spi1925 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Έχω κι εγώ μια παρόμοια απορία. Έχω συναλλαγές που ξεπερνάνε το εισόδημά μου απο συναλλαγές με στοιχηματικές εταιρίες. Βέβαια στο συνολικό είμαι μείον,απλά είναι ανακύκλωση ποσών (έχω παράδειγμα κάνει 15.000 καταθέσεις και 10.000 αναλήψεις). Καταρχάς οι συναλλαγές αυτές προσμετρώνται στο χτίσιμο του αφορολόγητου (30%)? Κατά δεύτερον αν δηλώσω παράδειγμα 5000 ευρώ παραπάνω στη δήλωση του 2024 θα έχω θέμα(και πέρυσι δήλωσα 3500 ευρώ παραπάνω ενώ όλες τις άλλες χρονιές λιγότερα) με συνολικό ετήσιο εισόδημα 25.000?Συγγνώμη αν έχει ήδη απαντηθεί αλλά είναι πολλές οι σελίδες.
GREGORYMO Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 7 ώρες πριν, spi1925 είπε Έχω κι εγώ μια παρόμοια απορία. Έχω συναλλαγές που ξεπερνάνε το εισόδημά μου απο συναλλαγές με στοιχηματικές εταιρίες. Βέβαια στο συνολικό είμαι μείον,απλά είναι ανακύκλωση ποσών (έχω παράδειγμα κάνει 15.000 καταθέσεις και 10.000 αναλήψεις). Καταρχάς οι συναλλαγές αυτές προσμετρώνται στο χτίσιμο του αφορολόγητου (30%)? Κατά δεύτερον αν δηλώσω παράδειγμα 5000 ευρώ παραπάνω στη δήλωση του 2024 θα έχω θέμα(και πέρυσι δήλωσα 3500 ευρώ παραπάνω ενώ όλες τις άλλες χρονιές λιγότερα) με συνολικό ετήσιο εισόδημα 25.000?Συγγνώμη αν έχει ήδη απαντηθεί αλλά είναι πολλές οι σελίδες. ΔΕΝ μπορεί να δοθεί σαφή απάντηση χωρίς ακριβή δεδομένα
spi1925 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Τα δεδομενα ειναι αυτα ακριβως που ειπα...τι αλλο χρειαζεστε? Και μια επιπλεον ερωτηση,φορτιση ηλεκτρονικου πορτοφολιου τυπου revolut προσμετραται στο χτισιμο του αφορολογητου(οχι η αγορα που θα κανεις με τη revolut αλλα οταν βαλεις λεφτα στη revolut)
Gulik Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 7 λεπτά πριν, spi1925 είπε Τα δεδομενα ειναι αυτα ακριβως που ειπα...τι αλλο χρειαζεστε? Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση, σε αυτό που ρωτάς, καθώς εκτός όλων των άλλων, εδώ μετράνε τεκμήρια, μετράνε προηγούμενων ετών καταθέσεις, συνεχόμενα έτη εργασίας και σταθερής μισθοδοσίας κλπ κλπ κλπ. Δεν είναι τόσο απλό το ερώτημα.
spi1925 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Απο προηγουμενα ετη εχω να κανω αναλωση πανω απο 30.000 (το ειχα ψαξει για αγορα ακινητου)οποτε με λογα λογια σε περιπτωση ελεγχου κανω απλα αναλωση κεφαλαιου για να καλυψω τα 5.000 και τελειωνει το θεμα?δουλευω απο το 15 Μπορειτε επισης να μου πειτε καταθεσεις σε στοιχηματικες και φορτιση ηλεκτρικων πορτοφολιων τυπου revolut(εχω σκριλ)χτιζουν το αφορολογητο του 30%?σορι αν ειναι χαζες ερωτησεις αλλα φαινεστε οτι ξερετε
GREGORYMO Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 46 λεπτά πριν, spi1925 είπε Τα δεδομενα ειναι αυτα ακριβως που ειπα...τι αλλο χρειαζεστε? Και μια επιπλεον ερωτηση,φορτιση ηλεκτρονικου πορτοφολιου τυπου revolut προσμετραται στο χτισιμο του αφορολογητου(οχι η αγορα που θα κανεις με τη revolut αλλα οταν βαλεις λεφτα στη revolut) Δεν πάει καταθέσεις μείον αναλήψεις !!! Έχεις επιχείρηση να περνάς τα 'έξοδα' ? Το κέρδος φορολογεί το κράτος και η τυχόν ζημιές είναι δική σας 37 λεπτά πριν, spi1925 είπε Απο προηγουμενα ετη εχω να κανω αναλωση πανω απο 30.000 (το ειχα ψαξει για αγορα ακινητου)οποτε με λογα λογια σε περιπτωση ελεγχου κανω απλα αναλωση κεφαλαιου για να καλυψω τα 5.000 και τελειωνει το θεμα?δουλευω απο το 15 Μπορειτε επισης να μου πειτε καταθεσεις σε στοιχηματικες και φορτιση ηλεκτρικων πορτοφολιων τυπου revolut(εχω σκριλ)χτιζουν το αφορολογητο του 30%?σορι αν ειναι χαζες ερωτησεις αλλα φαινεστε οτι ξερετε Δυστυχώς τα 15.000 πρέπει να καλύψεις
BlackBoldog Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 2 ώρες πριν, spi1925 είπε Μπορειτε επισης να μου πειτε καταθεσεις σε στοιχηματικες και φορτιση ηλεκτρικων πορτοφολιων τυπου revolut(εχω σκριλ)χτιζουν το αφορολογητο του 30%?σορι αν ειναι χαζες ερωτησεις αλλα φαινεστε οτι ξερετε Αυτό θέλω να το μάθω και εγώ για τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια σίγουρα ειδικά για σκριλλ γιατί ρέβολουτ δεν το είδα είναι η αλήθεια αντίθετα Στο web banking που έχω Εθνική και Πειραιώς προσμετράει κανονικά για το αφορολόγητο τις καταθέσεις που κάνω στην σκριλλ όμως δεν ξέρω αν οι τράπεζες είναι ενημερωμένες απόλυτα για το τι μετράει και αν ισχύει μιλάμε για τρελό πάρτι καταναλώνεις χωρίς να καταναλώνεις
gokuthelegend Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, spi1925 είπε Και μια επιπλεον ερωτηση,φορτιση ηλεκτρονικου πορτοφολιου τυπου revolut προσμετραται στο χτισιμο του αφορολογητου(οχι η αγορα που θα κανεις με τη revolut αλλα οταν βαλεις λεφτα στη revolut) Η φόρτιση της Revolut δεν προσμετράει στο αφορολόγητο, θεωρείται απλή μεταφορά χρημάτων. Αν θέλεις όμως μπορείς να δηλώσεις στο αφορολόγητο, αν αρχίσεις να κάνεις αγορές / πληρωμές με την κάρτα της Revolut, εδώ όμως υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να θεωρηθεί είτε πλεονέκτημα είτε μειονέκτημα, και αυτό είναι ότι η Revolut ΔΕΝ ενημερώνει αυτόματα την Ελληνική εφορία καθώς είναι ξένη τράπεζα και δεν δεσμεύεται από τους Ελληνικούς νόμους. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2024 από gokuthelegend
spi1925 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Οκ,ευχαριστω...καταθεσεις σε στοιχηματικες μετρανες στο χτισιμο του αφορολογητου?και εμενα οπως και το φιλο η σκριλ οπως και οι στοιχηματικες οι τραπεζες το μετρανε κανονικα στο αφορολογητο....οπως επισης οι καταθεσεις σε στοιχηματικες πανε αυτοματα και στη δηλωση απο τις τραπεζες....για σκριλ δεν ξερω ακομα αν θα τα στειλουν γιατι ειναι η πρωτη χρονια που εβγαλα φετος...απλα δεν ξερω σιγουρα αν μετρανε οι καταθεσεις σε στοιχηματικες στο 30% παρολο που φαινονται στη δηλωση
Neptu Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Το κέρδος φορολογεί το κράτος και η τυχόν ζημιές είναι δική σας στα κέρδη μαζί, στις ζημιές χώρια. και αναρωτιόμασταν στο άλλο θέμα ποιος κλέβει ποιον. η φόρτιση δε μετράει στο αφορολόγητο ρε παιδιά. Απλή λογική. Επειδή υπάρχει μια παραπληροφόρηση και πολλοί φοβούνται και τη σκιά τους, το να έχεις έξοδα περισσότερα από έσοδα δε τρέχει κάτι. Όσους έχουν πιάσει, μιλάμε για χτυπητές διαφορές. Να δηλώνει ο άλλος 7,000€ και να έχει έξοδα 60,000€ ή και περισσότερα. Δεν ασχολούνται με τον καθένα που μπορεί να βγάζει 10,000€ και να έχει έξοδα 12,000€. Αν καταργηθεί τελείως το μετρητό ίσως φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Να χτυπάει καμπανάκι έστω και για 1€. Μέχρι τότε έχουμε.... Τέλος, το τι θα γίνει στην κάθε περίπτωση είναι σύνολο πολλών παραγόντων. Και κανένας δε μπορεί να απαντήσει. Επίσης σε αρκετά θέματα δίνονται απαντήσεις ό,τι να ναι. Οπότε ό,τι διαβάσετε μη το δέσετε σχοινι κορδόνι ότι έτσι είναι.
