benign Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Σήμερα επιστρέφω και το βραδυ αρχίζω δοκιμές με ram cpu κλπ. Ευτυχώς, έχω ακομα ενα συστημα με έναν 1600 δίπλα που μπορώ να κάνω δοκιμές για να εντοπίσω τι φταίει. Αλλά, όπως φαίνεται μάλλον είναι μητρική. Btw, το bios update έγινε με το ez flash μέσα από το bios. Αυτό που κάνει δεν είναι τα γνωστά boot cycles. Τα cycles τα κάνει όταν πεις στο pc να ανοίξει, και με σταθερό χρόνο, ενω εμένα, χωρίς καν έχω συνδέσει το power, ανοίγει και κλείνει μόνο του οπότε τύχει Καλη τυχη και ενημερωσε μας για το εγινε. Εχει ενημερωθει το νημα για αυτο το πολυ σοβαρο θεμα?Αν ναι,ζητω συγνωμη,δεν το προσεξα,αλλα δεν βλαπτει για να το ξαναδει κοσμος που μπορει να τον ενδιαφερει : http://wccftech.com/amd-ryzen-cpu-gigabyte-x370-damage-burning-bios-update/ 1
akoinonitos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Καλη τυχη και ενημερωσε μας για το εγινε. Εχει ενημερωθει το νημα για αυτο το πολυ σοβαρο θεμα?Αν ναι,ζητω συγνωμη,δεν το προσεξα,αλλα δεν βλαπτει για να το ξαναδει κοσμος που μπορει να τον ενδιαφερει : http://wccftech.com/amd-ryzen-cpu-gigabyte-x370-damage-burning-bios-update/ Νομιζω οτι εχει ξαναμπει αν οχι εδω σε καποιο σχετικο αλλα ,καλα εκανες. 1
amplaxoublis Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Καλημερα στην παρεα. ! Εδω και εναν 1 μηνα περιπου εστησα εναν ab350m pro4 με 1300x . Η ψυκτρα της cpu δεν κουμπωνε με τπτ στην μητρικη .. Πρωτα να εξηγησω οτι πισω απο την μητρικη υπαρχει ενα πλαστικο με 4 υποδοχες που κουμπωνει η ψυκτρα της cpu βιδωτα . Οποτε πηγαινα να κουμπωσω την μια κορυφη της ψυκτρας , μετα πηγαινα να κουμπωσω την αλλη αλλα δεν εφτανε η πλαστικη βιδα ... Φοβομουν μην σπασω καμια μητρικη. Μια ωρα προσπαθουσα . Τεσπα το αφησα ετσι προς το παρον ( 2- 3 πλευρες κουμπωμενες και οχι δυνατα) αλλα πιανει 50-60 βαθμους.... Δεν μου φαινεται και πολυ λογικο.. Εχει συμβει σε κανεναν? κανω κατι λαθος?
benign Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Καλημερα στην παρεα. ! Εδω και εναν 1 μηνα περιπου εστησα εναν ab350m pro4 με 1300x . Η ψυκτρα της cpu δεν κουμπωνε με τπτ στην μητρικη .. Πρωτα να εξηγησω οτι πισω απο την μητρικη υπαρχει ενα πλαστικο με 4 υποδοχες που κουμπωνει η ψυκτρα της cpu βιδωτα . Οποτε πηγαινα να κουμπωσω την μια κορυφη της ψυκτρας , μετα πηγαινα να κουμπωσω την αλλη αλλα δεν εφτανε η πλαστικη βιδα ... Φοβομουν μην σπασω καμια μητρικη. Μια ωρα προσπαθουσα . Τεσπα το αφησα ετσι προς το παρον ( 2- 3 πλευρες κουμπωμενες και οχι δυνατα) αλλα πιανει 50-60 βαθμους.... Δεν μου φαινεται και πολυ λογικο.. Εχει συμβει σε κανεναν? κανω κατι λαθος? Σιγουρα κανεις κατι λαθος. Δες και ενα βιντεο - οδηγο στο youtube και θα καταλαβεις τι κανεις λαθος. Βλεπω το username δειχνει αυτογνωσια. Σορρυ για την προφορα ,ο τυπος ειναι απο το Τεξας. https://www.youtube.com/watch?v=NMn-9V3WbCw&t=254s
akoinonitos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Καλημερα στην παρεα. ! Εδω και εναν 1 μηνα περιπου εστησα εναν ab350m pro4 με 1300x . Η ψυκτρα της cpu δεν κουμπωνε με τπτ στην μητρικη .. Πρωτα να εξηγησω οτι πισω απο την μητρικη υπαρχει ενα πλαστικο με 4 υποδοχες που κουμπωνει η ψυκτρα της cpu βιδωτα . Οποτε πηγαινα να κουμπωσω την μια κορυφη της ψυκτρας , μετα πηγαινα να κουμπωσω την αλλη αλλα δεν εφτανε η πλαστικη βιδα ... Φοβομουν μην σπασω καμια μητρικη. Μια ωρα προσπαθουσα . Τεσπα το αφησα ετσι προς το παρον ( 2- 3 πλευρες κουμπωμενες και οχι δυνατα) αλλα πιανει 50-60 βαθμους.... Δεν μου φαινεται και πολυ λογικο.. Εχει συμβει σε κανεναν? κανω κατι λαθος? Φιλε μια στροφη σε καθε βιδα στην αρχη χιαστη και καθε φορα αλλη μια ,εσυ λογικα βιδωσες τελειως την πρωτη και μετα σηκωθηκε απο την απεναντι μερια και δεν εφτανε να βιδωσει. 1
BlueBlood7 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Προφ Καλημερα στην παρεα. ! Εδω και εναν 1 μηνα περιπου εστησα εναν ab350m pro4 με 1300x . Η ψυκτρα της cpu δεν κουμπωνε με τπτ στην μητρικη .. Πρωτα να εξηγησω οτι πισω απο την μητρικη υπαρχει ενα πλαστικο με 4 υποδοχες που κουμπωνει η ψυκτρα της cpu βιδωτα . Οποτε πηγαινα να κουμπωσω την μια κορυφη της ψυκτρας , μετα πηγαινα να κουμπωσω την αλλη αλλα δεν εφτανε η πλαστικη βιδα ... Φοβομουν μην σπασω καμια μητρικη. Μια ωρα προσπαθουσα . Τεσπα το αφησα ετσι προς το παρον ( 2- 3 πλευρες κουμπωμενες και οχι δυνατα) αλλα πιανει 50-60 βαθμους.... Δεν μου φαινεται και πολυ λογικο.. Εχει συμβει σε κανεναν? κανω κατι λαθος? Προφανώς και κάνεις κάτι λάθος.
akoinonitos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Mετα το update στην asus prime x370 pro στο bios σε 0812 δεν παει στα 4ghz με τπτ... Ενω στο 0807 που ημουν πριν ημουν stable στα 4ghz ,μας εχουν βγαλει την ψυχη...
kogos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Πάντως με τίποτα μην βάλεις το 0810 γιατί παίζει αυτό να μου κρασαρε τελικά το δικό μου. Αναμένω νέα από asus και θα γράψω το βράδυ τι έγινε τελικά, γιατί τώρα είμαι από κινητό. Πάντως το motherboard λειτουργεί τώρα. 1
KNSM Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Ειμαι με το 807 και με αυτα που διαβαζω θα περιμενω...
amplaxoublis Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Φιλε μια στροφη σε καθε βιδα στην αρχη χιαστη και καθε φορα αλλη μια ,εσυ λογικα βιδωσες τελειως την πρωτη και μετα σηκωθηκε απο την απεναντι μερια και δεν εφτανε να βιδωσει. Αυτο ειναι το θεμα . Εμπαινε με 2 βιδωματα και πηγαινα σε αλλη . Ηταν ελαχιστα μεσα.. τεσπα θα ξαναδοκιμαω.. Μου φαινεται θα πρεπει να λυσω ολο το πισι παλι
noFEARgr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Βγαλαν πολλες ρυθμισεις στο 8012 καλυτερα μεινετε στα προηγουμενα στην x370 prime . Προσωπικα δεν εχω δει καποια διαφορα σε σταθεροτητα τοσο σε μνημες αλλα και σε cpu
kogos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Επανέρχομαι σχετικά με το πρόβλημα που είχα με την asus x370 pro. Κατ'αρχήν, το πρόβλημά μου είχε ως εξής: Είχα σύστημα με τα παρακάτω χαρακτηριστικά - - AMD r7 1700 - RAM 16GB corsair 3000MHz - VGA ASUS rx470 - MOBO Gigabyte AB350 gaming 3 - PSU coolermaster 1000w silent pro - UPS APC 2 μηνών Αγόρασα ένα νέο ASUS X370 pro με σκοπό να αλλάξω την gigabyte ab350 gaming 3, η οποία θα έμπαινε σε ένα ryzan r5 1600. Έλυσα το pc, σύνθεσα τα 2 νέα PC, και τον ρ7 1700 τον έβαλα με την νέα asus x370 pro και όλα τα προαναφερθέντα. Έκανα με την σειρά: - bios update από το bios στην έκδοση 0810 (αυτή ήταν η τελευταία την προηγούμενη Παρασκευή) - clean install windows 10 pro - εγκατάσταση drivers - ενημέρωση των windows - install firefox, chrome, office ... κατά την διάρκεια όλων αυτών, το PC έγινε restart αρκετές φορές, έπαιξα και λίγο με το bios (όχι OC), έκλεισα το PC και το ξανάνοιξα και όλα καλά. Μετά το έκλεισα για να κοιμηθώ. Την επομένη το πρωί, πάω να το ανοίξω, αλλά το κουμπί δεν υπακούει... δεν άνοιγε τίποτα, σαν να μην το πάταγα... Σκέφτομαι τροφοδοτικό, μιας και είναι το μοναδικό που είναι παλαιό (αν και καλό με πολλές πιστωποιήσεις). Ετοιμάζομαι λοιπόν να λύσω τροφοδοτικό και να βάλω άλλο ολοκαίνουργιο corsair 550w που είχα διαθέσιμο. Δεν προλαβαίνω να κάνω καμία κίνηση, και το PC ανοίγει μόνο του για 3 δευτερόλεπτα και μετά κλείνει. Σκέφτομαι πως είναι boot cycle. Αλλά δεν ξανανοίγει, όπως θα έπρεπε σε boot cycle. Σκέφτομαι να ανοίξω το κουτί, βγάζω ρεύματα, ανοίγω κουτί, βγάζω και τα καλώδια pwer, reset, hdd led από την μητρική (ώστε το κουμπί να είναι νεκρό) και ανοίγω ρεύματα. Φυσικά το PC δεν άνοιξε... αλλά μετά από 30 δευτερόλεπτα άνοιξε κυριολεκτικά μόνο του. Από εκείνο το σημείο και μετά, άνοιγε για λίγα δευτερόλεπτα, και έκλεινε μόνο του. Δεν άνοιγε αμέσως πάλι, αλλά παρέμενε κλειστό για μισό λεπτό, ίσως και παραπάνω, και μετά πάλι, ανοιξε-κλείσε. Η συχνότητα και οι χρόνοι που παρέμενε κλειστό ήταν ακανονιστοι, χωρίς κάποιο επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Πάντα με τα case wires να είναι αποσυνδεδεμενα, αλλά ακόμα κι αν τα συνεδεα, πάλι το ίδιο έκανε. Αμέσως άλλαξα τροφοδοτικό, πάλι τα ίδια... Μετά τα πήρα στο κρανίο, επανέφερα τα πάντα όπως πριν με το δικό μου τροφοδοτικό, και φυσικά πάλι τα ίδια. Όλα αυτά έγιναν Σάββατο πρωί. Το παράτησα όπως ήταν γιατί έπρεπε να πάω με την οικογένεια εκτός Αθήνας. Σε αυτό το σημείο υπέθεσα ότι κάτι βραχυκυκλώνει στο κύκλωμα που είναι τα pins του power, reset κλπ και δημιουργεί θέμα. Επιστρέφω Κυριακή βράδθ, σχεδόν σίγουρος πως η asus x370 pro είναι προβληματική και πρέπει να μπω σε ιστορίες RMA, που δυστυχώς θα πάρουν χρόνο. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που κάνω, χωρίς να αλλάξω τίποτε απολύτως, είναι να πατήσω το power να δω τι θα κάνει, περιμένωντας πως δεν έχει αλλάξει κάτι... Και ως δια μαγείας, το PC από τότε δουλεύει υποδειγματικά. ΔΕΝ έχω την παραμικρή ιδέα τι μπορεί να προκάλεσε το πρόβλημα. Το πρώτο πράγμα που έκανα είναι bios update πάλι στην έκδοση 0812 (που ήταν πλέον διαθέσιμη). Δεν μπορώ και να το επιστρέψω, γιατί αν κάνουν έλεγχο, δεν θα βρουν κάτι. Άλλωστε, όπως είπα, πλέον δουλεύει υποδειγματικά (και μάλιστα με πολύ καλές επιδόσεις σε oc από ότι φαίνεται μετά από μικρές δοκιμές που έκανα το πρωί) Έχω αρκετή εμπειρία στη σύνθεση υπολογιστών και είμαι σίγουρος πως δεν είχε γίνει κάτι λάθος. Όπως και να έχει, διπλοτσεκαρα τα πάντα όσο υπήρχε το πρόβλημα. Από την άλλη, ζω με το άγχος μην το ξαναπαρουσιάσει κάποια στιγμή, γιατί δεν μπορώ να εντοπίσω που οφείλεται. Ποια είναι η γνώμη σας;;; Που μπορεί να οφείλεται;;; Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2017 από kogos
akoinonitos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Φιλε μηπως εχεις τπτ φαντασματα στο σπιτι????
strawman Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Το ειχες πανω στο UPS? Δεν ξερω, λεω μια γνωμη.Απο εκει και περα αφου αποκλεισαμε το τροφοδοτικο, μιας και δοκιμασες 2, και εφοσον οντως δεν ειχες κανει τιποτα περιεργο με τα καλωδια (εγω την εχω παθει με τα fans που τα συνεδεσα σε τροφοδοτικο + μητρικη ταυτοχρονα και μου κανε διαφορα τετοια κολπα), τοτε αναγκαστικα μητρικη κατα 99% και cpu 1%?
kogos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Το ειχες πανω στο UPS? Δεν ξερω, λεω μια γνωμη. Απο εκει και περα αφου αποκλεισαμε το τροφοδοτικο, μιας και δοκιμασες 2, και εφοσον οντως δεν ειχες κανει τιποτα περιεργο με τα καλωδια (εγω την εχω παθει με τα fans που τα συνεδεσα σε τροφοδοτικο + μητρικη ταυτοχρονα και μου κανε διαφορα τετοια κολπα), τοτε αναγκαστικα μητρικη κατα 99% και cpu 1%? Ναι, πάνω στο ups το είχα. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως φτιάχτηκε μόνο του χωρίς καμία αλλαγή. Να πω την αλήθεια, και την cpu αποκλείω, με το σκεπτικό ότι το PC ξεκίναγε μόνο του. Αν ήταν θέμα cpu νομίζω πως θα ξεκινούσε με το κουμπί, και θα έκανε boot loop όταν θα έλεγχε cpu. edit: έχω στείλει mail στην asus, οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν δείξει ενδιαφέρον. Δεν το περίμενα γιατί είχα ακούσει τα χειρότερα για το support τους. Μέχρι τώρα έχει απαντήσει ένας Adam και με ενημέρωσε ότι θα μιλώ προσωπικά μαζί του για το θέμα, και θα διερευνήσει αρχικά το bios version και θα με ενημερώσει. Από ότι είπε, είχε παρουσιαστεί το ίδιο πρόβλημα σε παλαιότερα bios αλλά όχι σε x370. Προσωπικά, βρήκα μία σχετική αναφορά σε asus με intel chipset. Για να δούμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα