Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα ετοιμαζομαι για νεο build με ryzen 5 1600  και θελω να μου πειτε τη γνωμη σας

μιας και δεν με ενδιαφερει oc στο συστημα γενικα τι μητρικη να επιλεξω και ποιες ραμ (θελω 16 gb 2 modules)

ab350 ή x370 ???

ποια ειναι τα υπερ και τα κατα???

και εννοειται σε μελλοντικη χρηση οσων αφορα το feature proof

ευχαριστω εκ των προτερων

​Μιας και δεν σε ενδιαφέρει το oc, με μία ab350 θα είσαι μια χαρά, γενικά οι x370

είναι καλύτερες σε όλα (άλλο chipset), από την άλλη οι x370 είναι πιο future proof.

​Είναι ανάλογα τα λεφτά που θες να δώσεις και τι έχεις σκοπό να κάνεις, Αν έχεις βλέψεις για αναβάθμιση

​σε κάτι πιο δυνατό (έναν 1700x ας πούμε) και oc και ιστορίες καλύτερα να πας σε μια x370 που αργότερα μπορείς να το κάνεις.

​Αν όχι καλύτερα να πας σε μια b350, προσωπική άποψη και αν δεν είσαι τόσο σφιχτός στα λεφτά σου καλύτερα να πας σε μία από τις πρώτες x370, που παίζουν από 120 μέχρι 150 ευρώ.

​Ελπίζω να σε βοήθησα. 

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

220 και 200 είναι πάρα πολλά για τις διαφορές που θα κερδίσει από την απόδοση της μνήμης σε σχέση με την Corsair CMK16GX4M2B3200C16R των 165 euro.

Μιλάμε για V/M και όχι πεταμένα λεφτά . Δηλαδή τα +60 αν είναι να τα δώσει ας τα δώσει για GPU ή CPU ( που δεν θα τα δώσει )

Καλή η Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 αλλά δεν βλέπω υποστήριξη και έχει περάσει αρκετός καιρός για Bios upgrade και υποστήριξη μνημών στα 3000+Mhz

Αν κάνω λάθος διορθώστε με 

Υ.Γ. στο βασικό μου ποστ http://www.insomnia.gr/topic/642082-am4-motherboards-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/page-65?do=findComment&comment=55966401 έχω γράψει ποιες μνήμες υποστηρίζει επίσημα η μητρική μετά από έρευνα στην ανάλογη λίστα που έχει στο site της η κάθε εταιρεία. 

Φίλε μου δεν ήξερα ότι θέλεις να την πάρεις οπωσδήποτε από Ελλάδα.

Στο εξωτερικό η διαφορά τιμής τους είναι στα 25-30ευρώ που πιστεύω ότι αξίζει μιας και μιλάμε για μνήμη προσαρμοσμένη για Ryzen.

Η λίστα όπως αναφέρεις δεν είναι ανανωμένη για αυτό και σου έδωσα τη λίστα της G.Skill.

Τώρα βέβαια εσύ αποφασίζεις!!

• Like 1
Δημοσ.

Έκανα παραγγελία από e-gateτην asrock ab350 pro4 την ATX και μου έστειλαν την micro ATX.τους ενημέρωσα και μου είπαν ότι θα γίνει κανονικά η άλληγη του προϊόντοςμε αυτο που ζητησα.περα από τα χρήματα που είναι 20 ευρώ διάφορα αξίζει η αλλαγή ?στο μέλλον θέλω να τον φτάσω 3,8 oc.εχω τον ryzen 1400

Δημοσ.

δεν εχουν καμια διαφορα περα απο το μεγεθος ! τα ιδια specs και τα ιδια vrm εχουν! η atx pro4 εχει ενα παραπανω usb 3 πισω. αυτο.

Δημοσ.

Έκανα παραγγελία από e-gateτην asrock ab350 pro4 την ATX και μου έστειλαν την micro ATX.τους ενημέρωσα και μου είπαν ότι θα γίνει κανονικά η άλληγη του προϊόντοςμε αυτο που ζητησα.περα από τα χρήματα που είναι 20 ευρώ διάφορα αξίζει η αλλαγή ?στο μέλλον θέλω να τον φτάσω 3,8 oc.εχω τον ryzen 1400

Από vrm ειναι ίδιες.

Πόσα κόστισε η μητρική ?

Δημοσ.

