Προς το περιεχόμενο

Χωρίς χρηστική αξία τα smartwatch, σύμφωνα με τον CEO της Huawei


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο Eric Xu, CEO της Huawei, δήλωσε πως δεν βρίσκει κάποιον σκοπό που εξυπηρετούν τα smartwatch. Η τοποθέτηση του Xu έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι η Huawei έκανε ντεμπούτο πρόσφατα στην κατηγορία, παρουσιάζοντας τα δικά της «έξυπνα» ρολόγια στο τελευταίο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

Η δήλωσή του έγινε σε συνέδριο αναλυτών της εταιρείας στην Shenzhen, όπου ερωτήθηκε αν τα smartphone «πεθαίνουν» λόγω των wearable συσκευών. «Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί θα πρέπει να φοράμε κάποιο smartwatch, όταν όλα όσα χρειαζόμαστε βρίσκονται στο τηλέφωνό μας», απάντησε.

 

Ο Xu είναι το ένα από τα τρία στελέχη της Huawei που εναλλάσσονται ανά εξάμηνο στη θέση του CEO. Σύμφωνα με το Forbes, συμπλήρωσε επίσης πως δεν ήταν ποτέ αισιόδοξος για τη συγκεκριμένη αγορά.

 

Για ορισμένους ειδικούς, τα σχόλια του στελέχους της κινεζικής εταιρείας δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». «Τα smartwatch αποτελούν μία λύση που αναζητεί πρόβλημα, και όχι ένα γκάτζετ που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα», σημειώνει χαρακτηριστικά στο BBC o Ben Wood, αναλυτής από την εταιρεία CCS Insight.

 

Link.png Site: BBC

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά που πήρε πτυχίο αυτός? Δεν του έχουν πει ότι δεν κατουρας στο νερό που πίνεις?

 

Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση στους φίλους του ινσομνια.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά που πήρε πτυχίο αυτός? Δεν του έχουν πει ότι δεν κατουρας στο νερό που πίνεις?

 

Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση στους φίλους του ινσομνια.

 

Παρά να εκθειάζεις τα πάντα, και όταν αυτά αποτύχουν πλήρως γίνεις περίγελος και χάσεις την αξιοπιστία σου, είσαι ειλικρινής και σε όποιον αρέσει. Στην τελική, και λάθος να κάνεις γνώμη σου είναι όχι κάτι που σε πρόσταξαν να υποστηρίξεις για τα λεφτά.

 

Είναι κουτοπόνηροι, κράζουμε. Έχουν κάποιες ηθικές αξίες, πάλι κράζουμε.

  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οι δηλωσεις αυτων δεν ειναι ποτε χωρις απωτερο σκοπο ,μαλλον θελουν να αποσυρθουν απο την συγκεκριμενη αγορα οποτε λενε τα πραγματα οπως ειναι για να βλαψουν τους ανταγωνιστες

 

προσωπικα με εχει καταβολεψει ενα smartband που δειχνει ωρα ,βηματα ,ειδοποιησεις κλησεων,μηνυματων κ εφαρμογων ,ειναι μικρο κ παναλαφρο κ κυριως η μπαταρια βγαζει μινιμουμ 20 μερες κ ειναι κ προσιτο οικονομικα

 

αυτα ναι για μενα αξιζουν αντιθετα με τα πανακριβα smartwatches που εισαι με το αγχος να φορτιζεις ακομη μια συσκευη χωρις να σου προσφερει κατι πραγματικα χρησιμο

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά στη παρούσα φάση ως έχουν τα σμαρτγουοτς όντως δεν προσφέρουν κάτι το συνταρακτικό. Παρόλα αυτά θεωρώ πως έχουν προοπτικές εξέλιξης και αργότερα να καταστούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η λέξη κλειδί είναι "ακόμη".

Διότι ως τεχνολογικός τομέας τα wearables έχουν μεγάλο και λαμπρό μέλλον,ως το επόμενο λογικό βήμα προς την ολοκλήρωση χρήστη-μηχανής.

 

Βέβαια η τεχνολογία μπαταριών και energy harvesting πρέπει να φτάσουν σε επίπεδο που θα κάνουν τέτοιες συσκευές χρηστικές και όχι απλά ακόμη ένα gimmick gadget.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στην καλύτερη περίπτωση αυτά τα ορολόγια κάνουν projection κάποια δεδομένα από το κινητό (πχ ότι έχει μνμ και ποιο είναι αυτό).

 

Κανονικά δεν πρέπει να χρειάζεται να τρέχουν ιδιαίτερα πολύπλοκες εφαρμογές εκτός να "προβάλουν" κάποιο θέμα από ρολόι (αναλογικό ή ψηφιακό) ιδανικά όλη την ώρα αναμμένο. Ουτε ενεργοβόρες cpu θέλουν ούτε απέραντη μνήμη (με 16-32 mb θα βολεύονταν αν θεωρήσουμε πως 32mb κάποτε έτρεχαν πολυεπεξεργαστικά λειτουργικά με αξιόλογα γραφικά).

 

Αρα ένα πράγμα πρέπει να κάνουν καλά! ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΜΕΝΑ για ΠΑΝΤΑ! .. και αυτό δεν το κάνουν. 

 

Θέλουν φόρτισμα κάθε τόσο με κίνδυνο να μείνεις από ρολόι μέσα στην μέρα!! Μέχρι να το φτιάξουν (αυτονομία πάνω από εβδομάδα) δεν έπρεπε να υπάρχει καμία ελπίδα για αυτά. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα smartwatch υπάρχουν για να καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες επαγγελματικές και μή και τους gadget freaks. Για εμένα για παράδειγμα (που το αποδέχομαι πως υπάγομαι και στις 2 κατηγορίες) το smartwatch (έχω το Gear v700) έχει γίνει απαραίτητο εργαλείο στην επαγγελματική αλλά και προσωπική μου ζωή. Για παράδειγμα όταν είμαι στο πάτωμα του server room σκυμένος και ψάχνω ένα καλώδιο δεν μπορώ να έχω πάνω μου το κινητό. Ή όταν θέλω να φωτογραφίσω έναν σειριακό η κάτι γενικότερα τις περισσότερες φορές το κινητό μου δεν χωράει καν. Πάλι χρησιμοποιώ το smartwatch. Όταν είμαι στο μετρό και δεν πέφτει καρφίτσα κάτω από τον κόσμο πάλι βασίζομαι στο smartwatch για την επικοινωνία μου. Σίγουρα για τον περισσότερο κόσμο είναι απλά ακριβά (υπερκοστολογημένα είναι ίσως καλύτερος όρος) και αχρείαστα gadgets και τίποτα άλλο. 

 

Μεγάλη ώθηση πιστεύω πως θα δώσει στα smartwatch και στα wearables γενικότερα η εμφάνιση κάποιας καλύτερης τεχνολογίας στις μπαταρίες γιατί εκεί έγκειται και το μεγαλύτερο τους πρόβλημα. Λόγω πολύ περιορισμένου χώρου έχουν πολύ μικρές μπαταρίες και είναι μεγάλο πρόβλημα η φόρτιση κάθε μέρα ακόμα και για το πιο τυπικό και οργανωμένο άτομο.

 

Καλή ανάσταση σε όλους πάντα με υγεία και ευτυχία !!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...