Nirides Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Καλησπέρα σας! Ελπίζω να μην χαλάω το θέμα του op, αλλά έχω μια απορία. @Spartan117 γιατί να διαθέσει τόσο μεγάλο ποσό για τις μνήμες RAM; Είναι γενικά πανάκριβες ναι, αλλά νομίζω πως μπορεί να μειωθεί το κόστος κανένα 100αρικο μόνο από αυτές. Τα αξίζουν τα τόσα παραπάνω χρήματα οι συγκεκριμένες; Sorry αν χαλάω το θέμα αλλά βλέπω ότι συμφωνούν πολλοί και θα ήθελα να μάθω γιατί. Πεταμενα λεφτα Απο τοτε που παιζουμε παιχνιδια στους υπολογιστες οι κατασκευαστες λενε οτι η ΠΟΣΟΤΗΤΑ κανει την διαφορα (4 , 8 , 16 κλπ) και οχι η συχνοτητα αυτο δεν θα αλλαξει ποτε Μην δινεις σημασια στα fake videos στο youtube που ανεβαζουν τα fanboys των εταιριων , πολυ Hype επεσε για να πουλησουν τα προιοντα τους Πολυς κοσμος ενεργησε απερισκεπτα πεφτωντας στην παγιδα τους αγοραζωντας ακριβα κομματια (ραμ-μητρικες) αγνοωντας το βασικοτερο κομματι οπως οι καρτες γραφικων Για παραδειγμα εδιναν 450αρες για επεξεργαστες , 200αρες για μνημες και επαιρναν καρτες γραφικων της ταξεως των 230 ευρω Στο αντιποδα ενας συνδιασμος οπως 250 ευρω για επεξεργαστη , 140 ευρω για ραμ και 420 ευρω για καρτα γραφικων εχει απειρως καλυτερες επιδοσεις
Nirides Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 ευχαριστω. εχω ssd evo 840 για τα windows. τον hdd τον θελω για τα games και movies/series. Δεν θα στο προτεινα για τα παιχνιδια , εχει σημαντικη διαφορα ο ssd στους χρονους load και installation Εάν αλλάξει την ram σε ένα module τον 8 κερδίζει 140+ euro για να πάει σε 1700-1700x και αργότερα που θα πέσουν οι ram σε φυσιολογικά επίπεδα βάζει και άλλο ένα module. 240 euro για ram νομίζω είναι γέλιο. Καλυτερα να παρει ενα 16ΑΡΙ για να προσθετει 8 η 16 μελλοντικα οταν γινουν οι τιμες χωμα Σαφως ενα 24 η ενα 32 ειναι καλυτερο στο dual channel απο ενα 16αρι
ZELOMOTH Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Φιλε Ts την εκατσες την βαρκα γιατι μαζευτηκανε πολλες γνωμες, κανε ρανε, βαλε βγαλε μνημες και παει λεγοντας... Ο καθενας απο την πλευρα του ομως εχει κι ενα δικιο αρα σκεψου πρωτα καλα εσυ ποιες ειναι οι απαιτησεις σου και μετα κανε την αγορα σου... Το βασικο ειναι οτι οπως και να κανεις, ικανοποιημενος θα μεινεις γιατι ηδη θα ειναι τεραστια αναβαθμιση για΄σενα...Καπου θα χανεις ανεπαισθητα και καπου αλλου θα κερδιζεις.... Καλες αγορες λοιπον! 3
Spartan117 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Ο μονος που έβαλε πηγες με αποτελέσματα είμαι εγώ, άρα και ο μονος αποδεδειγμένα σωστός εδώ μέσα. Ο καθένας θα σου λέει ότι θέλει, αλλα η πραγματικότητα είναι οτι οι Ryzen θέλουν memory bandwidth (αποδεδειγμένα). Ένα stick = single channel που σημαίνει ότι χάνεις bandwidth. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορείς να δεις μέχρι και 10+ fps διαφορα, μονο με πιο γρήγορες μνήμες: Στους Ryzen σώζεις λίγα από τον επεξεργαστή, λίγα από την mobo αλλα όχι από τις μνήμες. Επίσης για gaming μονο ο 1600 σου αρκεί και με το παραπάνω. Καλός ο 1700 (αυτόν πήρα εγώ) αλλα άμα θες να παίζεις games μονο είναι πεταμένα λεφτά και όπως σου είπα καλύτερα να επενδύσεις σε πιο γρήγορες μνήμες που θα δεις και διαφορα. 1600 + γρήγορες μνήμες > 1700 + αργές μνήμες.