Καλή η Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 αλλά δεν βλέπω υποστήριξη και έχει περάσει αρκετός καιρός για Bios upgrade και υποστήριξη μνημών στα 3000+Mhz

Αν κάνω λάθος διορθώστε με 

Υ.Γ. στο βασικό μου ποστ http://www.insomnia....5#entry55966401 έχω γράψει ποιες μνήμες υποστηρίζει επίσημα η μητρική μετά από έρευνα στην ανάλογη λίστα που έχει στο site της η κάθε εταιρεία.

Παιδια οσον αφορα τις G SKILL  εγω εβαλα 2933 απο eshop ( εχει και τα καλα του το καταστημα ) Ζ και τις πηγα 3200 CL 14 στη μητρικη που λετε .

Οταν τις εβαλα ενω ελεγαν CL15 ηταν 16 και δεν πηγαινε 15 .

http://www.insomnia.gr/topic/650703-am4-ryzen-cpu-ram-overclocking-thread/page-29?do=findComment&comment=55965396

Δημοσ.

Καλημέρα,

έχει προχωρήσει κάνεις σε αναβάθμιση του bios (F8 ή F9a) της GA-AX370-Gaming 5 να μου πει εμπειρίες και αν αξίζει να κάνω αναβάθμιση?

Ευχαριστώ 

Δημοσ.

τις flare x κατά προτίμηση  ή κάποιες συμβατές με την χ370 gaming 5. Είχα κάτι ripjaws 5 αλλά δεν ανεβαίνανε πάνω απο 2133 και τις έδωσα. Δεν βρίσκω όμως πουθενά ετοιμοπαράδοτες. Ιντερνετικά όλοι τις παραγγέλνουν από αντιπροσωπεία και έχει αναμονή .

Δημοσ.

τις flare x κατά προτίμηση ή κάποιες συμβατές με την χ370 gaming 5. Είχα κάτι ripjaws 5 αλλά δεν ανεβαίνανε πάνω απο 2133 και τις έδωσα. Δεν βρίσκω όμως πουθενά ετοιμοπαράδοτες. Ιντερνετικά όλοι τις παραγγέλνουν από αντιπροσωπεία και έχει αναμονή .

Ποσα gb ψαχνεις και στα ποσα mhz?

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έστησα σύστημα με ryzen 5 1600, ASUS strix x370-f και g.skill Trident Z DIMM 16 GB DDR4-3200 Kit F4-3200C14D-16GTZ

Οι μνήμες δεν είχαν κανένα πρόβλημα να δουλέψουν στα 3200 με χρήση του docp profile

Μου έβγαλε όμως πρόβλημα η μητρική: με το που τρέξω το πρόγραμμα για το φωτισμό (asus Aura) , μετά από λίγα δευτερόλεπτα η οθόνη κλείνει (σαν σε power off) και ο μόνος τρόπος για να κλείσω το σύστημα είναι μέσω του διακόπτη του τροφοδοτικού (αφού reset και power button δεν ανταποκρίνονται...) 

Τη γυρισα βέβαια πίσω τη μητρική για έλεγχο και αντικατάσταση, αλλά έχει συμβεί και σε κάποιον άλλο κάτι αντίστοιχο;

Καμία ιδέα για το τι συμβαίνει;

Δοκίμασα upgrade και downgrade του bios, διαφορες εκδόσεις του aura και φρέσκια εγκατάσταση των windows 10 64bit , χωρίς αποτέλεσμα...

Κάτι άλλο παράξενο που μου έκανε η μητρική ήταν πως σε καμία θύρα PCI-e δεν έβλεπε μια καρτα τηλεόρασης PCI-e 1x που έχω.

Η καρτα δουλεύει κανονικά (δοκιμασμένη σε 2 άλλα συστήματα)

Επίσης οι θύρες PCI-e της μητρικής δουλεύουν (τουλάχιστον οι 16x) , αφού έβαλα μια παλια δεύτερη καρτα γραφικών που έχω διαθέσιμη , και εμφανίστηκε κανονικά...

Τα φώτα σας 

• Like 1
Δημοσ.

Το asus Aura χάλασε σε μένα τα timing από τις μνήμες και έπρεπε να τις ξαναφτιάξω .....

Το  asus Aura με cpu-z , cpuid HWM , HWiNFO64 κτλπ ανοιχτά , σβήνουν το XMP .

Άμα μπορείς μην το δουλεύεις  

Για το πρόβλημά σου δεν μπορώ να φανταστώ κάτι .... 

Edit : Χωρίς OC ram  δοκίμασες να δεις άμα έχει το ίδιο πρόβλημα ?  

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...