Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα! εγω εφτιαξα πριν 3 βδομαδες το συστημα με r5 1600 , msi b350  mortar artic , κουμποσα το τελευταιο  Bios 7A37vA4 . εβαλα τις Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-2400MHz (CMK16GX4M2A2400C14). όλα λειτουργουν το A-XMP μια χαρα τις εχω στα 2667 με 14-16-16-31 στα 1.36v (τα timmings είναι auto μονο τη συχνοτητα αλλαξα) .αναβει με 2933 αλλα δε εχω κανει check ακομα.

• Like 1
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

custom button για bios reset για την asus prime pro μου :P
(το πήρα απο ένα αρχαίο κουτί) γιατί με κούρασε το άνοιξε κλείσε το κουτί -> βρες κατι μεταλλικό ->
βραχυκύκλωσε τα 2 πιν
900x900px-LL-b29f3b4c_IMG_20170610_20510

• Like 5
Δημοσ.

Καλησπερά παιδία μολις πήρα τον 1700χ και είπα να κάνω μια ερώτηση σε αύτο το τοπικ μιας και έχετε εμπειρία απο AM4. Δυστηχώς λογω δουλείας δεν εχω κ πολυ χρονο να ρίξω δίαβασμα στο φορουμ. 

Λοιπον λέω να πάρω την asus b350f ( αυτή την καινούργια που έβγαλε τώρα) και ραμ 1 στικ 16GB για να βάλω στο μέλλον αλλο 1.

Εχω χαθεί λιγο με τις ραμ και τους ryzen μιας κ βλέπω πολλα προβληματα να αναφέρονται. 

Μπορεί κάποιος να με βήθήσει για την αγορά της ραμ? να ειναι low profile λογω cooler. Ευχαριστώ 

Καλησπέρα... σχετικά με b350/x370, και πάντα με βάση την χρήση που το θες εσύ το pc, έχω να σου πω τα εξής.

- Αν θες τα έξτρα ports,  usb και οτιδήποτε άλλο δίνει το x370, τότε αξίζει να πάρεις x370 και όχι b350

- Αν δεν τα θες αυτά, και σου αρκούν τα  6 sata ports και τα usb που δίνει το b350, τότε όχι.

Κοιτώντας τώρα μόνο το chipset, την δουλειά σου θα την κάνεις και με το παραπάνω με το b350, ανεξαρτήτου αν έχεις r7 8cores ή r5 6cores. Και overclock θα μπορέσεις να κάνεις άνετα, αν σου χρειαστεί στο μέλλον. Δεν απαξιώνω καθόλου τα x370, και δεν πρόκειται να φτάσεις σε overclock τα x370, αλλά μια χαρά αξιοπρεπές overclock θα κάνεις, χωρίς φόβο και πάθος.

Προσωπικά, ήμουν ανάμεσα σε φθηνό x370 ή b350... τελικά κατέληξα σε gigabyte ab350 gaming 3, το οποίο σε 2 λεπτά ενασχόλησης με overclock ανέβασε τον r7 1700 από 3GHz σε 3700GHz για όλους τους πυρήνες, με στοκ cooling και δεν ασχολήθηκα απλά για παραπάνω (γενικά δεν ασχολούμαι με overclock). Μάλλον πάει και παραπάνω αλλά δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ. Και μάλιστα, τρέχει έτσι εδώ και κάποιες εβδομάδες, σε PC που λόγο δουλειάς το έχω λιώσει, κλείνει μόνο 4-5 ώρες την ημέρα, και λόγο vm και streaming (μόνο για τα vm τρώω 6 cores), λειτουργεί με 30% minimum σε όλα τα threads...

Επομένως, με βάση και πάλι την χρήση σου, θεωρώ ίσως πιο "έξυπνη" επιλογή το b350. Ξαναλέω όμως, δεν απαξιώνω τα x370, ούτε τα θεωρώ πεταμένα λεφτά...

Σχετικά με τις μνήμες, δεν έχω να σου προτείνω κάτι, αλλά να σου αναφέρω ποιες έχω εγώ: http://www.skroutz.gr/s/7380831/Corsair-Vengeance-LPX-16GB-DDR4-3000MHz-CMK16GX4M2B3000C15.html

Είναι φθηνές, είναι low profile, και λειτουργούν μια χαρά στην μέγιστη συχνότητα που μπορούν (2933). Πάντα με το τελευταίο bios update agesa 1.0.0.6

• Like 6
Δημοσ.

Καλησπέρα... σχετικά με b350/x370, και πάντα με βάση την χρήση που το θες εσύ το pc, έχω να σου πω τα εξής.

- Αν θες τα έξτρα ports,  usb και οτιδήποτε άλλο δίνει το x370, τότε αξίζει να πάρεις x370 και όχι b350

- Αν δεν τα θες αυτά, και σου αρκούν τα  6 sata ports και τα usb που δίνει το b350, τότε όχι.

Κοιτώντας τώρα μόνο το chipset, την δουλειά σου θα την κάνεις και με το παραπάνω με το b350, ανεξαρτήτου αν έχεις r7 8cores ή r5 6cores. Και overclock θα μπορέσεις να κάνεις άνετα, αν σου χρειαστεί στο μέλλον. Δεν απαξιώνω καθόλου τα x370, και δεν πρόκειται να φτάσεις σε overclock τα x370, αλλά μια χαρά αξιοπρεπές overclock θα κάνεις, χωρίς φόβο και πάθος.

Προσωπικά, ήμουν ανάμεσα σε φθηνό x370 ή b350... τελικά κατέληξα σε gigabyte ab350 gaming 3, το οποίο σε 2 λεπτά ενασχόλησης με overclock ανέβασε τον r7 1700 από 3GHz σε 3700GHz για όλους τους πυρήνες, με στοκ cooling και δεν ασχολήθηκα απλά για παραπάνω (γενικά δεν ασχολούμαι με overclock). Μάλλον πάει και παραπάνω αλλά δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ. Και μάλιστα, τρέχει έτσι εδώ και κάποιες εβδομάδες, σε PC που λόγο δουλειάς το έχω λιώσει, κλείνει μόνο 4-5 ώρες την ημέρα, και λόγο vm και streaming (μόνο για τα vm τρώω 6 cores), λειτουργεί με 30% minimum σε όλα τα threads...

Επομένως, με βάση και πάλι την χρήση σου, θεωρώ ίσως πιο "έξυπνη" επιλογή το b350. Ξαναλέω όμως, δεν απαξιώνω τα x370, ούτε τα θεωρώ πεταμένα λεφτά...

Σχετικά με τις μνήμες, δεν έχω να σου προτείνω κάτι, αλλά να σου αναφέρω ποιες έχω εγώ: http://www.skroutz.gr/s/7380831/Corsair-Vengeance-LPX-16GB-DDR4-3000MHz-CMK16GX4M2B3000C15.html

Είναι φθηνές, είναι low profile, και λειτουργούν μια χαρά στην μέγιστη συχνότητα που μπορούν (2933). Πάντα με το τελευταίο bios update agesa 1.0.0.6

Πολύ χρήσιμη η ανάλυση σου. Μια χαρά είναι ο αρθμός των πορτς του B350 για μένα οπότε κατα 99.99% θα παω με αυτό. Ραμ και γω αυτές σκέφτομαι να πάρω αλλα τα 152 ευρω για το 1 module 16gb στα 3000 μου έρχονται κάπως ένω τα 2666 εχουν 133 ευρω. Αν είχα στην διάθεση μου 270 θα πήγαινα με τη μια σε 2χ16 κιτ. τώρα θα το κάνω σταδιακά για να μαζέψω και τα άλλα χρήματα. 

Μην σας κουράζω και άλλο, με βοηθήσατε πάρα πολύ όλοι! Μαλλον θα το δωσω το 20ευρω παραπάνω για τα 3000 Mhz  :P

Δημοσ.

custom button για bios reset για την asus prime pro μου :P

(το πήρα απο ένα αρχαίο κουτί) γιατί με κούρασε το άνοιξε κλείσε το κουτί -> βρες κατι μεταλλικό ->

βραχυκύκλωσε τα 2 πιν

900x900px-LL-b29f3b4c_IMG_20170610_20510

άμα σου πω ότι έχω φάει τον τόπο σε μαγαζιά ηλεκτρονικών αλλά τίποτα 

έχει κανείς ιδέα που μπορώ να βρώ ? 