Nirides Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Ο μονος που έβαλε πηγες με αποτελέσματα είμαι εγώ, άρα και ο μονος αποδεδειγμένα σωστός εδώ μέσα. Ο καθένας θα σου λέει ότι θέλει, αλλα η πραγματικότητα είναι οτι οι Ryzen θέλουν memory bandwidth (αποδεδειγμένα). Ένα stick = single channel που σημαίνει ότι χάνεις bandwidth. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορείς να δεις μέχρι και 10+ fps διαφορα, μονο με πιο γρήγορες μνήμες: Στους Ryzen σώζεις λίγα από τον επεξεργαστή, λίγα από την mobo αλλα όχι από τις μνήμες. Επίσης για gaming μονο ο 1600 σου αρκεί και με το παραπάνω. Καλός ο 1700 (αυτόν πήρα εγώ) αλλα άμα θες να παίζεις games μονο είναι πεταμένα λεφτά και όπως σου είπα καλύτερα να επενδύσεις σε πιο γρήγορες μνήμες που θα δεις και διαφορα. 1600 + γρήγορες μνήμες > 1700 + αργές μνήμες. Στο gaming οι επιδοσεις ειναι η καρτα και μετα τα τα υπολοιπα Οσο για τις μνημες υπαρχουν και φτηνες 3200 (140 ευρω) Οποιος θελει να κτισει future system το καλυτερο θα ειναι 24αρι η 32αρι ram , σε συντομο χρονικο διαστημα οι μνημες θα πεσουν οποτε θα συμφερουν Ενα 16 ακομα και με ενα 4αρι = 20 GB θα ειναι καλυτερο απο οτι το κλασσικο 8+8 https://www.youtube.com/watch?v=-D8fhsXqq4o
Spartan117 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Στο gaming οι επιδοσεις ειναι η καρτα και μετα τα τα υπολοιπα Οσο για τις μνημες υπαρχουν και φτηνες 3200 (140 ευρω) Αντι να παρει ακριβες μνημες 8+8 στα ιδια λεφτα παρνει 16+8 Αυτές που είναι 140 ευρώ δεν τρέχουν στα 3200 σίγουρα γιατί δεν είναι Samsung b-die. Flare X ή Fortis που είναι "AMD certified" τρέχουν μονο Samsung b-die IC άρα κάτι παίζει. Αν θες να παίξεις λοταρία με 700 ευρώ αναβάθμιση είναι δικό σου θέμα. Επίσης το 16+8 δεν θα τρέχει πλήρως dual channel και είναι αρκετά χαζό config, ειδικά για gaming που τα 16 είναι το sweet spot. https://www.youtube.com/watch?v=-D8fhsXqq4o Μου ποστάρεις και βίντεο από το 13 πανάθεμα σε Edit: Δες αυτό καλύτερα για να καταλάβεις τι παίζει: https://www.youtube.com/watch?v=frw9HRwqODk
Nirides Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Αυτές που είναι 140 ευρώ δεν τρέχουν στα 3200 σίγουρα γιατί δεν είναι Samsung b-die. Flare X ή Fortis που είναι "AMD certified" τρέχουν μονο Samsung b-die IC άρα κάτι παίζει. Αν θες να παίξεις λοταρία με 700 ευρώ αναβάθμιση είναι δικό σου θέμα. Επίσης το 16+8 δεν θα τρέχει πλήρως dual channel και είναι