Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα. Long time no see. Στο θέμα μας όμως. Θέλω να κάνω μια προσομοίωση μιας απλής τοπολογίας δικτύου και θέλω να γίνει μέσω python(καθώς πλέον δεν θυμάμαι καμιά άλλη γλώσσα). Μέχρι στιγμής έχω κάνει κάτι απλά γραφικά(τα οποία δεν είναι απαραίτητα) μέσω μιας βιβλιοθήκης η οποία έχει built in να βρίσκει την βέλτιστη διαδρομή μέσω βάρους. Και τώρα αρχίζουν τα ωραία. 

Το δίκτυο που θέλω να κάνω έχει 3-4 παραμέτρους.  Μέχρι στιγμής αυτό που κάνω είναι να παίρνω τις παραμέτρους, να τις βάζω σε συναρτήσεις δικές μου(καλά μην φανταστείτε τίποτα. Κλάσματα και αντίστροφες αναλογίες :P ). Επειδή όμως αυτό το project θα κρατήσει καιρό θέλω να ρωτήσω. Ξέρετε/εχετε χρησιμοποιήσει κάποια έτοιμη βιβλιοθήκη της python που να κάνει αυτή την δουλειά? Δηλαδή να φτιάχνω κόμβους, να δίνω παραμέτρους(ταχύτητες δικτύου, δείκτες κατά πόσο υπάρχει traffic ή όχι) και να βγάζει απλά τα αποτελέσματα. Δηλαδή δεν με νοιάζουν  τα γραφικά. Αν τα είπα περίεργα σόρρυ, πείτε μου να τα ξαναγράψω πιο κατανοητά. 

Tl;dr Έχετε να προτείνετε κάποια βιβλιοθήκη έτοιμη για να γίνεται προσομοίωση δικτύου σε python? Danke.

Δημοσ.

Networkx αλλά ρε συ το βρήκα με 2 δευτερόλεπτα google (python networks) το post πόση ώρα σου πήρε να το γράψεις;

Χιχι που μου πήρε 5 λεπτά :P. Κυρίως ήθελα να δω αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει κάτι ήδη, και έχει γνώμη για την βιβλιοθήκη ή (ακραί σενάριο) έχει χρησιμοποιήσει πολλές και ξέρει και θετικά αρνητικά :P 

Δημοσ.

Χιχι που μου πήρε 5 λεπτά :P. Κυρίως ήθελα να δω αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει κάτι ήδη, και έχει γνώμη για την βιβλιοθήκη ή (ακραί σενάριο) έχει χρησιμοποιήσει πολλές και ξέρει και θετικά αρνητικά :P

Το έχω χρησιμοποιήσει το networkx και είναι πολύ καλό. Αυτή τη δουλειά πχ την έχω κάνει όλη με networkx. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...