Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακούω από πολλούς ότι κόλλησε το κινητό τούς κάποιον ιό ...

Ακούω από κάποιους άλλους ότι δεν υπάρχουν ιοί για κινητά τηλέφωνα...

Από κάποιους άλλους ότι υπάρχουν αλλά είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο ...

Τελικά τι ισχύει ;

Είμαι λίγο άσχετος με το θέμα αλλά το Έχουμε απορία Εγώ και μερικοί ακόμα

Και περιμένω απαντήσεις

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων !!!

• Like 1
Δημοσ.

Χωρις να έχω κάποια γνώση επι του θέματος, το θεωρώ μπούρδα....Επίσης, κατι "cleaners" προσωρινών αρχείων...υποτίθεται πως βελτιώνουν την απόδοση και το κάνουν πιο βαρύ.....

Όπως κάποτε το Norton Antivirus :) έπεφτε τουλάχιστον 50% η απόδοση του υπολογιστή μετά την εγκατάσταση....

Το κινητό μου το έχω χύμα, κατεβάζω από το store και δεν έχω πάθει τίποτα....

Με λίγα λόγια απέφυγε....

• Like 1
Δημοσ.

Τα android δεν έχουν ιούς και άλλες βλακείες

Έχουν μωρέ, με popups διαφημίσεις κτλ.

Πολλά θεματα ανοίγουν κατα καιρούς.

• Like 1
Δημοσ.

Στο 99,9% των περιπτώσεων που θα βρεις ιό στο κινητό σου φταις εσύ, καθώς ο ιός έρχεται συνήθως στη μορφή apk που μόνο από τα χεράκια σου μπορεί να εγκατασταθεί στη συσκευή. Στην περίπτωση που έχεις κάνει root η κακόβουλη εφαρμογή μπορεί να έχει ενσωματωμένο ένα script, το οποίο θα δώσει αυτόματες εντολές για να εγκατασταθεί στη συσκευή σου, αλλά για αυτό το λόγο υπάρχει το SuperSU, ο "κλειδοκράτορας" του root που θα σε ενημερώσει αν κάποια εφαρμογή διαθέτει ύποπτο κώδικα.

Μία ακόμη δικλείδα ασφαλείας είναι επίσης τα antivirus, τα οποία σκανάρουν τον κώδικα κάθε νεοεγκατεστημένης εφαρμογής για να μας προστατεύσουν, δυστυχώς όμως έχει αποδειχθεί ότι αδυνατούν να αναγνωρίσουν όλων των ειδών τα λογισμικά. Το Android όμως διαθέτει και άλλα δύο "κρυφά" antivirus, τα οποία τρέχουν στους server της Google, το ένα για να σκανάρει μονίμως το Play Store και τις εφαρμογές του και το άλλο για να σκανάρει τις εφαρμογές της συσκευής μας, στέλνοντας από αυτή ανώνυμα δεδομένα στη Google.

Είναι "σφιχτά" λοιπόν τα πράγματα και δε χρειάζεσαι antivirus αν εγκαθιστάς εφαρμογές μόνο από το Play Store ή τέλος πάντων από πηγές τις οποίες εμπιστεύεσαι.

Δημοσ.

Έχουν μωρέ, με popups διαφημίσεις κτλ.

Πολλά θεματα ανοίγουν κατα καιρούς.

Popup και τέτοια τα γλυτώνεις εύκολα,βάζοντας να μην ανοίγουν αναδυόμενα παράθυρα στον εκάστοτε περιηγητή που έχεις στο κινητό σου. Και αποφεύγεις γενικά (όχι εσύ προσωπικά ) "περίεργα" site που έχουν τέτοια με το κιλό. ;)

Κατά τα άλλα αν σου έρθει κανένα τυχαιο apk στο κινητό απλά το σβήνεις και πιστεύω είσαι καλυμμένος

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...