ΑνθήΚ Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Τώρα όσον αφορά τη booking το ότι είναι μονοπώλιο- σχεδόν- στην πλατφόρμα που έχει και η προμήθεια της έφτασε να είναι στο 15% και ο κάθε επιχειρηματίας- ξενοδόχος το δέχεται αυτό δεν είναι θέμα ούτε κράτους αλλά ούτε και αυτών που επιλέγουν να ενοικιασουν τα σπίτια τους μέσω airbnb. Η προμήθεια της airbnb δεν είναι κάτω από 10% πληροφοριακά. Εξάλλου υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που προτιμούν το σπίτι από το ξενοδοχείο. Επίσης η airbnb είναι η μοναδική πλατφόρμα επίσημα ψηφισμενη από την ΕΕ.
terenik Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 καλησπερα, πριν απο ελαχιστες εβδομαδες ειχε ρεπορταζ καποιο πρωιναδικο, τσαπανιδου η μπουσδουκου δεν θυμαμαι και ελεγε ακριβως αυτο: οτι προβλεπεται να φορολογηθουν τα εσοδα απο το airbnb σε ολο τον κοσμο και στην ελλαδα.
fsbmaniac Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Δεν είναι ανάγκη να κάνω διαφήμιση στο ξενοδοχείο μου.Μπορώ να σου στείλω προσωπικά να δεις σχόλια σε booking (9.2 σε 190 σχόλια) και tripadvisor. Εγώ απλά μιας και διάβασα το θέμα είπα να γράψω το παράπονο μου. Ενημερωτικά θα σου πω ότι το airbnb είναι γραμμένο στο μνημόνια να μην φορολογηθεί στην Ελλάδα όπως και το ότι η booking δεν ζητάει κανένα χαρτί νομιμότητας (σήμα ΕΟΤ και λοιπά). Δεν υπάρχει καμία προστασία στους νόμιμους επαγγελματίες ποια στην Ελλάδα. Δεν μου αρέσει να κλαίγομαι αλλά να ξέρεις ότι ένα δωμάτιο που θα το βρεις στην booking 40€ στο ξενοδοχείο μένουν καθαρά κάτω από 20€ (προμήθεια booking 15% στη καλύτερη , 13% φπα , προμήθεια τράπεζας γιατί ποια πληρώνουν όλοι με κάρτα και λειτουργικά έξοδα ). Στην airbnb η προμήθεια είναι κάτω από 10% και τα υπόλοιπα στην τσέπη και αφορολόγητα. Αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμός και γιαυτό βλέπεις και μεγάλες διάφορες στην τιμή. Συντομα τα στοιχεια της airbnb θα ειναι διαθεσιμα στο taxis και θα γινεται αντιπραβαλολη. Απο 1 φεβρουαριου ισχυει νομοθεσια. Σε καταλαβαινω αλλα πρεπει να μαθουμε ολοι να αποδεχθουμε οτι πολλες δουλειες θα ανοιξουν και αυτο ειναι η παγκοσμιοποιημενη οικονομια. Ενα σωρρο δουλειες θα δωσει το airbnb και θα σωσει πολλους ιδιοκτητες απο τον ενφια και την συντηρηση των σπιτιων. Επισης το airbnb δεν ειναι παντα φθηνοτερο... απλα εχει πολλα προτερηματα σε σχεση με ενα ξενοδοχειο. Ο κοσμος προχωραει... επειδη και εγω εχω φιλο με ξενοδοχειο ... εκαναν φοβερο ανοιγμα σε συγκεκριμενο κοινο αμερικανων συνταξιουχων . Ναι το κρατος σου βαζει βαθια το χερι στην τσεπη αλλα ... οταν σχεδον το 70% των Ελληνων θεωρει τον καπιταλισμο κατι "κακο" καλα να παθουμε ... η ευθυνη για το μοντελο της οικονομιας ειναι στα χερια μας...εμεις αποφασιζουμε. 2
ΑνθήΚ Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Εξάλλου και κλείνω με αυτό, Τα χρήματα καταβάλλονται στην Τράπεζα.. Δεν υπάρχει τίποτα μαύρο.. Νομική προστασία υπάρχει και για τον οικοδεσπότη και για τον ενοικιαστή.. Διάβασε καλά τους όρους.. Υπάρχει η άμεση καταγγελία.. Και για να γίνεις είτε οικοδεσπότης είτε μέλος σου ζητάει πιστοποιήσεις ταυτότητα κλπ τα οποία τα τσεκάρει.. γι αυτό κάνει και 24 ώρες να σου τελειοποιήσει την εγγραφή. Επαναλαμβάνω είναι η πλατφόρμα επίσημη ψηφισμενη από την ΕΕ. Δεν μπορεί να διακινδυνεύσει την φήμη της. 2
misailm Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Παιδιά εδώ είμαστε και θα δούμε τι θα φορολογηθεί και τι όχι. Μακάρι να είμαι εγώ λάθος.
