Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αναπτύξω μία web εφαρμογή που το gui της και με ό,τι αντικείμενο αλληλεπιδρά ο χρηστης θέλω να είναι γραμμένο στα παραπάνω.

Από web development έχω λίγη εμπειρία. Έχω γράψει εφαρμογές με django. Μάλιστα η μία ήταν μεγάλη (σε στυλ airbnb) και περιλάμβανε σίγουρα βάσεις δεδομένων, google maps api, AJAX, html και bootstrap. Είχα ρίξει πολύ ιδρώτα γιατί δεν υπήρχε καλή υποστήριξη AJAX και gmaps από django, οπότε για να καταφέρω ό,τι ήθελα έμπλεξα με κακό hacking. Από αυτό, που όλα κρέμμονται από λεπτά νήματα για να κρατηθούν στη ζωή. Πραγματικά εφιαλτικό. :D Επίσης να σημειώσω πως η διαίσθησή μου με το πως δουλεύουν τα πράγματα στη web μεριά είναι ανώριμη.

Όσον αφορά το σχεδιαστικό κομμάτι με HTML5 και CSS3 δεν έχω εμπειρία. Αυτό που θέλω να κάνω είναι ένας απλός virtual dj. Ό,τι έχω ήδη βρει έτοιμο εκεί πάνω χρησιμοποιεί flash και χτυπάει άσχημα.

Οπότε το ερώτημά μου είναι το εξής: Έχοντας κάποια εμπειρία με Django να επιμείνω εκεί; Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο;

Ψάχνοντας, η microsoft προτείνει σε tutorials της κάτι του στυλ node.js. Δεν έχω καθόλου εμπειρία με Javascript. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχω καλή υποστήριξη αυτού που θέλω να κάνω στο front-end από το framework που θα χρησιμοποιήσω.

Η τελευταία φορά που χρησιμοποίησα Django ήταν πριν 2 χρόνια. Έχω χάσει λίγο επαφή με το web από τότε. Έχει καλύτερη υποστήριξη τώρα;

Υλικό που βρήκα και φαίνεται υποσχόμενο: [1, 2]

Δημοσ.

Θέλω να αναπτύξω μία web εφαρμογή που το gui της και με ό,τι αντικείμενο αλληλεπιδρά ο χρηστης θέλω να είναι γραμμένο στα παραπάνω.

Αυτό που γράφεις δεν βγάζει κανένα νόημα. Προσπάθησε να εκφράσεις καλύτερα τι θες να κάνεις.

Δημοσ.

Αυτό που γράφεις δεν βγάζει κανένα νόημα. Προσπάθησε να εκφράσεις καλύτερα τι θες να κάνεις.

Κάτι σαν αυτό, αλλά τα πάντα να είναι σε html5 canvas.

Κακό, μόλις είδα πως το πρώτο link που παρέθεσα είναι το 2010.

Δημοσ.

Δεν πρόκειται να το φτιάξεις αυτό το πράγμα με Django. Χρειάζεσαι JavaScript. Ούτε καν node.js γιατί δεν έχεις asynchronous tasks. Είτε vanilla JavaScript, είτε με κάποιο framework τύπου React ή Angular.

Δημοσ.

Vanilla Javascript δεν παίζει γιατί συνήθως τα frameworks σε ωθούν σε κάποιο pattern, συνήθως MVC κι αυτό είναι ευπρόσδεκτο. Οπότε τι θα προτείνατε για έναν που γενικά δε μιλάει Javascript (κάτι πολύ ψιλά); React ή Angular;

EDIT: Θα ξεκινήσω να κοιτάω Angular. Με κέρδισε περισσότερο η παρουσιασή της στη σελίδα. :D

Δημοσ.

Ο canvas html από μικρή προσωπική εμπειρία, σε 2d context τουλάχιστον, είναι πολύ κακό εργαλείο για να δημιουργήσεις κάτι.

Πολύ διαφήμιση και προώθηση, λίγες δυνατότητες (προσωπική άποψη). Δεν ξέρω τι γίνεται με τα frameworks και πόσο βελτιώνουν την κατάσταση.

Είναι για μένα τραγικό στο animation πχ που για να κουνήσεις ένα αντικείμενο πρέπει να κουνήσεις τον canva και όχι το αντικείμενο. Για να διαγράψεις κάτι πρέπει να ζωγραφίσεις κάτι πάνω του :shock: και άλλα περίεργα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...