hammermox Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Με ακουστικά αντί για ηχεία το κάνει? έκανα ένα format και έστρωσε προς το παρόν. Λογικά ήταν θέμα drivers
Millennium Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Asrock X370 Gaming K4, Official BIOS AGESA 1.0.0.6 1
adtakhs Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Asrock X370 Gaming K4, Official BIOS AGESA 1.0.0.6 Ποσταρε το στον moviemaker , έχει αυτή την μητρική. Movie δοκιμασε το νέο bios αν μπορείς να μας πεις γνώμη. Έχεις τις γνώσεις και μπορείς να μας δώσεις μια σαφή εικόνα. Καλημέρα. έκανα ένα format και έστρωσε προς το παρόν. Λογικά ήταν θέμα drivers Για drivers φαινόταν αλλά φάντο να είσαι σίγουρος.
hammermox Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Μετα το φορμαρισμα σημερα παλι το κάνει... κατα την διάρκεια μιας ταινίας πχ ή ενός game σε σημεία που υπάρχουν μεγάλες συχνότητες ήχου πχ πυροβολισμοί, ήχοι μηχανής κτλ εκει τα χάνει... ακούγεται διακεκομμένα κ με παράσιτα.
kogos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Έκανα αγορά 2x8gb και 2x8gb στα 3000 και 3200 αντίστοιχα για φίλους. Ήθελαν οτι φτηνότερο υπάρχει σε crosair, οποτε hynix.Πριν τους τις δώσω τις δοκίμασα με το gigabyte ab350 gaming 3 και το νέο agesa. Μόνο xmp ενεργοποίησα και έπαιξαν αμέσως στην full συχνότητα.Θεωρώ πλέον ότι προβλήματα υπήρχαν με μνήμες, έχουν πλέον λυθεί. Μετα το φορμαρισμα σημερα παλι το κάνει... κατα την διάρκεια μιας ταινίας πχ ή ενός game σε σημεία που υπάρχουν μεγάλες συχνότητες ήχου πχ πυροβολισμοί, ήχοι μηχανής κτλ εκει τα χάνει... ακούγεται διακεκομμένα κ με παράσιτα. Πρέπει να εντοπίσεις αν το πρόβλημα είναι με drivers, με τα ηχεία ή με το motherboard, και αν τελικά είναι με το motherboard, που στο motherboard έχει πρόβλημα. Θα σου πρότεινα τα παρακάτω, αφού πρώτα βρεις μία συγκεκριμένη σκηνή σε ταινία που το κάνει: 1. δοκίμασε αν το κάνει με ακουστικά 2. δοκίμασε αν το κάνει με σύνδεση στο front panel 3. δοκίμασε να βάλεις τους drivers ήχου της mobo, και μην αφήσεις των windows 4. δοκίμασε να μετακινήσεις τα ηχεία πιο μακριά από το PC (το ξέρω, ακούγεται χαζό, αλλά μόλις διάβασα ψάχνοντας για το πρόβλημά σου πως σε κάποια άλλα mobo είχε αποτέλεσμα, γιατί ήταν πολύ κοντά στο sound controller) 5. αν έχεις wifi, δοκίμασε χωρίς αυτό (πάλι χαζό, αλλά ότι διαβάζω προτείνω). 6. επίσης είδα σε forum το παρακάτω για sound interrupts: I solve it going to Administrative tools -> computer managment -> and disabling the ATI's HDMI audio, installing the lastest drivers from realtek and everything works fine. 7. Το audio signal led είναι αναμμένο πάνω στη μητρική; 8. από δίσκους, έχει Μ2 πάνω ή μόνο ssd / sata?
adtakhs Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Μετα το φορμαρισμα σημερα παλι το κάνει... κατα την διάρκεια μιας ταινίας πχ ή ενός game σε σημεία που υπάρχουν μεγάλες συχνότητες ήχου πχ πυροβολισμοί, ήχοι μηχανής κτλ εκει τα χάνει... ακούγεται διακεκομμένα κ με παράσιτα. Δες το με άλλα ηχεία. Αν το ξανακάνει doa την μητρική.