αρκετά χαζό config, ειδικά για gaming που τα 16 είναι το sweet spot. Μου ποστάρεις και βίντεο από το 13 πανάθεμα σε Edit: Δες αυτό καλύτερα για να καταλάβεις τι παίζει: https://www.youtube.com/watch?v=frw9HRwqODk Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ της RAM κανει τις επιδοσεις και οχι οι συχνοτητες (αυτο ισχυει απο τοτε που εφευρεθηκαν τα πισι και δεν θα αλλαξει) Οι περισσοτεροι κανουν το λαθος να παιρνουν δυο ντιμακια οταν ερθει η ωρα της αναβαθμισης ριχνουν τριτο η τεταρτο με αποτελεσμα να μην δουλευει οπως αναμενουν το συστημα (προβληματα συμβατοτητας) Για παραδειγμα τα 4 ολοιδια Dimmakia στο δικο μου συστημα (1600) δουλευουν κατω απο 1333 Αλλοι ενδεχεται να συνδιαζουν μονο συχνοτητες Οπως και να εχει οσα περισσοτερα dimakia χωνεις πανω , ΑΥΞΑΝΩΝΤΑΙ οι πιθανοτητες να εχεις για ασυμβατοτητες υλικου Αυτο περιγραφει πανω κατω το βιντεο Καποτε παιρναμε μονα 4αρια , σημερα πηγαμε στα 8αρια , συντομα η καλυτερη λυση θα ειναι τα 16αρια Δεδομενου λοιπον οτι σε 1 χρονο ισως δουμε παιχνιδια που να χρησιμοποιουν και τα 16 gb ram , οποτε η αγορα 2 μονων 16αρων σε συνδιασμο με την πτωση τιμων θα προτεινεται ανεπιφυλακτα
Spartan117 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ της RAM κανει τις επιδοσεις και οχι οι συχνοτητες (αυτο ισχυει απο τοτε που εφευρεθηκαν τα πισι και δεν θα αλλαξει) Όσο δεν έχεις πηγή που να αποδεικνύει ότι πάνω από 16gb υπάρχει διαφορα σε games με Ryzen CPUs και ότι 32gb 2133Mhz μνήμες αποδίδουν καλύτερα από 16gb 3200Mhz σε Ryzen CPUs ότι λες είναι ένα ωραίο, στρογγυλό, κουλούρι. Εγώ για οτιδήποτε είπα σε αυτό το thread έδωσα και πηγή που αποδεικνύει αυτά που λέω. 1
greg4 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Βασικά τι κάρτα γραφικών έχεις? Δεν είναι μικρή η διαφορά υπέρ 7700k στο gaming. Μπορεί να φτάσουν ακόμα και στο 25-35%. Αν το θεωρεί κάποιος μικρό αυτό, οκ πάω πάσο. http://www.techspot.com/review/1345-amd-ryzen-7-1800x-1700x/page4.html Και με το 1600 τα ίδια http://www.techspot.com/review/1379-and-ryzen-5-1600x-1500x/page4.html Και ο 1700x κάνει και 430 ευρώ ενώ ο 770, 355 ευρώ. Κατά την προσωπική μου γνώμη και βλέποντας συνεχώς το cpu utilization δεν θα δούμε πάνω games να χρησιμοποιούν πάνω από 8 threads τα επόμενα 3-4 χρόνια. Και ο λόγος δεν είναι ότι δεν θέλουν, προγραμματιστικά είναι πολύ δύσκολο να γίνει καθώς η cpu δεν δουλεύει μόνη της αλλά σε συνεργασία με την vga.
