50EuroUser Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 @kostas_anes Bdie downbin είναι αυτά και παίζεις τόσο καλά με X370 ;
kostas_anes Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε @kostas_anes Bdie downbin είναι αυτά και παίζεις τόσο καλά με X370 ; Ναι downbin ειναι και ηταν λιγο αθλος να τα φτασω ως εδω. Η μητρικη ειναι για πεταμα στο mem OC και ο IMC του 1400 που τρεχω δεν ειναι και απο τα καλα κομματια. To μονο παραπονο που εχω βεβαια, ειναι οτι σχεδον τα 3/4 απο τα subtimings δεν πανε πιο κατω.... απο την αποψη οτι δεν μου δινει επιλογη η μητρικη να πανε πιο κατω ...
talos_2002 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Το θέμα είναι, σε αντάμειψε με σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις;
kostas_anes Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, talos_2002 είπε Το θέμα είναι, σε αντάμειψε με σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις; Φιλε μου R5 1400 τρεχω, τι διαφορα περιμενεις να δω σε επιδοσεις ? Να ειχα καναν 2600Χ τουλαχιστον στα 4.2, παει στο καλο. Τωρα τι να σου πω θα τρεξω κανα bench. Σιγουρα παντως θα εχω ελαφρως καλυτερα FPS σε παιχνιδια τυπου PUBG. Γενικα για real world επιδοσεις μιλας στο λαθος ατομο. Τρεχω την RAM οσο πιο χαμηλα παει μονο και μονο επειδη μου αρεσει. Το overclocking το κανω για την φαση, οχι για να παρω επιπλεον επιδοσεις. Τα 4ns λιγοτερο οταν το ειδα εκανα παρτι , επειδη καταφερα να πιασω χαμηλοτερο νουμερο. Επισης καταφερα να βαλω tFAW = 6 (το οποιο ειναι το minimum) και εβαλα το tRTP ξανα στο 5, γιατι απο οτι φαινεται το ειχα αφησει καταλαθος στο Auto και εβαζε μονο του 12. Το tFAW δεν ξερω γιατι παει τοσο κατω. Ουσιαστικα ειναι στην θεση του για λογους ασφαλειας, ετσι ωστε η RAM να μην τραβαει υπερβολικα μεγαλο amperage. Τωρα με το 6 και με το 10 πειραματιζομαι επικινδυνα γιατι δεν ξερω τι επιπτωσεις μπορει να εχει, οποτε κατω απο 16 δεν θα συνιστουσα να βαλει κανεις. Απο επιδοσεις παντως, πηρα ~500-600MB/s oταν το κατεβασα απο 24 στο 10. Ιδια δουλεια κανει και το tRRD (το οποιο ειναι χωρισμενο σε long και short) Παρτε και ενα AIDA64. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2018 από kostas_anes
renaxan Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 9 Ιανουαρίου 2019 θα δούμε τι σκαρώνει η AMD: https://www.ces.tech/Conference/Keynote-Addresses.aspx?utm_Medium=&utm_source=&sf204292940=1 4 2
akoinonitos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 39 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Φιλε μου R5 1400 τρεχω, τι διαφορα περιμενεις να δω σε επιδοσεις ? Να ειχα καναν 2600Χ τουλαχιστον στα 4.2, παει στο καλο. Τωρα τι να σου πω θα τρεξω κανα bench. Σιγουρα παντως θα εχω ελαφρως καλυτερα FPS σε παιχνιδια τυπου PUBG. Γενικα για real world επιδοσεις μιλας στο λαθος ατομο. Τρεχω την RAM οσο πιο χαμηλα παει μονο και μονο επειδη μου αρεσει. Το overclocking το κανω για την φαση, οχι για να παρω επιπλεον επιδοσεις. Τα 4ns λιγοτερο οταν το ειδα εκανα παρτι , επειδη καταφερα να πιασω χαμηλοτερο νουμερο. Επισης καταφερα να βαλω tFAW = 6 (το οποιο ειναι το minimum) και εβαλα το tRTP ξανα στο 5, γιατι απο οτι φαινεται το ειχα αφησει καταλαθος στο Auto και εβαζε μονο του 12. Το tFAW δεν ξερω γιατι παει τοσο κατω. Ουσιαστικα ειναι στην θεση του για λογους ασφαλειας, ετσι ωστε η RAM να μην τραβαει υπερβολικα μεγαλο amperage. Τωρα με το 6 και με το 10 πειραματιζομαι επικινδυνα γιατι δεν ξερω τι επιπτωσεις μπορει να εχει, οποτε κατω απο 16 δεν θα συνιστουσα να βαλει κανεις. Απο επιδοσεις παντως, πηρα ~500-600MB/s oταν το κατεβασα απο 24 στο 10. Ιδια δουλεια κανει και το tRRD (το οποιο ειναι χωρισμενο σε long και short) Παρτε και ενα AIDA64. τι σχεση εχει το tfaw ρε με amperage? που σκατα το διαβασες αυτο? tFAW is the amount of time that must elapse before an ACTIVATE command can be issued to another bank
