Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση! Ετσι και το κάνω αυτό τώρα θα τραβάει όλη τη ζέστη από την κάρτα πφφφ.. οπότε μάλλον με βλέπω για αλλαγή κουλερ πρώτα και μετά αλλαγή και στη θέση.

Πως τις βλέπεις τις θερμοκρασίες με την υδρόψηξη πρόλαβες να κοιτάξεις?

Με θερμοκρασία δωματίου στους 25 ο επεξεργαστής παίζει από εντελώς idle στους 27 (κάνει και μερικά σκαμπανεβάσματα μέχρι τους 35) και σε load σε cinebench στους 48 και cpu-z bench μέχρι τους 52. Οι μετρήσεις αυτές είναι σύμφωνα με το coretemp 1.8.1 και με το hwinfo 5.53 beta - CPU (Tdie). Όλα αυτά με επιλεγμένο το balanced mode στο power options των windows και όχι με τον AMD Ryzen Balanced που μου το εμφάνισε μετά την εγκατάσταση των drivers του chipset (δίνει περισσότερο ρεύμα και ακόμα και στο idle κρατάει τις συχνότητες σχεδόν στο τέρμα)

Επίσης κάτι άλλο για την H110i (μιλάω για την απλή και όχι για την GT που μπορεί να ισχύει κάτι διαφορετικό).

- Αν τα πινάκια των fans (4-pin) συνδεθούν στις αντίστοιχα θηλυκές υποδοχές στην καλωδίωση της ίδιας της υδρόψυξης και μετά στην μητρική (cpu_fan) ενώσεις μόνο το πινάκι (3-pin) που βγαίνει από το block, τότε τα fans παίζουν πάντα σε performance mode (2300rpm) χωρίς να είναι απαραίτητο και κάνουν και ενοχλητικό θόρυβο.

- Πρέπει το κάθε fan (4-pin) να συνδεθεί στη μητρική. Το ένα στο cpu_fan και το άλλο στο cpu_opt. Θα τα ελέγχει η μητρική με αυτόν τον τρόπο και θα παίζουν σχεδόν όλη την ώρα στο standard/silence mode (800-900rpm).

Στο θέμα των μνημών τώρα... ενώ πέρασα το τελευταίο bios με agesa 1.0.0.6 και ενώ υποτίθεται ότι υποστηρίζονται οι μνήμες μου, η μητρική αρνείται να κάνει boot με το xmp τους (16-18-18-36-54 @ 3200 / 1.35v). Δεν αφιέρωσα πολύ χρόνο αλλά υπέθεσα ότι με το τελευταίο bios θα έπαιζε κατευθείαν. Πρέπει να τα περάσω τα timings με το χέρι; Εσένα πως σου έτρεξαν; Μπορείς να μου πεις τι επέλεξες στο bios;

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και η αντλία; Απευθείας με το τροφοδοτικό για 100% πάντα; Εμένα μου αρέσει η αντλία να είναι πάντα στο cpu fan για έξτρα ασφάλεια. Αν σταματήσει να δουλεύει και την έχεις οπουδήποτε αλλού εκτός από το cpu_fan δεν θα κλείσει άμεσα το σύστημα και δεν σε σώζει να συνεχίσουν να δουλεύουν τα fans. Λογικά θα κλείσει όταν θα σου πάει το cpu max temp βέβαια αλλά γιατί να το ρισκάρεις;

Δημοσ.

Με θερμοκρασία δωματίου στους 25 ο επεξεργαστής παίζει από εντελώς idle στους 27 (κάνει και μερικά σκαμπανεβάσματα μέχρι τους 35) και σε load σε cinebench στους 48 και cpu-z bench μέχρι τους 52. Οι μετρήσεις αυτές είναι σύμφωνα με το coretemp 1.8.1 και με το hwinfo 5.53 beta - CPU (Tdie). Όλα αυτά με επιλεγμένο το balanced mode στο power options των windows και όχι με τον AMD Ryzen Balanced που μου το εμφάνισε μετά την εγκατάσταση των drivers του chipset (δίνει περισσότερο ρεύμα και ακόμα και στο idle κρατάει τις συχνότητες σχεδόν στο τέρμα)

Επίσης κάτι άλλο για την H110i (μιλάω για την απλή και όχι για την GT που μπορεί να ισχύει κάτι διαφορετικό).