ΑνθήΚ Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Συμφωνώ με τον fsbmaniac.. Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος είναι ο τουρισμός.. Και κάτι άλλο.. δηλαδή δεν μας πειράζουν ότι παρανομία- παρατυπία (απο κατασκευή μέχρι οτιδήποτε αλλο) υπάρχουν από ξενοδόχους Και μας πείραξε η ενοικίαση σπιτιών? Η οτιδήποτε άλλο συμβαίνει σε αυτό το κράτος από φοροδιαφυγή σε αλλά επαγγέλματα και μας ενόχλησε αυτό? Είναι η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα έτσι τελικά.. γι αυτό δεν θα πάμε ποτέ μπροστά.. όλη η Ελλάδα πρεπει να είναι θέρετρο.. 1
dreamkiller777 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Φόρος και στο σκ@@το ποτε θα μπει; Γέμισε ο πλανήτης με αυτες.Φόρο και στην ανάσα σας εύχομαι!
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Στην ελλαδα της αδικης υπερφορολογησης, που επιβαλεται γιατι πρεπει να επιδεικνυουμε πλεονασματα στους δανειστες χωρις να χρειαστει να πειραξουμε το αντιπαραγωγικο μας πελατειακο συστημα, εχουμε παρεξηγησει την εννοια του φορου. Ο φορος ειναι ο μονος τροπος να εξομολυνουμε τις ανισοτητες που παραγει ενδογενως η ελευθερη αγορα. Οι ανισοτητες ειναι ισως το κυριο προβλημα της παγκοσμιοποιησης. Καθως οι μεγαλες εταιριες, οπως η airbnb, μπορουν να δραστηριοποιουνται παγκοσμια με ανεση, τα κρατη αδυνατουν να επιβαλλουν φορους σε αυτες. Αποτελεσμα; Μια οικονομικη ελιτ να συσσωρευει το χρημα στις οφ σορς, και τα κρατη που παρεχουν την σταθεροτητα να πραγματοποιουνται οι μπιζνες τους να μην αποκομιζουν κανενα αφελος απο αυτη την μπιζνα. Αυτη η στρεβλωση οδηγει με μαθηματικη ακριβεια στην κοινωνικη ασταθεια, κατι που θα ζημιωσει και τους ιδιους τους επιχειρηματιες σε 2ο χρονο. Και καπου εδω φαινεται σαν η μονη λυση διακρατικες συμφωνιες ή ακομα και υπερκρατικοι θεσμοι οπως η ΕΕ, που θα μπορουν να επιβαλλουν την θεληση σε αυτους τους κολοσσους, υπερ της κοινωνιας. Οταν λοιπον ακουτε οτι τα κρατη συμφωνησαν να καταβαλει η ταδε εταιρια φορους ή προστιμα παραβασης κανονισμων να χαιρεστε. Δεν εχει σχεση με τους τρελους φορους που σας χωνουν οι ελληνικες κυβερνησεις σε ανυπαρκτα εισοδηματα, γιατι θελουν να διατηρησουν τα πελατακια (ειτε τα μικρα ρουσφετακια των δημοσιων υπαλληλων των 1500€ τον μηνα, ειτε τα μεγαλα των μεγαλοεφοπλιστων και της εκκλησιας που δεν πληρωνουν φορους και προστιμα)
ΑνθήΚ Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Αυτό είναι θέμα κράτους της κάθε χώρας. Στις Βρυξέλλες ή στο Λουξεμβούργο πχ δεν υπάρχει πελατειακό κράτος. Αυτό μόνο στην Ελλάδα υπάρχει.
ΑνθήΚ Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Και μάλιστα Βρυξέλλες κλπ Η φορολογία φτάνει στο 50%.. Και το πελατειακό κράτος δεν είναι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι. Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι αυτός που θα φτιάξει ένα σπίτι Δεν θα κάνει την παρανομία του? Άρα θα πρέπει από το να λαδώσει μέχρι να ζητήσει το ρουσφέτι.. Πόσο μάλλον οι επιχειρήσεις.
ΑνθήΚ Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δυστυχώς έτσι είναι η Ελλάδα κι εμείς οι ίδιοι φταίμε. Δεν μας φταίει κανένας άλλος.
anax111 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Να δούμε πότε θα ισχύσει και εδώ κάτι τέτοιο. Ο κάθε λεφτάς έχει κάνει μια βίλα ,την ενοικιάζει και τα λεφτά στην τσέπη καθαρά και εμείς που έχουμε ένα μικρο ξενοδοχείο δουλεύουμε για το κράτος και τις τράπεζες. Μέχρι και πνευματικά δικαιώματα ηθοποιών πληρώνουμε για τις τηλεοράσεις των δωματίων. Δεν ξέρω τι πληρώνεις εσύ και δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Ξέρω τι πληρώνω εγώ και τι δυνατότητες έχω εγώ. Αυτή την στιγμή για να βρεις αξιοπρεπές δωμάτιο στο κέντρο της Αθήνας σε 4άστερο θες τουλάχιστον 80 ευρώπουλα την μέρα. Συνήθως οι τιμές είναι στο κατοστάρικο. Για δυο τρεις μέρες πάει κι έρχεται, για 30-40 μέρες που πρέπει να κατεβαίνω εγώ το χρόνο στην Αθήνα για δουλειές απλά δεν μπορώ να τα πληρώσω. Οπότε πας Airbnb και παίρνεις διαμέρισα ολόκληρο (κι όχι δωματιάκι του C0loY)2χ2 με διαλυμένο το WC) στην μισή τιμή κυριολεκτικά και με καλύτερες παροχές. Όχι να μου βάζεις ογκοχρέωση στο Internet που σέρνεται από μια 24άρα που χρησιμοποιούν 80 άτομα και που παίρνεις εσύ απεριόριστο. Αυτό τώρα με τους φόρους στην Airbnb κάποια στιγμή θα γινότανε. Ωστόσο αν οι τιμές ξεφύγουν κι εκεί θα βρούμε άλλους τρόπους. Από την στιγμή που υπάρχει πλέον η τεχνογνωσία και οι επαφές το σύστημα αν χρειαστεί θα ξαναχτιστεί εκ νέου σε άλλη βάση. Κι αν θες κι εσύ να δουλέψεις θα πρέπει να στήσεις την επιχείρησή σου σε μια βάση που η προσφορά θα ανταποκρίνεται στο βαλάντιο του κοινού θνητού. Γιατί εγώ και όλοι οι υπόλοιποι που πάμε στην Airbnb δεν πρόκειται να ξαναπληρώσουμε υπερκοστοληγημένες υπηρεσίες. Γιατί δεν έχει να κάνει με την νομιμότητα αυτών. Έχει να κάνει απλά με το τι μπορούμε να πληρώσουμε.
LongTom Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δεν ξέρω τι πληρώνεις εσύ και δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Ξέρω τι πληρώνω εγώ και τι δυνατότητες έχω εγώ. Αυτή την στιγμή για να βρεις αξιοπρεπές δωμάτιο στο κέντρο της Αθήνας σε 4άστερο θες τουλάχιστον 80 ευρώπουλα την μέρα. Συνήθως οι τιμές είναι στο κατοστάρικο. Για δυο τρεις μέρες πάει κι έρχεται, για 30-40 μέρες που πρέπει να κατεβαίνω εγώ το χρόνο στην Αθήνα για δουλειές απλά δεν μπορώ να τα πληρώσω. Οπότε πας Airbnb και παίρνεις διαμέρισα ολόκληρο (κι όχι δωματιάκι του C0loY)2χ2 με διαλυμένο το WC) στην μισή τιμή κυριολεκτικά και με καλύτερες παροχές. Όχι να μου βάζεις ογκοχρέωση στο Internet που σέρνεται από μια 24άρα που χρησιμοποιούν 80 άτομα και που παίρνεις εσύ απεριόριστο. Αυτό τώρα με τους φόρους στην Airbnb κάποια στιγμή θα γινότανε. Ωστόσο αν οι τιμές ξεφύγουν κι εκεί θα βρούμε άλλους τρόπους. Από την στιγμή που υπάρχει πλέον η τεχνογνωσία και οι επαφές το σύστημα αν χρειαστεί θα ξαναχτιστεί εκ νέου σε άλλη βάση. Κι αν θες κι εσύ να δουλέψεις θα πρέπει να στήσεις την επιχείρησή σου σε μια βάση που η προσφορά θα ανταποκρίνεται στο βαλάντιο του κοινού θνητού. Γιατί εγώ και όλοι οι υπόλοιποι που πάμε στην Airbnb δεν πρόκειται να ξαναπληρώσουμε υπερκοστοληγημένες υπηρεσίες. Γιατί δεν έχει να κάνει με την νομιμότητα αυτών. Έχει να κάνει απλά με το τι μπορούμε να πληρώσουμε. Όπως έγραψα και πριν, σε βάρος των μόνιμων κατοίκων που τρώνε τα @@ τους ψάχνοντας για αξιοπρεπές σπίτι προς ενοικίαση. Ότι βρίσκεις εσύ, και κάθε πελάτης σαν και εσένα, φτηνό είναι κάτι που κάποιος ντόπιος στερείται και σίγουρα το έχει ανάγκη παραπάνω από ότι ένας random τουρίστας. Αυτό για να έχουμε την πλήρη εικόνα ποιος πλήττεται και το κατά πόσο μόνο οι ξενοδόχοι κλαίνε γιατί δεν "κλέβουν".
anax111 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Όπως έγραψα και πριν, σε βάρος των μόνιμων κατοίκων που τρώνε τα @@ τους ψάχνοντας για αξιοπρεπές σπίτι προς ενοικίαση. Ότι βρίσκεις εσύ, και κάθε πελάτης σαν και εσένα, φτηνό είναι κάτι που κάποιος ντόπιος στερείται και σίγουρα το έχει ανάγκη παραπάνω από ότι ένας random τουρίστας. Αυτό για να έχουμε την πλήρη εικόνα ποιος πλήττεται και το κατά πόσο μόνο οι ξενοδόχοι κλαίνε γιατί δεν "κλέβουν". Να φανταστώ ότι αναφέρεσαι σε τουριστικές περιοχές. Γιατί στις μεγάλες πόλεις δεν ισχύει αυτό που λες. Στην Αθήνα για παράδειγμα αυτός που ψάχνει στην Airbnb ψάχνει σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές και κατά 90% στο κέντρο. Δεν τον ενδιαφέρει να πάει στις κατοικημένες συνοικίες π.χ. Κολωνό για παράδειγμα. Οπότε οι τιμές τον ακινήτων σε αυτές τις περιοχές δεν επηρεάζονται. Από ότι κατάλαβα μιλάς κυρίως για τουριστικές περιοχές όπως στα νησιά όπου η διάθεση κατοικιών είναι περιορισμένη και η ζήτηση από τους τουρίστες υψηλή. Εκεί όντως μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα. Αυτό όμως είναι θέμα τον ντόπιων να το λύσουνε και όχι του τουρίστα που θέλει να πάει διακοπές.
Izzy Stradlin Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Παιδια αυτο με το airbnb εχει ξεφυγει. Εμενα με εδιωξε ο σπιτονοικοκύρης γιατι ηθελε να κανει αλλαγη χρησης. Περιμενε να ληξει το συμβολαιο το μονο που με προστατεψε για να μην με διωξει νωριτερα! Και μετα δεν βρησκεις τιποτα! Σου λενε απο οκτωμβριο μεχρι μαιο! Τους αλλους μηνες στον δρομο! Να γινει φορολόγηση και αυτα και να κοψουν τα μαυρα λεφτα! Να δηλωνει αυτος κλειστο σπιτι στην εφορια αλλα να βγαζει 200€ την μερα; Και το κλαμα θα ειναι να τους βρουν ποτε ξεκινησαν την ενοικιαση σε airbnb και να πληρωσουν αναδρομικα! Θα κλαψουνε μανουλες τοτε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα