Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ίσως και να με "αφήνει" το νέο AGESA να πάω ένα σκαλί απάνω τη συχνότητα τις μνήμες (3000 σε 3066) με τις ίδιες ακριβώς λοιπές ρυθμίσεις.

Δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό, αλλά hey...free stuff.

• Like 2
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Ίσως και να με "αφήνει" το νέο AGESA να πάω ένα σκαλί απάνω τη συχνότητα τις μνήμες (3000 σε 3066) με τις ίδιες ακριβώς λοιπές ρυθμίσεις.

Δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό, αλλά hey...free stuff.

Παιξε λιγο με CLD0_VDDP μπας και το κανεις πιο σταθερο

Δημοσ.

Μπα, δεν άντεξε σε κακομεταχείριση τελικά.

Ξανά στις normal, είναι το συγκεκριμένο κιτ δύσκολο και δεν έχω όρεξη να ταλαιπωρώ τόσο το σύστημά μου.

Δημοσ.

Παίδες συγγνώμη που ρωτάω κι εδώ.

Μόλις έστησα το σύστημά μου με Asrock B450 Fatality / 2200G Ryzen / 16GB Corsair LPX 3200Mhz (2*8) ....

...το θέμα που έχω είναι ότι στο BIOS δεν μου εμφανίζει δύο επιλογές που αναγράφονται στον οδηγό της μητρικής, που αφορούν το Northbridge, συγκεκριμένα λείπουν οι επιλογές IOMMU & Share Memory...

...δηλαδή δεν μου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξω πόση RAM θέλω αποδοθεί στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών...ενώ ο Task Manager > Performance > Memory μού λέει ότι έχουν κρατηθεί 2.1GB (hardware reserved) ΥΠΟΘΕΤΩ για τη κάρτα γραφικών.

Καθότι δεν παίζω καθόλου παιχνίδια θεωρώ το μέγεθος αυτό εξωφρενικό για αποκλειστική χρήση της GPU, πέραν του ότι μετρήσεις που είχα δει δεν έδειχναν πολλές διαφορές πάνω από 128-256ΜΒ.

Μήπως λόγω μεγέθους RAM η μητρική αυτόματα αποδίδει το μέγιστο ποσοστό μνήμης στη κάρτα γραφικών; Ξέρετε πώς μπορώ να ρυθμίσω το μέγεθος της RAM που θα αποδοθεί στη κάρτα γραφικών, ελλείψει αυτής της επιλογής στο BIOS;

• Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, vgiozo said:

Παίδες συγγνώμη που ρωτάω κι εδώ.

Μόλις έστησα το σύστημά μου με Asrock B450 Fatality / 2200G Ryzen / 16GB Corsair LPX 3200Mhz (2*8) ....

...το θέμα που έχω είναι ότι στο BIOS δεν μου εμφανίζει δύο επιλογές που αναγράφονται στον οδηγό της μητρικής, που αφορούν το Northbridge, συγκεκριμένα λείπουν οι επιλογές IOMMU & Share Memory...

...δηλαδή δεν μου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξω πόση RAM θέλω αποδοθεί στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών...ενώ ο Task Manager > Performance > Memory μού λέει ότι έχουν κρατηθεί 2.1GB (hardware reserved) ΥΠΟΘΕΤΩ για τη κάρτα γραφικών.

Καθότι δεν παίζω καθόλου παιχνίδια θεωρώ το μέγεθος αυτό εξωφρενικό για αποκλειστική χρήση της GPU, πέραν του ότι μετρήσεις που είχα δει δεν έδειχναν πολλές διαφορές πάνω από 128-256ΜΒ.

Μήπως λόγω μεγέθους RAM η μητρική αυτόματα αποδίδει το μέγιστο ποσοστό μνήμης στη κάρτα γραφικών; Ξέρετε πώς μπορώ να ρυθμίσω το μέγεθος της RAM που θα αποδοθεί στη κάρτα γραφικών, ελλείψει αυτής της επιλογής στο BIOS;

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι, και 128MB να τη βάλεις από το AMD CBS, πάλι θα τραβάει όσο χρειάζεται (max 2GB). Γι' αυτό και δεν έβλεπες διαφορές στις μετρήσεις σου.

Δημοσ.

Καλημέρα καλά Χριστούγεννα. Έχουμε κανέναν οδηγό για πείραγμα igpu 2400g σε b450m pro4; thanks in advance

Δημοσ.
9 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι, και 128MB να τη βάλεις από το AMD CBS, πάλι θα τραβάει όσο χρειάζεται (max 2GB). Γι' αυτό και δεν έβλεπες διαφορές στις μετρήσεις σου.

Δεν καταλαβες.

Δεν εχω καν ρυθμιση τετοια στο bios, αυτο λεω.

• Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, vgiozo said:

Δεν καταλαβες.

Δεν εχω καν ρυθμιση τετοια στο bios, αυτο λεω.

Υπάρχει σε όλα στο amd cbs, δεν χρειάζεται να την έχεις φάτσα φόρα. Δεν θυμάμαι που ακριβώς και έχω πουλήσει το 2200g όμως...

Δημοσ.

Σύμφωνα με το bios guide της μητρικής, δεν είναι στο σημείο που θα έπρεπε να είναι. Θα το ξανακοιτάξω μήπως είναι λανθασμένο το φυλλάδιο και η ρύθμιση είναι αλλού και διέφυγε της προσοχής μου

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, vgiozo είπε

Σύμφωνα με το bios guide της μητρικής, δεν είναι στο σημείο που θα έπρεπε να είναι. Θα το ξανακοιτάξω μήπως είναι λανθασμένο το φυλλάδιο και η ρύθμιση είναι αλλού και διέφυγε της προσοχής μου

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρόνια Πολλά σε όλους, με υγεία, χαρά, ευτυχία και 

DvRTtlQVsAAmjqb.jpg.9cf03b4ea483a3fd18d62b7aedba13ad.jpg

P.S: είναι από το Twitter, Dr. Lisa Su :D  

Επεξ/σία από renaxan
  • Like 8
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν επικοινώνησα με την Asrock και μού υπέδειξε η υποστήριξή τους τη λύση με email.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς στις Asrock B450 μητρικές για προσαρμογή του ποσού της RAM που αποδίδεται στην GPU είναι τα κάτωθι

B450-1.jpg

B450-2.jpg

B450-3.jpg

Επεξ/σία από vgiozo
  • Like 3
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, tasosleagueoflegends said:

Αχ πραγματικά το ποστ σου είναι το ζουμί των Ryzen. Αν καταφέρουν οι επόμενοι να "οδηγούν" καλά και τις ραμ και να μην μπερδεύεται ο κοσμάκης, θα βοηθήσει την AMD περισσότερο από το να έχει 42 πυρήνες... Σχετικά με το ερώτημά σου, δεν ξέρω ποιες θα διάλεγα για τον ίδιο λόγο...

Επεξ/σία από GeorgeMan

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...