jim_p Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Γιατι να ξεκιναει απο 2 ports του 2i και γενικα γιατι να γινεται ολη αυτη η διαδικασια που περιγραφεις? Εννοειται πως θα εβαζα την lan4 να ειναι στο ιδιο δικτυο με τις αλλες 3, μιας και δεν τη χρειαζομαι για οτε tv. Αυτο εξαλλου λεμε στο συγκεκριμενο thread. Απο τα tv boxes, το μεν ειναι ενα κανονικο mini pc με bios κλπ και πρεπει να τρεχει καποια λινουξοδιανομη με εναν browser σκετο και το δε ενα απλο mag μαρκας infomir. Αυτο που δουλευε κανονικα απο την lan4 ηταν το mini pc και το προβληματικο το mag. Long story short, δεν επιανε γιατι πλεον το 2i θελει και επανεκκινηση για να δεχτει τη συγκεκριμενη αλλαγη. Κατα τα αλλα, κατω απο τα atm_dsl και ptm_dsl δεν ειναι τικαρισμενο τιποτα. Ετσι φαινεται στο 2i ενος φιλου μου που τα εχει ολα στοκ εκτος απο το ssid και το κλειδι https://prnt.sc/pfbazr και ετσι σε μενα που εχω κανει την αλλαγη απο τελη του 2016 με αρχες του 2017 που ειμαι με 2i και εχω πειραξει πολλα περισσοτερα απο το φιλο μου, πχ 10+ port forwards, no-ip, περιορισμο του ευρους στον dhcp κλπ. https://imgur.com/a/qo4g0bU
poulinos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 On 27/10/2019 at 07:38, jim_p said: Γιατι να ξεκιναει απο 2 ports του 2i και γενικα γιατι να γινεται ολη αυτη η διαδικασια που περιγραφεις? Εννοειται πως θα εβαζα την lan4 να ειναι στο ιδιο δικτυο με τις αλλες 3, μιας και δεν τη χρειαζομαι για οτε tv. Αυτο εξαλλου λεμε στο συγκεκριμενο thread. Απο τα tv boxes, το μεν ειναι ενα κανονικο mini pc με bios κλπ και πρεπει να τρεχει καποια λινουξοδιανομη με εναν browser σκετο και το δε ενα απλο mag μαρκας infomir. Αυτο που δουλευε κανονικα απο την lan4 ηταν το mini pc και το προβληματικο το mag. Long story short, δεν επιανε γιατι πλεον το 2i θελει και επανεκκινηση για να δεχτει τη συγκεκριμενη αλλαγη. Κατα τα αλλα, κατω απο τα atm_dsl και ptm_dsl δεν ειναι τικαρισμενο τιποτα. Ετσι φαινεται στο 2i ενος φιλου μου που τα εχει ολα στοκ εκτος απο το ssid και το κλειδι https://prnt.sc/pfbazr και ετσι σε μενα που εχω κανει την αλλαγη απο τελη του 2016 με αρχες του 2017 που ειμαι με 2i και εχω πειραξει πολλα περισσοτερα απο το φιλο μου, πχ 10+ port forwards, no-ip, περιορισμο του ευρους στον dhcp κλπ. https://imgur.com/a/qo4g0bU δεν γινεταιαπο μια ethernet Να δωσεις σε 2 pc .πρεπει να εχεις Switch.Δεν ειναι τηλεφωνο να βαλεις διακλαδωτη και να παιξουν δυο τηλεφωνα σε μια θυρα.οι adapters αυτοι ειναι για να περασουν 2 ethernet Σε ενα καλωδιο.και απο την μια πλευρα του καλωδιου και απο την αλλη ομως υπαρχουν 2 ethernet (router) και 2 ethernet(συσκευες). αυτο που κανει ο adapter ειναι απο τα 8 καλωδια που εχει το Utp Να τα χωριζει 4 και 4 για να δωσει σε δυο συσκευες.το 100αρι δικτυο(100Mbit) θελει τα 4 απο τα 8 καλωδια οποτε σε αφηνει απο ενα καλωδιο να περασεις 2 χ 100mbit ethernet. το 1000αρι (1000mbit) θελει και τα 8. οποτε περα απο τον adapter για να περασεις 2 Port ethernet απο ενα καλωδιο απο την πλευρα του speedport πρεπει να θυσιασεις 2 Ports.το αν θα βαλεις Switch ή θα χρησιμοποιησεις απο την 1 εως την 3 ή θα αλλαξεις την 4 και απο Ote tv θα την κανεις κανονικη ,εσυ το αποφασιζεις. αν συνδεσεις μονο μια συσκευη στην Lan 4 βγαζουμε εκτος το θεμα ανταπτορες που ειπαμε παραπανω τοτε δεν θα πρεπει κανονικα να εχει ιντερνετ και νομιζω δεν παιζει και Dhcp σε εκεινη την θυρα.αν εχεις βαλει τωρα τον adapter χωρις να το συνδεσεις σε δυο θυρες στο ρουτερ τοτε η μια συσκευη θα παιρνει ιντερνετ ετσι και αλλιως και δεν θα πρεπει να ειναι στο Port 4. τωρα γιατι στην πρωτη εικονα δεν φαινονται τα ticks ή τι μπορει να εχουν πειραξει στο Firmware Κτλ δεν ξερω.μπορει καποιοςνα δοκιμασει και ενα Hard reset για να δει αν θα αλλαξει κατι.εκτος αν πλεον το κανουν απο καπου αλλου.δυστυχως δεν το εχω για να κανω δοκιμη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα