Προς το περιεχόμενο

Αυτοκινητο και Do it yourself

futureshock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γενικα ασχολειστε με το αμαξι σας ; Κανετε εργασιες που θα εκανε ενα συνεργειο ή ενας βαφεας ; 

Θα ελεγα οτι δεν το αφηνω σε ησυχια το αμαξι μου και αυτο λογο ηλικιας , χρειαζεται αρκετα συμμαζεματα συχνα πυκνα.

Γενικα απο αλλαγες εχω πειραξει εσωτερικο φωτισμο , αλλαγη χρωματος κοντερ , λαμπες led μπρος πισω και αλλα.

Τον τελευταιο χρονο την εχω δει και φανοποιος. Εβαψα ζαντες και οροφη με σπρει και μπορω να πω οτι το αποτελεσμα ηταν πολυ καλυτερο απο οτι το περιμενα και γω ο ιδιος  :P

Γενικα στον ελευθερο μου χρονο εχω σαν "χομπυ" να ασχολουμε με το αμαξι. Δεν ξερω τι θα γινοταν  αν ειχα ενα προσωπικο garage. Θα ημουν μαλλον ολη μερα απο πανω του.  :mrgreen:

ολα τα παραπανω σε λογικα πλαισια και οχι "καγκουριες" .

Εσεις τι εμπειριες  εχετε αποκτησει απο το αυτοκινητο σας ; 

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο πατερας μου εφτιαχνε το μηχανακι,καμια φορα βοηθουσα και εγω.Με παπακια κυριως αλλαζε λαδια και σιαγονες στα φρενα.Εγω παντως θελω πολυ να πιασω το αμαξι και να το φτιαξω μεσα και εξω.

• Like 1

Κάνω πολλά πράγματα (εκτός από φαναρτζίδικα, μέχρι τώρα).

Βέβαια "βοηθάει" και η ηλικία του αυτοκινήτου καθώς είναι παλιάς τεχνολογίας και αφήνει περιθώρια να βάλεις χέρι, έστω κι αν δεν έχεις σπουδές αστροφυσικής!!!

@ts

Δεν θέλω να σε προσβάλω ή να σε ανησυχήσω αλλά όταν οι περισσότερες παρεμβάσεις που ανέφερες είναι στο θέμα φωτισμού τότε θέλει προσοχή αφού ίσως "φλερτάρεις" με καγκουριές χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Και να ξέρεις ότι κανένας κάγκουρας δεν πιστεύει ότι η "αναβάθμιση" που έκανε στο αυτοκίνητό του ήταν κάτι τέτοιο ;)

• Like 2

Λάδια, ξύδια, μπουζιά και φίλτρα(εκτός απο αυτό της βενζίνης τα αλλάζω μόνος μου)

Το επόμενο εγχείρημά μου θα είναι να αλλάξω μόνος μου τα τακάκια.

Εχω τσιμπήσει τρίποδες και υδραυλικό γρύλο και ομολογώ ότι κάνουν θαύματα up to a point πάντα.

Ενα αξεσουάρ που έχω πάρει και πραγματικά έχω σωθεί είναι διαγνωστικό καλώδιο και πρόγραμμα.

Octavia 5 fsi το αμάξι που διαθέτω.

• Like 1

οτι γινέται απο ενα ατομο.αυτες τις μερες αλλαζω υφασμα στον ουρανο.επισκευασα την ηλιοροφη.αλλαξα λαδια σε διαφορικο και κιβωτιο.εβαλα υγραεριο προ μηνων.σκεφτομαι και αλλαγη μοναδας ηχου απο ενα σε δυο ντιν.....απο βαψιματα,οτι μπορω να βγαλω απο το οχημα.δεν θελω να βαφω πανω στο οχημα.....σκεφτομαι και γυαλισμα με τον αλοιφαδορο,αλλα δεν εχω ιδεα απο δαυτο.

πριν λιγες μερες ανανεωσα τα πισω φαναρια και τα φλασακια μου με καινουργιο βερνικι. Μετα απο ενα πολυ ευκολο τριψιμο με γυαλοχαρτο. 

Σαν καινουργια! 

post-97775-0-39967900-1492802473_thumb.jpg

post-97775-0-16908000-1492802476_thumb.jpg

post-97775-0-36986900-1492802478_thumb.jpg

post-97775-0-47192700-1492802486_thumb.jpg

post-97775-0-88242900-1492802490_thumb.jpg

post-97775-0-73891100-1492802492_thumb.jpg

post-97775-0-84026100-1492802494_thumb.jpg

• Like 1

Τυχεροί όσοι είστε σε σπίτι με αυλή ή γενικά έχετε χώρο για τέτοιες μικροεπισκευές

Εγώ τόσο καιρό ψάχνω να βρω ένα χώρο να κάνω κάτι ψιλοεργασιες στο αμάξι (να βγάλω ζάντες να τις πάω για βάψιμο, ήθελα να βγάλω την κονσολα να περάσω κατι καλώδια κτλπ) και δεν βρίσκω χώρο πουθενά.

Στο καθημερινο κανω αρκετα μονος μου.

Το πιο προσφατο ηταν που του εβαλα τα mudflaps μπροστα και εδειξε ωραιο γιατι ειχα μονο τα πισω.

Στο για τις βολτες.....σχεδον ολα μονος μου περα απο την λαμαρινοδουλεια και την βαφη (και αυτα οχι στο 100%,βοηθησα και εγω λιγο).

το πιο προσφατο για το οποιο ειμαι υπερηφανος που τα καταφερα ειναι οι ζαντες μου που εχαναν αερα και υστερα απο 2 μηνες με πολυ κοπο και προσωπικη εργασια (μονο στον λαστιχα πηγα για να βαλει τα λαστιχα επανω) εγιναν οπως ακριβως τις ηθελα.και το γυαλισμα και η βαφη,με τα χερακια μου (τα εφαγα τα δαχτυλα μου πολλες φορες).

IMG_0191_1.jpg

IMG_0185_1.jpg

IMG_0296_1.jpg

IMG_0747_1.jpg

IMG_0728_1.jpg

IMG_0749_1.jpg

IMG_0798_1.jpg

Συγχωρεστε με για τις πολλες εικονες αλλα ειναι σχεδον ολα τα σταδια που περασαν και απλα θελω να μοιραστω την χαρα μου επειδη σημερα καταλαβα οτι τελειωσαν μοιας και δεν χανουν πλεον αερα.ηταν και στο να πετυχει η ανακατασκευη τους μοιας και τα oring που χρειαζοντουσαν δεν υπηρχαν πλεον ουτε απο την εταιρια που τις κατασκευασε.για την πρωτη μου τετραδα πιστευω τα πηγα καλα :)

Edit:δεν εχω χωρο δικο μου ουτε αυλη,καθε μερα εκανα 30 χιλιομετρα πανε ελα για να τα καταφερω.

• Like 8

Έχω ένα σετ φορεμένες 18αρες στο αμάξι που θέλουν ξύσιμο,βάψιμο κτλπ

Αλλά που χώρος εδώ αθηνα, δεν υπάρχει πουθενά.

Ούτε να τακαρεις το αμάξι ώστε να τις βγάλεις να κάνεις δουλειά με την ησυχία σου ούτε τίποτα.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...