cabdik Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 θα προτιμουσα 1 χ Μ.2 και καλο -οσο πιο γρηγορο γινεται-, και μπολικους SATA ΙΙΙ.....7-8.....!! ετσι κι αλλιως στον πιο γρηγορο δισκο συνηθως μπαινουν λειτουργικο και εφαρμογες που δουλευει ο καθενας. στους υπολοιπους, συνηθως αποθηκευουμε αρχεια..!! τους 2 x M.2 εχω απορια..... γιατι? που μπορουν να χρησιμοποιηθουν και να ωφελησουν...??
MoviemakerGr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Μια περίπτωση είναι τα δυο λειτουργικά. Δεύτερη να δουλεύεις τα αρχεία του photoshop lightroom και να μην τα θέλεις μαζί με το λειτουργικό σου. Τρίτη περίπτωση να έχεις ήδη έναν 250αρη και να θέλεις να αυξήσεις την χωρητικότητα με άλλον έναν 500αρη. Πέρα από αυτό όποιος βάζει πλέον πολλούς δίσκους στο Pc του 7-8 μπορεί να θεωρηθεί εύκολα και "λάθος στήσιμο". Το Pc κατα την ταπεινή μου άποψη το 2017 δεν πρέπει να είναι "χώρος αποθήκευσης βιβλιοθηκών". Υπάρχουν Nas με 1000mbps/sec μεταφορά που μπορεί κανείς να εχει και ασφάλεια,και πρόσβαση ανά πάσα στιγμή. Παιδιά ευχαριστώ για την βοηθεια , συγκρινα 2-3 δισκους τελικά και με την βοηθεια και φιλου εδω μέσα διαπίστωσα οτι οι ταχύτητες που εβλεπα ήταν φυσιολογικές , απογοητευτικές μεν φυσιολογικές δε... Τώρα αν ανεβάσω screenshot με 2500-3200 ταχύτητες θα βγει πάλι ο Τάκης να μας πει πόσο καλά δουλεύουν τα lanes των ryzen,αλλά θα το ανεβάσω γιατι εσένα θα ζαλίσει οτι κάτι κάνεις λάθος.. :lol:
Dantε Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 4 chipset sata + 2 cpu ryzen sata = 6 σύνολο. Μ2 + 6 sata θα πρέπει να δεις το manual του mobo σου. Εξαρτάται και η ταχύτητα του m2. Στα περισσότερα b350 μπορείς να έχεις 4 chipset sata + m2x4 αλλά όχι και τα 2 cpu sata μαζί Εστω,τουλαχιστον να μπορω να εχω τα 6 sata μονο. Με τα 4+2 phases υποθετω ενα μετριο oc ,μπορεις να το κανεις.
cabdik Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Μια περίπτωση είναι τα δυο λειτουργικά. Δεύτερη να δουλεύεις τα αρχεία του photoshop lightroom και να μην τα θέλεις μαζί με το λειτουργικό σου. Τρίτη περίπτωση να έχεις ήδη έναν 250αρη και να θέλεις να αυξήσεις την χωρητικότητα με άλλον έναν 500αρη. Πέρα από αυτό όποιος βάζει πλέον πολλούς δίσκους στο Pc του 7-8 μπορεί να θεωρηθεί εύκολα και "λάθος στήσιμο". Το Pc κατα την ταπεινή μου άποψη το 2017 δεν πρέπει να είναι "χώρος αποθήκευσης βιβλιοθηκών". Υπάρχουν Nas με 1000mbps/sec μεταφορά που μπορεί κανείς να εχει και ασφάλεια,και πρόσβαση ανά πάσα στιγμή. Τώρα αν ανεβάσω screenshot με 2500-3200 ταχύτητες θα βγει πάλι ο Τάκης να μας πει πόσο καλά δουλεύουν τα lanes των ryzen,αλλά θα το ανεβάσω γιατι εσένα θα ζαλίσει οτι κάτι κάνεις λάθος.. :lol: αν και μαλλον βγαινουμε λιγο ΟΤ ........ τωρα με βαζεις σε πειρασμο να ρωτησω, γιατι 2 λειτουργικα? συνηθως οι επαγγελματιες βασιζονται σε συγκεκριμενες εφαρμογες ειτε WIN, ειτε MAC κυριως...., κανω λαθος? αν θες WIN φτιαχνεις εσυ -κυριως- το πισι, κατα τις αναγκες σου. αν θες MAC απλα το αγοραζεις ετοιμο.
tmjuju Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 cabdik, *ένα και κάλο nvme* όπως τα λες αυτή είναι η καλύτερη λύση τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα συνήθως (πλην εξαιρετικών περιπτώσεων ή αναγκών για πολλλλλλλα nvme σε servers)
dimoskoutr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δώστε και link για τον ένα και καλό nvme... Κατά προτίμηση 240 ή 256 ή περισσότερο σε χωρητικότητα.
Dantε Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Ram(ίδια τιμή με τις 3000C15 έχουν): http://www.skroutz.gr/s/7730124/G-Skill-TridentZ-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GTZB.html Θα τσιμπησω αυτες αλλα ετοιμοπαραδωτες πουθενα. Το multicopter λεει σε 7 -10 μερες και θελουν και προκαταβολη. Ξερουμε αν ειναι αξιοπιστο αυτο?
kogos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Εστω,τουλαχιστον να μπορω να εχω τα 6 sata μονο. Με τα 4+2 phases υποθετω ενα μετριο oc ,μπορεις να το κανεις. Άνετα... Εγώ με gigabyte ab350 gaming 3 που έχει 4+3 phases πάω τον 1700 στα 3.8-3.85. Μάλλον πάει και λίγο παραπάνω αλλά δεν ασχολούμε γιατί τον χρησιμοποιώ για δουλειά και ελάχιστο για παιχνίδια. Και φαντάσου πως είμαι άσχετος από overclock
Dantε Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Θα τσιμπησω αυτες αλλα ετοιμοπαραδωτες πουθενα. Το multicopter λεει σε 7 -10 μερες και θελουν και προκαταβολη. Ξερουμε αν ειναι αξιοπιστο αυτο? Βασικα,γιατι να μην παω σε αυτες? https://www.skroutz.gr/s/7332757/Corsair-Vengeance-LPX-16GB-DDR4-3200MHz-CMK16GX4M2B3200C16.html Ιδια τιμη,ιδια χαρακτηριστικα και αμεσα διαθεσιμες,ενω με βολευει γιατι απο το ιδιο μαγαζι θα παρω και το cpu. Η ακομα καλυτερα τις ιδιες αλλα στα 3000/C15 που ειναι και ενα 20αρικο φθηνοτερες. Ετσι και αλλιως αν παιζουν στα 3000/C15 θα παιζουν και 3200/C16.
MoviemakerGr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 αν και μαλλον βγαινουμε λιγο ΟΤ ........ τωρα με βαζεις σε πειρασμο να ρωτησω, γιατι 2 λειτουργικα? συνηθως οι επαγγελματιες βασιζονται σε συγκεκριμενες εφαρμογες ειτε WIN, ειτε MAC κυριως...., κανω λαθος? αν θες WIN φτιαχνεις εσυ -κυριως- το πισι, κατα τις αναγκες σου. αν θες MAC απλα το αγοραζεις ετοιμο. Μερικοί Άνθρωποι θέλουν να δοκιμάσουν και να επιλέξουν,πάντα κάποιο από τα δυο έχει πρωτεύων ρόλο, Μερικοί επαγγελματίες μοντερ θέλουν να μπορούν να λάβουν υλικό και από PC και από MAC και να μοντάρουν σε πολλαπλές πλατφόρμες. Μερικοί άνθρωποι θέλουν MacOS αλλά με ισχυρότερα χαρακτηριστικά,και δυνατές κάρτες γραφικών.. ..και μπορώ να σου γράψω πολλά ακόμα. cabdik, *ένα και κάλο nvme* όπως τα λες αυτή είναι η καλύτερη λύση τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα συνήθως (πλην εξαιρετικών περιπτώσεων ή αναγκών για πολλλλλλλα nvme σε servers) Αυτό από που προκύπτει ? απο τις μητρικές που δεν μπορούν να διαχειριστούν 2 Nvme ? Δηλαδή εσύ αν είχες έναν 250αρη και κάποια στιγμή δεν θα σου αρκούσε θα θεωρούσες καλύτερο να αναγκαστείς να τον πουλήσεις και να πας σε 1ΤΒ ενώ 750GB σου αρκούν η σε συμφέρουν οικονομικά ? Αν θέλεις και μπορείς να έχεις άλλον έναν 250αρη γιατί να μην μπορείς να έχεις ένα RAID 0 ? καλό είναι λοιπόν να έχουμε επιλογές και οταν σχεδιάζουμε εναν υπολογιστή να μπορούμε να είναι αναβαθμίσιμος άρα futureproof. Αν είχε επιτρέψει το SLI στις GTX 1060 π.χ η nVidia το τοπίο θα ήταν πολύ διαφορετικό απο άποψη lanes. και αν το επιτρέψει στην επόμενη σειρά θα ψάχνουν αρκετοί να βρουν lanes για να "τις παίξουν".. και σε Ζ170 chipset ούτε καν σε Ζ270 https://www.youtube.com/watch?v=iKXUbjTszYg
~Palpatin~ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Μερικοί πραγματικά παίζουν με Duracell!!! Θα μπορούσα να παραθέσω πως μοιράζει τα lanes μία Χ99 αλλά δεν έχει νόημα. Στου κουφού την πόρτα πάρε την πόρτα και φύγε. Σοφές παροιμίες. Περίπτωση βέβαια πρώτη: I can confirm that Z170 based motherboards can not simultaneously have an M.2 boot drive and a RAID array (any version). I have spent endless hours with my Gigabyte GAZ170X-UD5, a Samsung 960EVO, and a Windows 10 install disk. Περίπτωση δεύτερη: on Aorus z270x gaming 7... Cannot have RAID 5 on SATA with the M.2 NVMe??? Really Intel??! I am sure able to go into RAID settings and create the array to no avail as M.2 is not recognized. Κατά τα άλλα καλά να περνάμε.
