Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Ειμαι απο Ηρακλειο Κρητης,φοιτητης που μενει μονος του και οι δικοι μου μενουν σε αλλο σπιτι ιδια πολη.

Οταν εμενα στο σπιτι των δικων μου, πριν απο 3-4 χρονια ειχαμε ADSL forthnet και επιανε καπου στα 23mbps download απο οσο θυμαμαι. Το σπιτι τους, αποσταση ~570μ. απο κεντρο οτε.

Λιγο πριν μετακομοισω, ειχαν βαλει VDSL Forthnet 50mbps και μεχρι σημερα πιανει ~45-47mbps download(ειχα κατεβασει τα patch του GTA V με 5,5mb/sec πριν μετακομισω) kai 5mbps upload.

Απο το ιδιο αστικο κεντρο, απεχω 870μ. και εχω forthnet adsl που πιανω:

Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1020 / 21268

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 5.5 / 12.5

Δηλαδη 12.5 dB (η μετρηση που χρειαζετε για θεωριτικο υπολογισμο)

Πριν το fast path: 

Max Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1188 / 22620

Το προβλημα μου ειναι το εξης: Μπαινω στο site της forthnet και μου λεει οτι ειναι διαθεσιμο μονο ADSL . Πηγαινω αυτοπροσωπος και ρωταω σε καταστημα(πριν 2 χρονια που δεν ειχα ιδεα απο line attenuation να τους πω) και μου λενε οτι αφου το site μου εβγαλε οχι, τοτε δεν με καλυβει.

Μπαινω σε site cyta,wind,vodafone,cosmote και vodafone/cosmote λεει δεν με καλυβει, αλλα η cyta + vodafone λενε οτι με καλυβει.

Τι να κανω? Πως το κοβετε εσεις? Αξιζει να το βαλω σε τετοια αποσταση/line attenuation?

Τωρα με το fast path κατευαζω απο steam εως και 2.3mb/sec αλλα upload ειναι 80-100kb/sec για φωτο/βιντεο upload

Γιατι μου λενε οτι δεν με καλυβει με αυτα τα stats? Κανεις αλλος σε παρομοια περιπτωση που να εβαλε και να του επιανε μια χαρα το vdsl πανω απο 40mbps?

Δημοσ.

αμα λενε δεν σε καλυπτει,δεν σε καλυπτει...οχι τιποτα αλλο αν τελικα στο βαλουν θα εχουν καθε δικαιολογια με το μερος τους για τυχον αποσυνδεσεις,χαμηλες ταχυτητες και αλλα τετοια!

και για adsl δεν πιανεις και κακες ταχυτητες

Δημοσ.

αμα λενε δεν σε καλυπτει,δεν σε καλυπτει...οχι τιποτα αλλο αν τελικα στο βαλουν θα εχουν καθε δικαιολογια με το μερος τους για τυχον αποσυνδεσεις,χαμηλες ταχυτητες και αλλα τετοια!

και για adsl δεν πιανεις και κακες ταχυτητες

Οι αλλες εταιριες που λενε οτι με καλυβει εστω εως τα 35mbps θα εχουν προβληματα με αποσυνδεσεις/ψηλο ping κτλπα?

Το οτι πιανω καλο ADSL εχει να κανει καθολου με το οτι βρσικομε σε καλο σημειο, αρα το vdsl δεν θα εχει προβλημα?

Edit: Γιατι εχουμε ολες τις σαπιες 30+ χρονες KV στο κεντρο του Ηρακλειου ενω εξω εχουν βαλει τις καινουριες και καλυβουν VDSL κτλπα?

Εχω ενα φιλο που μενει διπλα σε μια ΚV (vdsl2) και δεν τον πολυενδιαφερουν αυτα και δν ενδιαφερετε για VDSL αλλα οταν παιζουμε csgo Εγω εχω 90-100ms ping ενω αυτος εχει 55-60ms και δεν εχουμε αποσταση πανω απο 1000μετρα και αυτος δεν εχει βαλει καν fast path.

Υπαρχει κατι που να μπορω να κανω, περα απο το να μετακομισω σε περιοχη που να πιανει VDSL?

Δημοσ.

πολλες φορες εχει τυχει να πουλανε σε διαφορους vdsl Και μετα να μην πιανουν τελικα...καλυτερα σιγουρεψε το και το βλεπεις...

Αυτο με το adsl εχει μια σχεση ναι,λογικα εισαι κοντα σε ΑΚ οποτε θα πιανεις καλο vdsl οταν με το καλο μπορεισες,βλεπε 49999 down 4999 up.

1000 μετρα ειναι παρα πολλα και πολλα μπορουν να αλλαξουν,εδω στην ιδια πολυκατοικια και δεν εχουμε τα ιδια με τους ιδιους παροχους!

Οσο για το ping,παιζουν ρολο πολλα οπως καινουρια η παλια πολυκατοικια,απο ποσο μακρυα παιρνει ο καθενας ιντερνετ απο το αν ειναι συνδεδεμενο το ρουτερ σου στην κεντρικη πριζα,απο τα ποσα μετρα καλωδιο χρησιμοποιεις για να συνδεσης το ρουτερ στην πριζα τηλεφωνου και αλλα τοσα....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...