azervo Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Καλησπέρα παιδιά, Στο σπίτι έχω ήδη ένα Wifi Router και πάνω του έχω ρίξει 6 συσκευές. Επειδή θέλω να περιορίσω την ακτινοβολία έχω ήδη χαμηλώσει την κεραία του router Και έχω θέσει ώρες που κλέινει μόνο του. Όμως μου αρέσει να ακούω ιντερνετικό ραδιόφωνο και γενικά streaming ψάχνω να συνδέσω σταθερές συσκευές ( TV, amplifier, dvd player) ΕΝΣΥΡΜΑΤΑ με το Router. Σκεφτόμουν να τραβήξω καλώδιο ethernet απο το router μέχρι το σημείο που έχω τις συσκευές περίπου 10 μέτρα αλλά χρειάζεται να τρυπήσω τοίχο. στην κατάληξη θα έχω ένα φις αρσενικό ethenet, πως μπορώ να το μοιράσω σε τρείς συσκευές (σαν να έχω μια μπρίζα και να θέλω να βάλω πολύμπριζο). Χρειάζομαι hub ή switch; Μια άλλη ιδέα είναι αυτή http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa8030p-kit-av1200-3-port-gigabit-passthrough-powerline-starter-kit-p-PER.612762 με powerline που έιναι άμεση. όμως ένας ηλεκτρολόγος μου είπε οτι αυτό επηρεάζει την φάση του ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανόν να καούν οι συσκεύες. Έχετε ακούσει κάτι τέτοιο; ως αναφορά την τελευταία ερώτηση παρακαλώ να μου απαντήσει όποιος ξέρει σίγουρα, όχι εμπειρικά. Σας ευχαριστώ πολύ όλους εκ των προτέρων και Χριστός Ανέστη...
Lolarikos Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη. Η συχνότητες του Wifi είναι μη ιονίζουσες, βάσει πλέον πολλών ερευνών, οπότε το μόνο που μπορούν να σου κάνουν είναι να σε θερμάνουν, όπως τα μικροκύματα. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να το πει κανείς για τις συχνότητες που χρησιμοποιούνται στην κινητή τηλεφωνία, όπου εκεί οι απόψεις διίστανται και τα αποτελέσματα των μελετών αμφιλεγόμενα. Πιστεύω ότι αφορμή για την μετάβασή σου από το ασύρματο σε ενσύρματο θα έπρεπε να ήταν η εξασφάλιση μεγαλύτερων ταχυτήτων και όχι η ακτινοβολία. Αυτό που μπορείς να κάνεις, αν αποφασίσεις να ανοίξεις τρύπα, είναι να περάσεις ένα καλώδιο UTP και μέσω καναλιών (αν θες την γνώμη μου, μπορείς να βρεις φθηνά καναλάκια καλωδίων στο Praktiker) να τροφοδοτήσεις ένα Switch, που θα δίνει μετά Internet στις τρεις συσκευές σου. Χρειάζεσαι Switch. Τα hubs είναι παλιά τεχνολογία και δεν χρησιμοποιούνται πλέον. Το hub θα προωθήσει το πακέτο που θα λάβει σε όλους τους clients που συνδέονται με αυτό. Αυτό δεν είναι πρακτικό, με εξαίρεση μεμονωμένες περιπτώσεις. Αλλά αυτήν την δουλειά την κάνει και το switch με κατάλληλη παραμετροποίηση. Όχι, δεν παίζει αυτό που σου είπαν. Μιλάμε για διαφορετικές συχνότητες (ΔΕΗ-> 50Hz, Ethernet-> ~MHz), δεν επηρεάζει το ένα σήμα το άλλο. Εκτός αυτού το πλάτος του υψίσυχνου κύματος είναι πολύ μικρό να να αλλοιώσει την έτερη κυματομορφή, που έχει RMS τιμή τα 230V. 2
isay Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Οι φόβοι σου για το wifi ειναι υπερβολικοι, αλλά δε θα μπω στη διαδικασία να τεκμηριώσω. Αυτό που σου ειπε ο ηλεκτρολόγος για τα powerlines δεν ισχύει σε καμία περιπτωση. Πολύ πιο πιθανό ειναι να εχεις διαρροή απο κάποια συσκευή και να σου κάψει κάποια αλλη, παρά το powerline να σου πειράξει οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευη. To καλώδιο/switch ειναι η βελτική επιλογή όσον αφορά τη σταθερότητα και απόδοση με μονο μειονέκτημα τη φασαρία εγκατάστασης και τους περιορισμους στις αλλαγές θέσεων/διαταξης στο χώρο. Σκεπτόμενος όπως εγω και με γνώμονα τη δυνατότητα ευκολης αλλαγής διάταξης θα σου προτεινω ενα απο τα παρακατω σετάκια (μάρκα μπορεις να διαλέξεις οτι θες) οπου το μεγαλο τετράγωνο εχει δυο εξόδους ethernet και παραλληλα ειναι και wifi (εννοειται το κλείνεις απο το μενου του αν δεν το θες). Με αυτό τον τρόπο εχεις και ενσύρματο internet εκει που θες και παραλληλα εχεις ασύρματο internet εκεί που θες. http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wpa4220kit-300mbps-av500-wifi-powerline-extender-starter-kit-p-PER.612575 http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wpa4226kit-av500-powerline-universal-wifi-range-extender-2-pack-kit-p-PER.612719 http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wpa4220t-kit-300mbps-av500-wifi-powerline-extender-3-pack-kit-p-PER.612707 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα