφαιρεθει κι ελεγχουμε γιατι δεν γινεται Για να μη πιασουμε τον κανονα οτι: η συντριπτικη πλειοψηφια επεξεργαστωνστα λαπτοπ ειναι αναμενομενο να...κλειδωνουν! (χρησιμοποιωντας τη βιδα)
coolerman Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δές στο πριζάκι που είναι το lvds/καλώδιο οθόνης μην στράβωσες κανέναν πινάκι εσωτερικά(ΑΝ δεν το πείραξες οκ) παλιότερα στον δικό μου zv5000,είχε εναν πυκνωτή(solid) λίγο ποιό πέρα απο το Powerjack,ήταν υπεύθυνο για "άκυρες" επανεκκινήσεις στο λάπτοπ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα