deligkos Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Μία ευπάθεια στο Word που όπως όλα δείχνουν έχουν ήδη αξιοποιήσει κυβερνοεγκληματίες, με στόχο την κλοπή των κωδικών internet banking, θα επιδιορθώσει η Microsoft. Το bug ήρθε στη δημοσιότητα πριν λίγες ημέρες από την εταιρεία Proofpoint, η οποία ανακοίνωσε πως ήταν ο στόχος του malware Dridex, το οποίο χάκερ προσπάθησαν να διαδώσουν μέσω mail. Σύμφωνα με την Proofpoint, το Dridex «μολύνει» τον υπολογιστή για να υποκλέψει τους κωδικούς internet banking. Θεωρείται το μέσο με το οποίο το 2015 κυβερνοεγκληματίες υπεξαίρεσαν περισσότερες από 20 εκατ. λίρες από τραπεζικούς λογαριασμούς στη Βρετανία. H ευπάθεια που εκμεταλλεύεται το συγκεκριμένο malware, και ενδεχομένως και άλλα, φαίνεται πως υπάρχει σε αρκετές εκδόσεις του Word για τα Windows. Η Microsoft δεν επιβεβαίωσε αν το bug υπάρχει και σε εκδόσεις του Word για Mac. Το Dridex ήταν κρυμμένο σε κείμενα RTF [Rich Text Format] του Microsoft Word, τα οποάι είχαν επισυναφθεί στα mail. «Στις δοκιμές μας (για παράδειγμα με το Office 2010) υπήρξε πλήρης εκμετάλλευση της ευπάθειας στο ευάλωτο σύστημα», γράφουν οι ερευνητές της Proofpoint στο blog της εταιρείας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Microsoft, η εταιρεία θα επιδιορθώσει το bug με αναβάθμιση που θα διατεθεί από σήμερα. «Όσοι πελάτες έχουν ενεργοποιημένη τη λήψη των ενημερώσεων θα προστατευθούν αυτόματα», πρόσθεσε. Site: BBC
Alani13 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Live cd με linux για τις συνναλαγές... Windows μόνο για τα games.. και άντε για παπαρο-microsoft 2
AtiX Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 "Η Microsoft αντιμετωπίζει ευπάθεια στο Word πιθανότατα ήδη γνωστή σε κυβερνοεγκληματίες" κάτι δεν καταλαβαίνω στον τίτλο... help!!!! βάλτε κανένα κόμμα... 1
GReaperEx Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Έλα!... Κάτι τέτοιο δε θα το περίμενα ποτέ!
ii_die_4 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 WOW malware από email που πρέπει να το τρέξεις. Ποιος να το φανταζόταν. Έχω και κάτι αλλα "ενδιαφέροντα" attachments αν θέλετε να μου δώσετε το email να σας στείλω να τα τρέξετε και αυτά. 2
umbrella co. Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Ε, βεβαια, αφου εχουν ριξει ολο τους το βαρος στο να ακυρωσουν ολες τις ενημερωσεις των παλαιοτερων windows στις καινουργιες πλατφορμες (ryzen, kaby lake), που να μεινει χρονος για να διορθωσουν τετοιες λεπτομερειες... 2
gokuthelegend Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Εγώ πάντως ότι έγγραφα μου στέλνουν σε word, excel και ότι άλλο υπάρχει στην σουίτα του office, επιλέγω επιτόπου να τα ανοίξω με το onedrive ή το google drive (αν μου τα έχουν στείλει στο hotmail ή στο gmail αντίστοιχα). Δεν μπαίνω καν στο κόπο να το κατεβάσω παρότι έχω το office στον υπολογιστή μου. Παρεμπίπτοντως, έχω το Office 2016 Pro Plus αγορασμένο και σήμερα μου έβγαλε μια ενημέρωση, λογικά θα διορθώνουν αυτό το σφάλμα.
Moderators Gi0 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Moderators Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Η Microsoft εδω και μερικες ωρες αντιμετωπιζει πολυ μεγαλυτερα ζορια απο ενα exploit του Word. Πολυ, πολυ μεγαλυτερα. Περιμενετε Windows updates εκτος προγραμματος συντομα. 1
GReaperEx Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Η Microsoft εδω και μερικες ωρες αντιμετωπιζει πολυ μεγαλυτερα ζορια απο ενα exploit του Word. Πολυ, πολυ μεγαλυτερα. Περιμενετε Windows updates εκτος προγραμματος συντομα. OMFG!!!
Moderators Gi0 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Moderators Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 OMFG!!! Kαι αυτη ειναι μια χαλαρη τοποθετηση.
George.Ember Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Η Microsoft εδω και μερικες ωρες αντιμετωπιζει πολυ μεγαλυτερα ζορια απο ενα exploit του Word. Πολυ, πολυ μεγαλυτερα. Περιμενετε Windows updates εκτος προγραμματος συντομα. Δεν καταλαβα. Τι ειναι αυτο ? 1
coffeex Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Η Microsoft εδω και μερικες ωρες αντιμετωπιζει πολυ μεγαλυτερα ζορια απο ενα exploit του Word. Πολυ, πολυ μεγαλυτερα. Περιμενετε Windows updates εκτος προγραμματος συντομα. Φαντάσου πως θα είναι οι ΙΤ τώρα
Moderators Gi0 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Moderators Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δεν καταλαβα. Τι ειναι αυτο ? Μεταξυ αλλων, Windows exploits (including Windows Server 2012), ευγενικη χορηγια της NSA. Bonus: Περιεχονται και remote exploits. PSA: Οσοι εχετε σκοπο να "παιξετε" με τα παραπανω, προσοχη, ανετα σκανε στη μουρη οποιου τα δοκιμασει.
GReaperEx Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δεν καταλαβα. Τι ειναι αυτο ? Oddjob, Swift και Windows exploits... Πολλά και τρομακτικά. Μια καλή ψυχή τα αποκρυπτογράφησε( δεν ήταν και δύσκολο, εκεί είναι το password ) και τα ανέβασε στο github! bb Windows users, it was nice knowin' ya! https://github.com/misterch0c/shadowbroker
keysmith Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 notepad.. και ξερό ψωμί! τι notepad; vi και ξερό παξιμάδι να μην τρέχουμε ούτε windows!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα