Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, επειδή έχω μπερδευτεί λίγο...  Όλες οι μητρικές θέλουν update για να δεχθούν έναν 2600 ή μητρικές όπως η x470 τον δέχονται χωρίς update?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, oasisAthens είπε

Καλημέρα παιδιά, επειδή έχω μπερδευτεί λίγο...  Όλες οι μητρικές θέλουν update για να δεχθούν έναν 2600 ή μητρικές όπως η x470 τον δέχονται χωρίς update?

Οι μητρικες με x470 τους δέχονται άμεσα. Οι x370 και b360 θα χρειαστούν bios update.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, music_lover είπε

Οι μητρικες με x470 τους δέχονται άμεσα. Οι x370 και b350 θα χρειαστούν bios update.

12 λεπτά πριν, oasisAthens είπε

Καποιες x370 και b350 ερχονται με περασμενα καινουρια bios ,ωστοσο πρεπει να γινει ερωτηση στο καταστημα, παρόλα αυτα νομιζω πως ειναι προτιμότερη η αγορα μια x470 λογω καλυτερης υποστηριξης μνημων.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σς ευχαριστώ πολύ. Γιατί είμαι ανάμεσα σε έναν 2600 ή έναν  i5 8400  και οι κυριότεροι ενδοιασμοί που έχω είναι το γεγονός ότι μια προσπάθεια που είχα κάνει προς amd πριν από 17 χρόνια περίπου είχε καταλήξει σε μεγάλη αποτυχία μιας και ζεστενοταν πάρα πολύ. Να προσθέσω ότι δεν επιθυμώ oveclocking, θέλω ένα απλό σταθερό σύστημα για ελαφρύ gaming και επεξεργασία εικόνων (ερασιτεχνική χρήση).  Σας ευχαριστώ πολύ. 

Να υποθέσω ότι αυτά τα προβλήματα με υπερθερμανσεις έχουν λυθεί και είναι σταθεροί πλέον :)

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, oasisAthens είπε

Σς ευχαριστώ πολύ. Γιατί είμαι ανάμεσα σε έναν 2600 ή έναν  i5 8400  και οι κυριότεροι ενδοιασμοί που έχω είναι το γεγονός ότι μια προσπάθεια που είχα κάνει προς amd πριν από 17 χρόνια περίπου είχε καταλήξει σε μεγάλη αποτυχία μιας και ζεστενοταν πάρα πολύ. Να προσθέσω ότι δεν επιθυμώ oveclocking, θέλω ένα απλό σταθερό σύστημα για ελαφρύ gaming και επεξεργασία εικόνων (ερασιτεχνική χρήση).  Σας ευχαριστώ πολύ. 

Οτι και να παρεις δεν θα σε απογοητευσει ,ξεκινα απο το οικονομικο και μετα βαλε τα επιμερους + και  - του καθε επεξεργαστη.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, oasisAthens είπε

Να υποθέσω ότι αυτά τα προβλήματα με υπερθερμανσεις έχουν λυθεί και είναι σταθεροί πλέον :)

Άμα θέλεις cpu ( από  AMD ) για να μην ασχοληθείς με OC καλύτερα να πάρεις την 2600x από ότι τον 2600 . Έχει καλύτερη ψήκτρα και λίγο παραπάνω MHz .  (Δεν έχω τώρα κάποιο σύστημα από intel και δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι )

Επεξ/σία από IoaZ
  • Like 1
Δημοσ.

Παίδες έχω την MSI Μορταρ Arctic b350 και μόλις αναβάθμισα σε 2700x με latest bios.

Η Ram μπορεί τώρα να επιτυγχάνει καλύτερα/χειρότερα αποτελέσματα λόγω CPU ή με κόβει η μητρική;

Έχει κανείς link Με συζήτηση για ram overclocking σε 2600/2700?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, The__Blade είπε

Παίδες έχω την MSI Μορταρ Arctic b350 και μόλις αναβάθμισα σε 2700x με latest bios.

Η Ram μπορεί τώρα να επιτυγχάνει καλύτερα/χειρότερα αποτελέσματα λόγω CPU ή με κόβει η μητρική;

Έχει κανείς link Με συζήτηση για ram overclocking σε 2600/2700?

Από ότι είδα για τα καλύτερα αποτελέσματα χρειάζεσαι και τα 2. Και ryzen 2xxx cpu με βελτιωμένο imc σε σχέση με πρώτη γενιά και κάποια x470 που δεν έχει τις αμαρτίες του παρελθόντος που κουβαλάν οι x370. Εξαιρούνται βέβαια κάποια διαμάντια όπως η c6 hero και έχει ρίξει πολύ δουλειά η asus να τις φέρει σε σημείο να κουμπώνουν τα περισσότερα subtimings σωστά.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.

Σημερα πυροβόλησα και εγώ, μία asus ch7 και 2700x:D

Στις 28/4/2018 στις 8:14 ΜΜ, akoinonitos είπε

Παιζουν και παιζουν και στα 3333mhz ;)

Δέν το ξέρω αυτό, όσα site κατασκευαστή κοιταξα τις hynix τις έχουν στα 3000.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, cpc464 είπε

Σημερα πυροβόλησα και εγώ, μία asus ch7 και 2700x:D

Δέν το ξέρω αυτό, όσα site κατασκευαστή κοιταξα τις hynix τις έχουν στα 3000.

Oi AIBσ απλά αναφέρουν την συχνότητα λειτουργίας που θα παίξουν αν βάλεις A-XMP/DOCP ή όπως αλλιώς τα λέει ο καθένας. Αν αρχίσεις να σκαλίζεις εσύ και δοκιμάζεις πράγματα παίζουν παραπάνω και με σφιχτότερα timings αλλά εξαρτάται από πολλά πράγματα κατά πόσο θα είσαι stable.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ilos είπε

Oi AIBσ απλά αναφέρουν την συχνότητα λειτουργίας που θα παίξουν αν βάλεις A-XMP/DOCP ή όπως αλλιώς τα λέει ο καθένας. Αν αρχίσεις να σκαλίζεις εσύ και δοκιμάζεις πράγματα παίζουν παραπάνω και με σφιχτότερα timings αλλά εξαρτάται από πολλά πράγματα κατά πόσο θα είσαι stable.

Δεν θελουν τπτ απλα αλλαζεις απο bios συχνοτητα σε 3333mhz ολα auto και παιζουν stable 3333mhz (τουλαχιστον σε 3 ατομα που ξερω εγω με 2xxx και x470)

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν θελουν τπτ απλα αλλαζεις απο bios συχνοτητα σε 3333mhz ολα auto και παιζουν stable 3333mhz (τουλαχιστον σε 3 ατομα που ξερω εγω με 2xxx και x470)

Μακάρι γιατί δέν θέλω να αλλάξω και μνήμες, έχω corsair lpx στα 3200 και έχει κάνει μιά πονηριά η corsair, στο site της msi σου λέει πως τρέχουν στα 3200 αλλά η version xxx (δέν θυμάμαι αριθμό),επειδή ο κατασκευαστής αλλάζει εταιρείες παίζει λοταρία, μπορεί να σου κάτσει hynix,micron η samsung.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Μακάρι γιατί δέν θέλω να αλλάξω και μνήμες, έχω corsair lpx στα 3200 και έχει κάνει μιά πονηριά η corsair, στο site της msi σου λέει πως τρέχουν στα 3200 αλλά η version xxx (δέν θυμάμαι αριθμό),επειδή ο κατασκευαστής αλλάζει εταιρείες παίζει λοταρία, μπορεί να σου κάτσει hynix,micron η samsung.

Στην ch7 δεν θα τις βάλεις? Εφοσον παιζουν στην prime x470 pro το θεωρω απιθανο να μην παιζουν στην CH7 (στο qlv της παντως δειχνει οτι υποστηριζει κανονικα τις hynix 3200)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Στην ch7 δεν θα τις βάλεις? Εφοσον παιζουν στην prime x470 pro το θεωρω απιθανο να μην παιζουν στην CH7 (στο qlv της παντως δειχνει οτι υποστηριζει κανονικα τις hynix 3200)

Ναι αλλά στα pdf δέν βρήκα τον κωδικό τους(CMK16GX4M2B3200C16).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...