Con - Temporary Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Οι Ryzen ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ το memory bandwidth. Θέλουν αυτό να είναι υψηλό ώστε να λειτουργήσει στη βέλτιστη ταχύτητα το εσωτερικό τους "δίκτυο" (το λέω πολύ μπακάλικα, αλλά έτσι είναι). Συνεπώς, αξίζει τα μέγιστα να επενδύσει κανείς σε γρήγορες μνήμες για την εν λόγω πλατφόρμα. Φίλε Nirides δες σοβαρές πηγές όπως το DigitalFountry ώστε να σου λυθούν τέτοιες απορίες και να λάβεις τα facts που θες.Spartan117 συμφωνώ απόλυτα. 1
NT1G Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Ο μονος που έβαλε πηγες με αποτελέσματα είμαι εγώ, άρα και ο μονος αποδεδειγμένα σωστός εδώ μέσα. Ο καθένας θα σου λέει ότι θέλει, αλλα η πραγματικότητα είναι οτι οι Ryzen θέλουν memory bandwidth (αποδεδειγμένα). Ένα stick = single channel που σημαίνει ότι χάνεις bandwidth. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορείς να δεις μέχρι και 10+ fps διαφορα, μονο με πιο γρήγορες μνήμες: Στους Ryzen σώζεις λίγα από τον επεξεργαστή, λίγα από την mobo αλλα όχι από τις μνήμες. Επίσης για gaming μονο ο 1600 σου αρκεί και με το παραπάνω. Καλός ο 1700 (αυτόν πήρα εγώ) αλλα άμα θες να παίζεις games μονο είναι πεταμένα λεφτά και όπως σου είπα καλύτερα να επενδύσεις σε πιο γρήγορες μνήμες που θα δεις και διαφορα. 1600 + γρήγορες μνήμες > 1700 + αργές μνήμες. Μιας και κατέχεις την πανανθρώπινη αλήθεια, για το average/relative συγκεντρωτικό τι έχεις να πεις;
ZELOMOTH Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Ρε χαζουλη Spartan οταν λεω οτι πανω κατω ολοι σωστοι ειναι, εννοω που αλλος λεει να μην βαλει μνημη ταδε και να βαλει ταδε κτλ κτλ κτλ... Και διαφοροι αλλοι συνδιασμοι οι οποιοι ανα πεπιπτωση σωστοι ειναι!Μα ουτος η΄ αλλος εγω δεν του πρωτο απαντησα να παει σε ryzen? Απλα μετα κοιταζα άλλα και δεν καταλαβα οτι συνεχιστηκε η κουβεντα!
Spartan117 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Μιας και κατέχεις την πανανθρώπινη αλήθεια, για το average/relative συγκεντρωτικό τι έχεις να πεις; Ότι κάποια games τα επηρεάζει λιγότερο από κάποια αλλα το mem bandwidth, συνήθως αυτά που δεν επηρεάζει είναι GPU bound games. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να παίζω λόττο με πιο game θα μου κάτσει και πιο όχι και γι' αυτό προτείνω στο παιδί την καλύτερη λύση. Και ήρθανε όλοι με αργές μνήμες ddr4/ddr3 να με φάνε γιατί πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται παραπάνω, το γιατί απλά ένα ? Btw, τα ίδια ισχύουν και για Intel CPUs: https://www.youtube.com/watch?v=Er_Fuz54U0Y Αν πιστεύεις ότι 1600Mhz DDR3 ή 2133Mhz DDR4 είναι αρκετά για τις ανάγκες σου, δεκτό και δεν έχω να πω τίποτα. Αλλα μην λες και σε όλους τους άλλους ότι τα καλύτερα kit δεν αξίζουν.
Matrix7 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Κάτι μου έλεγε ότι θα εξελιχθεί έτσι το θέμα!Προβοκατόρικος τίτλος! 2
Spartan117 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 https://www.youtube.com/watch?v=DNNMBgMEFdg Κάτι μου έλεγε ότι θα εξελιχθεί έτσι το θέμα!Προβοκατόρικος τίτλος! Όταν έχεις άτομα που θέλουν να αλλάξουν την πραγματικότητα με μηδενικά δεδομένα, αποδείξεις και 0 ερευνα για αυτά που λένε τότε εκεί καταλήγεις. Πάντα. Το σύστημα παιδείας κάπου απέτυχε 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα