dollyyy19 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Η ζάχαρη στο ψωμί μπαίνει για να φουσκώσει και η ποσότητα είναι πολύ μικρήμην τα πετας ετσι.....η ζαχαρη μπαινει για το χρωμα της κορας και για την γευση,και ειναι οσο και το αλατι.
theoritikos Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Υπάρχουν αρκετές σοκολάτες εμπορίου που σου προκαλούν αναγούλα από την ποσότητα ζάχαρης που έχουν. Εγώ πχ δεν μπορώ να φάω πάνω από ένα κομματάκι οποιασδήποτε lacta . Το ίδιο παθαίνω και με τα γλυκά αρκετών ζαχαροπλαστείων. Και Ναι τον καφέ τον προτιμώ σκέτο 3
Ghost_Rider Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 τι εχετε παθει τωρα τελευταια μια τα μπαρακια μια τα μωρα τωρα η σοκολατα,μετα τι εχει ? πραγματικα εχει εκτροχιαστει η κατασταση πλεον εν ετη 2017 1
bluesattack Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Μετα απο αυτο το θεμα ,το σωστο ειναι να τσακισουμε μια γαματη κρεπα με σοκολατα και μπανανα 2
LongTom Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Μετα απο αυτο το θεμα ,το σωστο ειναι να τσακισουμε μια γαματη κρεπα με σοκολατα και μπανανα Ε ναι, μετά το Πάσχα και την νηστεία που έπεσε τις τελευταίες δύο-τρεις μέρες, να έρθουμε στα ίσια μας. 1
bluesattack Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Υπάρχουν αρκετές σοκολάτες εμπορίου που σου προκαλούν αναγούλα από την ποσότητα ζάχαρης που έχουν. Εγώ πχ δεν μπορώ να φάω πάνω από ένα κομματάκι οποιασδήποτε lacta . Το ίδιο παθαίνω και με τα γλυκά αρκετών ζαχαροπλαστείων. Και Ναι τον καφέ τον προτιμώ σκέτο Εγω τρωω την μεγαλη την lacta , των 200 g.Oχι παραπανω.Παν μετρον αριστον
redhotstef Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Αυτο με τη λακτα το εχω εχω και εγω. Οποτε τη τρωω κατι με λιγωνει, νιωθω παραξενα στους σιελογονους αδενες μου. Δεν θυμαμαι να το παθαινα μικρος. Τωρα δυο τρια χρονια οταν τρωω σοκολατα απο ψιλοκατζιδικα, προτιμω τις μπλε υγειας, οπως και τις μπλε σοκοφρετες. Αλλα διαβαστε κουλο.. Την προηγουμενη βδομαδα που καναμε νηστεια, η μανα μου ετρωγε τις κλασικες σοκολατες παυλιδου υγειας με λεμονι. Φανταστειτε το σοκ που επαθε και αυτη, οταν διαβασε κατα λαθος απο πισω στην ετικετα " μπορει να περιεχει γαλα αφου παραγεται στην ιδια γραμμη με σοκολατες γαλακτος" ..! Χαχα Τι να πεις.
The_Judas Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Κάθε μέρα και μια νέα υστερία του ιντερνετ. Μην τρώτε φρούτα έχουν σάκχαρα, μην πίνετε γάλα, μην τρώτε προιόντα με γλουτένη, μην κάνετε εμβόλια γιατί βλάπτουν. Για τα γλυκά, ζαχαρωτά κλπ προιόντα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και χρωστικών-συντηρητικών κατανοητό ότι θέλουν πολύ προσοχή. Γενικα όμως όλα μπορούμε να τα τρώμε με μέτρο. 1
star12 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Κάθε μέρα και μια νέα υστερία του ιντερνετ. Μην τρώτε φρούτα έχουν σάκχαρα, μην πίνετε γάλα, μην τρώτε προιόντα με γλουτένη, μην κάνετε εμβόλια γιατί βλάπτουν. Για τα γλυκά, ζαχαρωτά κλπ προιόντα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και χρωστικών-συντηρητικών κατανοητό ότι θέλουν πολύ προσοχή. Γενικα όμως όλα μπορούμε να τα τρώμε με μέτρο. συμφωνω με τον ιουδα
eliasjuve Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Και γω σιχάθηκα τα ντολμαδάκια γιαλαντζί. Μα καλά τι θρεντ ανοίγουνε; 1
TriLoBiTe Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Μα καλά τι θρεντ ανοίγουνε; Φάση ''ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή'' Ρεντχοτστεφ μη το πάρεις προσωπικά Αγαπάμε μπλα μπλα 1
Getta Robo Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Αργησα αρκετα χρονια να καταλαβω, μεχρι χθες, οτι το σκετο κακαο εχει ηλιθια γευση. Οι σοκολατες και λοιπα παραγωγα εχουν ωραια γευση εξαιτιας γαλακτος και ζαχαρης! Απογοητευτικα που απο τη φυση, η μπανανα ειναι πιο γλυκια απο τη σοκολατα. Ζαχαρη..... Παλι ζαχαρη! Σκεφτομαι τα σακχαρα τωρα.. Ξερουμε αν τα φρουτα διαθετουν σακχαρα που ειναι ιδια μεταξυ τους η καθε φυτο εχει το δικο του τυπο σακχαρου; Επισης και το πατζαρι ειναι γλυκο καμια φορα αλλα δεν το λες φρουτο. Και αλλα πολλα φυσικα τροφιμα. Αλλα επανερχομαι στη αρχικη ιδεα του θεματος.. Γιατι τοσος ντορος για τη σοκολατα απο μικρα παιδια που ημασταν; Ακομα και στα παγωτα οι τρεις βασικες γευσεις που μας αρεσαν ηταν σοκολατα βανιλια και φραουλα. Χωρις ζαχαρη μονο η φραουλα εχει ωραια γευση περισσοτερο τελικα. Επισης και ο καφες με ζαχαρη μπορει να γινει γλυκος, γιατι δεν υπαρχει παγωτο καφες; Με την ιδια λογικη να παρουν αλευρι να βαλουν ζαχαρη και ιδου, προιον "αλευρατα" ! Ειχα καιρο να ανοιξω θεματακι εδω, θα το ψαξω περισσοτερο στο νετ, αλλα αναρωτιεμαι μονο αν γνωριζατε τα παραπανω και εσεις. Υγ. Δοκιμασα σκετο κακαο, οχι καοτονικ η χεμο... Η παραγωγη του κακαο εχει μειωθει πολυ τα τελευταια χρονια, τοσο διαφορων εχθρων και ασθενιων στα δεντρα, οσο και της κλιματικης αλλαγης. Καθε χρονο θα υπαρχει και μεγαλυτερη αυξηση στη τιμη του, αλλα και διαφοροποιηση στη συνταγη των εμπορικων σκευασματων ωστε να καλυπτουν την ζητηση. Αν σε ενδιαφερει να κοιταξεις σε εναλλακτικες, πολυ καλο ειναι το αλευρι/σκονη χαρουπιου, μπορεις να αντικαταστησεις παρα πολυ εφικτα το κακαο ετσι. οι μπανανες που τρως του εμποριου, τσικιτα, ντολε και ολες οι αλλες, ΔΕΝ ειναι της φυσης, δηλαδη οταν ειναι σε πρωιμο σταδιο, τις τιγκαρουν στις ενεσεις, στις ριζες τους με γλυκαντικες ουσιες και αλλα διαφορα προσθετα χημικα, ωστε να μεγαλωσει γρηγορα, να υπερδιογκωθει και να αποκτησει γλυκια γευση...αν φας ποτε πραγματικη μπανανα, 1ον ειναι μικρη σε μεγεθος, 2ον δεν εχει καμια σχεση σε γευση με τις δηθεν μπανανες, ειναι πικρες, χωρις καποια ιδιαιτερη γευση, με λιγα λογια δεν θα σου αρεσουν καθολου, αλλα αυτη ειναι η πραγματικη μπανανα, με τον καιρο ομως θα σου αρεσει και θα εκτιμησεις την φυση...οποτε ειναι λαθος αυτο που ειπες οτι απογοητευτηκες απο τυ φυση! πραγματικη μπανανα μπορεις να βρεις σε ορισμενα καταστηματα με βιολογικα προιοντα αλλα αν θες γνησια 100% μονο σε ιδιωτες που τα παραγουν μονοι τους προς κρητη μερια, φυσικα, χωρις τιποτα χημικο, οπως δηλαδη το βγαζει η φυση! Δεν ισχυουν αυτα που γραφεις, ψαξε περισσοτερο τι γινεται με τις ποικιλιες και τα υβριδια. Αλλα διαβαστε κουλο.. Την προηγουμενη βδομαδα που καναμε νηστεια, η μανα μου ετρωγε τις κλασικες σοκολατες παυλιδου υγειας με λεμονι. Φανταστειτε το σοκ που επαθε και αυτη, οταν διαβασε κατα λαθος απο πισω στην ετικετα " μπορει να περιεχει γαλα αφου παραγεται στην ιδια γραμμη με σοκολατες γαλακτος" ..! Χαχα Τι να πεις. Αυτο δυστυχως δεν ειναι καθολου σπανιο. Εξω ειναι μακραν χειροτερα, πχ ιχνη απο οστρακοδερμα σε παιδικες τροφες.. https://community.babycenter.com/post/a37571200/may_contain_traces_of_fish_crustaceans... 1
Ελλεν Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δεν ξέρω αν είναι ον τοπικ ή όχι άλλα παλιότερα στο εξωτερικό είχα πετύχει ένα φρούτο που πραγματικά είχε γεύση σοκολάτα χωρίς να έχει καμία σχέση με τη σοκολάτα. Είχα ψάξει και στο ίντερνετ αν μπορείς να προμηθευτείς σπόρους στην Ελλάδα και είδα να υπάρχει σε ελληνικά σαιτ αλλά θέλει ιδιαίτερη φροντίδα. Θυμάμαι ήταν καφέ σκούρο και σε σχήμα σαν το πορτοκάλι και στο εσωτερικό του αρκετά μαλακό.
Getta Robo Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δεν ξέρω αν είναι ον τοπικ ή όχι άλλα παλιότερα στο εξωτερικό είχα πετύχει ένα φρούτο που πραγματικά είχε γεύση σοκολάτα χωρίς να έχει καμία σχέση με τη σοκολάτα. Είχα ψάξει και στο ίντερνετ αν μπορείς να προμηθευτείς σπόρους στην Ελλάδα και είδα να υπάρχει σε ελληνικά σαιτ αλλά θέλει ιδιαίτερη φροντίδα. Θυμάμαι ήταν καφέ σκούρο και σε σχήμα σαν το πορτοκάλι και στο εσωτερικό του αρκετά μαλακό. Σοκολατενιος / καφε / μαυρος λωτος; https://www.youtube.com/watch?v=2hmTR2zm1Wk Υπαρχουν λιγοι που το καλλιεργουν εμπορικα, καθε χρονο ανεβαινει η ζητηση και η παραγωγη του και στην Ελλαδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα