Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η παραγωγη του κακαο εχει μειωθει πολυ τα τελευταια χρονια, τοσο διαφορων εχθρων και ασθενιων στα δεντρα, οσο και της κλιματικης αλλαγης. Καθε χρονο θα υπαρχει και μεγαλυτερη αυξηση στη τιμη του, αλλα και διαφοροποιηση στη συνταγη των εμπορικων σκευασματων ωστε να καλυπτουν την ζητηση.

Αν σε ενδιαφερει να κοιταξεις σε εναλλακτικες, πολυ καλο ειναι το αλευρι/σκονη χαρουπιου, μπορεις να αντικαταστησεις παρα πολυ εφικτα το κακαο ετσι.

 

Δεν ισχυουν αυτα που γραφεις, ψαξε περισσοτερο τι γινεται με τις ποικιλιες και τα υβριδια.

 

Αυτο δυστυχως δεν ειναι καθολου σπανιο. Εξω ειναι μακραν χειροτερα, πχ ιχνη απο οστρακοδερμα σε παιδικες τροφες..

https://community.babycenter.com/post/a37571200/may_contain_traces_of_fish_crustaceans...

 

Επιτέλους κάτι σωστό στο νήμα. Απλά να προσθέσω ότι ένας ακομα λόγος που η παραγωγή του κακάο πέφτει είναι γιατί πολύ απλά δεν είναι τόσο αποδοτική για τους αγρότες σε σχέση με άλλες καλλιέργειες, ειδικά στην Γκάνα και την Ακτή του Ελεφαντοστού απ' όπου παίρνουμε τον μεγαλύτερο όγκο τoυ bulk κακάο (η Βραζιλία έχει πληγεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια από ασθένειες και το κακάο της δεν είναι καλής ποιότητας ενώ οι υπόλοιπες χώρες από την Μαλαισία μέχρι το Εκουαδόρ και τη Νικαράγουα παράγουν είτε μικρές ποσότητες είτε πολύ εξειδικευμένες ποικιλίες).

 

Σχετικά με τις μπανάνες ουσιαστικά υπάρχει μία γονιδιακή ποικιλία μπανάνας οπότε αν βγει μια αρρωστία να την πλήξει την κάτσαμε τη βάρκα.

 

Για τη σήμανση των αλλεργιογόνων γίνεται προσπάθεια ειδικα σε alergen free προϊόντα να καταργηθούν τα μικρά γράμματα του στυλ ενδέχεται να υπάρχουν ίχνη από...

  • 1 χρόνο αργότερα...
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παντως να πιαστω απο ενα κομματι του τς που λεει για οταν ημασταν παιδια κλπ, μια προσωπικη αποψη, και δεν ξερω αν ειμαι μονος και για πιο λογο μου συμβαινει.

Οταν ημουν παιδι, επαιρνα το μεγαλο κουτακι της μερεντας και το ετρωγα με το κουταλι ολο.

Επαιρνα τα caprice ή πατατακια και δεν σταματαγα να τρωω.

Τωρα, αν φαω πανω απο 2 κουταλιες μερεντα δυσανασχετω, και πατατακια ή caprice (πουρακια) δεν μπορω να φαω ολοκληρη συσκευασια. 

Το ερωτημα ειναι οτι εχω αυτη την αντιμετωπιση λογω ηλικιας (34); Λογο αλλαγης γευστικου γουστου ή εχουν αλλαξει τα προιοντα την γευση τους σε σχεση με πως ηταν παλιοτερα;

Συμβαινει σε καναν αλλον αυτο;

Δημοσ.

Εγω αμα δεν φαω ενα  μικρο σοκολατακι υγειας  (η μαυρη συσκευασια) μετα το φαγητο νοιωθω οτι δεν εχω τελειωσει το φαι μου.Αυτο ομως  μου αρκει και δεν θελω παραπανω.Φυσικα αν μου δωσουν παστες με σοκολατα τις ξεσκιζω αλλα δεν θα μου λειψουν κιολας αν κανω να φαω καιρο...

Γενικα παντως προτιμω να μην γλυκιζει πολυ.

Δημοσ.

Aραγες δυο χρόνια μετά ο τιές  εξακολουθεί να σιχαίνεται τη σοκολάτα;

Tιέ, για σένα ρε τρελέ 

Spoiler

ÎÏοÏέλεÏμα εικÏÎ½Î±Ï Î³Î¹Î± chocolate gifs

ΣÏεÏική εικÏνα

ΣÏεÏική εικÏνα

ÎÏοÏέλεÏμα εικÏÎ½Î±Ï Î³Î¹Î± chocolate gifs

ΣÏεÏική εικÏνα

😅😅😅😅:devil:

 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...