Δημοσ.

άμα σου πω ότι έχω φάει τον τόπο σε μαγαζιά ηλεκτρονικών αλλά τίποτα 

έχει κανείς ιδέα που μπορώ να βρώ ?

Να είναι καλά τα παιδιά απο την κίνα :P

http://www.ebay.com/itm/65cm-3in1-PC-Case-ATX-Reset-Off-On-Switch-Cable-Useful-HDD-Power-LED-Light-Cord-/391200733168?hash=item5b156177f0:g:HwgAAOSw~gRVimTS

http://www.ebay.com/itm/New-PC-Desktop-Case-ATX-Power-on-Reset-Switch-Cable-with-HDD-LED-Light-HCXM-/201673602736?hash=item2ef4aef6b0:g:CAsAAOSwTA9X4pkO

Αλλιώς ξηλώνεις το power button απο κανένα παλιό κουτί..

Δημοσ.

Έχει και το eshop http://www.e-shop.gr/inline-mainboard-testset-p-PER.809033

Έχουν ακριβύνει πάρα πολύ βέβαια. Τα είχα πάρει γύρω στο 5ευρο

Με αυτά όμως δεν γλιτώνει το άνοιγμα του κουτιού (έχουν ίσα ίσα 2-3 cm μήκος), θα γλιτώσει το να βρει κάτι μεταλλικό για να βραχυκυκλώσει τα πιν. Χώρια που θα χρειαστεί μόνο το ένα κουμπί (το δεύτερο κουμπι, το buzzer και τα led δεν θα τα χρειαστεί).

Αυτό το σετ ταιριάζει περισσότερο σε όσους έχουν στήσει το σύστημα σε πάγκο και όχι σε bench table ή κουτί.

Δημοσ.

Μπήκα προχτές σε AMD Ryzen 5 1400. μητρική MSI. Εβαλαν αρχικά Tomahawk, δεν μπόρεσαν να την ταιριάξουν (ΠΛΑΙΣΙΟ) με τoν amd 1400, δεν συνεργάζονται είπαν, έβαλαν μητρική gigabyte και μου τηλεφώνησαν όλα ΟΚ. Δε μου καλοέκατσε η εξέλιξη αυτή και ζήτησα να παραμείνουν σε MSI (Παρακευή απόγευμα), όχι γιατί έχω γνώσεις αλλά εμπιστοσύνη σε αυτό το brand και επι πλέον λόγω τραυματικών εμπειριών με τον εν λόγω συναρμολογητή που η νοοτροπία του είναι σκάσε και πάρε ό,τι εγώ θέλω και τυχαίνει τώρα να έχω! Παρασκευή βράδυ μου λένε ότι δεν γίνεται τίποτε και θα παραλάβω το μηχάνημα ΤΡΙΤΗ !!! με αυτά που θέλω, λόγω ότι περιμένουν λύση από.....Αθήνα λες και εκτός Αθηνών είμαστε τεχνολογικά κατσάβραχα, τέσπα..Τους λέω να σταματήσουν ό,τι κάνουν και Σάββατο πρωί πήγα να πάρω τα λεφτά μου πίσω. Ως διά μαγείας το πρόβλημα "λύθηκε" με μητρική  MSI gaming pro (όχι την carbon) λέγοντάς μου ότι είναι ανώτερος και ακριβότερος απο τον Tomahawk (πράγμα που δεν συμβαίνει, φτηνότερος είναι) καί δεν θα μου χρεώσουν την επί πλέον διαφορά γιατί ¨το λάθος ήταν δικό τους". Μόνο που...αν είχα καμμιά παληά καρτα  γραφικών να τους την πάω γιατί αλλοιώς χωρίς pci κάρτα γραφικά δεν δουλεύει το σύστημα (είχα την προ δεκαετίας amd radeon hd 5450 στα 1024, μας κάνει είπαν). Τελικά κατόπιν πολλών και διάφορων τραγελαφικών, παρέλαβα. Τούς πήγα την αρχαία κάρτα αλλά είχαν ήδη περάσει μια παρόμοια ίσως και κατώτερη (afox nvidia το 1 gb κι αυτή) την οποία και μεγαλόψυχα μου την.....χάρισαν. Προσαρμόζομαι σιγά σιγά στο νέο μου υλικό αλλά με καίει ότι έχω ένα σύστημα με πατερίτσα-κάρτα γραφικών και τι άλλη πατέντα θα έχουν σκεφτεί για να λειτουργήσει το μηχάνημά μου. Ζητώ συμβουλές για αλλαγή υλικού με σωστού  σύγχρονου και όχι μπαλώματα με κάρτες του 2007-8 κλπ. .Ευχαριστώ

Δημοσ.

Μπήκα προχτές σε AMD Ryzen 5 1400. μητρική MSI. Εβαλαν αρχικά Tomahawk, δεν μπόρεσαν να την ταιριάξουν (ΠΛΑΙΣΙΟ) με τoν amd 1400, δεν συνεργάζονται είπαν, έβαλαν μητρική gigabyte και μου τηλεφώνησαν όλα ΟΚ. Δε μου καλοέκατσε η εξέλιξη αυτή και ζήτησα να παραμείνουν σε MSI (Παρακευή απόγευμα), όχι γιατί έχω γνώσεις αλλά εμπιστοσύνη σε αυτό το brand και επι πλέον λόγω τραυματικών εμπειριών με τον εν λόγω συναρμολογητή που η νοοτροπία του είναι σκάσε και πάρε ό,τι εγώ θέλω και τυχαίνει τώρα να έχω! Παρασκευή βράδυ μου λένε ότι δεν γίνεται τίποτε και θα παραλάβω το μηχάνημα ΤΡΙΤΗ !!! με αυτά που θέλω, λόγω ότι περιμένουν λύση από.....Αθήνα λες και εκτός Αθηνών είμαστε τεχνολογικά κατσάβραχα, τέσπα..Τους λέω να σταματήσουν ό,τι κάνουν και Σάββατο πρωί πήγα να πάρω τα λεφτά μου πίσω. Ως διά μαγείας το πρόβλημα "λύθηκε" με μητρική  MSI gaming pro (όχι την carbon) λέγοντάς μου ότι είναι ανώτερος και ακριβότερος απο τον Tomahawk (πράγμα που δεν συμβαίνει, φτηνότερος είναι) καί δεν θα μου χρεώσουν την επί πλέον διαφορά γιατί ¨το λάθος ήταν δικό τους". Μόνο που...αν είχα καμμιά παληά καρτα  γραφικών να τους την πάω γιατί αλλοιώς χωρίς pci κάρτα γραφικά δεν δουλεύει το σύστημα (είχα την προ δεκαετίας amd radeon hd 5450 στα 1024, μας κάνει είπαν). Τελικά κατόπιν πολλών και διάφορων τραγελαφικών, παρέλαβα. Τούς πήγα την αρχαία κάρτα αλλά είχαν ήδη περάσει μια παρόμοια ίσως και κατώτερη (afox nvidia το 1 gb κι αυτή) την οποία και μεγαλόψυχα μου την.....χάρισαν. Προσαρμόζομαι σιγά σιγά στο νέο μου υλικό αλλά με καίει ότι έχω ένα σύστημα με πατερίτσα-κάρτα γραφικών και τι άλλη πατέντα θα έχουν σκεφτεί για να λειτουργήσει το μηχάνημά μου. Ζητώ συμβουλές για αλλαγή υλικού με σωστού  σύγχρονου και όχι μπαλώματα με κάρτες του 2007-8 κλπ. .Ευχαριστώ

Θες να παίζεις παιχνίδια?

Τι τροφοδοτικό έχει το σύστημα ?

Η 5450 πωλείται ακόμα και σήμερα ... στα 30-35€.

Κατά τα άλλα στο πλαίσιο είναι ότι ναναι... Μάλλον δεν είχαν την μητρική που τους παρήγγειλες ....

Δημοσ.

Θες να παίζεις παιχνίδια?

Τι τροφοδοτικό έχει το σύστημα ?

Η 5450 πωλείται ακόμα και σήμερα ... στα 30-35€.

Κατά τα άλλα στο πλαίσιο είναι ότι ναναι... Μάλλον δεν είχαν την μητρική που τους παρήγγειλες ....

Δεν παίζω παιχνίδια. Έβαλαν τροφοδοτικό  turbo-x 550w. Είχα το παληό, chieftech στα 500 w, ούτε ξέρω πώς ψήθηκα και δέχτηκα αλλαγή τροφοδοτικού.  . Ως προς την amd radeon HD 5450, δε μου φταίει η κάρτα, με πειράζει ότι δεν λειτουργεί το σύστημα msi/ryzen χωρίς κάρτα ενώ η μητρική έχει γραφικά onboard. Δικαιολογούνται ότι  υπάρχει ασυμβατότητα σε ryzen/msi!!! Έφαγα ό,τι fora βρήκα όλο το βράδυ και δεν είδα κάτι σχετικό, άσε τι να λέμε...τώρα. Αύριο πάω οπωσδήποτε ή για αλλαγή σε κάτι σωστό ή full refund. Οπως και να χει δε με ξαναβλέπουν. Την έφαγα αλλά όχι τόσο όσο νόμισαν. Ες αύριον. Απλά, θα ήθελα να γνωρίζω. όσο γίνεται βέβαια, πού να κουμπώσω τον ryzen, θέλω να μείνω στην amd. Ευχαρiστώ.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ασυμβατότητα msi με ryzen. Όλοι οι ryzen θέλουν αυτόνομη κάρτα γραφικών καθώς δεν έχουν ενσωματωμένη. Όλες οι mobo έχουν εξόδους για κάρτες γραφικών, οι οποίες δεν λειτουργούν αλλά είναι εκεί για να υποστηρίξουν του μελλοντικούς ryzen am4 που θα έχουν ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

Ο υπάλληλος του πλαισίου ηταν επιεικώς άσχετος και επικίνδυνος με βάση τις δικαιολογίες που μας λες ότι σου είπε και δεν θα έπρεπε να συνθέτει συστήματα, αλλά να στήνει lego.

Μην δεχτείς τίποτα λιγότερο και τίποτα διαφορετικό από αυτά που αγόρασες με την αρχική σου αγορά. Και δικαιολογίες τύπου "δεν είναι συμβατό" ζήτησε τες εγγράφως, να δεις πως θα σου το στήσουν το σύστημα αμέσως

• Like 5
Δημοσ.

Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ασυμβατότητα msi με ryzen. Όλοι οι ryzen θέλουν αυτόνομη κάρτα γραφικών καθώς δεν έχουν ενσωματωμένη. Όλες οι mobo έχουν εξόδους για κάρτες γραφικών, οι οποίες δεν λειτουργούν αλλά είναι εκεί για να υποστηρίξουν του μελλοντικούς ryzen am4 που θα έχουν ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

Ο υπάλληλος του πλαισίου ηταν επιεικώς άσχετος και επικίνδυνος με βάση τις δικαιολογίες που μας λες ότι σου είπε και δεν θα έπρεπε να συνθέτει συστήματα, αλλά να στήνει lego.

Μην δεχτείς τίποτα λιγότερο και τίποτα διαφορετικό από αυτά που αγόρασες με την αρχική σου αγορά. Και δικαιολογίες τύπου "δεν είναι συμβατό" ζήτησε τες εγγράφως, να δεις πως θα σου το στήσουν το σύστημα αμέσως

Έβλεπα τώρα το κουτί του ryzen 5 1400...στην ταινία ασφαλείας του κουτιού γράφει: socket am4, discrete graphics required

Δημοσ.

Ακριβώς. Όπως ανέφερα παραπάνω, κανένας ryzen ως τώρα δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Από τους φτηνούς μέχρι τους ακριβούς ισχύουν τα ίδια. Θέλουν αυτόνομη πρόσθετη κάρτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...