GREGORYMO Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 29 λεπτά πριν, Neptu είπε στα κέρδη μαζί, στις ζημιές χώρια. και αναρωτιόμασταν στο άλλο θέμα ποιος κλέβει ποιον. η φόρτιση δε μετράει στο αφορολόγητο ρε παιδιά. Απλή λογική. Επειδή υπάρχει μια παραπληροφόρηση και πολλοί φοβούνται και τη σκιά τους, το να έχεις έξοδα περισσότερα από έσοδα δε τρέχει κάτι. Όσους έχουν πιάσει, μιλάμε για χτυπητές διαφορές. Να δηλώνει ο άλλος 7,000€ και να έχει έξοδα 60,000€ ή και περισσότερα. Δεν ασχολούνται με τον καθένα που μπορεί να βγάζει 10,000€ και να έχει έξοδα 12,000€. Αν καταργηθεί τελείως το μετρητό ίσως φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Να χτυπάει καμπανάκι έστω και για 1€. Μέχρι τότε έχουμε.... Τέλος, το τι θα γίνει στην κάθε περίπτωση είναι σύνολο πολλών παραγόντων. Και κανένας δε μπορεί να απαντήσει. Επίσης σε αρκετά θέματα δίνονται απαντήσεις ό,τι να ναι. Οπότε ό,τι διαβάσετε μη το δέσετε σχοινι κορδόνι ότι έτσι είναι. ΜΗΠΩΣ δεν κατάλαβες? Κάνεις επιχείρηση και περνάς έσοδα έξοδα. Γιατί ΕΣΥ τα έξοδα σου σούπερ μάρκετ κτλ τα αφαιρείτε?
CyberCr33p Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 14 hours ago, GREGORYMO said: ΜΗΠΩΣ δεν κατάλαβες? Κάνεις επιχείρηση και περνάς έσοδα έξοδα. Γιατί ΕΣΥ τα έξοδα σου σούπερ μάρκετ κτλ τα αφαιρείτε? Όταν πρόκειται για ατομική επιχείρηση η τράπεζα δεν γνωρίζει εάν οι δαπάνες που γίνονται από το κοινό λογαριασμό αφορούν έξοδα για την επιχείρηση ή προσωπικά έξοδα. Πρέπει να ενημερώσεις τον λογιστή σου ποια είναι τα έξοδα για προσωπικές ανάγκες ώστε να τα αφαιρέσει ή ένας μπακαλίστικος τρόπος είναι να αφαιρέσει τα ποσά που έχουν δηλωθεί ως έξοδα της επιχείρησης.
1comment Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, spi1925 είπε Τα δεδομενα ειναι αυτα ακριβως που ειπα...τι αλλο χρειαζεστε? Και μια επιπλεον ερωτηση,φορτιση ηλεκτρονικου πορτοφολιου τυπου revolut προσμετραται στο χτισιμο του αφορολογητου(οχι η αγορα που θα κανεις με τη revolut αλλα οταν βαλεις λεφτα στη revolut) Το αν μετράνε ή όχι στο αφορολόγητο το βλέπεις επιτόπου στο ebanking. Νομίζω σε όλες τις τράπεζες στο ebanking φαίνεται το αφορολόγητο που έχεις μαζέψει. Για να ρωτάς, είτε δεν έχεις ebanking, είτε δεν ξέρεις πού φαίνεται. Αλλά για να το κάνουμε πιο λιανά: στο αφορολόγητο περνάνε όλες οι συναλλαγές με κάρτα που γίνονται προς επιχειρήσεις εκτός από πληρωμές φόρων δημοσίου, μεταφορές ενοικίου, πληρωμές δανείων κλπ. Και μιας και λέμε για συναλλαγές πάνω από το εισόδημα, η ααδε στέλνει ήδη τα πρώτα ραβασάκια ελέγχου σε μεγάλες αποκλίσεις. 2 ώρες πριν, CyberCr33p είπε Όταν πρόκειται για ατομική επιχείρηση η τράπεζα δεν γνωρίζει εάν οι δαπάνες που γίνονται από το κοινό λογαριασμό αφορούν έξοδα για την επιχείρηση ή προσωπικά έξοδα. Πρέπει να ενημερώσεις τον λογιστή σου ποια είναι τα έξοδα για προσωπικές ανάγκες ώστε να τα αφαιρέσει ή ένας μπακαλίστικος τρόπος είναι να αφαιρέσει τα ποσά που έχουν δηλωθεί ως έξοδα της επιχείρησης. Όποια έξοδα κάνεις με μπιζνες κάρτα, δεν περνάνε στο αφορολόγητο. Όποια κάνεις με απλή χρεωστική, περνάνε. Ακόμα και σουπερμαρκετ να πληρώσεις με μπιζνες κάρτα, δεν μετράει στο αφορολόγητο. Φυσικά ο κωδικός στη δήλωση είναι ανοιχτός για επεξεργασία ώστε να προσθέσεις ό,τι νομίζεις. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2024 από 1comment
gokuthelegend Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, 1comment είπε Το αν μετράνε ή όχι στο αφορολόγητο το βλέπεις επιτόπου στο ebanking. Μερικές φορές οι πληροφορίες που βγάζει το e-banking για το αφορολόγητο, είναι false positive. Είναι δική σου ευθύνη (ή του λογιστή σου, που και πάλι πρέπει να τον ενημερώσεις εσύ) για τα ποσά που θα δηλώσεις. Τα ποσά δεν μεταφέρονται καν στην φορολογική δήλωση, απλώς ανοίγει ένα παραθυράκι και βλέπεις τα ποσά που έχει στείλει η τράπεζα στην εφορία τα οποία όμως ΔΕΝ έχουν συμπληρωθεί αυτόματα στην δήλωση, το τι θα δηλώσεις εσύ στο αντίστοιχο κουτάκι της φορολογικής δήλωσης γίνεται με δική σου ευθύνη. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2024 από gokuthelegend
1comment Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Μερικές φορές οι πληροφορίες που βγάζει το e-banking για το αφορολόγητο, είναι false positive. Είναι δική σου ευθύνη (ή του λογιστή σου, που και πάλι πρέπει να τον ενημερώσεις εσύ) για τα ποσά που θα δηλώσεις. Φυσικά αλλά ό,τι βγάζει το ebanking, αυτά φαίνονται γενικά ως δαπάνες και σε περίπτωση ελέγχου (ανέβασα λινκ πιο πάνω) αυτά εξετάζουν. Μόλις έρθει η εντολή ελέγχου, θα πρέπει εσύ να αποδείξεις πώς ξόδεψες παραπάνω από όσα έβγαλες ως εισόδημα. Δεν θα ασχοληθούν αν είναι προσωπικές δαπάνες ή όχι. Βλέπουν γενικά ότι είναι δαπάνες. Αναφέρομαι γενικά σε περιπτώσεις που λένε ότι έκαναν πολλές περισσότερες συναλλαγές από το εισόδημα. Αυτοί μπορεί να νομίζουν ότι αν στη δήλωση αφαιρέσουν όλες αυτές τις συναλλαγές (π.χ. δηλώσουν στον κωδικό 500Ε ενώ είχαν κάνει 30Κ), δεν θα τους πιάσουν. Είναι λάθος. Η ααδε κοιτάει τα στοιχεία από τις τράπεζες γιατί τα έχει όλα. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2024 από 1comment
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα