Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια , ενα φίλος μου εξηγησε οτι ο λόγος που βλέπω 200-300/ΜΒs μεχρι 1.3Gbs είναι επειδη ο 250 εχει μικρη cache και όταν γεμίζει πέφτει η ταχύτητα,  γενικά απο ότι εψαξα δεν αξίζει η αγορα samsung 960 Evo 250gb, είναι σαν να παίρνετε εναν απλό ssd. Οποιος θέλει ταχυτητες να παρει m.2 με mlc μνήμες.

Σε καμία περιπτωση δεν φταίει το chipset ή  το motherboard.

Ευχαριστώ, αυτά :)

Ε μα ρε φιλε οταν ακουω το παραμυθι με τα lanes με πιανει κατι  :ph34r:

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω πει πολλές φορές ότι εχω στήσει 3 μηχανήματα σε AM4 και εχω ανεβάσει και photos

Αν θέλεις να μάθεις τα νέα του Hackint0sh σου λέω ότι έχει κάνει πολλά και μεγάλα βήματα λόγω ζήτησης σε AM4

δηλαδή ήδη στέκεται αρκετά καλά μια hackint0sh εγκατάσταση,άσχετα αν εμένα δεν με ικανοποιεί το ότι σε κάθε update να χρειαζομαι και άλλον kernel.

Αυτό όμως είναι άλλο,από αυτά που συζητάμε..

..και αυτό που συζητάω εγώ τουλάχιστον από την αρχή σε αυτό το νήμα είναι ναι να πάρουν όσοι θέλουν AM4 απλά να ξέρουν καλά τι θα έχουν και τι δεν θα έχουν.

.και συμπληρώνω αν έβγαζαν αυτούς τους επεξεργαστές ετσι ακριβώς όπως είναι αλλά με καλύτερο chipset η πιο πολλά lanes αφού δεν έχουν την ικανότητα να τα διαχειριστούν σωστά θα είχαν σπάσει τα Ταμεία και θα είχαν ένα άκρως ανταγωνιστικό socket και futureproof..

Επίσης να ξέρεις είμαι ο πρώτος που στεναχωριέμαι όταν είμαι αναγκασμένος να στήνω 4πυρηνο εν ετη 2017 στην adobe και να μην μπορώ να εκμεταλλευτώ αναλογικά και τους ryzen αλλά και το x99 χωρίς να υπερχρονίσω.

απο αυτα που λες, καταλαβαινω οτι εχεις απαιτησεις επαγγελματικου μηχανηματος απο mainstream πλατφορμες.

εγω ξερω οτι ο επαγγελματιας για να κανει σωστα τη δουλεια του, θελει και επαγγελματικου επιπεδου μηχανημα. και οχι ερασιτεχνικο...!!!

και ο ερασιτεχνης-χομπιστας απο την αλλη, δεν πρεπει να εχει "επαγγελματικες απαιτησεις" απο mainstream μηχανημα.

αρα πρεπει να δεις τις HEDT πλατφορμες, X299 - X399 αντιστοιχα, για να δεις αν καλυπτουν τις απαιτησεις σου. αν δεν τις καλυπτουν, τοτε απλα, δεν υπαρχει αυτο που ψαχνεις, τουλαχιστον ακομη..! 

στο κατω-κατω ο επαγγελματιας δεν πρεπει να κοιταζει το κοστος, απο την στιγμη που θα βγαλει μεροκαματο.....!!!  

οι RYZEN εχουν ακομα δρομο μεχρι να "στρωσουν". μολις 6 μηνες ειναι στην αγορα και ακομα βελτιωνονται, οι ιντελ ειναι 5-6 χρονια τωρα που βρισκονται στον ιδιο δρομο εξελιξης...! 

Δημοσ.

Αυτό από που προκύπτει ? απο τις μητρικές που δεν μπορούν να διαχειριστούν 2 Nvme ?

Δηλαδή εσύ αν είχες έναν 250αρη και κάποια στιγμή δεν θα σου αρκούσε θα θεωρούσες καλύτερο να αναγκαστείς να τον πουλήσεις και να πας σε 1ΤΒ ενώ 750GB σου αρκούν η σε συμφέρουν οικονομικά ?

Αν θέλεις και μπορείς να έχεις άλλον έναν 250αρη γιατί να μην μπορείς να έχεις ένα RAID 0 ?

καλό είναι λοιπόν να έχουμε επιλογές και οταν σχεδιάζουμε εναν υπολογιστή να μπορούμε να είναι αναβαθμίσιμος άρα futureproof.

Αν είχε επιτρέψει το SLI στις GTX 1060 π.χ η nVidia το τοπίο θα ήταν πολύ διαφορετικό απο άποψη lanes. και αν το επιτρέψει στην επόμενη σειρά θα ψάχνουν αρκετοί να βρουν lanes για να "τις παίξουν"..

Πριν λίγο έλεγες ότι λ.χ. εάν κόπους θέλει 8 HDD ας πάρει nas.

Αντίστοιχα: Ο ένας καλός μεγάλος σοβαρός  nvme θα σου προσφέρει καλύτερες επιδώσεις από ένα μικρό φθηνό και έτσι είναι η αγορά δυστυχώς. Σαν συμβουλή λοιπών ναι είναι σωστή η συμβουλή ‘ένας και καλός nvme’

Αν σου περισσεύει ένας δεύτερος οκ, έχε τον ανεξάρτητο.

Σιγά τώρα το corner case των RAID0 nvme για boot drive. Επίσης μπορείς να προσθέσεις σε PCIe όπως ξέρεις κάρτες για 1 ή και περισσότερα nvme. (βαζεις μεχρι και bootmanager σε ένα usb στην τελική, για αυτό τόσοι servers έχουν εσωτερική usb στην μιτρική)

Τέλος δεν καταλαβαίνω αυτό που λες ότι ούτε ο ένας δεν δουλεύει σωστά, τόσοι χρήστες δούλευαν χωρίς πρόβλημα. Φυσικά έχουν και εγγενή προβλήματα οι nvme.

RAID-5 από chipset δεν με ενδιαφέρει, όπως δεν ενδιαφέρει και την περισσότερη αγορά. Και ποιο RAID5 δηλαδή που θα προτεινα υποχρεοτικά RAID6 σε όποιον το σκεύτεται μετα το RAID10.

Αν θες βάζεις ένα σοβαρό LSI HBA, όπως κάνουμε σε όλα τα πραγματικά sever / workstations. Ta “bios raid” άλλωστε είναι πολύ πίσω σε επιλογές σε σχέση ακόμα και με software raid (zfs / btrfs/ md κανείς? Όπως τα consumer nas δηλαδή…)

Δημοσ.

Ρε παιδια , ενα φίλος μου εξηγησε οτι ο λόγος που βλέπω 200-300/ΜΒs μεχρι 1.3Gbs είναι επειδη ο 250 εχει μικρη cache και όταν γεμίζει πέφτει η ταχύτητα,  γενικά απο ότι εψαξα δεν αξίζει η αγορα samsung 960 Evo 250gb, είναι σαν να παίρνετε εναν απλό ssd. Οποιος θέλει ταχυτητες να παρει m.2 με mlc μνήμες.

Σε καμία περιπτωση δεν φταίει το chipset ή  το motherboard.

Ευχαριστώ, αυτά :)

Τα πράγματα μπορούν να γίνουν περισσότερο απλά απ'οτι να γράφει ο καθένας τα δικά του. :)

Ανεβάζεις ενα screenshot με Αττο και υπάρχουν αρκετοί 960 evo nVme να συγκρίνουμε.

απο αυτα που λες, καταλαβαινω οτι εχεις απαιτησεις επαγγελματικου μηχανηματος απο mainstream πλατφορμες.

εγω ξερω οτι ο επαγγελματιας για να κανει σωστα τη δουλεια του, θελει και επαγγελματικου επιπεδου μηχανημα. και οχι ερασιτεχνικο...!!!

και ο ερασιτεχνης-χομπιστας απο την αλλη, δεν πρεπει να εχει "επαγγελματικες απαιτησεις" απο mainstream μηχανημα.

αρα πρεπει να δεις τις HEDT πλατφορμες, X299 - X399 αντιστοιχα, για να δεις αν καλυπτουν τις απαιτησεις σου. αν δεν τις καλυπτουν, τοτε απλα, δεν υπαρχει αυτο που ψαχνεις, τουλαχιστον ακομη..! 

στο κατω-κατω ο επαγγελματιας δεν πρεπει να κοιταζει το κοστος, απο την στιγμη που θα βγαλει μεροκαματο.....!!!  

οι RYZEN εχουν ακομα δρομο μεχρι να "στρωσουν". μολις 6 μηνες ειναι στην αγορα και ακομα βελτιωνονται, οι ιντελ ειναι 5-6 χρονια τωρα που βρισκονται στον ιδιο δρομο εξελιξης...! 

Στην θεωρία ναι,δεν έχεις άδικο,

στην πράξη όμως ελάχιστοι επαγγελματίες διαθέτουν πάνω από 2000 ευρώ για μηχάνημα π.χ Editing

άρα καλείσαι να κάνεις το καλύτερο σε συγκεκριμένο budget.

Εξέλιξη στα lanes σημαίνει άλλοι επεξεργαστές,τότε θα το επαναξιολογήσουμε.

Πριν λίγο έλεγες ότι λ.χ. εάν κόπους θέλει 8 HDD ας πάρει nas.

Αντίστοιχα: Ο ένας καλός μεγάλος σοβαρός  nvme θα σου προσφέρει καλύτερες επιδώσεις από ένα μικρό φθηνό και έτσι είναι η αγορά δυστυχώς. Σαν συμβουλή λοιπών ναι είναι σωστή η συμβουλή ‘ένας και καλός nvme’

Αν σου περισσεύει ένας δεύτερος οκ, έχε τον ανεξάρτητο.

Σιγά τώρα το corner case των RAID0 nvme για boot drive. Επίσης μπορείς να προσθέσεις σε PCIe όπως ξέρεις κάρτες για 1 ή και περισσότερα nvme. (βαζεις μεχρι και bootmanager σε ένα usb στην τελική, για αυτό τόσοι servers έχουν εσωτερική usb στην μιτρική)

Τέλος δεν καταλαβαίνω αυτό που λες ότι ούτε ο ένας δεν δουλεύει σωστά, τόσοι χρήστες δούλευαν χωρίς πρόβλημα. Φυσικά έχουν και εγγενή προβλήματα οι nvme.

RAID-5 από chipset δεν με ενδιαφέρει, όπως δεν ενδιαφέρει και την περισσότερη αγορά. Και ποιο RAID5 δηλαδή που θα προτεινα υποχρεοτικά RAID6 σε όποιον το σκεύτεται μετα το RAID10.

Αν θες βάζεις ένα σοβαρό LSI HBA, όπως κάνουμε σε όλα τα πραγματικά sever / workstations. Ta “bios raid” άλλωστε είναι πολύ πίσω σε επιλογές σε σχέση ακόμα και με software raid (zfs / btrfs/ md κανείς? Όπως τα consumer nas δηλαδή…)

Ιδανικά ίσως αλλά σου παρέθεσα παραδείγματα που είναι άμεσα συνδεδεμένα με το budget,

και το υποτιθέμενο VFM που έχει γίνει σαν το κάστανο που είναι στην επικαιρότητα. Ιερό και εφήμερο. ;)

Δημοσ.

Στην θεωρία ναι,δεν έχεις άδικο,

στην πράξη όμως ελάχιστοι επαγγελματίες διαθέτουν πάνω από 2000 ευρώ για μηχάνημα π.χ Editing

άρα καλείσαι να κάνεις το καλύτερο σε συγκεκριμένο budget.

Εξέλιξη στα lanes σημαίνει άλλοι επεξεργαστές,τότε θα το επαναξιολογήσουμε.

ακομα και αν κερδισεις εργατωρες, δεν το σκεφτονται?  

εε, τοτε κατι αλλο παει στραβα, και οχι τα μηχανηματα....!!!   τελοσπαντων ας μην το ξεχειλωνουμε το θεμα..!!   ο καθενας κανει τις επιλογες του, αρκει να ξερει τι πραγματικα παιρνει, και οχι τι φανταζεται οτι παιρνει....!!  

εγω θα περιμενω σιγουρα RYZEN 2 παντως.  Test boy δεν γινομαι.  too old for this shit.....!!!!  :-D

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...