- Αν τα πινάκια των fans (4-pin) συνδεθούν στις αντίστοιχα θηλυκές υποδοχές στην καλωδίωση της ίδιας της υδρόψυξης και μετά στην μητρική (cpu_fan) ενώσεις μόνο το πινάκι (3-pin) που βγαίνει από το block, τότε τα fans παίζουν πάντα σε performance mode (2300rpm) χωρίς να είναι απαραίτητο και κάνουν και ενοχλητικό θόρυβο.

- Πρέπει το κάθε fan (4-pin) να συνδεθεί στη μητρική. Το ένα στο cpu_fan και το άλλο στο cpu_opt. Θα τα ελέγχει η μητρική με αυτόν τον τρόπο και θα παίζουν σχεδόν όλη την ώρα στο standard/silence mode (800-900rpm).

Στο θέμα των μνημών τώρα... ενώ πέρασα το τελευταίο bios με agesa 1.0.0.6 και ενώ υποτίθεται ότι υποστηρίζονται οι μνήμες μου, η μητρική αρνείται να κάνει boot με το xmp τους (16-18-18-36-54 @ 3200 / 1.35v). Δεν αφιέρωσα πολύ χρόνο αλλά υπέθεσα ότι με το τελευταίο bios θα έπαιζε κατευθείαν. Πρέπει να τα περάσω τα timings με το χέρι; Εσένα πως σου έτρεξαν; Μπορείς να μου πεις τι επέλεξες στο bios;

Εμένα πάντως τα σκαμπανεβάσματα ειναι τεράστια σε idle (30-50 tdie με hwinfo beta) με 26-27 στο δωμάτιο. Cinebench έιναι οκ μαξ 52-53. Αυτο με AMD Ryzen balanced το πρόσεξα και γω (κράταει το minimum processor state στο 90%) μάλλον γι αυτό. Οπότε το γύρισα στο balanced mode όπως εσύ. 

Απο ρεύμα τι γίνεται? εμένα κατα διαστήματα βλέπω στο hwinfo για κανα δευτερόλεπτο το Core Voltage(SV12 TFN) οταν είναι idle πάει στα 1.4, πεφτει κανονικά παλι μετα 0.6-0.7.

Τωρά για τις ραμ, να δες την φωτο παρακάτω. Αυτό έκανα ελπίζω να μην είναι λάθος..

post-263263-0-97874000-1498319596_thumb.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τις εύκολες και τις αυτόματες επιλογές σταματάνε στα 3066

Οι μνήμες είναι οι CMK16GX4M2B3200C16

th_ram_zpssw121n71.jpg

Το agesa 1.0.0.6 bios της rog b350-f είναι beta βέβαια (803). Αλλά πιστεύω ότι με δοκιμές στα subtimings λογικά θα παίξουν και στα 3200. Δυστυχώς δεν έχω τόση εμπειρία στο κλοκάρισμα μνημών και θα χρειαστεί να σπαταλήσω πολύ χρόνο για να δω τι θα δουλέψει και τι όχι για 24/7

Ίσως παίξουν στα 3200 αν δώσω περισσότερο ρεύμα αλλά εφόσον μπορούν να πιάσουν στα συγκεκριμένα mhz στο 1.35v, τότε σίγουρα θα γίνει αν βρω τις κατάλληλες ρυθμίσεις (ή γίνει με πιο σταθερό bios)

edit: ψάξε ψάξε κάτι βρίσκεις

https://rymem.vraith.com/detailed_ram/715

όπως φαίνεται, όσοι έχουν καταφέρει να τις τρέξουν ως τώρα στα 3200, το κάνανε με tRC=75

Επεξ/σία από godslayerxp
  • Like 1
Δημοσ.

Τωρά για τις ραμ, να δες την φωτο παρακάτω. Αυτό έκανα ελπίζω να μην είναι λάθος..

19478354_325366934564382_1748036003_o.jpg

Να σε ρωτήσω κάτι, με τις ρυθμίσεις που έχεις βάλει, το cpu-z τις μνήμες τις βλέπει με cas larency 15 clocks ή 16 clocks???

Δημοσ.

Να σε ρωτήσω κάτι, με τις ρυθμίσεις που έχεις βάλει, το cpu-z τις μνήμες τις βλέπει με cas larency 15 clocks ή 16 clocks???

μμμ 16! και ειναι cl15 οι μνημες. πολυ μπερδευονται τα πραγματα,  θα γυρισω στον i5 2400 κ ddr3 1333 mhz  :P  :P

Δημοσ.

Έλα ρε τρέλα άντε βγάλτε τις να διαλέξουμε με την άνεσή μας και εμείς με τα μικρούλια κουτιά!!! Άντε οι ομορφιές στην πασαρέλα!!!! Ρε στην μέση το βάλανε το 8πηνο;;;; Θεούληδες!

Δημοσ.

στην croshair τι θερμοκρασιες ανεβαζουν τα vrm,σε στρες τεστ η σε gaming?ποσο ρευμα να δωσω για 3,7?

επισης βλεπω πολύ χαμηλες θερμοκρασίες cpu,διαβαζουν σωστα τα πρόγραμματα?

Δημοσ.

μμμ 16! και ειναι cl15 οι μνημες. πολυ μπερδευονται τα πραγματα, θα γυρισω στον i5 2400 κ ddr3 1333 mhz :P :P

Δεν είμαι μνημονιανος (ειδικός στις μνημες δηλαδή:)), αλλά είχα διαβάσει ότι μόνο ζυγούς αριθμούς cas latency θα δούμε, χωρίς αυτό όμως να είναι άξιο λόγου αφού είναι σχεδόν μηδενική η μείωση επιδόσεων. Επομένως, ή 14 ή 16.

Ξαναλέω, δεν είμαι μνημονιακος και μπορεί να κάνω λάθος

Δημοσ.

Δεν είμαι μνημονιανος (ειδικός στις μνημες δηλαδή :)), αλλά είχα διαβάσει ότι μόνο ζυγούς αριθμούς cas latency θα δούμε, χωρίς αυτό όμως να είναι άξιο λόγου αφού είναι σχεδόν μηδενική η μείωση επιδόσεων. Επομένως, ή 14 ή 16.

Ξαναλέω, δεν είμαι μνημονιακος και μπορεί να κάνω λάθος

Μνημονιακός δεν είμαι κ γω σίγουρα, με το ζορι βγαίνει ο μήνας  :-D  :P

Καλά ναι δεν τρελένομαι κ γω με τα νούμερα πολύ, οι θερμοκρασίες να είναι καλα μονο για rendering.

Δημοσ.

Κάτι άλλο παίδες... από ποιες ρυθμίσεις στο bios εξαρτάται η λειτουργία του xfr; Είναι πάντα enabled ας πούμε και σταματάει να δουλεύει στο manual oc; Επίσης υπάρχει κάποιο σενάριο σε bench που να μπορώ να τρέξω για να δω αν δουλεύει;

Το xfr χειροπιαστά σημαίνει +100mhz εφόσον σου το επιτρέπει η ψύξη σε single core full load. Άρα στον 1700x η λογική λέει ότι ο core_0 μπορεί να πάει στα 3.9ghz.

Αν έχω πει καμία μπαρούφα διορθώστε για να μην μπερδευόμαστε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...