Προς το περιεχόμενο

Πόσο παλιό είναι το αυτοκίνητο σας;

Θεkλα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γιατί είναι κουλό να περάσει ΚΤΕΟ ένα αυτοκίνητο 30 ετών;

Ίσα ίσα...

Και βέβαια ένα "όχημα" 30τίας μπορεί να περάσει κτεο και να κυκλοφορεί κανονικά.

Απλά τα "ιστορικά αυτοκίνητα" δεν είναι όλα 30 ετών.

Αρχίζουν να θεωρούνται (στην πράξη μπορούν να βγάλουν πινακίδες ιστορικού) από αυτή την ηλικία. Άρα πολλά απ' αυτά δεν θα μπορούσαν να περάσουν κτεο.

Και το ζητούμενο από τους ιδιοκτήτες και την σχετική  κοινότητα είναι να απαλλαγούν αυτά τα οχήματα από αυτές τις υποχρεώσεις/επιβαρύνσεις, αφού είναι οχήματα που συνήθως περνάν τη ζωή τους στα γκαράζ. Όπερ και εγένετο.

Τώρα αν εσύ έχει ακόμα και model T και θες να το κυκλοφορεί κανονικά (βόλτες, supermarket, κλπ) πολύ απλά δεν βγάζεις πινακίδες ΕΛΠΑ αλλά κανονικές και πας όπου θέλεις, έχοντας πληρώσει βέβαια όλα τα σχετικά ετήσια κόστη (έτσι κι αλλιώς όλος ο "καβγάς" για τις "ιστορικές πινακίδες" γίνεται προκειμένου να μην χρειάζεται να πληρώνεις τέλη, ασφάλειες, κλπ)

μια που όλα τα θέματα αλλάζουν, boycottage/ sabotage στα lidl/ aldi.

Αυτό κατάλαβες εσύ από το post;;;

Για την αποκατάσταση της "τάξης" ψωνίζω κάποιες φορές από τα Lidl και δεν τα ανέφερα, τουλάχιστον σε αυτό το σχόλιο, απαξωιτικά.

Επίσης, είσαι λίγο "πίσω" σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα όταν αναφέρεις τα Aldi ;)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παντως για την ιστορια και επειδή θέλω και εγω να αγοράσω αναπαλαιώσω μια αντίκα, στην επαρχία κυκλοφορουν καθημερινως με ΦΙΛΠΑ κατι τρίλιτρα... μεχρι ποτε δεν ξερω..!

Στη αθηνα ευτυχως ακομα δεν εχουμε δεί κατι σχετικό γιατι θα γίνει πανικός...

παντως για την ιστορια και επειδή θέλω και εγω να αγοράσω αναπαλαιώσω μια αντίκα, στην επαρχία κυκλοφορουν καθημερινως με ΦΙΛΠΑ κατι τρίλιτρα... μεχρι ποτε δεν ξερω..!

Στη αθηνα ευτυχως ακομα δεν εχουμε δεί κατι σχετικό γιατι θα γίνει πανικός...

Εγώ πάντως που είμαι επαρχία δεν έχω πετύχει ποτέ στο δρόμο αυτοκίνητο με ΦΙΛΠΑ.

εισαι σε μεγαλη περιοχή εσυ. Λεω για πολεις ~10000 κατοικων σε 2-3 νομους που ξερω χαρακτηριστικά...

Σε σημείο που το σκεφτομουν να βγαλω και θεγω φιλπα μια αντικα για να κυκλοφορω και εγω εκει τις 10-15 μέρες το χρόνο που παω

• Like 1

• Moderators

Ε πόσο ξεφτύλας πρέπει να είναι το όργανο για να ελέγξει για ΚΤΕΟ αυτοκίνητο με ΦΙΛΠΑ πινακίδες;

Να πω ότι θα είχαν γίνει μόδα και θα έβλεπες 1-2 κάθε Κυριακή πρωί να βολτάρουν, ΟΚ, δε θα ήταν φυσιολογικό. 

Αλλά με τη τωρινή κατάσταση, ήμαρτον. 

εισαι σε μεγαλη περιοχή εσυ. Λεω για πολεις ~10000 κατοικων σε 2-3 νομους που ξερω χαρακτηριστικά...

Σε σημείο που το σκεφτομουν να βγαλω και θεγω φιλπα μια αντικα για να κυκλοφορω και εγω εκει τις 10-15 μέρες το χρόνο που παω

Δηλαδή όταν έγραψες "επαρχία"(που από όσο ξέρω επαρχία είναι οτιδήποτε δεν είναι Αθήνα) εννοούσες συγκεκριμένες κωμοπόλεις σε συγκεκριμένους νομούς? :)

Ακριβώς εκεί ήταν το point μου, στο ότι έτσι όπως το είχες γράψει έβγαινε το συμπέρασμα ότι εκτός Αθηνών δεν τρέχει κάστανο αν κυκλοφορείς καθημερινά με τρίλιτρο αυτοκίνητο εφοδιασμένο με πινακίδες ΦΙΛΠΑ. Ε αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. 

Ε πόσο ξεφτύλας πρέπει να είναι το όργανο για να ελέγξει για ΚΤΕΟ αυτοκίνητο με ΦΙΛΠΑ πινακίδες;

Τα αυτοκίνητα με ΦΙΛΠΑ πινακίδες ΔΕΝ περνάνε ΚΤΕΟ.

Δηλαδή όταν έγραψες "επαρχία"(που από όσο ξέρω επαρχία είναι οτιδήποτε δεν είναι Αθήνα) εννοούσες συγκεκριμένες κωμοπόλεις σε συγκεκριμένους νομούς? :)

Ακριβώς εκεί ήταν το point μου, στο ότι έτσι όπως το είχες γράψει έβγαινε το συμπέρασμα ότι εκτός Αθηνών δεν τρέχει κάστανο αν κυκλοφορείς καθημερινά με τρίλιτρο αυτοκίνητο εφοδιασμένο με πινακίδες ΦΙΛΠΑ. Ε αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. 

Το ιδιο επαρχία ειναι η πατρα και η κατερινη π.χ. ή η καβαλα; 

(δεν παιζει μονο σε κωμοπόλεις, παιζει και στις δυο ανωτέρω πολεις)

δεν ειναι θεμα δε παιζει καστανο. απλα η τροχαια ειναι πιο ελαστική/ανενημέρωτη κλπ

Να πω ότι θα είχαν γίνει μόδα και θα έβλεπες 1-2 κάθε Κυριακή πρωί να βολτάρουν, ΟΚ, δε θα ήταν φυσιολογικό. 

Αλλά με τη τωρινή κατάσταση, ήμαρτον. 

Δεν θα ήταν ξεφτίλας ο αστυνομικός αλλά άσχετος, αφού τα "ιστορικά" δεν εμπίπτουν στις διατάξεις για κτεο.

Ξεφτίλας (και κυρίως παράνομος) είναι αυτός το οδηγεί, αφού απλά δεν πρέπει.

Και στο λέει κάποιος που ακόμα και αύριο θα μπορούσα να βγάλω τέτοιες πινακίδες στο δικό μου και άρα να γλυτώσω κάνα 400-500άρι σε τέλη, ασφάλεια και κτέο το χρόνο. Απλά επειδή θέλω να χαίρομαι/χρησιμοποιώ κανονικά το αυτοκίνητό μου, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσω (όπως όλοι).

Αν σε κάποια στιγμή μου αρκεί να το βλέπω στο γκαράζ και να το γυαλίζω και ίσως να το βγάζω για το "γύρο της πελοποννήσου" τότε βλέπουμε

• Like 1

Το ιδιο επαρχία ειναι η πατρα και η κατερινη π.χ. ή η καβαλα;

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό "επαρχία", το ίδιο ακριβώς είναι όλες οι πόλεις που ανέφερες. Δες και εδώ:

Επαρχία (η) : κάθε περιοχή της χώρας εκτός από την πρωτεύουσα

Πηγή: Λεξικό Τεγόπουλος-Φυτράκης

ΠΕΖΟ 206 '01 Quicksilver εκδοση, με 180.000 χλμ. ειανι στην κατοχη μου τωρα απο το 2010 με 110.000 χλμ

Δευτερο χερι, η πρωτη ιδιοκτητρια το ειχε σαν τρακτερ, σε κακιστη κατασταση.

Το ειχα συνεφερει λίγο, αλλα οι αμαρτιες σερνουν δυστυχως. Μακαρι να παει 10 ετη ακομα αλλα δεν το βλεπω.

Hyundai i30 Γενάρης του 2008. 135.000 χιλιόμετρα και εγκατάσταση υγραερίου στις 75.000.

Τίμιο αυτοκίνητο που όσο περνάει ο καιρός το εκτιμώ ακόμα περισσότερο. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω δεν θα έβαζα υγραέριο.

Κατά τα άλλα αν κάποιος ψάχνει για δεύτερο χέρι πιστεύω πως στα 5000 με 6000 ευρώ μαζί με το ceed αποτελούν την καλύτερη επιλογή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...