greg4 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Από την στιγμή που δεν θες τον υπολογιστή σε άλλα task που έχουν προβάδισμα οι ryzen πάρε τον 7700k.. Και τα λεφτά που θα δώσεις εκεί τα εξοικονομείς από τις μνήμες 1
Millennium Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 χθες ειδα την προσφορά απο amazon.fr τον 1600 225 με μεταφορικά για Ελλάδα. ειπα να το σκεφτώ και το πρωι να αποφασίσω αν τον παρω ε μεχρι να ξυπνησω τελειωσαν τα κομματια και λενε 1-2 μηνες για να αποστειλουν νεα κομματια. αυτο που με απασχολεί ειναι οτι θελω να ριξω 100ε το budget για να βαλω ακομα και να παρω μια gpu. τι αλλαγες προτεινεις στο build που μου εφτιαξες? επισεις δεν με πειραζει να τα παρω απο mindfactory αφου κερδίζω κάμποσα $ (λογικα πρεπει να αφαιρέσουμε λεφτα στις μνημες??. αλλα χωρις να "χαλασουμε" την αποδοση σημαντικά) Θα ξαναφερουν στο amazon καποια στιγμη Παρε απο mindfactory αν σε βολευει.Αν και μπορεις να τον βρεις και πιο φθηνα http://www.bpm-power.com/it/product/1700213/ Οτι σε συμφερει.
pirmen56 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Κοίτα, βάσει κοινής λογικής, απλά έχεις και άλλο account :-P Δηλαδή θεωρείς/ρείτε ότι μπορείς να εξαπατήσεις έτσι απλά τους mods και την ΔΟ του φόρουμ; Τέσπα. Κάτι πολύ απλό και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Κατά 95% όπως προείπα βλέπουμε δοκιμές των ryzen στο doom, στο overwatch, στο Assasins creed syndicate, στο GTA V στα very high και στο crysis 3. Ειδικά τις πρώτες μέρες όλο τέτοια ανέβαζαν στο νετ οι χρήστες. Το doom και το overwatch είναι πούπουλα για όλες τις cpu. Το syndicate τρέχει με 100 καρέ+ σε 5930K στα 3 Ghz. Δηλαδή ζητάει είτε λίγα και πολύ δυνατά cores είτε πολλά και χαμηλών επιδόσεων. Το crysis 3 είναι gaming evolved τίτλος και στρέσσαρε πολύ τη cpu με physics για να δείξει τη δύναμη των 8350(τώρα το ίδιο και με ryzen). Πράγμα που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά σε άλλο game. Το GTAV είναι θεόβαρο maxed out και όχι απλά σε very high. Μόνο μια δοκιμή σε όλο το ίντερνετ υπάρχει σε maxed out settings(άντε και άλλες δύο το πολύ) και δείχνει την πραγματική εικόνα υπό συνθήκες πίεσης. Στο battlefield 1 οι δοκιμές που ανεβαίνουν είτε είναι σοβαρά gpu bottlenecked, είτε δεν εμφανίζουν αρκετά στοιχεία(έως καθόλου) στην οθόνη. Σε κάποιες ελάχιστες με info τα αποτελέσματα δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά και δυστυχώς δεν υπάρχει ο απαιτούμενος όγκος για να βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα. Σχετικά με την απήχηση των ryzen. Από το amazon βλέπουμε κατάταξη πωλήσεων για κάθε ώρα που περνάει. Πριν το launch των ryzen και λόγω του hype είχαν βγει μπροστά από όλα τα ίντελ. http://wccftech.com/amds-ryzen-7-cpus-amazon-best-sellers-list/ Τώρα όποτε μπαίνεις μέσα βλέπεις σταθερά στις πρώτες τρεις-πέντε θέσεις διάφορα ίντελ, μετά τους 8350(!!!!) και αρκετά μετά τα ryzen. https://www.amazon.com/Best-Sellers-Computers-Accessories-Computer-CPU-Processors/zgbs/pc/229189 Η ειρωνεία είναι ότι οι φίλοι της amd περίμεναν τους ryzen, περισσότερο για να πέσουν οι τιμές των FX. Ίσως και των ίντελ(που δεν έγινε). Με τόσα θετικά review, ειδικά για τους 1600Χ, δεν θα περίμενε κανείς τόσο χλιαρή ανταπόκριση. Πάντως έχουμε δει ότι ο κόσμος αγοράζει τελικά αυτό που του κάνει τη δουλειά. Π.χ. Άπειροι ειδκικοί έλεγαν ότι πάνω από έναν i5 τα πάντα είναι περιττά, αλλά ο κόσμος πήγε τελικά σε ι7 όταν είδε ιδίοις όμασι τη μεταστροφή στα games.
