Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοίγουν όλα σχεδόν τα δέματα και περνάνε από τελωνείο. Ακόμα και αυτά που έρχονται με απλό ταχυδρομείο. Εδώ και μερικούς μήνες. Και παρατήρησα ότι καταγράφουν και ονόματα σε βάση δεδομένων. Αν σε χρεώσουν μια φορά τελωνείο, μετά ψάχνουν κάθε πράγμα που παραγγέλνεις. 

Το είδα. Χτυπούν ιστορικό παραλήπτη στον υπολογιστή τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση). Ήξεραν τι έχω αγοράσει, πότε και πόσο. Και μιλάμε για πράγματα κάτω των 100 ευρώ. Και τις τρεις φορές πλήρωσα τελωνείο.

Τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα σε αυτη την περιπτωση, αν και υπαρχει λυση για αγορες εκτος ΕΕ με το να εισαχθει το αντικειμενο σε τελωνειο διαφορετικης χωρας, πχ μεσω Ολλανδιας απο οτι διαβαζω δεν κολλανε για επιπλεον φορους κτλ.

Το τελωνείο ποτέ δεν σχετιζόταν με το "απλό" ή μη ταχυδρομείο. Η αξία του πακέτου και η χώρα προέλευσης είναι που παίζουν ρόλο.

Μεσω UPS/DHL κολλαγαν και κολλανε σχεδον ολα τα πακετα. Ενω με το απλο μεσω τον ΕΛΤΑ, οχι.

Υπαρχει πολυ καλο θεμα που τα συζηταμε ολα αυτα εδω:

http://www.insomnia.gr/topic/471924-αγορές-από-χώρες-εκτός-εε-όριο-για-να-μην-πληρώσ

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νομιζω πως αμα παραγγειλεις απο το ευρωπαικο ebay ουτε θεματα με το τελωνειο θα εχεις ουτε τιποτα

Δημοσ.

Το είδα. Χτυπούν ιστορικό παραλήπτη στον υπολογιστή τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση). Ήξεραν τι έχω αγοράσει, πότε και πόσο. Και μιλάμε για πράγματα κάτω των 100 ευρώ. Και τις τρεις φορές πλήρωσα τελωνείο.

Αυτό στην περίπτωση που ισχύει -θα μου επιτρέψεις να σε αμφισβητήσω- είναι κατά πάσα πιθανότητα παράνομο. Γιατί δεν έχεις δώσει τη συγκατάθεσή σου να τηρούνται στοιχεία σου σε μια αυθαίρετη βάση δεδομένων που έστησαν. Θα πρότεινα εφόσον έχεις αποδεικτικά στοιχεία να κάνεις άμεσα καταγγελία στην Α.Π.Δ.Π.Χ (www.dpa.gr).

Δημοσ.

Νομιζω πως αμα παραγγειλεις απο το ευρωπαικο ebay ουτε θεματα με το τελωνειο θα εχεις ουτε τιποτα

Ανάλογα το προϊόν και την τιμή που θα δηλωθεί. Δεν μπορεί να παραγγείλεις από το αγγλικό ebay πχ 2din στερεοφωνικό με 150 ευρώ, όταν το αντίστοιχο στην Ελλάδα έχει 300 και να μην πληρώσεις κάτι. Νομίζω, παρόμοια λογική με την τιμή των τσιγάρων στη Βουλγαρία ή στην Πολωνία. Αν παραγγείλω 5 κούτες θα έχω πρόβλημα. Κάτι έχει αλλάξει πάνω σε όλα αυτά. Ας γράψει κάποιος που ξέρει καλύτερα από εμένα.

Δημοσ.

^ Αυτό. Μην μπερδεύεστε με τα διάφορα ebay. Σε όποιο ebay και να είσαι login, υπάρχουν πωλητές / μαγαζιά από όλο τον κόσμο. Το θέμα είναι από ποιον θα αγοράσεις, που βρίσκεται = από ποια χώρα σου έρχεται το προϊόν, το ebay ως σάιτ .com .co.uk, .fr κλπ, δεν παίζει ρόλο από τη στιγμή που αφήνει και πωλητές άλλων χωρών να πουλάνε μέσα από αυτό.

Ίσως μπερδεύεστε επειδή έτσι είναι τα Άμαζον. Αλλά ακόμη κι εκεί, αυτό ισχύει μόνο όταν το προϊόν είναι "sold by Amazon" που εκεί όντως η αποθήκη / κατάστημα του Άμαζον αντιστοιχεί στη χώρα που δηλώνει και το σάιτ (γιατί και στα άμαζον υπάρχουν ανεξάρτητοι πωλητές, οπότε πάλι προσοχή από ποιον αγοράζεις).

Η χώρα προέλευσης / αποστολής του πακέτου είναι εκτός Ε.Ε; (κι όχι Ευρώπης ως ήπειρο). => χρήζει τελωνείου. Αν έρχεται από εντός Ε.Ε. δεν έχει τελωνείο κι ας έχει 1000 ευρώ εδώ το προϊόν (τσιγάρα-ποτά-αυτοκινητοβιομηχανία νομίζω αποτελούσαν πάντα άλλη κατηγορία και ειχαν πάντα ξεχωριστό καθεστώς ως προς αυτό)

• Like 1
Δημοσ.

τι σχέση έχει αν παραγγείλεις από ευρωπαικό ebay? αν το προϊόν έρχεται από κίνα, τον ήπιες.

Εννοεί να φεύγει από αποθήκη με έδρα στην ΕΕ.

Δημοσ.

Τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα σε αυτη την περιπτωση, αν και υπαρχει λυση για αγορες εκτος ΕΕ με το να εισαχθει το αντικειμενο σε τελωνειο διαφορετικης χωρας, πχ μεσω Ολλανδιας απο οτι διαβαζω δεν κολλανε για επιπλεον φορους κτλ.

Μεσω UPS/DHL κολλαγαν και κολλανε σχεδον ολα τα πακετα. Ενω με το απλο μεσω τον ΕΛΤΑ, οχι.

Υπαρχει πολυ καλο θεμα που τα συζηταμε ολα αυτα εδω:

http://www.insomnia.gr/topic/471924-αγορές-από-χώρες-εκτός-εε-όριο-για-να-μην-πληρώσ

^ Μήπως να ξεκαθαριστεί τι αποτελεί κούριερ, τι ταχυδρομική υπηρεσία αλλά όχι "απλό" ταχυδρομείο με την έννοια εθνικό ταχυδρομείο χώρας που εντός Ελλάδας συνεχίζει και παραδίδεται μέσω Ελτα ('απλά' Ελτα και όχι Ελτα κούριερ) και παράλληλα τι αποτελεί "απλό" πακέτο, που ο περισσότερος κόσμος εννοεί την απλή αποστολή δλδ μη registered;

Καλώς δίνεις το λινκ, γιατί πέρα από τα βασικά που ισχύουν και ήδη ανέφερα, το ρίσκο έχει διακυμάνσεις ανάλογα με την υπηρεσία (κούριερ, εθν.ταχυδρομείο) αποστολής και φυσικά παίζουν και άλλες χρεώσεις αν μιλάμε για κούριερ... κλπ κλπ καλύτερα να ψαχτεί εκεί κάποιος για πιο αναλυτικά (αν το λινκ ήταν για μένα και δεν μπήκε απλά με αφορμή την δική μου παράθεση,  thanks, εγώ είμαι ήδη μόνιμος θαμώνας =p)

υγ. Αυτό για το NL post απορώ πως επιμένετε, ενώ υπάρχουν μπόλικοι χρήστες και εδώ και στο myforum που έχουν πει πως έχουν φάει τελωνείο ΚΑΙ με NL post. Aν εννοείς τριγωνική αποστολή (που αν δεν κάνω λάθος συνήθως την κάνουν μέσω Γαλλίας; περισσότερο από όσο μέσω Ολλανδίας νομίζω) ακόμη και με αυτό δεν αποτελεί 101% εγγύηση το ότι δεν θα περάσει τελωνείο στην πρώτη χώρα εισαγωγής. Απλά είναι κατά πολύ περισσότερες οι πιθανότητες να μη γίνει (μέχρι στιγμής τουλάχιστον από τα δείγματα που έχω διαβάσει... και για το οποίο προσωπικά απορώ, γιατί θα περίμενα αυτοί να κάνουν πολύ πιο αυστηρή / σωστή δουλειά με τους ελέγχους απ' ότι εμείς, but anyway...).

Δημοσ.

^ Μήπως να ξεκαθαριστεί τι αποτελεί κούριερ, τι ταχυδρομική υπηρεσία αλλά όχι "απλό" ταχυδρομείο με την έννοια εθνικό ταχυδρομείο χώρας που εντός Ελλάδας συνεχίζει και παραδίδεται μέσω Ελτα ('απλά' Ελτα και όχι Ελτα κούριερ) και παράλληλα τι αποτελεί "απλό" πακέτο, που ο περισσότερος κόσμος εννοεί την απλή αποστολή δλδ μη registered;

Καλώς δίνεις το λινκ, γιατί πέρα από τα βασικά που ισχύουν και ήδη ανέφερα, το ρίσκο έχει διακυμάνσεις ανάλογα με την υπηρεσία (κούριερ, εθν.ταχυδρομείο) αποστολής και φυσικά παίζουν και άλλες χρεώσεις αν μιλάμε για κούριερ... κλπ κλπ καλύτερα να ψαχτεί εκεί κάποιος για πιο αναλυτικά (αν το λινκ ήταν για μένα και δεν μπήκε απλά με αφορμή την δική μου παράθεση,  thanks, εγώ είμαι ήδη μόνιμος θαμώνας =p)

υγ. Αυτό για το NL post απορώ πως επιμένετε, ενώ υπάρχουν μπόλικοι χρήστες και εδώ και στο myforum που έχουν πει πως έχουν φάει τελωνείο ΚΑΙ με NL post. Aν εννοείς τριγωνική αποστολή (που αν δεν κάνω λάθος συνήθως την κάνουν μέσω Γαλλίας; περισσότερο από όσο μέσω Ολλανδίας νομίζω) ακόμη και με αυτό δεν αποτελεί 101% εγγύηση το ότι δεν θα περάσει τελωνείο στην πρώτη χώρα εισαγωγής. Απλά είναι κατά πολύ περισσότερες οι πιθανότητες να μη γίνει (μέχρι στιγμής τουλάχιστον από τα δείγματα που έχω διαβάσει... και για το οποίο προσωπικά απορώ, γιατί θα περίμενα αυτοί να κάνουν πολύ πιο αυστηρή / σωστή δουλειά με τους ελέγχους απ' ότι εμείς, but anyway...).

Εν ολιγης θελω να πω, οτι οι πιθανοτητες να παρει κανεις μεσω εθνικου ταχυδρομειου, ειναι ελαχιστοποιημενες σε σχεση με ιδιωτικες εταιριες. Αποδεδειγμενα πολλακις.

Τιποτα ομως δεν ειναι απολυτο, ουτε καν απο την Γαλλια. Εχω φιλο Γαλλο που σε δικη του παραγγελια, εφαγε φορολογια κανονικοτατα. Οι πιθανοτητες ομως μειωνοντε κατα πολυ.

Δημοσ.

Ανάλογα το προϊόν και την τιμή που θα δηλωθεί. Δεν μπορεί να παραγγείλεις από το αγγλικό ebay πχ 2din στερεοφωνικό με 150 ευρώ, όταν το αντίστοιχο στην Ελλάδα έχει 300 και να μην πληρώσεις κάτι. Νομίζω, παρόμοια λογική με την τιμή των τσιγάρων στη Βουλγαρία ή στην Πολωνία. Αν παραγγείλω 5 κούτες θα έχω πρόβλημα. Κάτι έχει αλλάξει πάνω σε όλα αυτά. Ας γράψει κάποιος που ξέρει καλύτερα από εμένα.

Τσιγάρα, αλκοολ, φάρμακα και κάποιες αλλες κατηγορίες (οπως πχ αυτοκινητοβιομηχανία) εχουν περιορισμους και εκτελωνισμους.

Τα υπολοιπα διακινουνται χωρις περιορισμους με μόνη διαφοροποιηση ο πωλητης να σε χρεώσει το δικό σου ΦΠΑ και οχι το φπα της χώρας του. Απο εκεί και πέρα το 2din stereo θα σταλεί κανονικά, ακόμα κι αν εδώ πωλείται 4xΤιμή ή ακόμα κι αν παραγγείλεις 50 κομμάτια. Εξαίρεση ο εκεί πωλητής να εχει κανει ειδική συμφωνία να μη στέλνει Ελλάδα (π.χ. αν παραγγείλεις απευθείας απο apple uk - επισημο μαγαζί - δεν στέλνει εκτός uk). 

θες. 

Αρα αν κρίνεις οτι σε συμφέρει οικονομικά και οτι σε περιπτωση προβλήματος εχεις κάλυψη εγγύησης, παραγγελνεις από οπου θες (εντος ΕΕ)

Δημοσ.

scullyist ευχαριστουμε για τις πολυ χρησιμες πληροφοριες.

Να πω κι εγω την εμπειρια και τη γνωμη μου.
Παραγγελνω λοιπον κατα κορον τα τελευταια χρονια απο ebay.
Ως ιδιωτης, οχι ως εμπορος.
Το βλεπω σαν τροπο να κανω οικονομια στην τσεπη μου, σε αυτη τη δυσκολη κριση που ζουμε στην Ελλαδα. Να αυξησω τα εσοδα μου δεν μπορω, τουλαχιστον προσπαθω με αυτο τον τροπο να μειωσω τα εξοδα μου.
Και σε αυτο το σημειο...ebay comes to the rescue.
Συνηθως παραγγελνω μικρης αξιας πραγματα.
Ποτε, μα ποτε ομως, δεν ειχα θεμα τελωνειου.
Καμια φορα ομως, παραγγελνω και μεγαλυτερης αξιας.
Το τελευταιο εξαμηνο, χρειαστηκε να παραγγειλω αθλητικα παπουτσια, 3 φορες. Ολες απο Αμερικη. Καμια δεν κολησε σε τελωνειο.
Και τα παπουτσια, δεν ειναι πακετακι να δηλωνεις οτι θες.
Ενα κουτι απο παπουτσια, ειναι...ενα κουτι απο παπουτσια! Και μπορει να κοστιζουν απο 50 μεχρι και 200 ευρω!!!
Και ομως. Θεμα τελωνειου δεν ειχα.

Συμφωνω με τον scullyist για τις πιθανοτητες τελωνειου: ειναι θεμα χωρας προελευσης, και κοστους προιοντος.
Για να συνεχισω ομως με τη δικη μου εμπειρια, και να επεκτεινω οσα λετε εδω,
εγω εχω καταλαβει οτι μεγαλο, πολυ μεγαλο ρολο, παιζει ο seller.
Τι εννοω; Να ειναι 'ψαγμενος'. Να εχει ασχοληθει με το πως στελνει σε διαφορες χωρες ανα τον πλανητη.
Πχ για τα παπουτσια απο Αμερικη, 3 φορες το τελευταιο εξαμηνο οπως ειπα, παροτι Αμερικανος seller, δεν εστειλε με usps(τα αμερικανικα ελτα), αλλα με μεσω μιας ...ελβετικης εταιριας (ascentia!), o αλλος μεσω dhl 'global'(το δεμα πηγε απο Γερμανία!) κλπ.
Αυτοι, δεν τα στελνουν τυχαια ετσι. Ξερουν οτι ετσι, θα μπουν σιγουρα και χωρις προβληματα εντος ΕΕ.
Εγω αυτο εχω καταλαβει, και εχω καταληξει οτι αξιζει να αγοραζεις απο seller με πολλες πωλησεις, που αρα κατα πασα πιθανοτητα εχει φροντισει να βρει διεξοδους και να εχει λυμενα (για χαρη μας) αυτα τα πιθανα τελωνειακα προβληματα.

Ελπιζω παντως (ερχεται και το brexit), να μη δυσκολεψουν πολυ τα πραγματα, γιατι ειμαστε ηδη αρκετα πισω απο τον ανεπτυγμενο κοσμο, αν απομονωθουμε εμπορικα και αλλο, θα γυρισουμε δεκαετιες πισω σε επιλογες/κοστη/δυνατοτητες κλπ...

Δημοσ.

Μια παραγγελια μου απο Αμερικη(dhl), εισαχθηκε...στην Γερμανια, και κατοπιν πηγε απο...Θεσσαλονικη, επειτα...Πειραια, και επειτα....στο σπιτι μου....

Καταβαινετε οτι με τετοιες διαδρομες, δεν μπορει το τελωνειο να ξεσκαρταρει ευκολα και να 'κοψει' την αποστολή...

Γι'αυτο λεω, οτι ο ψαγμενος seller, που πουλα εντατικα σε ολη την υφηλιο,

εχει τις ακρες και τον τροπο να πουλαει και να παρακαμπτει τα τελωνεία...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...