Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δεν σ ενδιαφερει το SLI/CF μπορείς κάλιστα να πας στην https://www.skroutz.gr/s/12086600/Asus-Rog-Strix-B350-F-Gaming.html?keyphrase=asus+b350+strix

Τωρα αν θες να πας σε X370 μεχρι 200

https://www.skroutz.gr/s/11426303/MSI-X370-Gaming-Pro-Carbon.html

Το καλη μητρική ειναι βέβαια σχετικό...

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχεις ένα πολύ καλό mobo , το οποιο ανηκει στη hi end κατηγορια.

Δεν εχω αποφασισει ακόμα, θέλω να παω σε 370 κάτω απο 200ευρώ, αν και θα βαλω ryzen 1600 , με τη προοπτικη να τον υπερχρονισω φυσικά.

Βλεπω ότι οι μνημες στα cl 14, ειναι η καλυτερη λύση σε οποιοδηποτε συστημα, και για μελλοντικό υπερχρονισμό.

Δε μπορω να κατασταλάξω ποιο mobo, να διαλεξω. Ενώ έλεγα να παω για asrock gaming k4, το οποιο ειναι φορτωμενο με ολα τα καλουδια, δε ξερω αν υποστηριζει 3200 μνημες γιατι τα χαρακτηριστικα του αναφερονται μεχρι 2933(εκτος αν το agesa 1.0.0.6 του δινει αυτη τη δυνατοτητα). Η προταση της msi δεν εχει ακομα, και ειναι η μονη που δε πηρε το τελευταιο bios.

Για να μη κουραζω, ποιο ειναι το καλυτερο mobo κατω απο 200 ευρω. Με ενδιαφερει επίσης το κυκλωμα ηχου να ειναι το καλυτερο.

Ευχαριστω

Όλες οι προτάσεις είναι με το ALC 1220 chip 

Αν αποφασίσεις να πάς για X370 τότε :

https://www.skroutz.gr/s/11681448/Gigabyte-AX370-Gaming-K3-rev-1-0.html

https://www.skroutz.gr/s/11224092/Asus-Prime-X370-Pro.html

https://www.skroutz.gr/s/11426303/MSI-X370-Gaming-Pro-Carbon.html

Αν πας σε B350 τότε :

https://www.skroutz.gr/s/11277007/Gigabyte-AB350-Gaming-3-rev-1-0.html

Τις B350 Strix και Pro Carbon δεν αξίζει να τις αγοράσεις από Ελλάδα γιατί στα λεφτά τους αγοράζεις X370 ...

Φθηνή αλλά αξιοπρεπές λύση με το ALC892 ... https://www.skroutz.gr/s/11549253/MSI-B350-PC-Mate.html

Λίγες σελίδες πριν έχω ανεβάσει τα VRM που έχει η κάθε μητρική .

Αυτές που βλέπεις μια χαρά τρέχουν τα 3200, τα δίνει επίσημα η εταιρεία στην σελίδα υποστήριξης και συμβατότητας της μητρικής

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.

Θέλω επειγόντως τα φώτα σας γιατί έχω αγανακτίσει.

Οκ newbie γαρ, αναβάθμισα στο σύστημα μου με τα εξής.

Gigabyte AX370 gaming 5

Ryzen   1600

Gskill 3200 cl14

Έχω βάλει το τελευταίο bios, f6 . Tο σύστημα μια χαρά αναγνωρίζει τις μνήμες σε 3200, και τον επεξεργαστή όταν μπουτάρω με το ρεύμα στο auto όλα καλά.

Αν ανεβάσω τη συχνότητα του παράδειγμα στα 3600 ή στα 3700 με το ρεύμα στο auto , μπουτάρει μια χαρα και στα windows αλλα το ρεύμα φυσικά που βάζει το σύστημα στο auto, είναι γύρω στα 1.250 με 1.270 οπότε στα 3700 με πολύ βαριά παιχνίδια έχω πάρει κολλήματα.(μπορει να είναι και η μνημη δεν είμαι σιγουρος)

Αν μπω στο bios και δώσω ρεύμα(απενεργοποιήσω δηλαδή το auto) όταν μπαίνει στα windows , ναι μεν στο cpuz  φαίνεται η ρύθμιση στο ρεύμα κανονικά,  ο επεξεργαστής τρεχει κολλημενος στα 1540, λες και τρέχω τα cpu savers, ενω τα έχω απενεργοποιήσει όλα.

Καμμιά φορά όταν σώνω 2 φορές συνεχεια το bios , ως εκ θαυματος ο επεξεργαστής δουλευει στη συχνοτητα που επελεξα να τον τρεξω.

Ενώ έχω κάνει πολλές επιλογές να δω τι φταίει δεν έχω βγάλει συμπέρασμα

Δωστε βοήθεια παιδια αν μπορείτε ,να δω τι θα κανω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηγαινε αρχικα στο Βιος και φορτωσε τις κανονικες ρυθμισεις.Εκει που κανεις save εχει επιλογη 2 κλικ κατω.

Ξεκινα να δωσεις στο πρωτο menu του ΜΙΤ ενα 38 στο cpu και ασε τις μνημες default για αρχη.

Στο 3ο menu tou ΜΙΤ ππου εχει τα ρευματα δωσε στο vcore 1.33 ασε ολα τα αλλα στο auto και στο τελος εκει ποθυ εχει το LLC δωσε και στα 2 LOW. Δοκιμασε για αρχη αυτα και ενημερωσε :)

Οσο για τα κολληματα σε game κατα μεγαλο ποσοστο δεν εχεις stresarei το συστημα σου και οι μνημες σου δεν ειναι stable.

Αν συνεχισει να στο κανει δοκιμασε να κανεις μια επανεγκατασταση στο BIOS.

Επεξ/σία από 1.3power
Δημοσ.

Λοιπόν (ευχαριστώ για τη τεχνική υποστήριξη  :-D ) , έκανα ότι μου είπες και το σύστημα μπήκε κανονικά με τις ρυθμίσεις που είπες.

3790 core,  1,332 voltage, 1064,1 μνήμες.

Σε καλό δρόμο είμαστε.......

Τώρα τι κάνω?

Δημοσ.

Δοκιμασε με prime95 αρχικα custom full ram να δεις αν το cpu ειναι σταθερο σε αυτο το ρευμα και αν ειναι αρχισε να ριχνεις σιγα σιγα προις τα κατω το vcore.Του αδερφου μου στα 3.8 παιζει με 1.29v. Τωρα εσυ μπορει να εισαι οκ με λιγοτερο η με περισσοτερο απο αυτο.Το 1.33v ηταν στο περιπου απο εμπειρια που σου ειπα.

Απο εκει και περα οταν δεις οτι το cpu σου ειναι stable στα 3.8 με 1.30v πχ ξεκινας να δεις για μνημες. Λογικα εχεις bdiε kit οποτε ξεκινα για αρχη με 32χ100 στο πρωτο μενω του ΜΙΤ.Κατεβα στο δευτερο menu και κατεβα χαμηλα εκει που ειναι τα timings και βαλε manual 16-16-16-16-36 για αρχη.Λογικα θα παιζουν και 14-14-14-14 οι δικες σου.Μολις βαλεις timings πας στο τριτο μεnu του ΜΙΤ και βαζεις ρευματα VSOC 1.1v(θα δεις γραφει 1.100v διπλα οταν ειναι auto αλλα καλυτερα βαλτο manual,και ανεβασε και 1.35-1.40v το dram(γραφει 1.200 διπλα οταν ειναι στο auto.

Αφου κανεις ολα αυτα πρεπει να στρεσαρεις το συστημα σου να δεις που εισαι stable και ποσο χαμηλα μπορεις να φτασεις σε ρευματα timings η ποσο μπορεις να ανεβεις συχνοτητα.Τα περισσοτερα bdie που βλεπω εδω μεσα παιζουν 3466 με cl14.

βεβαια πρεπει να εχεις χρονο και ορεξη να ασχοληθεις λιγο παραπανω. :)

παντως σε γενικες γραμμες αυτα ειναι που πρεπει να δεις για αρχη για ενα stable OC στα 3.8 με 3200. :)

Οτι αλλο θελεις εδω ειμαι να βοηθησω.

Δημοσ.

Ευχαριστώ ξεκινάω δοκιμές και ενημερώνω.

Γιατί δε δοκίμασες μεγαλύτερη συχνότητα στον αδελφό σου, αφού με 1.29 πιάνει τα 3.8?

Έχει τοίχο ο ryzen μετά?

Δημοσ.

Πολύ καλή για τα λεφτά της η Asus. Δες την MSI, έχει βγάλει επίσης καλές μητρικές για Ryzen, κυρίως την B350 Tomahawk.

• Like 1
Δημοσ.

Ανάμεσα στην asus prime b350 plus και gigabyte ab350 gaming, θα επερνα asus. Αλλά αν ήθελα να παίξω με τόσο σφικτό budget θα προτιμούσα την gigabyte ab350 gaming 3, λόγο καλύτερης ψύξης στα vrm, αλλά με 5-10 ευρώ παραπάνω

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη σκοπευω  αυτην  την εβδομαδα να παρω ενα  R5 1600, υπαρχουν μνημες 16GB γυρω στα ~150€ που να τρεχουν στα 3200 η αναγκαστικα παω στην 200αρα για bdie? Μητρικη μαλλον την b350 strix θα παρω

Δημοσ.

Τα b-die είναι άμα θες να έχεις λίγες ζαλάδες, τι λέει η ταχύτητα; Αυτό βάζεις. Βεβαια παίζει ρολο και ο IMC του CPU, αλλα αυτά περισσότερο στα > 3200.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη σκοπευω αυτην την εβδομαδα να παρω ενα R5 1600, υπαρχουν μνημες 16GB γυρω στα ~150€ που να τρεχουν στα 3200 η αναγκαστικα παω στην 200αρα για bdie? Μητρικη μαλλον την b350 strix θα παρω

Συγγνώμη αλλά τί είναι το bdie? Άσχετος...

Δημοσ.

Τα b-die είναι άμα θες να έχεις λίγες ζαλάδες, τι λέει η ταχύτητα; Αυτό βάζεις. Βεβαια παίζει ρολο και ο IMC του CPU, αλλα αυτά περισσότερο στα > 3200.

Δηλαδη αμα παρω τις φτηνοτερες 3200 ας πουμε θα δουλεψει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...