MoviemakerGr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Οτι ν'αναι.. ακόμα μια φορά, εδω μιλάμε ότι το ένα chipset δεν μπορεί να οδηγήσει καν σωστά τον έναν και μοναδικό nVme, και μας παραθέτουν ότι σε δυο συγκεκριμένες μητρικές στην μια δεν μπόρεσε το παλικάρι να πάρει boot σε RAID 0 και με Win 10 και στην άλλη δεν μπορεί να κάνει RAID 5 τα Sata. για το video παραπάνω όμως που το δείχνει και το μετράει ούτε κουβέντα. κατά τ'αλλα έχουμε και "παροιμιώδης τρόπους".. Εδώ πεστα αφεντικό.. όχι σ'εμενα.. Εγώ τα εχω επισημάνει μήνες πριν.. Καμιά απάντηση στο παλικάρι θα δώσει κανείς ? Παιδιά ευχαριστώ για την βοηθεια , συγκρινα 2-3 δισκους τελικά και με την βοηθεια και φιλου εδω μέσα διαπίστωσα οτι οι ταχύτητες που εβλεπα ήταν φυσιολογικές , απογοητευτικές μεν φυσιολογικές δε...
~Palpatin~ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Σύμφωνα με εσένα δηλαδή έκανε σύγκριση με μερικούς φίλους του που τυχαία είχαν Am4 οπότε όλα καλά αλλά χάλια. Το ότι δεν έδωσε νούμερα δεν είπε σε τι άλλο δοκίμασε κτλπ φυσικά για εσένα δεν έχει καμία σημασία. Βγάζεις ένα βίντεο και μας λες δες τι κάνει το Ζ170 και σου απαντώ τίποτα αλλά δεν θα το καταλάβεις ποτέ. Όχι τέλος πάντων μέχρι να παίξει σωστά το Hackintosh σε Αm4 για ευνόητους λόγους που φυσικά δεν κατακρίνω.
MoviemakerGr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Έχω πει πολλές φορές ότι εχω στήσει 3 μηχανήματα σε AM4 και εχω ανεβάσει και photos Αν θέλεις να μάθεις τα νέα του Hackint0sh σου λέω ότι έχει κάνει πολλά και μεγάλα βήματα λόγω ζήτησης σε AM4 δηλαδή ήδη στέκεται αρκετά καλά μια hackint0sh εγκατάσταση,άσχετα αν εμένα δεν με ικανοποιεί το ότι σε κάθε update να χρειαζομαι και άλλον kernel. Αυτό όμως είναι άλλο,από αυτά που συζητάμε.. ..και αυτό που συζητάω εγώ τουλάχιστον από την αρχή σε αυτό το νήμα είναι ναι να πάρουν όσοι θέλουν AM4 απλά να ξέρουν καλά τι θα έχουν και τι δεν θα έχουν. .και συμπληρώνω αν έβγαζαν αυτούς τους επεξεργαστές ετσι ακριβώς όπως είναι αλλά με καλύτερο chipset η πιο πολλά lanes αφού δεν έχουν την ικανότητα να τα διαχειριστούν σωστά θα είχαν σπάσει τα Ταμεία και θα είχαν ένα άκρως ανταγωνιστικό socket και futureproof.. Επίσης να ξέρεις είμαι ο πρώτος που στεναχωριέμαι όταν είμαι αναγκασμένος να στήνω 4πυρηνο εν ετη 2017 στην adobe και να μην μπορώ να εκμεταλλευτώ αναλογικά και τους ryzen αλλά και το x99 χωρίς να υπερχρονίσω.
Orgios Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Ρε παιδια , ενα φίλος μου εξηγησε οτι ο λόγος που βλέπω 200-300/ΜΒs μεχρι 1.3Gbs είναι επειδη ο 250 εχει μικρη cache και όταν γεμίζει πέφτει η ταχύτητα, γενικά απο ότι εψαξα δεν αξίζει η αγορα samsung 960 Evo 250gb, είναι σαν να παίρνετε εναν απλό ssd. Οποιος θέλει ταχυτητες να παρει m.2 με mlc μνήμες. Σε καμία περιπτωση δεν φταίει το chipset ή το motherboard. Ευχαριστώ, αυτά 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα