Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά.

Ενδιαφέρομαι για την αγορά συστήματος surround 5.1 αλλά δε θέλω να μπλέξω με την επιλογή ενισχυτών, ξεχωριστών ηχείων, εξαρτημάτων κτλ.

Θέλω κάτι έτοιμο με ταβάνι τα 350 με 400 ευρώ για να βλέπω ταινίες και σειρές.

Στο σπίτι θα υπάρχει επίσης nova και σχετικά συχνά θα ακούμε μουσική, αλλά η κύρια χρήση της θα είναι για ταινίες οι οποίες θα παίζονται από στικάκια και σκληρούς. Τα αρχεία θα είναι mkv και τα μεγέθη των αρχείων κοντά στα 40GB.

Στα λεφτά που διαθέτω έχω βρει αυτά τα έτοιμα συστήματα βάσει review και απόψεων σε sites και forums.

http://www.bazaarelectric.gr/product/samsung-ht-j5500-3d-blu-ray-smart-tv/

http://www.mediamarkt.gr/el/product/_pioneer-htp-073-1134743.html

http://www.mediamarkt.gr/el/product/_jbl-cinema-1510-1182814.html

Ουσιαστικά δε μπορώ να πω πως γνωρίζω ακριβώς τι διαβάζω στα χαρακτηριστικά, ούτε πως αυτό μεταφράζεται σε ποιότητα ήχου.

Για παράδειγμα:

Τα JBL είναι πιο ακριβά αλλά έχουν λογότερα watts από τα Samsung.

Αντίστοιχα, στην αποκωδικοποίηση ήχου, τα Pioneer αναφέρουν πολύ περισσότερα χαρακτηριστικά από τα JBL αλλά είναι φθηνότερα.

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας όχι μόνο για το να διαχωρίσω ποιο είναι το καλύτερο εκ των τριών, αλλά θα ήθελα και τις προτάσεις για όποιο άλλο σύστημα μπορεί να αγοραστεί με ταβάνι αυτά τα χρήματα.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Λόγω περιορισμένων συνδέσεων αλλά και ονόματος, θα απέφευγα το Samsung.

Τα Pionner τα βρίσκω πάντα τίμια αλλά τα JBL έχουν ένα θεωρητικό προβάδισμα στα ηχεία. Επίσης έχουν Composite out (για παλιές TV) και Ethernet.

Οι αποκωδικοποιητές τους παίζουν όλα τα standards, δεν νομίζω να έχεις κάποιο θέμα.

Δημοσ.

Εχοντας παρει τα συγκεκριμενα εδω και αρκετο καιρο:

http://www.skroutz.gr/s/6904318/Samsung-HT-J5150.html

μπορω να πω οτι θα σε καλυψουν μια χαρα για την τιμη που εχουν.Το εχω με οπτικη απο τον δεκτη του οτε στον home cinema και με hdmi απο την τηλεοραση στο home cinema.Ολα παιζουν οπως πρεπει.Αν θες να συνδεσεις κονσολα κουμπωνει πανω στην τηλεοραση και μεσω hdmi arc στελνετε ο ηχος στο home cinema κανονικα σε 5.1. Σε ταινιες ειναι απολαυστικο ειδικα τα πισω που ειναι κολωνες παιζουν πολυ μεγαλο ρολο που ειναι ιδια με τα μπροστα.Για μουσικη μεχρι λιγο πανω απο την μεση δεν παραμορφωνουν και η ενταση ειναι αρκετα υψηλη σε χωρο 20τμ. Για τερμα τσιριζουν αρκετα και μονο με ηχοσυστημα του 1000αρικου θα παρεις τετοιες εντασεις χωρις παραμορφωσεις.Περα απο αυτο το εχω πανω σκληρο δισκο και παιζει τα παντα εκτος καποια αρχεια που εχουν cinavia protection.Ειχα χρονια να βρω αλλα στα 100 πετυχα 2 που ειχαν και σταματαγε ο ηχος.Bluray dvd παιζει επισης κανονικα.4k αρχεια η hevc δεν παιζει.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Έχω κάποιες ερωτήσεις, όσον αφορά την αναπαραγωγή των αρχείων μιας και δεν έχω γνώσεις ή εμπειρία στη χρήση surround συστήματος.

Το στικάκι ή ο σκληρός για παράδειγμα. Θα μπαίνει πάνω στο home cinema ή πάνω στην τηλεόραση?

Τι δυνατότητες/επιλογές υπάρχουν? Υπάρχει διαφορά ποιότητας?

Η τηλεόραση που έχω είναι 4κ και από δω και πέρα θα επιδιώκω να βρίσκω το υλικό που με ενδιαφέρει, στην καλύτερη δυνατή ποιότητα που σημαίνει 4κ και αρχεία hevc.

Τα Pioneer ή τα JBL θα μπορούν να αναπαραγάγουν 4κ ή hevc ήχο?

Υπάρχουν άλλες τέτοιου τύπου λεπτομέρειες που πρέπει να λάβω υπ'όψιν μου?

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Έχω κάποιες ερωτήσεις, όσον αφορά την αναπαραγωγή των αρχείων μιας και δεν έχω γνώσεις ή εμπειρία στη χρήση surround συστήματος.

Το στικάκι ή ο σκληρός για παράδειγμα. Θα μπαίνει πάνω στο home cinema ή πάνω στην τηλεόραση?

Τι δυνατότητες/επιλογές υπάρχουν? Υπάρχει διαφορά ποιότητας?

Η τηλεόραση που έχω είναι 4κ και από δω και πέρα θα επιδιώκω να βρίσκω το υλικό που με ενδιαφέρει, στην καλύτερη δυνατή ποιότητα που σημαίνει 4κ και αρχεία hevc.

Τα Pioneer ή τα JBL θα μπορούν να αναπαραγάγουν 4κ ή hevc ήχο?

Υπάρχουν άλλες τέτοιου τύπου λεπτομέρειες που πρέπει να λάβω υπ'όψιν μου?

4k αναπαράγει κανονικά η τηλεόραση σου οπότε δεν έχεις θέμα με ότι home cinema και να πάρεις.

Δημοσ.

Οπότε...

Μιας και αναγνωρίζω πως σε αυτό το εύρος τιμών δε μπορούν να υπάρξουν τρομερές διαφορές απόδοσης μεταξύ των έτοιμων συστημάτων, θα παραγγείλω τα JBL αφού ο CheOnWeb ανέφερε κάποιο έστω και θεωρητικό προβάδισμα στην ποιότητα των ηχείων έναντι των Pioneer.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας.

Νίκος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...