Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το πριζάκι που φαίνεται στην φωτογραφία και θα το βάλω πάνω σε τοίχο με αυτοκολλητο διπλής όψης .

Οι αποριες μου ειναι οι εξής :

1. Τα καλώδια της γραμμής θα πρέπει να τα απογυμνώσω  λίγο στις άκρες τους ωστε να φανει ο χαλκος και επειτα να τα βιδώσω στα κως (ακροδέκτες) ή μπορώ να τα βιδώσω απευθείας όπως στο κλιπ rj11 

2. Η συστροφή που έκανα παιζει καποιο ρόλο όπως στα utp ethernet καλώδια και μειώνει την παραδιαμόρφωση;

1nM6Nok.jpg

• Like 1
Δημοσ.

ναι πρεπει να φανει ο χαλκος και να κανεις μια περιστροφι γυρο απο την βιδα γιατι δεν θα σου ειναι ευκολο να το βιδωσεις το καλωδειο μετα.

Δημοσ.

Η συστροφή δεν παίζει κάποιο ρόλο, όταν μεταφέρεται voice/dsl. Επιβεβαίωση αυτού είναι τα σπίτια που έχουν δομημένη καλωδίωση με ραζίμ και δουλεύουν απροβλημάτιστα. Στο σήμα Ethernet από την άλλη, το συνεστραμμένο ζεύγος παίζει καίριο ρόλο γιατί μειώνει το Cross Talk, δηλαδή την ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή από τα γειτονικά καλώδια του καλωδίου συνεστραμμένου ζεύγους, αφού στην ουσία τα μαγνητικά πεδία του κάθε αγωγού ενός ζεύγους αλληλοαναιρούνται (βλέπε μαγνητικό πεδίο ρευματοφόρου ευθύγραμμου αγωγού, κανόνας της δεξιάς χείρας για προσδιορισμό της φοράς του μαγνητικού πεδίου κτλ). Τα καλώδια φέροντα το σήμα τα συνδέεις στα κεντρικά pins του rj11, δηλαδή πράσινο-κόκκινο (σαν μνημονικό κανόνα μπορείς να θυμάσαι ΟΣΦΠ-ΠΑΟ).

Δημοσ.

Έχω το πριζάκι που φαίνεται στην φωτογραφία και θα το βάλω πάνω σε τοίχο με αυτοκολλητο διπλής όψης .

Οι αποριες μου ειναι οι εξής :

1. Τα καλώδια της γραμμής θα πρέπει να τα απογυμνώσω  λίγο στις άκρες τους ωστε να φανει ο χαλκος και επειτα να τα βιδώσω στα κως (ακροδέκτες) ή μπορώ να τα βιδώσω απευθείας όπως στο κλιπ rj11 

2. Η συστροφή που έκανα παιζει καποιο ρόλο όπως στα utp ethernet καλώδια και μειώνει την παραδιαμόρφωση;

στις βιδες τα βαζεις συνηθως παρα να κατσεις να τα ενωσεις στριφτα με τα καλωδια του rj11.η συστροφη για τοσο μικρο μηκος δεν εχει νοημα

Η συστροφή δεν παίζει κάποιο ρόλο, όταν μεταφέρεται voice/dsl. Επιβεβαίωση αυτού είναι τα σπίτια που έχουν δομημένη καλωδίωση με ραζίμ και δουλεύουν απροβλημάτιστα. Στο σήμα Ethernet από την άλλη, το συνεστραμμένο ζεύγος παίζει καίριο ρόλο γιατί μειώνει το Cross Talk, δηλαδή την ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή από τα γειτονικά καλώδια του καλωδίου συνεστραμμένου ζεύγους, αφού στην ουσία τα μαγνητικά πεδία του κάθε αγωγού ενός ζεύγους αλληλοαναιρούνται (βλέπε μαγνητικό πεδίο ρευματοφόρου ευθύγραμμου αγωγού, κανόνας της δεξιάς χείρας για προσδιορισμό της φοράς του μαγνητικού πεδίου κτλ). Τα καλώδια φέροντα το σήμα τα συνδέεις στα κεντρικά pins του rj11, δηλαδή πράσινο-κόκκινο (σαν μνημονικό κανόνα μπορείς να θυμάσαι ΟΣΦΠ-ΠΑΟ).

η συστροφη παιζει κανονικα ρολο στο dsl.τα ραζιμ που ειναι περασμενα πισω απο τον τοιχο εχουν συστροφη ΚΑΝΟΝΙΚΑ ασχετα που ολοι στο τελος χαλανε την συστροφη.ολα τα καλωδια μεσα στα αστικα κεντρα επισης εχουν κανονικα συστροφη.τα καλωδια του οτε επισης εχουν συστροφη και αν δεν γινει η συστροφη τοτε εχεις διαζευγμενα ζευγη. αν εχεις δυο ζευγαρια και μπερδεψεις το ενα καλωδιο με του αλλου ζευγους και παιζει μονο το ενα ζευγαρι τοτε θα εχεις μειωμενη ταχυτητα.αν ειναι και τα 2 ενεργα θα εχεις και αρκετα disconnects.το εχω δει και Live που εχει γινει βλακεια σε ζευκτικο καλωδιο απο οτε μεχρι παροχο.στην εικονα δυο φωτογραφιες απο ζευκτικο(γεφυρα καλωδιο) για siemens dslam στο οποιο ανα χ ζευγη ειναι με χρωματοκωδικα για το πως θα τερματιστουν και επισης εχουν και ελαφρια συστροφη μεταξυ του

20170418_152535.jpg

20170418_152531.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...