Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αργησα αρκετα χρονια να καταλαβω, μεχρι χθες, οτι το σκετο κακαο εχει ηλιθια γευση. Οι σοκολατες και λοιπα παραγωγα εχουν ωραια γευση εξαιτιας γαλακτος και ζαχαρης!

 

Απογοητευτικα που απο τη φυση, η μπανανα ειναι πιο γλυκια απο τη σοκολατα.

 

Ζαχαρη..... Παλι ζαχαρη!

 

Σκεφτομαι τα σακχαρα τωρα..

 

Ξερουμε αν τα φρουτα διαθετουν σακχαρα που ειναι ιδια μεταξυ τους η καθε φυτο εχει το δικο του τυπο σακχαρου; Επισης και το πατζαρι ειναι γλυκο καμια φορα αλλα δεν το λες φρουτο. Και αλλα πολλα φυσικα τροφιμα.

 

Αλλα επανερχομαι στη αρχικη ιδεα του θεματος..

 

Γιατι τοσος ντορος για τη σοκολατα απο μικρα παιδια που ημασταν; Ακομα και στα παγωτα οι τρεις βασικες γευσεις που μας αρεσαν ηταν σοκολατα βανιλια και φραουλα. Χωρις ζαχαρη μονο η φραουλα εχει ωραια γευση περισσοτερο τελικα.

 

Επισης και ο καφες με ζαχαρη μπορει να γινει γλυκος, γιατι δεν υπαρχει παγωτο καφες; Με την ιδια λογικη να παρουν αλευρι να βαλουν ζαχαρη και ιδου, προιον "αλευρατα" !

 

Ειχα καιρο να ανοιξω θεματακι εδω, θα το ψαξω περισσοτερο στο νετ, αλλα αναρωτιεμαι μονο αν γνωριζατε τα παραπανω και εσεις.

 

Υγ. Δοκιμασα σκετο κακαο, οχι καοτονικ η χεμο...

:)

  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπορεί να είναι αργία αλλά είναι Δευτέρα και όχι Παρασκευή, μη μας χαλάτε το πρόγραμμα.

 

On topic: Νόμιζα το ότι το κακάο είναι πικρό είναι ευρέως γνωστό, i guess not. Υπάρχει παγωτό με καφέ εν τω μεταξύ. Και όχι, τα περισσότερα φρούτα έχουν φρουκτόζη δεν έχει το καθένα τα δικά του σάκχαρα. Το κακάο btw δεν είναι φρούτο με την έννοια του το κόβω και το τρώω, σε αυτό το θέμα μοιάζει ποιο πολύ με τον καφέ (ο οποίος είναι αντίστοιχα πικρός με το κακάο) θέλει αποξηρανση και άλεσμα.

  • Like 4
Δημοσ.

Νόμιζα ότι έφαγες πολλές σοκολάτες τις τελευταίες μέρες και τις βαρέθηκες. Δεν κατάλαβα ποιό είναι το πρόβλημα τελικά.

  • Like 6
Δημοσ.

Δεν βρίσκω το Point του θέματος αυτού.

 

Απλά τα πράγματα, η σοκολάτα είναι πικρή αλλά αν συνδυαστεί με ζάχαρη και άλλα υλικά (γάλα πχ) γίνεται κάτι πολύ νόστιμο (για πολλούς τουλάχιστον, εμένα είναι πολύ γλυκιά για τα γούστα μου).

  • Like 1
Δημοσ.

Αργησα αρκετα χρονια να καταλαβω, μεχρι χθες, οτι το σκετο κακαο εχει ηλιθια γευση. Οι σοκολατες και λοιπα παραγωγα εχουν ωραια γευση εξαιτιας γαλακτος και ζαχαρης!

 

Απογοητευτικα που απο τη φυση, η μπανανα ειναι πιο γλυκια απο τη σοκολατα.

 

Ζαχαρη..... Παλι ζαχαρη!

 

Σκεφτομαι τα σακχαρα τωρα..

 

Ξερουμε αν τα φρουτα διαθετουν σακχαρα που ειναι ιδια μεταξυ τους η καθε φυτο εχει το δικο του τυπο σακχαρου; Επισης και το πατζαρι ειναι γλυκο καμια φορα αλλα δεν το λες φρουτο. Και αλλα πολλα φυσικα τροφιμα.

 

Αλλα επανερχομαι στη αρχικη ιδεα του θεματος..

 

Γιατι τοσος ντορος για τη σοκολατα απο μικρα παιδια που ημασταν; Ακομα και στα παγωτα οι τρεις βασικες γευσεις που μας αρεσαν ηταν σοκολατα βανιλια και φραουλα. Χωρις ζαχαρη μονο η φραουλα εχει ωραια γευση περισσοτερο τελικα.

 

Επισης και ο καφες με ζαχαρη μπορει να γινει γλυκος, γιατι δεν υπαρχει παγωτο καφες; Με την ιδια λογικη να παρουν αλευρι να βαλουν ζαχαρη και ιδου, προιον "αλευρατα" !

 

Ειχα καιρο να ανοιξω θεματακι εδω, θα το ψαξω περισσοτερο στο νετ, αλλα αναρωτιεμαι μονο αν γνωριζατε τα παραπανω και εσεις.

 

Υγ. Δοκιμασα σκετο κακαο, οχι καοτονικ η χεμο...

:)

 

Δηλαδή θέλει πολύ σκέψη για να καταλάβεις οτι το κακάο είναι απλά ένα από τα βασικά συσταστικά των προϊόντων σοκολάτας που τρώμε και οχι το μοναδικό συστατικό αυτών των προϊόντων. Είναι λογικό και αναμενόμενο το σκέτο κακάο να μην έχει την ίδια γεύση με όλα αυτά που έχουμε συνηθίσει να τρώμε από πολύ μικροί και τα αποκαλούμε σοκολάτες. Παρόλα αυτά η σοκολάτα οφείλει την ύπαρξή της και ένα μεγάλο μέρος της γεύσης της στο κακάο το οποίο αν δεν υπήρχε δεν θα υπήρχε ούτε η σοκολάτα.

 

Θέμα σύγκρισης μπανάνας και σοκολάτας δεν υπάρχει, διαφορετικά προϊόντα και τα δύο, το μόνο πράγμα που μπορείς να συγκρίνεις σε μια μπανάνα και στην σοκολάτα είναι αν υπάρχουν οι ίδιες ποσότητες μεταξύ διαφόρων συστατικών όπως π.χ η ζάχαρη.

 

Για τα περι ζάχαρης, προτιμώ στέβια οπου μπορώ.

 

Για το τι προτιμούν τα μικρά παιδιά, δεν υπάρχει κανένα θέμα ντόρου, το παιδί βλέπει τι παίρνει ο μεγάλος και ζητάει και αυτό το ίδιο προϊόν να το δοκιμάσει, είτε μιλάμε για αντικείμενο είτε για τροφή/φαγητό. Γενικώς τροφές που περιέχουν ζάχαρη και λίπος κάνουν τον ελκύουν τον άνθρωπο περισσότερο έναντι άλλων τροφών.

  • Like 2
Δημοσ.

 

Απογοητευτικα που απο τη φυση, η μπανανα ειναι πιο γλυκια απο τη σοκολατα.

 

οι μπανανες που τρως του εμποριου, τσικιτα, ντολε και ολες οι αλλες, ΔΕΝ ειναι της φυσης, δηλαδη οταν ειναι σε πρωιμο σταδιο, τις τιγκαρουν στις ενεσεις, στις ριζες τους με γλυκαντικες ουσιες και αλλα διαφορα προσθετα χημικα, ωστε να μεγαλωσει γρηγορα, να υπερδιογκωθει και να αποκτησει γλυκια γευση...αν φας ποτε πραγματικη μπανανα, 1ον ειναι μικρη σε μεγεθος, 2ον δεν εχει καμια σχεση σε γευση με τις δηθεν μπανανες, ειναι πικρες, χωρις καποια ιδιαιτερη γευση, με λιγα λογια δεν θα σου αρεσουν καθολου, αλλα αυτη ειναι η πραγματικη μπανανα, με τον καιρο ομως θα σου αρεσει και θα εκτιμησεις την φυση...οποτε ειναι λαθος αυτο που ειπες οτι απογοητευτηκες απο τυ φυση! :) πραγματικη μπανανα μπορεις να βρεις σε ορισμενα καταστηματα με βιολογικα προιοντα αλλα αν θες γνησια 100% μονο σε ιδιωτες που τα παραγουν μονοι τους προς κρητη μερια, φυσικα, χωρις τιποτα χημικο, οπως δηλαδη το βγαζει η φυση!

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...