kogos Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δεν νομίζω φίλε μου πως αμφισβητεί κανείς ότι οι 7700K είναι καλύτεροι για παιχνίδια από τους ryzen... Απλά η διαφορά είναι μικρή. Επίσης δεν νομίζω πως αμφισβητεί κανείς ότι οι Ryzen είναι καλύτεροι σε δουλειά... Απλά η διαφορά είναι λίγο μεγαλύτερη. Και πίστεψε με... είμαι από τους λίγους που έχω και τους 2 (ο 7700Κ είναι για την σύζυγο βασικά, αλλά του βάζω χέρι άνετα). Σε κοινά παιχνίδια δεν .μπορώ να καταλάβω εύκολα διάφορες και τα 2 pc με ίδια vga, μόνο ο ssd και το mobo είναι διαφορετικά, και χωρίς overclock. Αν κάνω overclock δεν έχω ιδέα ποιος θα βγει πρώτος, αλλα είμαι σίγουρος πως και πάλι η διαφορά δεν θα είναι μεγάλη. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι το socket am4 ήρθε για να μείνει. Τώρα, αν οι χρήστες περίμεναν τους ryzen για να πάρουν κάτι άλλο, ε ένταξη, αυτό δεν σχολιάζεται. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι τα καλά selling points των ryzen ειναι οι 1700, 1600, 1600x, και οχι ο ακριβός 1800x Επίσης, μου φαινετε λίγο χαζό να υπάρχουν "φίλοι" της amd ή της intel. Το 99.9% των χρηστών αγοράζει με βάση τις ανάγκες του και την τσέπη του. Άσχετα αν υποστηρίζει τις κινήσεις της μιας και της άλλης εταιρίας. Ο τελευταίος Amd που ειχα ήταν ένας 3800+, από τα πρωτα1 64bit cpu... Και τους γούσταρα πολύ. Και απο τότε ήμουν μόνο σε intel γιατί απλά οι amd δεν με κάλυπταν. Το πράγμα αρχίζει και στραβώνει όταν οι απόψεις του καθενός προσπαθούν απλά να δικαιολογήσουν την αγορά τους για να πείσουν τον εαυτό τους ότι ξόδεψαν έξυπνα τα χρήματα τους 5
Spartan117 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Το syndicate τρέχει με 100 καρέ+ σε 5930K στα 3 Ghz. Όταν λες 100+ εννοείς με maxed setting όπως έτρεξα ή με ότι setting βολεύουν την μέρα? Γιατί maxed setting έχουν και PCSS Ultra, που ανεβάζει σημαντικά draw distance σε shadowmaps που είναι taxing και σε CPU και σε GPU. Πόσταρε ένα βίντεο να κάνω σύγκριση με τον 1700 Γιατί εσύ μονο λες αλλα δεν ποστάρεις και τίποτα δικό σου, φαντάζομαι θα έχεις όλη την σειρά της Intel (μαζί και τα σαπούνια δώρο) οποτε δεν νομίζω να έχεις θέμα για συγκριτικά. 1
Orgios Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Ο 6900 είναι χειρότερος από τον 7700 στα παιχνίδια σε 1080p άρα είναι χειρότερος cpu (mind blown) αν και κοστίζει πάνω από 1000αρικο ε; . Το γραφικός ρε φίλε είναι λίγο για σένα δεν καταλαβαίνω γιατί σε αφήνουν ακόμα να γράφεις, παρτο χαμπάρι επιτέλους οι Ryzen είναι καλύτεροι cpu με διαφορά , ο 1700 συγκρίνεται μόνο με τον 6900 και όχι με τον 7700 που ονειρεύεσαι για την παιχνιδομηχανη σου. Περίμενε τους καινούργιους Intel και μετά κάνε πάρτι μέχρι τότε ή κάτσε βγάλε το κόμπλεξ σου συνεχίζοντας το τρολαρισμα ή κάνε μας την χάρη και χαλάρωσε. 4
pirmen56 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Όταν λες 100+ εννοείς με maxed setting όπως έτρεξα ή με ότι setting βολεύουν την μέρα? Γιατί maxed setting έχουν και PCSS Ultra, που ανεβάζει σημαντικά draw distance σε shadowmaps που είναι taxing και σε CPU και σε GPU. Πόσταρε ένα βίντεο να κάνω σύγκριση με τον 1700 Γιατί εσύ μονο λες αλλα δεν ποστάρεις και τίποτα δικό σου, φαντάζομαι θα έχεις όλη την σειρά της Intel (μαζί και τα σαπούνια δώρο) οποτε δεν νομίζω να έχεις θέμα για συγκριτικά. Έχω ποστάρει δικά μου πράγματα στο άλλο θρεντ, πρόσφατα μάλιστα. Η σύγκριση έγινε στο wd2 γιατί εκεί βρήκα το σχετικό υλικό με ryzen 1700 και παρόμοια κάρτα με τη δική μου. Αν έτρεχα κάτι σε syndicate θα πρεπε να το τρέξω σε 720p μιας και η κάρτα μου(1060 6gb) απέχει πολύ από τη δική σου. [Και πάλι μπορεί να υπάρχει μπουκάλα από τη gpu.] Το syndicate έχει αρκετό χρόνο στην αγορά. Είχε δοκιμαστεί maxed out από το gamegpu με 980Ti SLI σε 1080p για να φύγει οποιαδήποτε μπουκάλα. Και τα αποτελέσματα είναι αυτά: http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/assassin-s-creed-syndicate-test-gpu-2015.html Βλέπεις που βρισκεται ο 5960X(λάθος για τον 5930, όχι πως θα είχε πρόβλημα και αυτός) με πάτο στοκ ρολόγια. Και οι FX ψηλά παίζουν. Πιο πάνω είναι το σημείο της δοκιμής. Το πράγμα αρχίζει και στραβώνει όταν οι απόψεις του καθενός προσπαθούν απλά να δικαιολογήσουν την αγορά τους για να πείσουν τον εαυτό τους ότι ξόδεψαν έξυπνα τα χρήματα τους Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως. Ας πούμε κάποιος John Doe αγοράζει cpu με 32 θρεντ επειδή τον πέτυχε σε καλή τιμή και προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι τον έχει ανάγκη. Το amazon είναι ένα υπερκατάστημα όπου βλέπει κανείς τι ζητάνε κατά μέσο όρο οι περισσότεροι άνθρωποι(casuals). Δηλαδή τι χρειάζεται περισσότερο.
RigasGR Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Intel VS AMD Και ολο το ρεζουμε ειναι αν παιζουν παιχνιδια, και ποσα frames βγαζουν, ενα πραγμα σαν τα αλογα στα μοτερ...... Ο TS εχει μια CF 280X και παιζει παιχνιδια, την διαφορα θα δει απο 7700Κ σε Ryzen ? Να πω 15 παραπανω ΟΚ και τι εγεινε. Θελω να μου πειτε ομως αν το παμε κοντρα ι5 Haswell 4690Κ με GTX 1080 και ο 7700K με το CF 280Χ ποιος θα ειναι μπροστα στα παιχνιδια. Απαντησεις εδω μεσα σε threat που το μονο που ξερετε να κανεται ειναι να λετε οτι μαλακια σας κατεβει, και να τα υποστηριζεται. Εχω δει τι κανει η Intel με 6700Κ και GTX 1070 και εχω δει τι κανει πλεον και η AMD, αντι λοιπον να το κανετε γαργαρα οτι εβγαλε καινουργια τσιπ που πανε κοντρα, θα εχουμε καθε λιγο ποστ αν παιζει 10 frames παραπανω ο Intel η οχι..... Παντως επειδη ρωτησε για 5 χρονια να το κρατησει o TS , η Intel θα βγαλει κατι αλλο συντομα...οπωτε το 1151 ειναι end of life σε λιγο και θα βλεπω παλι 350 ευρω εδω μεσα κιτακια 7700Κ+mobo+ram .... γιατι θα εχει δωσει τα 6/12 και πλεον αυτα θα τα λεμε αρχαια..... 1
pirmen56 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 θα εχουμε καθε λιγο ποστ αν παιζει 10 frames παραπανω ο Intel η οχι..... και θα βλεπω παλι 350 ευρω εδω μεσα κιτακια 7700Κ+mobo+ram .... γιατι θα εχει δωσει τα 6/12 και πλεον αυτα θα τα λεμε αρχαια..... Το αν οι διαφορές είναι 5 έως 10 frame ή αρκετά παραπάνω, όποιος θέλει πραγματικά να μάθει(δεν πάει "συστημένος" δηλαδή) θα το μάθει. edit: Παίζει ρόλο και η αντοχή στο χρόνο. Εγώ λέω ακριβώς αυτό. Σκεφτείτε και ψάξτε μόνοι σας. Σχετικά με τις τιμές των επερχόμενων mainstream 6c/12t όλα είναι εικασίες μέχρι να ανακοινωθούν. Μην περιμένει βέβαια κάποιος να μοιραστούν τζάμπα επιδόσεις. Ούτε από τη μία, ούτε και από την άλλη εταιρεία. Το λέω γιατί είχαμε και πριν σενάρια με πανικό και κατάρρευση τιμών.