kostas_anes Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, akoinonitos είπε τι σχεση εχει το tfaw ρε με amperage? που σκατα το διαβασες αυτο? tFAW is the amount of time that must elapse before an ACTIVATE command can be issued to another bank https://www.e-reading.club/bookreader.php/138837/Jacob,_Ng,_Wang_-_Memory_systems._Cache,_DRAM,_Disk.pdf Το tFAW η αλλιως Four Activation Window ειναι το χρονικο διαστημα το οποιο πρεπει να περασει, πριν γινουν access καινουργια banks μετα απο οταν εχουν δωθει 4 ACTIVATE commands. Οποτε ο δικος σου ορισμος ειναι λιγο off. Στο συγγραμα που σου λινκαρα αναφερει χαρακτηριστικα οτι "tFAW (Four-bank Activation Window) and tRRD (Row-to-Row activation Delay) put a ceiling on the maximum current draw of a single DRAM part. These are protocol-level limitations whose values are chosen to prevent a memory controller from exceeding circuit-related thresholds." σελ 18, πρωτη κουκιδα κατω αριστερα. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2018 από kostas_anes
akoinonitos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, kostas_anes είπε https://www.e-reading.club/bookreader.php/138837/Jacob,_Ng,_Wang_-_Memory_systems._Cache,_DRAM,_Disk.pdf τωρα περιμενεις να ψαξω σε 1070 σελιδες να το βρω ? πλακα με κανεις
kostas_anes Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε τωρα περιμενεις να ψαξω σε 1070 σελιδες να το βρω ? πλακα με κανεις βαρα refresh
akoinonitos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, kostas_anes είπε https://www.e-reading.club/bookreader.php/138837/Jacob,_Ng,_Wang_-_Memory_systems._Cache,_DRAM,_Disk.pdf Το tFAW η αλλιως Four Activation Window ειναι το χρονικο διαστημα το οποιο πρεπει να περασει, πριν γινουν access καινουργια banks μετα απο οταν εχουν δωθει 4 ACTIVATE commands. Οποτε ο δικος σου ορισμος ειναι λιγο off. Στο συγγραμα που σου λινκαρα αναφερει χαρακτηριστικα οτι "tFAW (Four-bank Activation Window) and tRRD (Row-to-Row activation Delay) put a ceiling on the maximum current draw of a single DRAM part. These are protocol-level limitations whose values are chosen to prevent a memory controller from exceeding circuit-related thresholds." σελ 18, πρωτη κουκιδα κατω αριστερα. εισαι σιγουρος οτι μιλαει για ampere γτ εγω διαβαζοντας και την συνεχεια αλλα καταλαβαινω ,δεν ειναι και καλα τα αγγλικα μου βεβαια. tFAW and t RRD are circuit-level limitations that significantly limit system-level performance Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2018 από akoinonitos
kostas_anes Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε εισαι σιγουρος οτι μιλαει για ampere γτ εγω διαβαζοντας και την συνεχεια αλλα καταλαβαινω ,δεν ειναι και καλα τα αγγλικα μου βεβαια. Για current μιλαει, αρα προφανως αναφερεται σε amperage εφ οσων η ταση παραμενει σταθερη Mετα απλως αναπτυσει και λεει οτι για αυτον τον λογο τα tFAW και tRRD μειωνουν το read bandwitdth (πραγμα το οποιο επιβεβαιωνω και μεσα απο δικο μου testing). Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2018 από kostas_anes 1
STORM1978 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Μιας και βγήκαν μαζεμένα τα 1.60 και 2.00 bios για την Χ470 Taichi μου, θα τα περάσω μια και θα επανέλθω εν καιρώ μετά από δοκιμές με τα νέα. 1
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 hours ago, akoinonitos said: Τσεκαρε να δεις στους ποσους βαθμους ειναι οι μνημες οταν τρως το error, παιζει και αυτο το ρολο του. Επισης δοκιμασε να βρεις το χαμηλότερο δυνατο procODT που εισαι stable. Δοκιμασε και με τα cad bus στα 20ohms αντι για 24οhms. Παντως στις dual rank προτεινεται το gd να ειναι enabled. Μετά από κάμποσες ώρες nier automata έχω αυτά: https://imgur.com/h8b6diO Και κανένα crash. Με τα fans 45% 40% 26% και το pump 60%. Να τ' αφήσω έτσι? Λες το error να είναι καθαρά θερμοκρασιακό? Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2018 από GeorgeMan
akoinonitos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε Μετά από κάμποσες ώρες nier automata έχω αυτά: https://imgur.com/h8b6diO Και κανένα crash. Με τα fans 45% 40% 26% και το pump 60%. Να τ' αφήσω έτσι? Λες το error να είναι καθαρά θερμοκρασιακό? αστο και βλεπεις ,αν δεν κανεις κατι σημαντικο (επαγγελματικο) στο Pc κλαιν
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, akoinonitos said: αστο και βλεπεις ,αν δεν κανεις κατι σημαντικο (επαγγελματικο) στο Pc κλαιν Δεν κάνω αλλά άμα χάσω κάνα 40 λεπτο progress πάλι θα εκνευριστώ 😛 Μετά από ολονύκτιο hci πάντως είδα το πρωί στο hwmonitor max dimm2 temp 49,8 Ενώ στο nier δεν πάει πάνω από 37,5. Αν δεν φάω πουθενά bsod θα κατεβάσω λίγο και το vdimm και το vsoc μήπως και πέσουν λίγο ακόμα οι θερμοκρασίες... Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2018 από GeorgeMan
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα