Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eμενα ο δικος μου παει 3.6 χωρις να πειραξω ρευμα και 3.8 στα 1.33. Περαιτερω δοκιμες δεν εχω κανει μιας και περιμενω να κουμπωσω την υδροψυξη πανω και δεν θελω να τον εχω με την stock clockarismeno.

• Like 1
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

b350 strix. Επισης και τις μνημες χωρις πολυ κοπος τις τρεχει στα 3066 με c14 timings. 

Παντως και η stock ψυκτρα ειναι συγκινητικα καλη, τοσο καλη που δεν μου παει η καρδια να την βαλω πισω στο κουτι της. Τους 75 βαθμους που ειναι το οριο ακομα και στο νταλα καλοκαιρι με oced επεξεργαστη τους βλεπει μονο σε stress test. 

• Like 1
Δημοσ.

b350 strix. Επισης και τις μνημες χωρις πολυ κοπος τις τρεχει στα 3066 με c14 timings. 

Παντως και η stock ψυκτρα ειναι συγκινητικα καλη, τοσο καλη που δεν μου παει η καρδια να την βαλω πισω στο κουτι της. Τους 75 βαθμους που ειναι το οριο ακομα και στο νταλα καλοκαιρι με oced επεξεργαστη τους βλεπει μονο σε stress test. 

Ρεύμα δίνεις manual ή offset; Αν σου είναι εύκολο μπορείς να ποστάρεις τις ρυθμίσεις σου στο bios για να έχουμε ένα αρχικό μπούσουλα με σκοπό να τον εξελίξουμε ανάλογα τον cpu του ο καθένας.

Με μερικές δοκιμές που έκανα παρατήρησα ότι σε idle ενώ το ρεύμα έπεφτε, τα mhz του επεξεργαστή παρέμεναν στο μέγιστο. Πρακτικά αυτό που θα ήθελα να πετύχω είναι να δουλεύει για παράδειγμα ο επεξεργαστής στα 3.8ghz (με xfr disabled) και να έχει την ίδια συμπεριφορά στο cpu-z όπως όταν είναι στοκ

Δεν έχω κάνει ακόμα δοκιμές με ρεύματα για να τον σταθεροποιήσω σε κάποια τιμή... οι δοκιμές που έχω κάνει ως τώρα είναι να δω πως συμπεριφέρεται σε idle και load μέσα στα windows (όπως ανέφερα παραπάνω)

Τα settings μου ως τώρα είναι... (για 3.8)

CPU Core Voltage: Offset mode

CPU Core Voltage Offset: 0.02500

CPU Load-line calibration: regular

C-state Control: enabled

Παρατηρώ τώρα που δεν το έχω σταθεροποιήσει ότι όταν είναι να κρασάρει, δεν ρίχνει μπλε οθόνη ή reboot, αλλά μαυρίζει η οθόνη και το υπόλοιπο σύστημα "φαίνεται" να μην έχει κολλήσει αφού παρατηρώ δραστηριόητα στο led του δίσκου

Δημοσ.

Ρεύμα δίνεις manual ή offset; Αν σου είναι εύκολο μπορείς να ποστάρεις τις ρυθμίσεις σου στο bios για να έχουμε ένα αρχικό μπούσουλα με σκοπό να τον εξελίξουμε ανάλογα τον cpu του ο καθένας.

Με μερικές δοκιμές που έκανα παρατήρησα ότι σε idle ενώ το ρεύμα έπεφτε, τα mhz του επεξεργαστή παρέμεναν στο μέγιστο. Πρακτικά αυτό που θα ήθελα να πετύχω είναι να δουλεύει για παράδειγμα ο επεξεργαστής στα 3.8ghz (με xfr disabled) και να έχει την ίδια συμπεριφορά στο cpu-z όπως όταν είναι στοκ

Δεν έχω κάνει ακόμα δοκιμές με ρεύματα για να τον σταθεροποιήσω σε κάποια τιμή... οι δοκιμές που έχω κάνει ως τώρα είναι να δω πως συμπεριφέρεται σε idle και load μέσα στα windows (όπως ανέφερα παραπάνω)

Τα settings μου ως τώρα είναι... (για 3.8)

CPU Core Voltage: Offset mode

CPU Core Voltage Offset: 0.02500

CPU Load-line calibration: regular

C-state Control: enabled

Παρατηρώ τώρα που δεν το έχω σταθεροποιήσει ότι όταν είναι να κρασάρει, δεν ρίχνει μπλε οθόνη ή reboot, αλλά μαυρίζει η οθόνη και το υπόλοιπο σύστημα "φαίνεται" να μην έχει κολλήσει αφού παρατηρώ δραστηριόητα στο led του δίσκου

Mε offset, η b350 strix δεν εχει manual voltage δυστηχως. 

Σε εντελως stock κατασταση ναι, σε idle το ρευμα επεφτε σε 1.16 αν θυμαμαι καλα. Σε full load ειμαι στο 1.234, τοσο εδινε στο auto και τοσο τον εχω και στα 3650. 

Για τις μνημες εβαλα d.o.c.p. το 1 profile που μου εβγαζε στα 3200, διαλεξα manual το speed στα 3066 και εβαλα timings 14-15-15-36-58. CPU απλα το multiplier πειραξα. Δεν το εχω ψαξει πολυ ακομα, περιμενω να βαλω πανω την h100.

Δημοσ.

Γενικά τι stress test χρησιμοποιείτε για να είστε σίγουροι για 24/7 σταθερότητα;

Ενώ βγάζει απανωτά cinebench στα 1.319 - 1.330v στα 3.8ghz, στο prime σε smallFFTs κρασάρει μέσα σε 2 λεπτά. Οπότε τον κόβω να θέλει κοντά στο 1.36-1.37v για να το βγάζει σταθερά

Από θερμοκρασίες δεν ξεπέρασε τους 52 σε αυτά τα ρεύματα στο cinebench και στο prime μέχρι να κρασάρει είχε φτάσει στους 58

Δεν ξέρω για ποιο λόγο βρίσκω ταβάνι στα 3.8. Έχω πέσει σε κακό κομμάτι 1700x; Η μητρική δεν τραβάει;
Σίγουρα βέβαια δεν ασχολήθηκα πολύ ακόμα, αλλά οτιδήποτε από 3.9ghz και πάνω κρασάρει σχεδόν ακαριαία στο cinebench.

Δημοσ.

Γενικά τι stress test χρησιμοποιείτε για να είστε σίγουροι για 24/7 σταθερότητα;

Ενώ βγάζει απανωτά cinebench στα 1.319 - 1.330v στα 3.8ghz, στο prime σε smallFFTs κρασάρει μέσα σε 2 λεπτά. Οπότε τον κόβω να θέλει κοντά στο 1.36-1.37v για να το βγάζει σταθερά

Από θερμοκρασίες δεν ξεπέρασε τους 52 σε αυτά τα ρεύματα στο cinebench και στο prime μέχρι να κρασάρει είχε φτάσει στους 58

Δεν ξέρω για ποιο λόγο βρίσκω ταβάνι στα 3.8. Έχω πέσει σε κακό κομμάτι 1700x; Η μητρική δεν τραβάει;

Σίγουρα βέβαια δεν ασχολήθηκα πολύ ακόμα, αλλά οτιδήποτε από 3.9ghz και πάνω κρασάρει σχεδόν ακαριαία στο cinebench.

Prime 95 custom full ram  gia stress.

Τωρα για τα 3.8 σε γενικες γραμμες νομιζω 1.33-1.35 θα εισαι οκ...Απο εκει και πανω λογικα θα χρειαστεις αρκετα παραπανω ρευμα για να εισαι stable.

Δημοσ.

intel burn test με ρυθμιση με ολη τη διαθεσιμη  μνημη 

corona bench

geek bench 4 multi

asus real bench

• Like 1
Δημοσ.

lvl1 στο bios έχει να βάλεις?

Performance Boost [Disabled]

Το performance boost το έχω disabled.. για το lvl1 σε ποια κατηγορία στο έχει εσένα; Δεν είμαι σίγουρος ότι η b350 strix έχει τέτοια ρύθμιση. Τι κάνει το lvl1; ξέρουμε; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

cpu llc =cpu Load-Line Calibration

Essentially Load Line Calibration helps prevent what is called "vDroop" 

Αλλά δεν βάζουμε πάνω από 3 lvl

Προτεινόμενο είναι 1-2 lvl 

Πάνω από 3 έχουμε επικίνδυνα spikes  της τάσης .

Επεξ/σία από IoaZ
  • Like 1
Δημοσ.

40x40px-ZC-73426482_Murat-Ryzen2.png

40x40px-ZC-72c3fade_Murat-Intel2.png

40x40px-ZC-c5feef50_Murat-Ryzen2.png

http://www.overclock.net/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/21610#post_26196647

aura_update_v01_c6h.zip

Thats the path(folder) where you put or extracted the files from the download link

Edit:

Maybe easier for you:

- Make a folder in c:
- Change folder to "aurafix"
- Extract the files from the link to the folder above

Run CMD and go to c:

Type: cd aurafix
(press enter)

Type: aura_update.exe -p "LEDFW_FOR_C6H_(Color cycle)_20161208.bin"
(press enter)
Edited by majestynl - Today at 1:04 pm

http://www.ohttp://www.overclock.net/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/21610#post_26196647

aura_update_v01_c6h.zip

Thats the path(folder) where you put or extracted the files from the download link

Edit:

Maybe easier for you:

- Make a folder in c:
- Change folder to "aurafix"
- Extract the files from the link to the folder above

Run CMD and go to c:

Type: cd aurafix
(press enter)

Type: aura_update.exe -p "LEDFW_FOR_C6H_(Color cycle)_20161208.bin"
(press enter)
Edited by majestynl - Today at 1:04 pm

erclock.net/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/23330#post_26229582

http://www.overclock.net/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/21610#post_26196647

aura_update_v01_c6h.zip

Edit:

Maybe easier for you:

Δημοσ.

Ρε παιδια βαλτε καμια ιδέα να βοηθησω ενα φίλο, έχει 1700 με asus b350 mobo (το plus? ) και m.2 ssd 250gb και αναφερει χαλια ταχυτητες copy και οτι ανεβοκατεβαίνουν απο 1.3gb/s μπορεί να πέσουν και κάτω απο 200mb/s.

Δεν έχω προσβαση στον υπολογιστη αλλά ξέρω οτι έχει χαλια μνημες 2400Mhz CL17

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...