Spartan117 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/assassin-s-creed-syndicate-test-gpu-2015.html Βλέπεις που βρισκεται ο 5960X(λάθος για τον 5930, όχι πως θα είχε πρόβλημα και αυτός) με πάτο στοκ ρολόγια. Και οι FX ψηλά παίζουν. Πιο πάνω είναι το σημείο της δοκιμής. Στο ίδιο test που ο 9590 έχει ισάξιες επιδόσεις με τον 5960x? Μάλιστα. Και PCSS Ultra και HBAO+ Ultra δεν τρέχανε στα test που μας ενδιαφέρουν anyway. 2
pirmen56 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Εντάξει. Θα ανεβάσω κάτι δικό μου τότε. Σε ένα spoiler στο θρεντ των ζεν ως συγκριτικό. Αναγκαστικά σε 720p. Λογικά θα πιάνω κοντά σε αυτά της 1080Ti σε 1080p.
strawman Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ της RAM κανει τις επιδοσεις και οχι οι συχνοτητες (αυτο ισχυει απο τοτε που εφευρεθηκαν τα πισι και δεν θα αλλαξει) Για αλλη μια φορα ασχετος και επικινδυνος. Συμβουλευεις τον κοσμο που να δωσει τα λεφτα του ενω εχεις μαυρα μεσανυχτα. Θα σε εκανα ignore να μη βλεπω τις αηδιες που γραφεις αλλα θα παρεις κανεναν αθωο στο λαιμο σου και θα ειναι κριμα. Σε παρακαλω, για 25η φορα, ΣΤΑΜΑΤΑ να εκφραζεις γνωμη και να δινεις συμβουλες για πραγματα που δεν εχεις την παραμικρη ιδεα. Μιας και κατέχεις την πανανθρώπινη αλήθεια, για το average/relative συγκεντρωτικό τι έχεις να πεις; Οτι και εσυ επικινδυνος εισαι, αλλα ευτυχως δεν δινεις συμβουλες. Οταν το bottleneck ειναι ο επεξεργαστης τοτε οι γρηγορες μνημες δινουν προβαδισμα. Οταν το bottleneck ειναι η καρτα γραφικων τοτε ΠΡΟΦΑΝΩΣ οσο γρηγορες μνημες και να εχεις δεν θα δεις διαφορες. Αυτο ισχυει σε ΟΛΟΥΣ τους επεξεργαστες, οταν ο επεξεργαστης σου ειναι το bottleneck τοτε πιο γρηγορη ram κανει τη διαφορα. Στους ryzen δε ειναι ακομα πιο αξιοσημειωτη. Οποτε αγοραζεις γρηγορη μνημη για τον ιδιο λογο που αγοραζεις και γρηγορο επεξεργαστη, για να μη τρως μπουκαλι απτη CPU.
atropa Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 η λογική του pirmen56 είναι απλή. νικάει κάπου η ιντελ? εγώ σας τα έλεγα οτι γα@@νε και δερνουνε και ryzen μουφα κλπ. νικάει κάπου κάποιος ryzen το review είναι biased και cooked και μουφα και δε βλέπετε την αλήθεια, shill, fanboy κλπ. κλπ. είναι απλό φίλε Pirmen56 η amd έβγαλε μια χαρά cpu που είναι κατά κόρον πιο δυνατή σε productivity και είναι ειτε ισάξιοι/καλύτερη είτε υστερούν λίγο σε κάποια games με λίγα λόγια είναι overall μια καλύτερη επιλογή. 8
benign Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δεν καταλαβαινω γιατι δινετε λογο σε ατομα με σαφη προβληματα αλλου ειδους απο τεχνολογικα,εχει καταντησει μια νοσηρη και θλιβερη κατασταση το ολο θεμα Ριξτε ενα ignore και μην ξανασχοληθειτε. 4
John-lamia Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Να γράψω κ γω την μ@λ..Κια μου... Βλέπω συνέχεια να αναφαίνεται ως best gaming cpu ο 7700 και μάλιστα ο Κ !!! Ο οποίος μέχρι προχθές ήταν overkill. Και γιατί ήταν overkill ? Γιατί σε αρκετούς τίτλους ήταν ίσα βάρκα ίσα πανιά με Ι5 λόγο κακογραμενων τίτλων που δεν βλέπουν cores/threads.. Να μην αναφέρω ότι σε αρκετές περιπτώσεις έπρεπε το ΤΗ να ήταν κλειστό για να δουλέψει σωστά ο cpu. Υπάρχουν βέβαια και αρκετές περιπτώσεις που ακόμα και οι Ι3 είχαν ακριβώς ίδιες επιδώσεις με Ι7.... Τον λόγο τον γράφω παραπάνω.... Με το σκεπτικό αυτό ότι διποτε πάνω από Ι3 δεν κάνει για gaming !!! Και υπο αυτήν την άποψη τζάμπα βγηκαν στο εμπόριο και οι ryzen και η Ιντελ καλά κάνει και δεν βγάζει καινούρια αρχιτεκτονική γιατί δεν υπάρχουν multicores gaming engines.... 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα