Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ελπιζω απο ανταγωνισμο και οι αλλες τραπεζες να βγαλουν εφαρμογη για χτισμενο αφορολογητο .

Αλοιως εκτυπωση κινησης λογαριασμου και προσθεση οτι πρεπει .

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ετσι ακριβως .Για την χρηση 2017 που θα κανουμε δηλωση το 2018 τετοιο καιρο .Δεν υπαρχει αφορολογητο χωρις αποδειξεις για κανενα .

Ειχαν πει οτι θα βγει εφαρμογη στο taxsis που θα λεει τι εχουμε μαζεψει αλλα ακομα....Η eurobank το εχει κανει απο μονη της με πληρωμες μεσω καρτας ή ebanking για οπου μετρανε οι αποδειξεις .

Θεωρητικα δεν χρειαζοντε αποδειξεις αλλα πως θα ξερουμε τελος του χρονου αν ειμαστε οκ ή οχι ?

Aρα λοιπον ολοι οι φορολογούμενοι ανεξαιρετως χρειαζομαστε αποδειξεις.

Οι αποδειξεις των super markets μετρανε? από κει προερχεται το 95% των δικων μου.

Αναλογα με το εισοδημα είναι και οι απαιτουμενες αποδειξεις, σωστα? Άλλο να δηλωσεις 2000 και άλλο 20000.

Εισοδηματα που εχουν αυτοτελη φορολογηση πχ. τοκοι, ή ρευστοποιηση αμοιβαιων κεφαλαιων, ή αποζημιωση απολυσης, χρειαζονται τις  ιδιες αποδειξεις με τα υπολοιπα εισοδηματα?

Δημοσ.

Aρα λοιπον ολοι οι φορολογούμενοι ανεξαιρετως χρειαζομαστε αποδειξεις.

Οι αποδειξεις των super markets μετρανε? από κει προερχεται το 95% των δικων μου.

Αναλογα με το εισοδημα είναι και οι απαιτουμενες αποδειξεις, σωστα? Άλλο να δηλωσεις 2000 και άλλο 20000.

Εισοδηματα που εχουν αυτοτελη φορολογηση πχ. τοκοι, ή ρευστοποιηση αμοιβαιων κεφαλαιων, ή αποζημιωση απολυσης, χρειαζονται τις  ιδιες αποδειξεις με τα υπολοιπα εισοδηματα?

Φυσικα και μετρανε οπως και οι πληρωμες ΔΕΚΟ μεσω ebanking.

http://www.cnn.gr/oikonomia/story/60995/pos-tha-ktisete-to-aforologito-me-plastiko-xrima

Παράλληλα, κάθε φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα από 10.001 έως 30.000 ευρώ προερχόμενο από μισθούς ή συντάξεις, καθώς επίσης και κάθε κατά κύριο επάγγελμα αγρότης με ετήσιο εισόδημα από 10.001 έως 30.000 ευρώ θα πρέπει να καλύπτει ποσοστό 10% του τμήματος του εισοδήματός του μέχρι τις 10.000 ευρώ και ποσοστό 15% του τμήματος του εισοδήματός του πάνω από τις 10.000 ευρώ με δαπάνες αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών εξοφληθείσες μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή άλλου είδους ηλεκτρονικών συναλλαγών, για να δικαιούται την έκπτωση φόρου μέχρι ποσού 1.900-2.100 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι με ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ προερχόμενο από μισθούς ή συντάξεις, καθώς και κάθε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ για να κατοχυρώσουν έκπτωση φόρου που φθάνει μέχρι τα επίπεδα των 1.800-2.000 ευρώ πρέπει να καλύπτουν ποσοστό 10% του τμήματος εισοδήματός του μέχρι τις 10.000 ευρώ, ποσοστό 15% του τμήματος του εισοδήματός του πάνω από τις 10.000 και έως τις 30.000 ευρώ και ποσοστό 20% του τμήματος του εισοδήματός του πάνω από τις 30.000 ευρώ με δαπάνες αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών εξοφληθείσες μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών, χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.

Να σημειώσουμε ότι η κλίμακα είναι προοδευτική, έτσι κάποιος που έχει εισόδημα από μισθωτή εργασία 30.000 ευρώ ετησίως, θα χρειαστεί αποδείξεις ύψους (10.000 x 10%) + (20.000 x 15%) = 4.000 ευρώ και όχι 4.500 ευρώ (30.000 x 15%).

2) Τι θα συμβεί εάν δεν μπορέσω να δαπανήσω και να πληρώσω μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών, χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών τα προβλεπόμενα ποσά;

Σε περίπτωση μη κάλυψης του απαιτούμενου ποσού θα επιβαρυνθείτε με επιπλέον φόρο 22% επί του «ακάλυπτου» ποσού.

Πιο απλά εάν κάποιος έχει εισόδημα 30.000 ευρώ και συγκεντρώσει αποδείξεις για 3.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο 220 ευρώ (1.000 x 22%).

Κάποιος που έχει εισόδημα 50.000 ευρώ ετησίως και δεν προχωρήσει σε δαπάνες 7.000 ευρώ , αλλά 5.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο 440 ευρώ (2.000 x 22%).

Κάποιος που έχει εισόδημα 150.000 ευρώ το χρόνο θα πρέπει να προχωρήσει σε δαπάνες έως 30.000 ευρώ για να κατοχυρώσει το αφορολόγητο. Εάν για παράδειγμα διενεργήσει ηλεκτρονικά πληρωμές 15.000 ευρώ τότε θα κληθεί να πληρώσει φόρο 3.300 ευρώ!

Αναλογα το εισοδημα χρειαζεσαι και αποδειξεις .Για τα αλλα που ρωτας δεν ξερω .

Δημοσ.

Αυτό που εβαλες μιλάει για εισοδηματα απο 10,000 και πανω.

Για πιο κατω?

Δημοσ.

Αυτό που εβαλες μιλάει για εισοδηματα απο 10,000 και πανω.

Για πιο κατω?

Διαβασε το ολο ...Γραφει

Κάθε φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ από μισθούς ή συντάξεις και κάθε κατά κύριο επάγγελμα αγρότης με ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ θα πρέπει από την 1η Ιανουαρίου 2017 να καλύπτει το 10% του εισοδήματός του με δαπάνες αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών εξοφληθείσες μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή άλλων μεθόδων ηλεκτρονικών συναλλαγών, για να δικαιούται την έκπτωση φόρου των 1.900-2.100 ευρώ.

Για πανω απο 10.000 αλλαζει το 10% σε 15% κλπ

• Like 1
Δημοσ.

βενζίνη δε βάζουν στο αυτοκίνητο, service δε του κάνουν;

τωρα που ειπες για το service, αρχες του χρονου (που ειχα μαυρα μεσανυχτα οσον αφορα τις καρτες)

εκανα service μια 200αρα και μου τα πηρε μαυρα, ουτε αποδειξη, ουτε τιποτα,

αυτους τους αλητες θελουν να πιασουν και πολυ καλα κανουν,

επρεπε να της πω χτυπα τα μαρη στην καρτα και μην ζητησεις ουτε ευρω παρα πανω!

• Like 1
Δημοσ.

Διαβασε το ολο ...Γραφει

Κάθε φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ από μισθούς ή συντάξεις και κάθε κατά κύριο επάγγελμα αγρότης με ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ θα πρέπει από την 1η Ιανουαρίου 2017 να καλύπτει το 10% του εισοδήματός του με δαπάνες αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών εξοφληθείσες μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή άλλων μεθόδων ηλεκτρονικών συναλλαγών, για να δικαιούται την έκπτωση φόρου των 1.900-2.100 ευρώ.

Α μαλιστα.

Ακουσα όμως ότι οι ανω των 70 δεν υποχρεούται σε πλαστικο χρημα, αρα η συνταξιουχα μανα μου πως χτιζει αφορολογητο?

• Like 1
Δημοσ.

Μα και να ανοίξει εφαρμογή της εφορίας το ποσό που στέλνει η κάθε τράπεζα θα μαζεύει. Σιγά μην αναλυθεί τι ακριβώς στέλνει η τράπεζα

Εδώ δε μπορούν να επεξεργαστούν συγκεντρωικες στέλνεις και βλέπεις μετά από 2 μέρες τι έστειλες όταν έχει φόρτο το σύστημα όπως τώρα, θα κάτσουν να επεξεργαστούν μια μια τις αποδείξεις αν ήταν από Κίνα ή αν πλήρωσες το νερό του θείου σου; Ότι λέει η τράπεζα

Δημοσ.

μαζευει αποδειξουλες

Aνωνυμες?... πανευκολο, της δινω τις δικες μου τοτε αφου εγω θα εχω αυτές της καρτας.

Στο μεταξυ με ολους αυτους τους σωρους των αποδείξεων της προηγουμενης 5ετιας τι κανουμε τελικα? τις πεταμε αφοβα?

• Like 1
Δημοσ.

Aνωνυμες?... πανευκολο, της δινω τις δικες μου τοτε αφου εγω θα εχω αυτές της καρτας.

εννοειται, οπως κι εννοειται οτι μπορεις να δωσεις τις δικες σου, πως αλλιως δηλαδη;

ετσι δεν γινοταν μεχρι σημερα;

θα την ρωτανε την πανω απο 70 στα σουπερ μαρκετ κλπ πως λεγεται για να γραφουν το ονομα της στην αποδειξη;

ναι, αμε, πως το θες; :D

Δημοσ.

Στο μεταξυ με ολους αυτους τους σωρους των αποδείξεων της προηγουμενης 5ετιας τι κανουμε τελικα? τις πεταμε αφοβα?

Ναι αν και αφοβα στην Ελλαδα δεν υπαρχει .

Δημοσ.

Αν γίνει έλεγχος για παρελθοντικό έτος τι αποδείξεις θα παρουσιάσει;

Για τους άνω των 70 τελικά τι ισχύει; Πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις; ή μπορούν να χρησιμοποιούν και κάρτα για το αφορολόγητο αν θέλουν;

Δημοσ.

Για τους άνω των 70 τελικά τι ισχύει; Πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις; ή μπορούν να χρησιμοποιούν και κάρτα για το αφορολόγητο αν θέλουν;

Σιγα μην γινει ελεγχος .....25 χρονια μισθωτος μια φορα μου εγινε γιατι εχα πολλα ιατρικα και τοτε μετραγαν πολυ . Τις αποδειξεις δεν τις ζητησαν καθολου αν και τις ειχα μαζι μου .

Για τους ανω των 70 νομιζω αλλα με επιφυλλαξη οτι μπορουν με την καρτα . Δεν ειναι υποχρεωμενοι δεν σημαινει δεν εχουν δικαιωμα.

Δημοσ.

Δηλαδη υφισταται θεμα?

Δεν υπαρχει καποια ξεκαθαρη απαντηση από το κρατος?

Εντωμεταξυ οι πολύ παλιες αποδειξεις που εχω εχουν γινει θαμπες από το χρονο, εχει ξεβαψει το μελανι και καποιες δε φαινονται καθολου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...