Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Στο χωριο 1 σπίτι εχει οτε  tv το παραδίπλα δέν εχει μπορώ με κάποιο τρόπο να στειλω σημα απο το ενα σπίτι στο άλο?

η απόσταση ειναι περίπου 50 μέτρα οποτε και καλώδιο μπορώ να βαλω υπάρχει τρόπος?

Δημοσ.

Το καλύτερο και ποιό σωστό θα ήταν με καλώδιο . Αγοράζεις ένα cat5 στα μέτρα που χρειάζεσαι αλλά από εκεί που θα το αγοράσεις θα τους πεις να σου τοποθετήσουν και δύο άκρα RJ45 για ethernet και είσαι ΟΚ... Αυτή είναι η πιο φτηνή και η πιο καλή επιλογή. Μετά από αυτό υπάρχουν κεραίες για ενίσχυση ,ή διάφορα modul αλλά αυτές είναι επιλογές με μεγαλύτερο κόστος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που προσπαθείς δεν είναι απλό.

Καταρχήν HDMI καλώδιο δεν πρόκεται να παίξει στα 50μ. Οπότε αυτή η λύση αποκλείεται.

Δουλειά από εκεί και πέρα μπορεί να γίνει μόνο για το συγκεκριμένο κανάλι που αναπαράγει ο δέκτης. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Αλλιώς θες Multiroom, αλλά εκεί θες κοινή public IP από ό,τι γνωρίζω, οπότε δεν γίνεται γιατί μιλάμε για άλλο σπίτι. Για το συγκεκριμένο κανάλι λοιπόν, δίνεις ήχο/εικόνα σε έναν διαμορφωτή. Ο διαμορφωτής σου κάνει το κανάλι αυτό επίγεια συχνότητα την οποία εκπέμπεις από ένα πάνελ UHF. Εννοείται πρέπει να υπάρχει συμφωνία στα ranges συχνοτήτων, ώστε να λειτουργήσει, μεταξύ διαμορφωτή και κεραίας. Δοκιμάζεις δηλαδή κανάλια στον διαμορφωτή, μετράς με το πολύμετρο την εξαγόμενη συχνότητα μέχρι να παίξεις μέσα στο range της κεραίες εκπομπής ή κοιτάς το μάνουαλ τέλος πάντων σε τί συχνότητα αντιστοιχεί κάθε κανάλι. Το θέμα είναι ότι την εκπεμπόμενη αναλογική συχνότητα θα την λάβουν και όλοι οι υπόλοιποι που βρίσκονται γύρω σου, οπότε αν μαθευτεί ότι εκπέμπεις κανάλια ΟΤΕ επίγεια θα έχεις σοβαρό θέμα. Το να εκπέμπεις γενικότερα οποιοδήποτε περιεχόμενο βασικά, ακόμα και μη συνδρομητικό, δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο ανταποκρίνεται στην νομιμότητα. Μερικοί τις αγοράζουν εκατομμύρια φαντάσου τις συχνότητες αυτές, πόσα είχε δώσει πρόσφατα ο Κυρακού είπαμε (ανεξάρτητα που τελικά λόγω δικαστηρίων ναυάγησε το σχέδιο Παππά). Βέβαια εκεί εκπέμπει η Digea που έχει πανελλαδική εμβέλεια, ενώ εσένα θα σε δούνε στα 50μ, αλλά τέσπα. Ακόμα δηλαδή και να στήσεις το σύστημα με όλους τους εξοπλισμούς (ενισχυτές, διαμορφωτές, κεραίες,...), πώς θα εκπέμψεις συνδρομητικό περιεχόμενο σε επίγεια συχνότητα;

Οπότε εκεί πρέπει να σταλεί το επίγειο σήμα σαν κρυπτογράφημα. Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Αν κατάφερνες να το στείλεις και να το λάβεις από το άλλο σπίτι με παραβολικά κάτοπτρα που λειτουργούν σε δορυφορικές συχνότητες, εκεί δεν θα είχες θέμα. Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει διαμορφωτής να σου βγάζει δορυφορικές συχνότητες και αν υπάρχει σίγουρα δεν θα κοστίζει και λίγο.

Οπότε ίσως κάποιο κιτ για ασύρματη λήψη/εκπομπή σαν αυτό που αναφέρει ο φίλος; Δεν το έχω πολυ ψάξει αλλά αυτά υποθέτω είναι για εσωτερικούς χώρους και κοντινή επικοινωνία.

Αυτό που θα μπορούσες να κανεις αν θες να παίξεις ενσύρματα είναι να στειλεις το σήμα απο τον διαμορφωτή σε εναν ενισχυτή μετα να παει στο άλλο σπίτι στο μικτη της κεραίας και μετα αν σκαναρει αναλογικά και ψηφιακά θα το δει στα αναλογικά το δικο σου. Αυτή η λύση είναι εφικτή και οικονομικά βιώσιμη. Δηλαδή χρειαζεσαι πανω κάτω HDMI splitter με ενισχυση, downscaler ( αυτά τα δυο δεν χρειάζονται αν στειλεις στο κάτω σπίτι σήμα απο καρφί με εικόνα τραγική όμως), καλώδιο ομοαξονικό 60μ, rf modulator, ενισχυτής, μικτής ( αν δεν έχει η κεραια του αλλου σπιτιού). Όλα αυτά για να κάθεσαι να βλέπεις ενα κανάλι... Αστα καλυτερα εκεί που είναι.

Επεξ/σία από Lolarikos
Δημοσ.

Πώω ρε φίλε μου εκαψες τον μυαλό δέν καταλαβαίνω τίποτα!! δέν πρόκειτε να κάνω κάτι τετοιο δέν βγάζω καθόλου ακρη με αυτά που γράφεις!

Τα λές καλά αλλα εγώ δέν τα πιάνω.

Στο χωριό δέν υπάρχει σήμα της Gigea ακόμα δέν ξέρω κάν αν θα μπει ποτέ δέν εχουν τηλεόραση μιλάμε για χωριό με 60 κατοικους η γιαγιά μου ποιάνει 1 κανάλι και αυτό αναλογικό δέν ξέρω πώς... και μαζευονται εκεί που και που και βλέπουν.

Ειναι κρίμα ψάχνω τρόπο να τους βρώ κανάλια και δέν μπορώ δέν γίνεται να βάλουν ολοι συνδρομιτικά

Υπάρχει κάποιος σε διπλανή πόλη που τοποθετεί λεέι ενα  πιάτο το οποίο κοστίζει 150ευρό και πιάνουν ολα τα κανάλια της digea με αυτο.

Μπορεί κάποιος να σκευτεί τι είναι αυτο το πιάτο και αν μπορώ να το πάρω και να το βάλω μόνος μου?

Δημοσ.

Μην νομίζεις οτι είναι κανενα εξωγήινο πιάτο απο τον Κορασαντ. Ενα ογδονταρι πιάτο είναι μαζί με εναν νάνο της Edision σύνολο κανένα εξηνταρι θα σου βγει.

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος σε διπλανή πόλη που τοποθετεί λεέι ενα  πιάτο το οποίο κοστίζει 150ευρό και πιάνουν ολα τα κανάλια της digea με αυτο.

Μπορεί κάποιος να σκευτεί τι είναι αυτο το πιάτο και αν μπορώ να το πάρω και να το βάλω μόνος μου?

Αυτό που λεει ο lolarikos. Ειναι ενα απλό πιατο με αποκω/τη που δέχεται κλείδωμα τύπου biss. Αν μπει πιάνει την δορυφορική εκπομπή της digea για τους τοπικους αναμεταδότες και μιλάμε για τα 6-7 αθηναικά καναλια.

Παίζει σαν λειτουργία αλλά το μονο μειονέκτημα ειναι οτι ανα διαστήματα (μπορει να ειναι μήνας ή εξάμηνο ή παραπάνω) πρέπει να περνάς κάποια κλειδια-κωδικους (τα περνάς απο τον αποκ/τη). Το κόστος των 150 το θεωρώ υπερβολικό εκτός αν στην τιμή ειναι το μεροκάματο να πάει στο χωρίο και να κάνει την εγκατάσταση (πιάτο, καλώδια, απο/της) και να τρέχει για τα κλειδιά για κάποιο διάστημα. Επισης θα πρέπει να μάθουν οι δικοι σου να χρησιμοποιούν δυο τηλεχειριστήρια (ενα για τηλεόραση και ενα για αποκ/τη - γίνεται αλλα θελει υπομονή)

Αν σκαμπάζεις εσύ απο τέτοια και μπορεις να εγκαταστήσεις πιάτο και καλώδια, δε χρειάζεσαι μάστορα και θα σου βγει πιο οικονομικά. 

Δημοσ.

Καλημέρα.

Για κλειδιά δέν εχω ακούσει τίποτα θα μάθω πληροφορίες και θα ξαναποστάρω.

Τουλάχιστον να πιάσει τα βασικά κανάλια να βλέπουν τιποτα το βράδυ κανα mega an1 skai ert

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...