hammermox Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 σας ευχαρισττω για το κόπο σας και τις απαντήσεις σας! Λυθηκε προς το παρόν με drivers απο το Windows Update. Παραδόξως με της motherboard είχα το θέμα. Αναμένω για κανένα update γιατι απο όσο διαβάζω είναι καινούργιο το ALC1220
ZahosDoganos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Καλησπερά παιδία μολις πήρα τον 1700χ και είπα να κάνω μια ερώτηση σε αύτο το τοπικ μιας και έχετε εμπειρία απο AM4. Δυστηχώς λογω δουλείας δεν εχω κ πολυ χρονο να ρίξω δίαβασμα στο φορουμ. Λοιπον λέω να πάρω την asus b350f ( αυτή την καινούργια που έβγαλε τώρα) και ραμ 1 στικ 16GB για να βάλω στο μέλλον αλλο 1. Εχω χαθεί λιγο με τις ραμ και τους ryzen μιας κ βλέπω πολλα προβληματα να αναφέρονται. Μπορεί κάποιος να με βήθήσει για την αγορά της ραμ? να ειναι low profile λογω cooler. Ευχαριστώ 1
atheatos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Καλησπερά παιδία μολις πήρα τον 1700χ και είπα να κάνω μια ερώτηση σε αύτο το τοπικ μιας και έχετε εμπειρία απο AM4. Δυστηχώς λογω δουλείας δεν εχω κ πολυ χρονο να ρίξω δίαβασμα στο φορουμ. Λοιπον λέω να πάρω την asus b350f ( αυτή την καινούργια που έβγαλε τώρα) και ραμ 1 στικ 16GB για να βάλω στο μέλλον αλλο 1. Εχω χαθεί λιγο με τις ραμ και τους ryzen μιας κ βλέπω πολλα προβληματα να αναφέρονται. Μπορεί κάποιος να με βήθήσει για την αγορά της ραμ? να ειναι low profile λογω cooler. Ευχαριστώ θα σου προτεινα να μην πας σε b350 για αυτον τον επεξεργαστη. Πηγαινε σε χ370. Eιναι μεν ακριβοτερο αλλα θα το καταλάβεις στον μέλλον την χρησιμοτητα του.
ZahosDoganos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 θα σου προτεινα να μην πας σε b350 για αυτον τον επεξεργαστη. Πηγαινε σε χ370. Eιναι μεν ακριβοτερο αλλα θα το καταλάβεις στον μέλλον την χρησιμοτητα του. μμ θα εχει τετοια διαφορα δλδ ε? χαλασα και λιγο το τοπικ αυτο τωρα σορρυ. μιας και ειναι για render το συστημα, μαλλον δεν θα υπαρξει oc. Οποτε έλεγα να παω σε b350
~Palpatin~ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 μμ θα εχει τετοια διαφορα δλδ ε? χαλασα και λιγο το τοπικ αυτο τωρα σορρυ. μιας και ειναι για render το συστημα, μαλλον δεν θα υπαρξει oc. Οποτε έλεγα να παω σε b350 Μην ακούς τι λένε μία χαρά είναι το 350 ειδικά αν δεν προβλέπεται sli/CF. Ακούω oc και γελάω, πότε; Στα zen+ ίσως τώρα αν θα πιάσει 3950 ή 4025 νομίζω είναι αδιάφορο, εκτός και αν γράφει εδώ το μισό HWbot!! 1
Dante80 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Ας πω και εγώ την εμπειρία μου με την X370 taichi+ R5 1600X Δεν ξέρω τι να πω ακριβώς μιας και δεν έχω παίξει πολύ μαζί της, είμαι πάντως πολύ ευχαριστημένος. Ουσιαστικά στο BIOS έχω κάνει 2 πράγματα. 1. Σέταρα τις μνήμες στα 3200Mhz 14/14/14/34/52 Για να το κάνω αυτό, απλά μπήκα και διάλεξα το XMP profile. Μετά, στα settings (το τελευταίο 2.40 BIOS που έχει και το 1.0.0.6 AGESA τώρα δίνει στην μητρική ξεχωριστό φάκελο να αλλάξεις ΟΛΑ τα settings για τις μνήμες) επέλεξα να σφίξω λίγο το Trc από 73 που ήταν σε 52. Μπορώ να πέσω στα 48 (ακριβώς στο Trp+Tras), αλλά από την εμπειρία μου αξίζει να δίνεις ένα 10% περίπου για stability. 2. Σέταρα τους ανεμιστήρες για να δουλεύουν ανάλογα με τις ανάγκες του συστήματος. Μιας και έχω μέσα 5 ανεμιστήρες PWM (btw, το κουτάκι είναι φοβερό), από το BIOS επέλεξα την επιλογή για auto-detect fan speed. Περίμενα ένα τρίλεπτο, και το BIOS τους αναγνώρισε και τους σέταρε σε profile ανάλογα με τους σένσορες θερμοκρασιών της μητρικής. Μπορείς να το κάνεις με δύο τρόπους. Είτε πας στον κάθε ανεμιστήρα και ρυθμίζεις τις επιλογές (έχει 4 επιλογές ταχύτητας για 4 διαφορετικές θερμοκρασίες), είτε χρησιμοποιείς τα dynamic sensor charts που σου δίνει η μητρική για να κάνεις το ίδιο με...οπτικά βοηθήματα (α λα speedfan). Προσωπικά, επέλεξα τον πρώτο τρόπο. Τώρα...όσον αφορά θερμοκρασίες. Έχω σετάρει το AIO να τρέχει τους noctua στις 425 στροφές σε idle. Πριν κανα τρίωρο που έκανα ένα τεστ, είχα περίπου 37C Tdie με 29C ambient. Τραβώντας ένα Prime95 (SmartFFT), μετά από κανα μισάωρο είχα φτάσει στους 60.5C. Και αυτό, με τους ανεμιστήρες στις 1300 στροφές. Μπορώ να τους τελικιάσω αν θέλω (πάνε στις 2000 οι τουρμπίνες, και στο προφιλ που έχω χρειάζεται 75C Tdie για να στροφάρουν εκεί), αλλά ειλικρινά δεν βλέπω τον λόγο. Κατά τα άλλα, η μητρική είναι ταμαμ. Έχω σβήσει ένα μπλε ledακι που είχε στο southbridge, οι μνήμες μπήκαν στις θέσεις 2 και 4, η M.2 κούμπωσε στην πάνω θέση και όλοι οι ανεμιστήρες πέφτουν σε 4πινα PWM (η μητρική είναι γεμάτη με αυτά). Την μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχω δει σε VRM (μέσω του HWinfo64) είναι 60C (για την ακρίβεια, 60C στο Τ1 bank, 56C στο Τ2 και 52C στον Nuvoton). Μοναδικό μειονέκτημα που δεν αντιστοιχεί στην τιμή της μητρικής, είναι πως δεν υπάρχει κουμπί reset πάνω στο board. Η θέση υπάρχει, το κύκλωμα λείπει. Πρέπει να πας στην Fatal1ty για να έχεις κουμπιά φαίνεται. Τέλος, ένα δεύτερο μειονέκτημα που βρήκα είναι πως η μητρική έχει 10 θέσεις stand-off αλλά σου δίνει μόνο 9 κομμάτια στο κουτί. επέλεξα να μην κουμπώσω το 10ο (αυτό που βρίσκεται αριστερά του logo της κάρτας ήχου). Πρόθυμος να απαντήσω σε ερωτήσεις αν κάποιος έχει. <3 3
ZahosDoganos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Μην ακούς τι λένε μία χαρά είναι το 350 ειδικά αν δεν προβλέπεται sli/CF. Ακούω oc και γελάω, πότε; Στα zen+ ίσως τώρα αν θα πιάσει 3950 ή 4025 νομίζω είναι αδιάφορο, εκτός και αν γράφει εδώ το μισό HWbot!! ωραια μια χαρα, εχω μια πιο ξεκαθαρη εικονα τώρα. και κατι τελευταιο, να ακολουθησω πιστά το qvl την mobo για τις ραμ? ελεγα να παω σε 16gb corsair 2400mhz cas14 γιατι ειναι ενα 20ευρο παραπανω για 3000mhz και δεν νομιζω να μου προσφερει τιποτα στο rendering
forgotten Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 εχω το συστημα μου στα 3.7 με 3200 ram αλλα παρατηρησα οτι ενω παλια μπουταρα κατευθειαν στα windows πλεον ειναι πιο αργο το συστημα και περιμενω περισοτερο για να μπω στα windows εχει μηπως καμια ρυθμιση η msi mortar για κατι τετοιο?
adtakhs Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 ωραια μια χαρα, εχω μια πιο ξεκαθαρη εικονα τώρα. και κατι τελευταιο, να ακολουθησω πιστά το qvl την mobo για τις ραμ? ελεγα να παω σε 16gb corsair 2400mhz cas14 γιατι ειναι ενα 20ευρο παραπανω για 3000mhz και δεν νομιζω να μου προσφερει τιποτα στο rendering Εγώ θα κοιτούσα για υψηλότερους χρονισμούς 3000 ή 3200. Ακόμα και να μην τους πετύχεις, που νομίζω πως θα τους πετύχεις με το καλημέρα με το bios για agesa 1006 code , αυτές θα παίξουν στα SPD. Δεν νομίζω να πάρεις πολλά απο τις υψηλά χρονισμένες μνήμες σε τέτοια χρήση, αλλά θα το έκανα και για μελλοντική αγοραπωλησία κ.λ.π. Αν όχι 3200/3000 τουλάχιστον 2666 θα έβαζα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα